Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Koju karticu je najbolje da uzmem da bih je povezao sa paypalom? Znaci koristila bi mi samo za paypal, nista drugo, i po mogucnosti da je u banci intesa.

Pa da li iko čita išta pre postavljanja pitanja?

Minimum 100 rečeno visa elektron intezina (ako već nemaš njihovu vizu internet koja više nije besplatna za nive korisnike!!!)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Jel moguce da niko ne cita prethodne postove u temi? Po 1000 put receno Banca Intesa i kartica Visa Electron

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ima prica kako PPal ljudima zakljuca racun i zadrzi novac. Zakljucavanje PPala bez racuna je maltene nebitno - otvoris novi e-mail i karticu ;)
Ali kada ima novca, say bye bye...

Mislim da sam bas tebi pisao :)

Neki su rekli da ovo radi, samo invoice posaljes sa drugog acc i tjt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@den50
Hvala za info.

Jel postoji opcija slanja novca bez provizije (Friends and Family opcija kako postoji u USA)?
U FAQ stoji samo da to može ako ide preko balansa al ne znma kako uplatiti na balans.

@den50
Hvala za info.

Jel postoji opcija slanja novca bez provizije (Friends and Family opcija kako postoji u USA)?
U FAQ stoji samo da to može ako ide preko balansa al ne znma kako uplatiti na balans.
Balance ne mozes ti povecavati sam. Mora ti neko uplatiti novac da bi ti se to smestilo na Balance. Sam ti tipa da svuces sa kartice da stavis na balance ne mozes

@den50
Hvala za info.

Ne postoji ta opcija kod nas

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Izvinite ali stavarno nisam stigao da procitam 555 strana. Hvala na odgovoru.
Zanima me jos nesto, pre par godina sam pokusava da povezem intesinu Visa internet karticu sa paypalom ali mi je ta kartica blokirana (mojom greskom), tad sam pisao na neki mail koji sam nasao ali nikada nisam dobio odgovor. Zna li neko da li mogu da mi odblokiraju tu karticu ili da uzmem tu Visa Electron karticu o kojoj pricate.

Izvinite ali stavarno nisam stigao da procitam 555 strana. Hvala na odgovoru.
Zanima me jos nesto, pre par godina sam pokusava da povezem intesinu Visa internet karticu sa paypalom ali mi je ta kartica blokirana (mojom greskom), tad sam pisao na neki mail koji sam nasao ali nikada nisam dobio odgovor. Zna li neko da li mogu da mi odblokiraju tu karticu ili da uzmem tu Visa Electron karticu o kojoj pricate.
Pa pazi. Najbolja solucija bi ti bila(ukoliko zelis da podizes novac koji ti ljudi uplacuju ) Visa Electron. Besplatno odrzavanje,besplatna izrada kartice. Dok je za Visa Internet 800din izrada koliko se secam. A to sto se tice blokade kartice,isto je to i meni bilo 2014 godine,nisam znao onaj PP*XXXX kod za potvrdu i onda sam lupao i kucao uzastopno CSC broj. Pisao sam im i nakon 1dan mi je kartica odblokirana. Pozdrav i srecno :)

Pa ja mogu da podizem novac i sa Visa Internet kartice, doduse samo u banci, ne na bankomatu, mada mi je to totalno nebitno. Koliko sam citao do sad ne vidim neku prednost Electron kartice u odnosu na Internet karticu koju posedujem (osim podizanja na bankomatu.)
Na identican nacim sam i ja moju karticu blokirao. Videcu da ih kontaktiram pa da i meni odblokiraju karticu. Mogao bih da uzmem Electron ali ne vidim neki razlog ako mogu Internet karticu da povezem sa paypalom i ako mi odblokiraju.

Planiram da povezem mastercard mts banke sa paypal nalogom. Posto mi novac stize sa nekog sajta na paypal, da li ja mogu da kupim npr nesto preko aliexpressa? Tako sto cu "platiti karticom" a zapravo mi skine sa paypal balance-a?

Zasto nije moguc transfer sa pp na kartice? Mislim na master.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Niko?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Aliexpress nema mogućnost plaćanja paypalom.
Možeš na ebaju...

Aliexpress ponekad ima akcije kad je pp moguce koristiti , jako retko ...

Pa ja mogu da podizem novac i sa Visa Internet kartice, doduse samo u banci, ne na bankomatu, mada mi je to totalno nebitno. Koliko sam citao do sad ne vidim neku prednost Electron kartice u odnosu na Internet karticu koju posedujem (osim podizanja na bankomatu.)
Na identican nacim sam i ja moju karticu blokirao. Videcu da ih kontaktiram pa da i meni odblokiraju karticu. Mogao bih da uzmem Electron ali ne vidim neki razlog ako mogu Internet karticu da povezem sa paypalom i ako mi odblokiraju.
Dobro to jeste. Moj kolega je imao problem da nije mogao da poveze tu karticu (Visa Internet) sve je pokusavao i nece. Stalno mu izbacuje error u fazonu kao da kartica nije aktivna. Eh sad vecina ce da misli da nije sacekao 24h od podizanja kartice,ali jeste. Podneo je zahtev za Visa Electron i bukvalno nakon 10dana kada je preuzeo uspeo je da je poveze tipa 1h nakon preuzimanja.

Jedno pitanje, izvinjavam se ako je vec bilo. Kupio sam nesto preko aliexpress-a i posto je falicno trazio sam preko pm od prodavca refund. On je pristao i trazi mi paypal nalog. Kao kroz maglu znam da sam negde citao da je bila neka afera sa paypal uplatama, cini mi se bas iz Kine i da su bile neke teske prevare. Ukratko, da li je bezbedno da mu dam svoj nalog (adresu za uplatu), ili postoji neka mogucnost prevare, pogotovo posto ne idem preko klasicnog dispute-a?

Jedno pitanje, izvinjavam se ako je vec bilo. Kupio sam nesto preko aliexpress-a i posto je falicno trazio sam preko pm od prodavca refund. On je pristao i trazi mi paypal nalog. Kao kroz maglu znam da sam negde citao da je bila neka afera sa paypal uplatama, cini mi se bas iz Kine i da su bile neke teske prevare. Ukratko, da li je bezbedno da mu dam svoj nalog (adresu za uplatu), ili postoji neka mogucnost prevare, pogotovo posto ne idem preko klasicnog dispute-a?
Zato što nakon uplate Kinez može da pokrene PP refumd, nakon što ti zatvoriš dispute na AE.

Pitanje:
Vidim da je moguće primati novac iz inostranstva bez obzira da li je kartica vezana za PP account. Imam Intesinu Visa Electron i mts Račun Plus, obe vezane za PP account. Da li ima veze to što je mts Račun Plus MasterCard, da li ću moći prispeli novac da povučem na nju? Ne bih da mi novac ode na Visa Electron karticu.

ajde hipoteticki
Kinez izvrsio refund, nakon tipa 5/10/50/150 dana nek pokrene refund zahtev - osoba kojoj je uplatio ima rok 20 dana da pobije tvrdnju prezentujuci dokaze-
Sta Kinez moze da navede kao razlog za pokretanja postupka?
Nije dobio fizicku robu koju je platio - ok dokaz o dogovoru
Nije dobio digitalnu robu koju je platio - ok dokaz o dogovoru
ima li toga - >> Osoba prezentuje korespodenciju koju je imala sa Kinezom (dogovor o refundu), PP zatvara slucaj i moze i da kazni za laznu prijavu

Inace mozete na 1 nalogu imati do 8 razlicitih email adresa i sa svake normalno placati/primati >> Poslati email adresu, cekati prodavca 2/3 dana da izvrsi refund/uplatu te ako to ne odradi pokrenuti dispute na AE-u.

Postoji li nacin da kupim nesto sa svojim Paypal nalogom registrovanim na Srbiju, a da proizvod bude dostavljen na adresu u Francuskoj?
Konkretno patike sa adidas.fr, kad odem na checkout sa paypal i izaberem da promenim adresu (da mi ne salje na moju default u Srbiji), ukucam adresu u FR, ali kad kliknem na Save izbaci gore crveni znak uzvika i ne da da snimim...
Pretpostavljam da je problem sto se ne poklapa drzava isporuke, mada sam pre par meseci preko ebaya sa istim paypal nalogom narucio neki uredjaj iz Engleske i normalno ukucao istu tu adresu u Francuskoj.
Postoji li neki nacin da se ova glupost zaobidje?

Nisam našao englesku verziju sajta, pa je ovo google translate

Je li moguće imati drugačiju adresu isporuke i naplate?

Da, možete imati drugu adresu za dostavu i naplatu dok god se nalazite u istoj zemlji.

Neke online prodavnice šalju samo na adresu gde je i paypal, neke dozvoljavaju bilo gde, a ova kako vidim u okviru države iz koje je paypal.

Vrh Dno