Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li neko ideju do kad ce cena da skoro miruje i na koju ce stranu posle?

Pa pošto su se svi čekali jun da krene bull faza, verovatno će celog meseca biti bear. Pratiti hajp na tviteru, reditu i telegramu i raditi uglavnom suprotno od onoga što loži masu.
Moguće je da krene malo zelenila pa kad se masa zaglavi u altovima - ponovo red alert.

Navodno je hakovana jedna kineska mjenjacnica.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Opet se formira jak otpor u zoni 6200-6800$ isto kao i prosli put neko pokusava da napravi paniku i obori cijenu ispod 6k ali ne uspijeva izgleda nejak :d

Ako se desi neki nagli pad ispod 6k i recimo strmoglavi se na 5k to bi bio fin pocetni ulaz sa odredjenim iznosom tipa 20-30%

Lakse ce nabaviti vremensku masinu i vratiti se u 2017. da kupi, nego docekati 2000 USD.

Ovo drugo itekako ima smisla...za prvo je bitan planiran izlaz i snazna ruka da ugasi racunar :)

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Neće ovo stati ni na 2K...
Samo polako. Trocifreno.

Ako dodje do trocifrenog, onda ce doci i do nule, jer ce svi pogasiti svoje S9-ke, posto ce im skuplja biti struja koju potrosi.

Nece na trocifreno, nece ni na 2k odma...ima jos ihahahaj do 2k

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Svako ko misli da ce BTC da ode na tako nizak nivo , moze u mnogo ozbiljnih brokerskih kuca sa sertifikatima i osiguranjima da deponuje realan novac i da " Proda na kratko " ili sfortuje BTC preko CFD instrumenata i lako se obogati :) . Cak dozvoljavaju i trgovinu sa marginom od 3 do 50 X vecu od ulozenog novca :)
Sretno ,

Stigli smo i do 6100-6200

6000 je jaka psiholoska granica, ali ako ju probije onda moze lako da zaglavi na 5500 i tesko da ce se tek tako vratiti iznad iste...

Tako da mi je preveliki rizik da kupujem ako ode ispod onda cu verovatno probati da dokupim u nekom momentu..

To je neko moje razmisljanje..

Poslednja izmena:
Svi pricaju kako jedva cekaju da padne, kako bi dokupili :D ko onda obara cenu :D

Dokupili su se već na 15, 10, 8, 6K...

Svako ko misli da ce BTC da ode na tako nizak nivo , moze u mnogo ozbiljnih brokerskih kuca sa sertifikatima i osiguranjima da deponuje realan novac i da " Proda na kratko " ili sfortuje BTC preko CFD instrumenata i lako se obogati :) . Cak dozvoljavaju i trgovinu sa marginom od 3 do 50 X vecu od ulozenog novca :)
Sretno ,

Naravno ali vecina koja tako tipka tesko da ce svoje tvrdnje sprovesti.
Ko god da misli da ce do trocifrene cifre sa 500$ moze ozbiljne pare da napravi sa short-om.

Zaboravih na bench. :wave:

Standardna situacija, cim pridje levelima odbrane - bajke o trocifrenim vrednostima i sigurnom propadanju. Cim dodje oporavak - bajke druge vrste, o novom run-u.

A istina je u sredini, sto znaci jos neko vreme krvarenja i pripreme za (vrlo, vrlo verovatan) novi run. Nekome ce biti dugo 8-10 meseci izduvavanja i priprema, neko ce to iskoristiti da se edukuje, uhvati talase i pre vremena se naoruza i napuni cryptom.

Trenutna situacija je: Sve ispod $6500 je apsolutni safe buy. Samo dno vam niko ne moze ni naslutiti gde moze biti, ali rapsoredjivanjem kupovine izmedju $6500 i $5000 imate 90+% sanse za dobrim profitom. Ja sam malo ranije krenuo sa shoppingom jer sam hteo da se osiguram za eventualni bulltrap, koji se nije desio. Uglavnom strategija kupovine - sto vise padne, to veci orderi, i nema greske.

Ako $6000 ne izdrzi, vrlo verovatan je test $5500 zone, dok bi $5000 po meni bilo neko max dno u ovom krugu. Leveli na gore su ~$7200, ~$7700, ~$8200 i $8800. Prvi i drugi leveli za dostizanje kod oporavka su manje vise sigurni. $8000 je izvodljivo ali nije zagarantovano jer pre njega moze uslediti lower low. Uzdam se u novi napad $8500-8800 zone a sve preko toga ce mi sluziti za otvaranje short pozicija. Ovde ce vam profit praviti 98% strpljenje.

Ovo je moja projekcija sa kraja marta.
BTC_30.3.jpg

A 22.5 sam napravio plan o dva moguca scenarija:
1. (pravljenje bulltrap-a kog nismo dugo imali, pa krvarenje)
BTC_22.5_-_Scenario_1.jpg
2. (zaobilazak trap-a i pravac dole na potvrdu support-a)
BTC_22.5_-_Scenario_2.jpg

Normalno, posle par dana smo dosli do zakljucka da je prvi definitivno failovao i da je drugi scenario dosta ocigledniji. S'tim da bi u slucaju popustanja 6k zone, krajnje targete spustio za 400-500 poena.

Altovi su, kako odmicemo sve rizicniji i rizicniji. Pogotovo ovi sto se jos uvek visoko drze. Sta neki ltc trazi na preko $80 jos uvek, xrp na $0.5+, BCH na $800+ itd. To ce sve mnogo dole, samo im dajte vremena. U ovakvim situacijama cekam i uzimam one koji najvise padnu. Od prvoklasnih eto Dash-a kao kandidata koji moze 50%+ prilicno lako.

P.S Inbox mi je katastrofa, trebace mi dosta da svima odgovorim.

Poslednja izmena:
Sve u svemu ako sam vas dobro razumeo La.Prestige vi ste usli u kupovinu bitkoina na cenama 7000-8000 usa$ i sada ste u velikom minusu i u toj poziciji cete ostati verujuci da ce se cena ponovo vratiti iznad 10 000 i vi cete tako ostvarirti profit ?

a sta ako cena ode na 4000 ? vi cete u tom slucaju a pod pretpostavkom da i dalje drzite tu poziciju prepoloviti svoj kapital .

Situacija sa kretanjem kriptovaluta u 2018 godini nema absolutno nikakve veze sa kretanjem i sablonom koji je kretanje cena imalu u prethodnim godinama .
Ja sam vec ovde vise puta pricao i tome da je trziste kriptovaluta znacajno se razvilo od jeseni prosle godine jer su se ukljucili profesionalni trejderi i brokerske kuce kao i finansijske institucije .

Ko to ne moze da shvati nego misli da je trziste i dalje nerazvijeno i primitivno kao pre nekoliko godina i ocekuje te neke nove famozne skokove u nebesa i HOLD taj moze ozbiljno da izgubi .

O cemu se radi . Mehanizam short ( prodaja na kratko ) nekog instrumenta se razvija sa razvojem trzista . Pre je bilo jednostavno , kupi i drzi dok ne poraste koliko si zadovoljan , onda izadji u fiat i cekaj da kripto padne onda opet kupi i drzi do novog skoka :)

Procitajte o mehanizmima Short ili prodaje nakon pozajmljivanja neceg sto ne posedujes i shvatite da sada dok su vase valute na menjacnicama , menjacnica ih pozajmljuje nekome i taj neko ih prodaje i nakon toga kad vrednost padne on kupi i vrati menjacnici :)

Pogledajte volumene prodaje i kupovine juce kod ETH ili BTC i sve ce vam biti jasno .

Neko je prodao veliku kolicinu ETH na ceni od oko 500 , onda je istu tu kolicinu kupio na ceni 451 USD i cena se nakon toga ponovo vratila na oko 500 :) sve se to odigralo u jednom danu .
Sretno sa trgovanjem :)

Sve u svemu ako sam vas dobro razumeo La.Prestige vi ste usli u kupovinu bitkoina na cenama 7000-8000 usa$ i sada ste u velikom minusu i u toj poziciji cete ostati verujuci da ce se cena ponovo vratiti iznad 10 000 i vi cete tako ostvarirti profit ?
Gde si druže ovo pročitao?

Poslednja izmena:
Dokupili su se već na 15, 10, 8, 6K...

Па ко је тако радио није у тако лошој позицији, још ако докупи и на 4к лепо ће да се опари. Ко је разумео схватиће. ;). А ти троцифрено најављујеш од јануара и чим мало оде на доле одмах мрачење.

Све ово што ЛА пише и прича није уписано у камену, лако може све да се промени, да велики новци одлуче да ураде супротно па када сви чекају потоп оно удари на горе и све истресе из гаћа.

Од када ја пратим већ трећи пут се спушта на ову границу и никако да пробије на доле још више, баш из разлога што сви то чекају. Па ја бих без размишљања улетео на 4-5к са свиме што имам и изашао на око 8, а тако већина и размишља.

Таман да се мало и подигне замрла тема.

@techno
Druže, tebi su se očigledno u nedostatku informacija pobrkale neke stvari i pojmovi...pojmove "short" i "leverage" možeš da izguglaš i pročitaš (ali sa razumevanjem!)..."prozivka" (obrati pažnju jer je reč pod navodnicim) @La je blago rečeno smešna jer je čovek rekao da je krenuo RANIJE sa kupovinom i to ne znači da je u minusu....šta ako mu je prodaja bila na PETOCIFRENOM broju (recimo na 18000-15000$)!? Na osnovu neutemeljenih pretpostavki donosiš zaključke koje ostalim članovima prezentuješ kao činjenice a u stvari ispadaš....neinformisan.

Meni je jači forum1nick.. lik piše samo u "crvenom" bez i da iznosi neku analizu, činjenice.. krene cena dole, on kaže dokle ide (čuvene 3 cifre) i kada krene gore, zabije glavu u pesak.
Tako već sedam puta.... :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno