Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Kakav je gps na ovom telefonu, npr kako se ponasa gps test, i da li uvek tacno i brzo odredjuje poziciju tokom kretanja.
Одличан пријем, ја сам детаљно тестирао и радио компарацију са геодетским тачкама најтачније читање сам имао 90цм што је невероватно за ГПС уређај на телефону.
Не губи сигнал када се закачи на отвореном ухвати сигнал за 5-10 секунди.
Одличан.

Послато са МИА1.

Super, hvala. Pretpostavljam da locira i u stanu sa nekom manjom preciznoscu. Video sam na testu da je ovaj bio najprecizniji, napolju 3m a unutra 19m, nisam video da ijedan drugim uopste hvala signal u sobi.

Sta je sa beterijom da li moze da izdrzi ceo dan sa jednim punjenjem, mada mi je GPS mnogo vaznija stvar.

Moze baterija bez problema da izgura. Skroz dobar uredjaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Baš tako kao tebi mi treba (ili ako može da se skroz isključi)...
Meni je ovako:
edcfad04b71c4e1ccf2f7eb0dbc741e0.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Vidim da ti niko nije odgovorio. Verovatno si to ukljucio u system ui tuner, tamo ima opcija da se omoguci taj slajder za do not disturb.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Нисам користио гпс цео дан и сигуран сам да не може да изгура цео дан ако се користи интезивно ГПС. Није могао рн4х који има батерију већег капацитета, ГПС у стану може ,а и не мора да ухвати зависи где си, локацију може да одреди на основу других параметара (вифи или гсм сигнали) и онда нису толико тачни као када искомбинује све заједно...
Super, hvala. Pretpostavljam da locira i u stanu sa nekom manjom preciznoscu. Video sam na testu da je ovaj bio najprecizniji, napolju 3m a unutra 19m, nisam video da ijedan drugim uopste hvala signal u sobi.

Sta je sa beterijom da li moze da izdrzi ceo dan sa jednim punjenjem, mada mi je GPS mnogo vaznija stvar.

Послато са МИА1.

Da li se nekome na RR romu desava da mu ne radi Instagram? Prijavljuje problem sa mrezom. Proverio sam apn, sve je ok podeseno

Drugarica ima cudan problem, u toku poziva nju ne cuju a ona odlicno cuje sagovornika, dal na pocetku dal jednostavno na sred razgovora... Posle kad opet pozove sve normalno radi.
Vec je menjala fon i opet isto.
Njen muz i brat s druge strane nemaju problema,ali oni su na Telesmoru a ona Mts.

Desava li se kome?i ima li leka?

Klikne obrazom mute. Reci joj da zakljuca telefon sa power dugmetom, pa nek proba.

Drugarica ima cudan problem, u toku poziva nju ne cuju a ona odlicno cuje sagovornika, dal na pocetku dal jednostavno na sred razgovora... Posle kad opet pozove sve normalno radi.
Vec je menjala fon i opet isto.
Njen muz i brat s druge strane nemaju problema,ali oni su na Telesmoru a ona Mts.

Desava li se kome?i ima li leka?

desava se to i mojoj drugarici, a ona je Vip. i uspe cak i kad zakljuca tel da to uradi, licno sam primetio da joj se to desilo par puta dok smo pricali, samo nisam utvrdio da li stisne mute ili je nesto drugo u pitanju, ali to traje 5-10 sec i onda je opet cujem. uzmi u obzir i da smo konstatovali da nije iskljuceno da ona dok prica kako drzi tel uspe da ga na FP i otkljuca slucajno pa mozda onda stisne i mute.

Naginje glavu (i/ili telefon u odnosu na glavu) pod uglom koji se ne sviđa telefonu dok razgovara :d :d
Znači ispada da uz standarno Xiaomi brljavljenje sa sekundarnim mikrofonom A1 ima i bonus proximity senzor problem...

Ma užas stvarno :p Zavisi od ljudi nekom smeta nekom ne. Lepo pwer kad se javiš i nema muke.

A kolko je loš potvrdjuje i ova slika.

Dugo čekani special edition RED al od 64gb jedva pronadjen svuda je 32gb verzija. *mjau**mjau**mjau* zakasnio raodjendanski poklon 9 dana al bolje čekati nego uzeti neki poluplastikaner pa makar i sa malo boljim procesorom. Mesec dana sam vagao šta i kako i opet nisam mogao naći za oko 20 000 din bolji mobilni u Srbiji. Ovog puta preko KP.

Ja prezadovoljan bojom čak iako je crvena možda bih je nosio. Bolesno predobro lepo izgleda. Šteta što ga nije imalo više u ponudi. Gold i rose nemaju šanse pored nje. Bleck klasika se ne računa.

kad bih na telefonu morao da pritiskam power za svaki razgovor mislim da bi brzo zavrsio na betonu ispod prozora...ajd budite realni...telefonima moze ponesto da se oprosti, ali ne i osnovne stvari...to bitno narusava komfor upotrebe telefona...

Ja jedino nisam zadovoljan stock kamerom. Fotografije imaju puno šuma kad se zumiraju... Navikao na g4...

kad bih na telefonu morao da pritiskam power za svaki razgovor mislim da bi brzo zavrsio na betonu ispod prozora...ajd budite realni...telefonima moze ponesto da se oprosti, ali ne i osnovne stvari...to bitno narusava komfor upotrebe telefona...
I do korisnika je, ne samo do telefona. Meni se apsolutno nikada nije desilo, ali žena kada ga uzme skoro svaki put joj se desi. Verovatno oni kojima se to dešava drže telefon tako kako ne odgovara senzoru. To bi se moglo verovatno rešiti softverski.

Hvala Dexter, našao sam.

Ni meni se nikad nije desilo. Mojoj ženi se dešava s puno telefona ali kad god je koristila moj, nije joj se desilo.

Ni meni se ne dešava da se upali ekran u toku poziva. Jedino što me nervira kod multitaskinga je to što moram da skrolujem skroz do gore da bih obrisao listu

Imate razne tasker (automate) aplikacije, gdje se moze namjestiti da se simulira pritisak na power (screen off) u toku poziva (adb shell).

Jeste nubare prave, *mjau**mjau**mjau* ovo je bench [emoji23][emoji108]

Evo sklepao za par sekundi, moze se jos malo dotjerati:

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
3be6487a8af3ccd1e872c9fe62860812.jpg

Poslednja izmena:
Moj odleteo zbog toga.

Daj čoveče. Ja nemam sa senzorom baš nikakvih problema. Možda zato što sam na custom romu?
Ma da nemora da znači.

Daj čoveče. Ja nemam sa senzorom baš nikakvih problema. Možda zato što sam na custom romu?
Ma da nemora da znači.

Kod mene stock bez ijedne izmjene i savršeno radi.

Jel se vama desava da power dugme ima double klik zbog toga sam morao da iskljucim da se kamera tako pali. Nije stalno ali tipa svaki 3-5 put se desi.

Ne znam za to ali nisi prvi koji je to primetio. Ja sam tu opciju u startu odmah isključio jer mi nije potrebno

Ja kad ne koristim case to mi se ne desava. Mada vecinom je sa tvrdjim silikonom. Sa hard case-om nema problema, kao ni kad je telefon bez case-a.

Jel se vama desava da power dugme ima double klik zbog toga sam morao da iskljucim da se kamera tako pali. Nije stalno ali tipa svaki 3-5 put se desi.

Uuu da. Samo u Resurrection remix romu ne znam kako, odnosno gde se gasi.

Vrh Dno