Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ljudi, kontradiktorne su specifikacije na sajtovima, a ne mogu da čitam čitavu temu, svega par zadnji stranica sam prelistao.

Drugar ujutru uzima u Logicu po mojoj preporuci Redmi Note 5 4/64...Taj model ima SD 636 ili SD 625. SD636 ima samo Pro verzija? Ne mogu da skapiram, na nekim sajtovima jedne informacije, na drugim potpuno druge. Hvala

Ima SD 636.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Global verzija samo da bude, nemoj kinesku ako bas ne mora. 636 ima. Pro je isti tel samo za drugo trziste.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ima sve u prvom postu..

Ljudi, kontradiktorne su specifikacije na sajtovima, a ne mogu da čitam čitavu temu, svega par zadnji stranica sam prelistao.

Drugar ujutru uzima u Logicu po mojoj preporuci Redmi Note 5 4/64...Taj model ima SD 636 ili SD 625. SD636 ima samo Pro verzija? Ne mogu da skapiram, na nekim sajtovima jedne informacije, na drugim potpuno druge. Hvala

Zbog čega kupuje u Logicu ako je neko već proverio i napisao da su to telefoni za kinesko a ne global tržište?

Dobra je ponuda, a sigurni su mi, tamo sam uzeo brdo telefona, nikad nijedan problem, a i kada postoji reklamaciju uvaže bez problema.
Drugar je uzeo Redmi 4x note i bio je global. Koja je razlika u kineskom telefonu ukoliko instaliraju global rom? Samo frekvencija ili...?

Poslednja izmena:
Imam problema sa mobilnim podacima, brzina ne prelazi 20 kb/s iako imam 4 gb neta. Sta bi moglo biti u pitanju?

Dobra je ponuda, a sigurni su mi, tamo sam uzeo brdo telefona, nikad nijedan problem, a i kada postoji reklamaciju uvaže bez problema.
Drugar je uzeo Redmi 4x note i bio je global. Koja je razlika u kineskom telefonu ukoliko instaliraju global rom? Samo frekvencija ili...?
Redmi note 4x nije global version. Tvoj drugar je možda kupio Global rom.

Ako ti je drugar bio zadovoljan sa redmi note 4x i sa 4g internetom onda ce biti zadovoljan i sa kineskom cerzijom RN5. Ni jedan od njih nema b20. Kao sto sam vec rekao, drug mi je nedavno kupio u toj prodavnici i sve je uredno bilo i global su mu dali. Da li imaju jos uvek global ne znam, treba proveriti ako mu je bitno.
I da, razlika je samo u frekvenciji, sve ostalo je identicno.

3G i globalna verzija

1. Parametri neta
2. sIM card seeting>>Preferred network type>>Prefer LTE
3. Restart telefona? :)
4. Naišao sam na dosta postova gde su ljudi menjali svoju sim karticu kod operatera i da im je nakon toga proradio net.
Koji provajder je u pitanju?
Najverovatnije će i ostali članovi dodati još koji mogući problem/rešenje vezan za ovu vrstu problema.

U cemu je fora pa je Xiaomi omogucio face unlock da radi samo kad izaberes zemlju Indiju i jos par zemalja? Da ne planiraju kad krene MIUI 10 stable da omoguce i ostalima? Nije nesto mnogo bitna funkcija, ali je bzv da diskriminisu korisnike :)

1. Parametri neta
2. sIM card seeting>>Preferred network type>>Prefer LTE
3. Restart telefona? :)
4. Naišao sam na dosta postova gde su ljudi menjali svoju sim karticu kod operatera i da im je nakon toga proradio net.
Koji provajder je u pitanju?
Najverovatnije će i ostali članovi dodati još koji mogući problem/rešenje vezan za ovu vrstu problema.

Trenutno sam u Bosni i koristim m:tel karticu. Kad podelim internet preko hotspota, brzi je podeljeni internet nego kod mene na telefonu. Ni jednu stranicu ne moze da ocita... Ne znam da li to moze biti fabricka greska?

Molim vas dajte neku staklenu foliju koja pokriva ceo displej, prati liniju i ne odlepljuje se na gornjem i donjem delu ekrana. Ako moze neki link. :)

Ako radi gcam molim vas dajte link.

Poslednja izmena:
@zyzz
Može biti DNS, proxy ili neka druga sitnica, ništa u vezi HW.

Molim vas dajte neku staklenu foliju koja pokriva ceo displej, prati liniju i ne odlepljuje se na gornjem i donjem delu ekrana. Ako moze neki link. :)

Ako radi gcam molim vas dajte link.
Ne postoji idealno staklo za ovaj telefon to da znaš. Tražio gledao i prosto nema.

Ranije sam napisao da mi je stigao case i staklo i da sam uz staklo dobio i malu pipetu sa nekom tecnoscu. Ovo staklo osam narucio
https://www.aliexpress.com/item/Xia...091.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a7194c4dmYeFl3
Bez ikakvih problema zalepio staklo i evo kako izgleda
01.jpg
A ona pipeta je
02.jpg
Ima qr cod I kada se skenira ode se na kineski sajt gde je video uputsvo. Kada se staklo zalepi ovom "tekucinom" se predje ivicom stakla.
Prvo ide reklama pa onda pocinje uputstvo.
https://v.qq.com/x/page/t0552fvxk77.html

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da nije full cover?! Ne vidi se bas najbolje ali izgleda da ima mali zazor izmedju maske i stakla?

Ova je odlicna,ne znam sta vi trazite bolje
1de6a2f7fbf4be8ae508e5ba819b13a6.jpg
e3f814d7450b18b47c04de33623f7335.jpg
324fcb2416f9ac99e90d70922c2ad895.jpg
838c4402d6e56ff79552335ad71959bb.jpg

Dobar je. Ako imas daj molim te link za staklo.

Poslednja izmena od urednika:
Ta stvarno deluje ok. Moze li link?

Stigao case:

360 Degree Hard PC Back Cover For Xiaomi Redmi Note 5 Pro Ultra Thin Slim Case Full Protector Phone Cases for mi redmi note5 pro
http://s.aliexpress.com/YfqeqEFJ?fromSns=Copy to Clipboard

Naravno, uzeo sam potpuno plavi :)

Lep, cvrst, lepo lezi, tanak je(dosta tanji od Mofija koji koristim), dopada mi se :)

Slike idu u toku dana.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se prebacim sa Redmi5plus Note5,sve pohvale za člana IvanI oko prodaje telefona.

Послато са Redmi Note 5

Pozdrav svima! Da se i ja prijavim na temu. Pre neki dan sam pazario crni Redmi Note 5 4/64GB Global edition. Sad malo da se pozabavim podešavanjima i instalacijama pa ću se uključiti detaljnije u diskusiju... [emoji869][emoji41]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

jel vredi razlike ?
Kamerai zvuk na sluskama bolje ovde, poredim u odnosu na burazov r5+, sto se brzine tice nema razlike u radu, iako je bolji CS ovde.. Zakljucak, tacnije moje misljenje, vredi preci na ovaj ako dodas max 20-30e, preko toga dodavati je apsurdno...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno