Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Jesi li menjao rom? Meni samo na MIUI radila GCam dobre fotke.
Prigušeno osvetljenje GCam:
Нисам мењао ништа, на 17 ици сам мада после хард ресета приметио да се драстично брже отвара апликација, брже и "окида"... Печење одлично изгледа на ГЦам.

Јој што волим супу од детлића!

Bug. Nema onog krstica u krugu za zatvaranje svih app. Jel mora hard reset ili drugo nesto. Probao pali gasi-pali i tako to.
692588350e8579b6b3443727d33eb582.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Gasenje app je nepotrebna i pogresna stvar. Zasto bi gasio sve app koje opet posle moras da ucitas ?! :)

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

To mi navika od ranjije. Mada sad retko kad gasim sve app. Nego do juce je bio taj znak a sad ga nema...

Jel se i vama desava na miui 10 da blicne crna boja na momenat pre nego sto udje na home screen?

Da, na Miui 10 po default-u ima opcija snimanja 1080p 60fps... Miui 10 inace radi odlicno i mnogo mi se svidja kako su ga odradili, sve je tip-top ;)
f6df13b3a2955fe01c04148360912171.jpg

4k interpoliran ili ne? ima li stabilnih 30fps i u lošem osvetljenju bez ikakvih tweakova? da li je fail pokloniti nekom a1 a uzeti rn5. pod "fail" mislim jel trenutno može išta bolje da se nabavi do 28k din.? da prodajeem a1 u pola cene-hvala ne.

Tesko da moze nesto bolje za te pare. Jedino polovno.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

4k interpoliran ili ne? ima li stabilnih 30fps i u lošem osvetljenju bez ikakvih tweakova? da li je fail pokloniti nekom a1 a uzeti rn5. pod "fail" mislim jel trenutno može išta bolje da se nabavi do 28k din.? da prodajeem a1 u pola cene-hvala ne.
Pravih 4k i stabilnih 30fps (edit, bas sam sad proverio u mraku i u mxplayer pise 30fps), samo sto je to na custom Miui 10 romu (konkretno Masik)... Ne znam na oficijalnom da li su jos uvek ubacili tu opciju, kao i 1080p 60fps (stabilnih)? Neko ce valjda reci...

Poslednja izmena:
Pravih 4k i stabilnih 30fps (edit, bas sam sad proverio u mraku i u mxplayer pise 30fps), samo sto je to na custom Miui 10 romu (konkretno Masik)... Ne znam na oficijalnom da li su jos uvek ubacili tu opciju, kao i 1080p 60fps (stabilnih)? Neko ce valjda reci...

60 fps-a ima stabilnih, ali ne i 4k [emoji16]

Napokon stigao Nillkin, moj omiljeni silikon, inace, evo i kako izgleda staklo od 150 din kod nas, na aliju verujem da je 0.25 [emoji16]
ba88c9ecfaef540d22d7249ccebd9cf4.jpg
e4dfe5617abaa561a039558d1fb1dd98.jpg
5b748b7461602a9296b41184df218733.jpg

Takodje imam istu kombinaciju stakla i nillkin scruba. Licno, najbolja maska, nosio sam je na prethodna 4 telefona. Tanka, odlicno lezi u ruci, a dobro podnosi udarac.

A kako podnosi udarce na vrhu i na dnu :) nilikin je odlična ali mi se ta ne svidja jer nije zaštićena na vrhu i dole.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne podnosi nikako na vrhu i na dnu udarce,jeste mozda najlepsa ali nije prakticna uopste..

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Zacenjen Nillkin dobro, s obzirom na to koliko stiti, Mofi uradjen kao tenk(i po meni lepsi dosta) kosta isto koliko i taj Nillkin.

Iskeno nije mi cilj da zastitim tel da mu tenk ne moze nista, vec da mi lepse legne u ruci, lepo izgleda i da ima sanse bar 60% da mu se nista ne desi prilikol pada. Secam se prvi dan kada sam uzeo Mi4c, pao mi iz dzepa u zradi sa prvog sprata na cosak,imao je ovaj nillkin, koji je tada naravno pukao ali ga je zastitio lepo, malo se cosak izdeforlisao i staklo okrnjilo, odmah je nakon toga na oglase otisao ali ga je sacuvala lepo maskica. E sad da imam neki flag mislim da bi bila druga prica [emoji16]

Nilkin deluje malo deblje i čvršće od stock silikonske maske koje se dobija uz telefon, ali manje pokriva, zatim mislim da nema baš nekih prednosti u odnosu na silikonsku. A staklo deluje ok, po meni je dobro što ne ide do krajnjih ivica

Toliko dobrih maski ima na Aliju da ne znam za koju bih se pre odlučio. Ali Nillkin bih sigurno stavio na dno liste. Jeste kvalitetna i lepo leži ali ne štiti telefon kao što bi to uradile neke druge. A i cena je malo jača...

Upravo biram neke maske za sebe. Kad stigne roba javljam utiske. Prvo što sam naručio je Ugreen QuickCharge 3.0 punjač. Po komentarima bih rekao da vredi sve pare. Imam dosta njihovih kablova i kvalitet je odličan.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

@ubabic
Neki Indijac je radio poređenje stock i qc2 i qc3 punjenja. Po njemu kako god okreneš se puni 2h i nešto malo preko. Vidim da se većina žali da je qc3 punjač za rn5 bačena para. Mene zanima da li je neko probao odavde sa foruma i ako jeste koji punjač.

@tristac021

Nije da mi ne treba kvalitetan punjač u kući pa i ako ostane nije šteta, iskoristiće se već.

Inače sam zadovoljan i ovako punjenjem. Punim ga uglavnom noću te mi vreme nije toliko presudan faktor. Ali bih baš da vidim ima li razlike u momentu kada mi baš zatreba brzo punjenje. U fazonu da li i koliko brže može da se dopuni za nekih 15-30 min. U svakom slučaju javljam kad punjač stigne...

Inače sinoć sam prvi put isprobao sluške na ovom telefonu. Ne znam zašto se svi žale na slabiji zvuk. Kod mene AKG bubice i KZ ES3 bubice sa PowerAmp-om izuvaju koliko su glasne. Stock plejer je druga priča mada ga nisam toliko koristio pa ne mogu da sudim da li bi bolje bilo uz neka dodatna podešavanja EQ...

Poslednja izmena:
Hvala na linkovima. Gledao sam ja to još pre kupovine...

Ni meni nije jasno zasto se zale na audio izlaz, meni odlican zvuk i prejak, doduse imam i dobre sluske, dzaba dobar izlaz ako imas neke kineske slusalice od 200 dinara.
Sto se tice brzog punjenja, probao sam ja drugov punjac 18W tj. 9V i 2A. I krajnji ishod je veoma slican i necete ustedeti nesto vremena ako ga punite od 0 do 100%, ali ga puni brze od 0 do 50% recimo. Ali se zato telefon greje daleko vise sa brzim punjacom. Meni se vrlo malo greje sa fabrickim punjacom ali sa onim brzim mi je bio vreo.

Ja koristim od Alcatelovog tableta punjac 9v 2a i puni ga za 2 sata i 30 min ali ga do 70% brzo napuni. Ne znam da li bi ista dobio ako bi lh uzeo qc2.0. Planirao sam da narucim sa alija.

Pa meni fabricki punjac puni za oko 2h i 10 minuta. Ne znam kako tebi taj brzi puni sporije, jedino ako koristis telefon dok ga punis.

Preporucite neke sluske sa alija koje dobro rade

Ovako je kod mene. Fabrički napuni od 10-100 posto za 2.15 minuta. AUKEY QC 3.0 to uradi za 15-20 minuta brže.

Zaštitno staklo jeste dobra stvar,u većini slučajeva spasiće ekran. Maske su subjektivna stvar (po meni),imam ih na desetine za različite telefone i sve vrše svoj posao. A vidim fale M...,naručivao sam za 5s i staklo i masku bačene pare. Ako mu je rečeno ni bumper mu neće pomoći ni kutija čelična.Trenutno koristim N... Jel mi nekako najbolje stoji u ruci.

Uzeo i ja crni rn5 4/64gb od Ivana sa foruma...sve preporuke za njega...dobio sam i pokloncic staklo sa okvirom, stavio sam ga, kul je skroz, lepo leze...videcemo kako ce se ponasati... :D

Sto se tice telefona, preljep je... :D
Odmah sam stavio Evie Launcher, navikao sam na njega, a i volim app drawer.
Lepo radi, letii, ekran je kul skroz, odmah sam stavio full screen mod.
Kamere takodje super...portrait mode radi kul skroz...zvuk preko zvucnika dosta jak, ali fali mu malo dubine...probao sam i sa sluskama, sustalo je malo, ali u headphones opcijama sam izabrao preset za druge sluske i radi vrhunski... :D
Baterija za 3h akanja, izgubila nekih 35 posto...sad sam stavio da se puni, a vec od sutra kad je napunim skroz, videcu koliki cu sot imati... :D

Sve u svemu...odusevljen fonom, skroz zadovoljan saradnjom sa Ivanom...brat je vec ljubomoran...moracemo i njemu jedan rn5 da uzmemo... :D

Ovako je kod mene. Fabrički napuni od 10-100 posto za 2.15 minuta. AUKEY QC 3.0 to uradi za 15-20 minuta brže.
Kod mene 50% puni za 20 do 25 min ako dobro meri. Tako mi pokazuje na zaključanom ekranu. Toplina baterije 38 stepeni. Obično punim od 30 do 90%. Retko padne ispod 30% a na punjaču nekad ostane i do 100% kad mi nije pri ruci. Baterija se nekad više greje (do 43s) zavisno od utičnice. I uglavnom ne koristim telefon tokom punjenja.

Meni kada stigne QC3.0 punjač, ako se telefon bude nešto preterano grejao neću ga onda ni koristiti često. Čisto me interesuje da li može da posluži svrsi kada stvarno ostanem bez baterije,a imam npr. samo 15-20 minuta za dopunu...

Naručih danas 4 maske na Aliju. Sad treba samo dočekati da stignu...

Nazad
Vrh Dno