Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo njesra mora da je konstruisao neki 'manager'. Brzo i jeftino, idi begaj.

za on/off klime ne treba 3m minimum koliko ja znam.A ta fairy je on/off klima.Jedino da stavi antivibracione gume pa mozda pomogne

A zasto ne bi trebalo za on/off klime? Zamisli on/off klimu kao inverter koji radi sa 100% kapaciteta pa reci u cemu je razlika. Antivibracione gume svakako pomazu ali bisu resenje za sve.

Tapatalk

Gde se montiraju antivibracione gume?

@Rusi
Kako si zadovoljan sa klimom, jel si se grejao sa njom ili samo hladio, utisci? To je nov model....

Kupio sam je pocetkom ovog leta. Znamo i sami kakvo nam je leto tako da je nisam puno koristio, a te tople dane sto sam koristio mogu reci sasvim je ispunila ocekivanja. Lepo hladi, stepeni pojacavanja su postepeni i nije da minimum na jako duva, ima turbo, pamti krilca gde su bila, esteticki je veoma lepa,... Za grejanje je necu koristiti ali cu vise reda radi upaliti malo preko zime da vidim kako greje. jedino ove vibracije na koje nisam navikao ali nisam znao da je to cesto. To je izgleda pre neki noviji problem kod novijih klima. Ako te zanima jos nesto pitaj.

Poslednja izmena:
@cronin

Pod "varenjem" u rashladnoj tehnici se misli na tvrdo lemljenje.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

I kod mene na četiri klime su takve antivibracione gume. Valjda se koriste za freze, a i za fiksiranje auspuha na Renault vozilima.

Poslednja izmena:
Znaci znao sam da je neki deo sa motornih vozila :)

mislim da zaista nema potrebe bas za tolikim gumama, dovoljno je da ima neka podloga od gume, kompresor unutra bi svakako morao da ima antivibracionu podlogu.

Jel nijedan gree wall mount nema na evroventu, il ja ne mogu da nađem

I ako može link za vibrogume, ni to ne mogu da nađem
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ova diskusija je bila zlata vredna za sve koji žele da montiraju klimu, sad se zna šta se očekuje od montera.Do sad se znalo:
1. Ako je inverter minimum 3 metra instalacija
2. Svaka cev posebno izolovana
3. Vakumiranje
A od sad znamo da tražimo i sledeće:
4. Minimalna debljina bakarnih cevi 0.8, poželjno 1mm
5. Ako seče holender onda pod obavezno da vari pod nekim inertnim gasom, obično je azot u pitanju.
6. Ako imaš ženu atraktivnog izgleda i plitke pameti obavezno je taj dan pošalji u šoping po gradu.Kad majstori završe tek onda je zoveš da se vrati kući.Da te ne boli glava :)

Stavka 6 treba da je pod 1! Hahaha

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Juče je klima prestala da hladi (neka Samsung), tj samo vrti vazduh iz prostorije. Rade i spoljašnja i unutrašnja jedinica, a cevi na spoljnoj jedinici su tople. Par puta je i krenula da hladi ali je to hlađenje trajalo do 10 minuta i opet nastavi da vrti unutrašnji vazduh.

Gasio sam klimu, vadio iz struje, menjao modove i temperaturu i ništa nije pomoglo. Sinoć sam i oprao spoljnu jedinicu (prao je jedno sat vremena), ostavio pola sata pa opet uključio i opet ništa.
Do čega ovo može da bude?
I da li možda znate nekog majstora koji bi mogao danas da dođe (imam goste, pa mi je hitno).

Juče je klima prestala da hladi (neka Samsung), tj samo vrti vazduh iz prostorije. Rade i spoljašnja i unutrašnja jedinica, a cevi na spoljnoj jedinici su tople. Par puta je i krenula da hladi ali je to hlađenje trajalo do 10 minuta i opet nastavi da vrti unutrašnji vazduh.

Gasio sam klimu, vadio iz struje, menjao modove i temperaturu i ništa nije pomoglo. Sinoć sam i oprao spoljnu jedinicu (prao je jedno sat vremena), ostavio pola sata pa opet uključio i opet ništa.
Do čega ovo može da bude?
I da li možda znate nekog majstora koji bi mogao danas da dođe (imam goste, pa mi je hitno).
Verovatno je kondenzator ako je starija klima.

Tapatalk

Zavisi ko ti radi klimu. Ako te ne dere 2-3K. Imas PM ;)

Nema potrebe za "majstorom" to je bukvalno 5 minuta posla, samo treba skinuti 2 žice i staviti na novi kondenzator.

Gledaj samo da kupiš neki kršteni, i da ne odstupaš od napona i kapaciteta. 10% veći kapacitet će proći OK

Neka samo iskljuci klimu iz struje to je radni kondenzator i uvek je prazan posle gasenja.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Stigla klima, pratim radove [emoji38]
e1a35e12cd80ab578c34469f3630fb12.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Oglasavam se posle duzeg vremena :) razlog,uspeo sam nekako mideu 18 uhvatiti da iole spusti potrosnju ;)
d4ddf774e4ce4e135e1cca60267d7492.jpg

Huawei mate 10 lite

Kolika je potrošnj inače na hlađenju? Koji je limit da ugasi kompresor?

Najnize sto sam video da trenutno trosi je bilo 460w...a obicno radi na nekih 700-800w

Huawei mate 10 lite

Znači hladi ko blesava :)

Koju klimu kupiti, I šta gledati prilikom kupovine iste?
Budžet oko 400€, stan je nekih četrdesetak kvadrata, većinom da hladi, ali bi se par puta tokom godine uključivala da greje...

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno