Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebalo bi da dobiješ potvrdu produžene garancije na email koji si prijavio, tako da nema potrebe da ih zoveš. Kasnije ćeš zlu ne trebalo, samo da odštampaš to i predaš uz fiskalni za ostvarivanje garancije.

Verovatno da je do izlozbenog moda. Ima ovde neko hisense 5700 i sony, nije bilo nekih zalbi na sliku.
p.s. philips je isto kinez vec neko vreme (TPV je 100% vlasnik, oni su vlasnici i AOC, a inace su pod kontrolom China Electronics Corporation)

Danas gledao 7-8 4k hdr 49-50" tvove, jedne pored drugih. Sve do 60.000 rsd

ovako, hisense 5700 i vox isprani u poredjenju sa svime i ubedljivo najgori..... onaj test, po meni, veze nema pa neka ga je benchmark 100x napisao...

Toshiba i grudning dosta bolja slika,u odnosu na gorepomenute...
ako nije problem da navedeš modele Vox-a, Toshiba-e i Grundig-a. hvala :) koliko znam, ne postoji Vox sa podrškom za HDR i mislim da je ista situacija i sa Toshiba-om (oba su od iste firme, tj. turskog Vestel-a.

Odavno. Pojavi se tu i tamo u ponekoj reinkaranciji ali bude lako prepoznat.

jel mi se cini ili je neko na kraju kupio 55XE7077? ako bi mogao neki utisak bilo bi super.

hvala
Ja imam baš taj TV. Slika je odlična va panel mi mnogo više odgovara od IPS.
Uglovi nisu loši kao što sam očekivao, ali podrška za multimediju je očajna.
Jedino rješenje koje sam našao je Android box na koji sam spustio LibreELEC i sada je star savršena. KODI leti. Pušta sav materijal i sa NAS-a (meni najvažnije) i sa torrenta...

Planiram svakako i Soundbar, samo ovi Sony-jevi su opasno skupi, pa će to da sačeka malo.

ako nije problem da navedeš modele Vox-a, Toshiba-e i Grundig-a. hvala :) koliko znam, ne postoji Vox sa podrskom za HDR i mislim da je ista situacija i sa Toshiba-om (oba su od iste firme, tj. turskog Vestel-a.

Naravno :)

https://www.emmezeta.rs/multimedija...VjMqyCh3LEQH4EAAYASAAEgIbr_D_BwE&gclsrc=aw.ds

https://www.emmi.rs/televizori-tv-50-smart-led-vox-50dsw400u.11.html?productId=70710

https://www.emmezeta.rs/multimedija...VHcayCh27vwH7EAAYASAAEgKXu_D_BwE&gclsrc=aw.ds

@Villy_Da_Man, hvala. dobro pretpostavih da VOX i Toshiba (makar posmatrani modeli koje pravi Vestel) nemaju podršku za HDR. Toshiba još i najskuplja :D

Da li je Sony KDL-50W755C dobra kupovina? Sada je na popriličnom popustu u jednoj radnji, ali vidim da je to tv od pre nekoliko godina, kao i da je edge LED. Vredi li tih 65000, ili je za te pare bolji neki od novijih modela?

Da li je Sony KDL-50W755C dobra kupovina? Sada je na popriličnom popustu u jednoj radnji, ali vidim da je to tv od pre nekoliko godina, kao i da je edge LED. Vredi li tih 65000, ili je za te pare bolji neki od novijih modela?

Uzmi jaskin samsung...

Sad si me zbunio :) Sam reče da je ti je Sony bio bolji od svih kad si ih gledao jedan pored drugog. I meni je, gde god da sam gledao, slika na Sony televizorima uvek delovala najlepše, mada nisam još video ovaj KDL-50W755C izložen. Što si na kraju uzeo Philips, a ne taj Samsung?

Sad si me zbunio :) Sam reče da je ti je Sony bio bolji od svih kad si ih gledao jedan pored drugog. I meni je, gde god da sam gledao, slika na Sony televizorima uvek delovala najlepše, mada nisam još video ovaj KDL-50W755C izložen. Što si na kraju uzeo Philips, a ne taj Samsung?
Zato što je tražio UHD a sam je rekao da je taj Sony FHD.

Možda nisam bio skroz jasan u prethodnom postu, ali pitao sam zašto nije uzeo taj Samsung kao Jakšin, nego Philips, kada mu se uklapao u cenu, za Sony mi je jasno za njega. Sa druge strane, meni nije UHD bitan, već prvenstveno kvalitet slike, za koji je i Villy rekao da je najbolji na Soniju.

@Jakša, ako daješ taj tv, evo prijavljujem se :D :d

Ja sam sve sto ima veze sa hdr pogasio na mu6172. Mislim da vlada veliki hipi oko hdr.
Jok, hdr daje neuporedivo bolju sliku, ali na televizorima koji ga zapravo imaju, ne te imitacije na Samsungu 6 i tvima slicne klase :) 10obitni paneli, ne 8obitni.
Pusti na q8,q9 Samsungu hdr10, a pogotovo na nekom tvu Dolby Vision, da ne kazem Oled LG, pocinjem da zvucim kao prodavac [emoji23]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jok, hdr daje neuporedivo bolju sliku, ali na televizorima koji ga zapravo imaju, ne te imitacije na Samsungu 6 i tvima slicne klase :) 10obitni paneli, ne 8obitni.
Pusti na q8,q9 Samsungu hdr10, a pogotovo na nekom tvu Dolby Vision, da ne kazem Oled LG, pocinjem da zvucim kao prodavac [emoji23]

Imitacija il ne meni radi posao, senke svakako bolje nego bez njega, malo sam napucao boju i taman.
Svakako koliko para toliko muzike a ja lično zadovoljan sa količinom muzike/odnos cene na
ue50mu6172uxxh

Posebno naspram LG-a koj sam 2x popravljao zbog mrtvih dioda ( 1vi put 6 dana nakon isteka garancije ) drugi put nakon nekih 7-8 meseci, evo opet ima crkle diode al valjda kad dodje do 4-5 tad više nema slike, komšija koj uzeo samsung u toj klasi i dalje mu radi jedino sto platio par hiljada više. Što se mene tiče LG samo toster i to uz aparat za gašenje pored njega.
Što se tiče ovog ...5god garancije pa nek crkne ako sme.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Naravno, ali sam odgovorio na to da je hdr precenjen, jer nije, nego ga taj tv jedva nacinje.
Meni LG 42" fhd u dnevnoj sobi radi vec 4 godine bez da zucne, a imam 2 ista Samsunga 32" fhd, u spavacoj aobi roditelja radi super, u vikendici ima fleku celom sirinom tva, posle 2 godine :)
Drugaru LG niske klase riknuo odmah po izlasku iz garancije, treba zamena panela, bacio ga je, ne isplati se.

Sve je to isti djavo u nizoj klasi, samo gledati sto duzu garanciju.
U visoj klasi dobijas sve bolje i veca je verovatnoca da ce duze trajati, ali ni to ne znaci da je savrseno i da je svaki primerak isti.

Mojim matorcima je riknuo sLJamsung, pisao sam vec - i sta cemo sad? :d

Sve je to isto sr.

Drugaru isto Samsung 6500 fhd, pojavile mu se iste fleke kao kod mene, samo malo u cosku, ali su u servisu ispali carevi, umesto da se samo ocisti i kos nesto sredi, dali mu ceo novi panel, rekao mu baja, napisacemo da ne moze da se sredi, sto me bi uzeo nov :)

Naravno, ali sam odgovorio na to da je hdr precenjen, jer nije, nego ga taj tv jedva nacinje.
Meni LG 42" fhd u dnevnoj sobi radi vec 4 godine bez da zucne, a imam 2 ista Samsunga 32" fhd, u spavacoj aobi roditelja radi super, u vikendici ima fleku celom sirinom tva, posle 2 godine :)
Drugaru LG niske klase riknuo odmah po izlasku iz garancije, treba zamena panela, bacio ga je, ne isplati se.

Sve je to isti djavo u nizoj klasi, samo gledati sto duzu garanciju.
U visoj klasi dobijas sve bolje i veca je verovatnoca da ce duze trajati, ali ni to ne znaci da je savrseno i da je svaki primerak isti.

Fora je što je ovo sada neka srednja klasa bivša visoka klasa, za par godina kad budemo kupovali za smešne pare qLed biće nešto novo a qLed " smeće " što se mene tiče ja gledam garanciju, slika da je ok, i da brzo radi. Svi su oni prolazni i nisu vredni nerviranja :)

P.s. malo me nervira ovaj daljinski sa par dugmica. Navikao na LG prečice sad dok dodjem do funkcije lakše mi da glasovno kažem šta hoću. Da bar na ovo dugme sa 4 boje mogu prečice da stavim da se obradujem.

Poslednja izmena:
@Sava89 - pogodak u centar, što bolja slika + što duža garancija i nema greške, i malo da ponovim, ne vidimo svi isto tu dobru sliku, tj. treba sam pogledati koja vam slika najviše odgovara...

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

@Sava89 - pogodak u centar, što bolja slika + što duža garancija i nema greške, i malo da ponovim, ne vidimo svi isto tu dobru sliku, tj. treba sam pogledati koja vam slika najviše odgovara...

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Ja iskreno mislim da sa Samsung i LG nema greške po pitanju slike.

Lično volim da uletim u meni i da udjem u najsitnije podešavanje da namestim kako volim.

Kod ovog LG što imam sam obožavao onaj fazon da jitter smanji te svaki kanal došao kao da je 60FPS. Naravno stvar ukusa neko i dalje voli cinematski izgled slike dok meni od tada svaki tv kao da kasni slika. Taj isti LG fabrički ima očajna podešavanja slike al eto opet je bolja slika nego u 80% domaćinstava gde sam bio jer ljude mrzi da steluju.
Na ovaj samsung nisam imao puno podešavanja, jitter na max. U HDR+ režimu mi izgledao isprano pa sam to podesio sad mi extra. Pogotovo snimci u 4k izgledaju nerealno, sa drona snimke što pravim takodje meni lično bruka ( jednostavno bolji nemam ) tako da je za mene kralj džungle. Kad budem hteo neku fantaziju ovaj ce mi biti krš.

Elem jel zna neko kako se za koj djavo ulazi u service menu sa ovim daljinskim ?
c8b989bcebaf3c73c7bba77c13e0e38d.jpg

Možda nisam bio skroz jasan u prethodnom postu, ali pitao sam zašto nije uzeo taj Samsung kao Jakšin, nego Philips, kada mu se uklapao u cenu, za Sony mi je jasno za njega. Sa druge strane, meni nije UHD bitan, već prvenstveno kvalitet slike, za koji je i Villy rekao da je najbolji na Soniju.

@Jakša, ako daješ taj tv, evo prijavljujem se :D :d

Philips je bio jedini neraspakovan na stanju, a Samsung je drndao mesec dana izlozen u display mode (citaj burn in)...Inace oba tv imaju slicnu sliku out of box.

A i vec imam sony x8507c, pa znam sta je sony slika. Sad mi je bio bitan 4k hdr za netflix 4k hdr sadrzaj. Inace u pitanju je drugi pomocni tv, za roditelje iki mene kad su ostali zauzeti, pa fhd nije dolazio u obzir

Fora je što je ovo sada neka srednja klasa bivša visoka klasa, za par godina kad budemo kupovali za smešne pare qLed biće nešto novo a qLed " smeće " što se mene tiče ja gledam garanciju, slika da je ok, i da brzo radi. Svi su oni prolazni i nisu vredni nerviranja :)
Ne ide to bas tako. Nikad vrhunsku plazmu nisi mogao da pazaris za sitne pare.
I kada izadje nova tehnologija i dalje za "smesne pare" mozes da pazaris vrlo osrednje primerke prethodne tehnologije.

Lepo oni profilisu trziste.

Poslednja izmena:
Da, zaboravih. Ima neko da radi profi kalibraciju tv, moze li neki kotakt makar na pp?

:wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno