Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi kad nekog ne vole, "objektivnost" prelazi sve granice...

Ono kad se Ronaldo drao na sudiju i tražio žuti je bio čisti faul Nacha koji ga je stopalom nagazio na zglob leve noge, što ako imaš SBB sa 72h unazad možeš da pogledaš na 58'35"... I penal je bio jer je kontakta bilo samo s tom razlikom što ga je Ronaldo inicirao - Nacho je postavio nogu a Ronaldo umesto da je preskoči je iskusno i namazano iskoristio to i naleteo na nju.

Rekao bih da Grujic ne zna ni sam kako se nasao na krajnjem spisku, trebao je Fejsa umesto njega. Takodje Rodic pa i Radonjic.
Radonjic se sasvim zasluženo našao na spisku, standardna izmena Kostiću na levom krilu (na pripremnim utakmica se pokazao čak i kao bolje rešenje zbog brzine). Takođe Radonjic može igrati i desno krilo tj izmena Tadiću.

Australija se drži protiv Francuske, ovakva borbenost i koncentrisanost može da im donese rezultat.

@Dejan.
Tadić i Ljajić su odlično sarađivali na prošloj utakmici.

Poslednja izmena:
Penal nisam ni video, a situaciju pre drekenjanja sam odgledao nekoliko puta i nije bilo baš ništa osim iskusnog padanja. Da je bilo gaženje, valjao bi se i plakao 15" toliko sam siguran u tog "skromnog sportsmena".

Australijanci standardno borbeni. Mene fascinira koliko su oni u duelima jaki na lopti, i koliko dominiraju u vazduhu. Nisam ispratio nesto njihove igrace, Cahill vise ne igra za reprezentaciju? On je kao australijanski Ronaldo u reprezentaciji. :)

edit: Sad vidim da je Tim Cahill na spisku, znaci ne igra u prvi 11 samo.

Poslednja izmena:
OK, ako što pogledao i nisi video - ja sam eto još jednom pogledao pre nego što sam napisao komentar i video to što sam napisao, ti nisi video i to bi bilo to. Moja objektivnost možda može biti upitna iako su za mene majstori i Ronaldo i Mesi i Nejmar i Riberi, kao što su nekad kada sam ih gledao bili i Maradona i Ziko i Sokrates i Platini dok se kod tebe "objektivnost" već vidi na kilometar tako da ne bih ulazio u dalju diskusiju.

Fascinira me hejt prema Ronaldu, posebno izrazen kod nasih ljudi. Favorizuje se Messi koji nije naucen da se nasmeje bar jednom u zivotu, a hejtuju Ronalda jer 'stavlja gel u kosu' i emotivnije proslavlja golove..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Rusi na poluvremenu pustili "Kaćušu" Francuzima i Australijancima. :D

U jeee,smanjise procenat crnaca u francuskoj reprezentaciji...

Poslednja izmena:
Marti, pogledaj, kad već možeš, i situaciju pre trećeg gola za Portugal pa da završimo o njima. Ako nisi zaljubljen u Ronalda biće ti vidljivo da ni ono nije bio faul...

Bio je...jasno se vidi. VAR sistem prvi put u funkciji.Mada mi ovo ipak malo ubija draz fudbala.

Hahahaah opet penal

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Marti, pogledaj, kad već možeš, i situaciju pre trećeg gola za Portugal pa da završimo o njima. Ako nisi zaljubljen u Ronalda biće ti vidljivo da ni ono nije bio faul...
Kao što ti rekoh ja cenim majstore bio to Ronaldo ili Mesi i ne - niti sam zaljubljen u Ronalda niti sam klinac od 12 godina koji se u tom hejtu i ratu svrstava na jednu stranu, bilo na "Penaldovu"/"Kristininu" bilo na "Lesijevu"/"Hobitovu"...

Kao drugo, može biti samo "ono nije faul", nikako "ni ono nije faul" jer prethodna dva jesu bila...

Kao treće - čisti penali i za Francusku i za Australiju.

Penal za penal. Mozda ovaj VAR ubija draz fudbala ali se meni dopada.

Prava funkcija sistema. Golim okom niko ne bi dosudio penal. Oba penala korektna.

Gesendet von meinem Redmi Note 3 mit Tapatalk

Pa najbolje da je draž fudbala penal za Španiju na SP 82 protiv SFRJ (pa još dva puta izveden dok ga onaj nije dao).
Ili ruka kojom je Henry protiv Iraca sebi namestio loptu. Ili "božija ruka" '86.

Draz je upravo drugi Maradonin gol kad je nanizao skoro celu ekipu Engleza! Ili golcina Marka Van Bastena '88.
Makazice zalizanog protiv Juvea pre mesec-dva.
To je draž a sudijske greške mogu samo da izvuku najgore iz čoveka.

Kako gledati RTS 1 iz inostranstva preko mobilnog? Probao sam kodi ali nešto trokira. EON ne može kada je utakmica. RTS planeta takođe. Po ceo dan slušam ove ruse, daj makar kad naši igraju da ih ne slušam

Sent from...

Pokusaj preko sajta RTS Planeta.

Ma ja sam nesvrstani, bilo bi mi bilo svejedno i da su se poklali,:D samo ne volim prljavštinu(sećaš li se Juanito utakmice?) i to da kod sudija tako nešto stalno prolazi - lakat u vrat, vrištanje na sudiju...

Em nije bio penal, em dosuđen na ovaj način, ... :S:
Nimalo mi se ne dopada VAR, ubija draž fudbala. Sudija je video da nije penal, bio je blizu, dobro postavljen i onda mu neko "telefonira" "nije tako nego je ovako". Glupost koja urušava autoritet sudija, narušava ritam utakmice, jednostavno veoma loša stvar za igru.
Inače, Urugvajski sudija je odličan, dobro se snalazi iako ga buše ovi sa VAR-om, jedan od najboljih na Mundijalu.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Ne smaramo.. Goal line technology je vrh jer jako brzo sudija dobije potvrdu na satu da li je lopta presla gol liniju, ali ovo gledanje snimka pola minuta? Greske sudija i sva ta drama je jedan od jako bitnih faktora koji cini fudbal popularnim, svidjalo se to vama ili ne, i razlog sto se ne menjaju pravila preko 100 godina..

Slažem se. Ovaj var sam par puta gledao u Portugaliji i smorio sam se jako. Bilo bi mnogo bolje rešenje da svaki tim ima po 1 challenge po poluvremenu i to je to.

Hocu da kažem da je bila jača tekma ovaj VAR bi je prekidao 4 puta na po 2,3min i to bi tek bilo užasno.

Poslednja izmena:
Ispravka - po jedan neuspešan challenge.

Ako je challenge bio uspešan zašto ekipi ne bi ostao ako im ponovo zatreba - nešto kao u tenisu!?

Ne bih rekao ni da je to resenje, jer to isto preinaci originalnu odluku posle dosta dugo vremena, sve preko par sekundi cekanja je po meni ubijanje fudbala kao sporta.. Secate se onog Lampardovog gola kad je lopta skoro metar usla u gol ali je ponisten, o tome pricam, svi ga se secamo, bila je drama, emocije, ostaje godinama u secanju.. ne znam, sve je to sastavni deo sporta po meni i ako 'ubijes' taj faktor vise nije to to..

Vrh je var. Trebalo je odavno da uvedu. [emoji16]

Inače vrhunac gluposti VAR tehnologije se desio na meču Feyenord - Vitesse kada prvo nije sudio penal za Vitesse već je pustio akciju, Feyenord daje gol, sudija tek tada pregleda snimak, poništava gol Feyenorda i doduđuje penal za Vitesse...

Ili na meču Mainz - Freiburg kada je poslao igrače oba tima u svlačionice na poluvremenu a onda ih vratio jer je nakon pregleda snimka dosudio penal za domaćina...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno