Šta je novo?

Huawei P20, P20 Pro

Nije mozda sampion u uslovima slabijeg osvetljenja,ali za svakodnevno fotkanje i snimanje,verovatno najbolji balans,kada pogledas boje,dinamicki raspon,stabilizaciju... Bas je tesko napraviti losu fotku ili snimak sa njim u bar pristojnim uslovima,izvadis iz dzepa i opalis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U kom to filmu iphone X bolje snima od 9+ ? Ne snima bolje ni od 8+ a ne 9+

Evo primer snimka od 30fps naspram iphone X ...Na 9:05 počinje snimak.

https://youtu.be/bImtjSq75pQ

Da ne spominjem da sam lično testirao sa iphone X kameru. Iako je odlična u snimku sto se tice dinamike i kvaliteta je lošiji od 9+, u 60FPS 4k snimak nema ni potrebe porediti.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Pa da to je jako relevantno pošto svi kupuju te telefone za 60 FPS 4k snimanje :D :D :d 98% korisnika koristi kamere za point & shoot, 1% koristi napredne mogućnosti i 1% gikuje o tome kako na 8x uveličanju slike S9 ima za 12% čistiju sliku od neke druge kamere.

U koju li ti grupu spadaš, pitam se? Na kraju dana, najbolja kupovina je uređaj koji daje ujednačene rezultate, što P20 Pro nije i to gore navedeni "test" uredno pokazuje.

Sava, ima li nesto da ti nisi licno testirao_Od kad sam na forumu veci fanboy samsunga se nije pojavio, cak si emixa i zujku prevazisao.

Odličan je p20 pro za fotke ukoliko samo ai isključiš i ubodeš odgovarajući mod za slikanje, juče sam baš testirao malo, prijatelj pazario. Poenta je da najboljeg nema (bar se ni jedan ne izdvaja kao najbolji i svakoj oblasti), allaround po meni ip x i s9+. nisam skontao da li je lik na testu koristio hdr+ za pixel jel to se jednom upali i uvek stoji i može da prođe kao auto, a razlika je dosta primetna u većini slučajeva. Meni lično nedostaje malo napredniji mod na p2 ali to sam ja. Da p20 pro ima softwer za kameru kao s8 što je imao npr, bio bi mi savršen...takođe ovo na s9+ što su ubacili sve na skrolovanje kao iphone da ima mi je katastrofa.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Sava, ima li nesto da ti nisi licno testirao_Od kad sam na forumu veci fanboy samsunga se nije pojavio, cak si emixa i zujku prevazisao.
Teško ;)

Ako sam nečiji "fanboy" to će pre biti HTC.

S druge strane tebe izgleda povređuju činjenice što tebe čini fanboyem ako nmz da prihvatiš činjenice [emoji847]

Odličan je p20 pro za fotke ukoliko samo ai isključiš i ubodeš odgovarajući mod za slikanje, juče sam baš testirao malo, prijatelj pazario. Poenta je da najboljeg nema (bar se ni jedan ne izdvaja kao najbolji i svakoj oblasti), allaround po meni ip x i s9+. nisam skontao da li je lik na testu koristio hdr+ za pixel jel to se jednom upali i uvek stoji i može da prođe kao auto, a razlika je dosta primetna u većini slučajeva. Meni lično nedostaje malo napredniji mod na p2 ali to sam ja. Da p20 pro ima softwer za kameru kao s8 što je imao npr, bio bi mi savršen...takođe ovo na s9+ što su ubacili sve na skrolovanje kao iphone da ima mi je katastrofa.

Ja sam juce dobio update izmdju ostalog i za kameru i promenjen je interface ako na to mislis, sad se i na P20 skroluje dole levo desno kao na Iphone )) bzvz sto ga iskopirase toliko al sta ces... Uskoro stize i update za 4k stabilizaciju i za slow motion, obecali su da ce popraviti dosta pa cemo videti.

Da, a to mislim (i prijatelj je tako imao) i to mi se ne sviđa uopšte. Kod mate 10 pro je to bilo po meni funkcionalnije (i s8/n8)...sa tim da je na huaweiju nekako sve ružno nacrtano (nekako sve kockaste ikonice...zato i poželeh samsungov kamera softver na hawaju). Opet kažem to su lične preferencije.

Teško ;)

S druge strane tebe izgleda povređuju činjenice što tebe čini fanboyem ako nmz da prihvatiš činjenice [emoji847]

Sto nisi kupio u11 ako si fan HTC.

Ovde je sad super sto je night mode odmah dostupan, a pre je moralo iz settingsa. Ali ovo da kao od koze bude sa strane je uzas :) hhehehhe, al dobro sve su to sitnice. Sad sam probao 4k prvi put i ne videh one potrese koje sam vidjao na YT, sutra cu napolju probati bas da vidim , mozda je vec poboljasno.

U kom to filmu iphone X bolje snima od 9+ ? Ne snima bolje ni od 8+ a ne 9+

Evo primer snimka od 30fps naspram iphone X ...Na 9:05 počinje snimak.

https://youtu.be/bImtjSq75pQ

Da ne spominjem da sam lično testirao sa iphone X kameru. Iako je odlična u snimku sto se tice dinamike i kvaliteta je lošiji od 9+, u 60FPS 4k snimak nema ni potrebe porediti.

U odnosu na Note 8 koji sam imao,losiji je samo zvuk kod snimanja,sve ostalo je bolje na iPX,tako da je tvoja tvrdnja da nije bolji od 8+ teska nebuloza,iz mog ugla. O bojama da ne pricam,pogledaj malo bolje boje na 9+,nemaju veze sa realnoscu,sneg,trava,nebo,nigde veze,stabilizacija takodje previse agresivna.

https://youtu.be/AkmT9QzBQjc

Poslednja izmena:
Teško ;)

Koje su to činjenice, sem one da varaš ljude dajući pogrešne informacije o stanju robe koju prodaješ? ;)

Poslednja izmena:
A sta pisac hoce da kaze?

Da na etiketiranje nekoga fanbojem(sto niko generalno ne bi trebalo da radi) ti imas najmanje prava od svih ;)

Koje su to činjenice, sem one da varaš ljude dajući pogrešne informacije o stanju robe koju prodaješ? ;)
- Koja je kazna za klevetanje ? ( Kao admin trebalo bi da znaš )
- I opet pitam ko je rekao da imam 1 p20 ?
- U kom si tripu uopšte?
- Osim toga jel možeš ti dokazati da stanje robe nije kako je opisano ? Ili su to neke teorije za koje imas činjenice? Povrh svega slike "robe" su okačene i slikane isti dan kad je i telefon postavljen na oglas. Nisam ja slikao telefon u jednom izdanju pa prodao u drugom zar ne ? Mislim priložene slike potvrdjuju to...dakle nazad na klevetanje ?

- Ako ti nešto nije jasno slobodno pitaj nema potrebe da stvaraš teorije zavere iz mamine garaže ;) [emoji106]

f350080bb26bc4a47b74f6fd16ae433a.jpg
92f5be4ce891cecaf37b36a76fb80eb5.jpg

Poslednja izmena:
Ivanbass...I ti si to zakljucio iz mog jednog komentara.Pogledaj malo i ostale, nema ih mnogo, za sedam godina na forumu sam ih napisao koliko ti za mesec dana i videces koji telefon imam.

Mozda sam stekao los utisak, ali ne na osnovu jedne poruke :)

Sto se testa kamera tice, stvarno je tuzno koliko neprirodno izgledaju slike na P20 Pro, ali marketing cini cuda. Za prvi maj sedimo, brat(koji ne prati telefone i generalno tehniku) daje komentar "brate, jel si video kakav je novi P20 Pro, kida, kakve slike pravi". A to sto su "obecali" 2 godine update-a i za starije modele, nista, pogotovo za mid-range uredjaje. Dobiju po jedan veci update i to je to.

Koliko mi se dopadao brend pre godinu-dve, pogotovo kad su pustili P9 Lite(koji i sam koristim) za bolju cenu od raspalih Samsunga J 2016 serije. 10 serija je bila okej isto, mada nije donela neko poboljsanje. Ovo sada je katastrofa, naduvane cene, chipset-ovi iz prosle godine(dobri, ali realno ne za cenovni rang SD 845 uredjaja), kamera na papiru dobra, u praksi i ne bas, opet u odnosu na konkurenciju.

Jedini model koji se isplati od nijih je M10 Pro, ujedno se dobije i uredjaj bez betmen usiju :d

Jel se pravio p20 u twilight varijanti ?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

U vezi fotografija na 20Pro i neprirodnosti kod selfija. Tako je bilo i na Mate 10Pro. Jednostavno se onaj beauty level stavi na 0 i reseno. Iako cak i tako u pocetku slike su bile malo cudne, ali vremenom se znatno popravilo stanje. Ne znam da li je do telefona koji uci na osnovu onoga kako se koristi ili sta. Isto kao u vezi baterije, vremenom traje duze.

Nema poente kad se na delu foruma gde se pise o P20 okaci slika koju je napravio P20? Pa cemu sluzi onda ovaj forum, samo za rasprave dal je bolji ovaj ili onaj, dal je veci ovom ili onom, i ko je uspeo da ubaci GCam ( al da po mogucstvu posle ne okaci sliku... ) Smatram da neko ko zeli da kupi i sazna nesto o P20, a P20 je model gde je kamera u Fokusu ima pravo i da vidi sta on moze, ako vec neko hoce da pomogne... Mislio sam da forum tome i sluzi, da se pomogne, sazna, raspita, uoci nesto novo, al ocigledno sam pogresio...

Onda stavi i info da si fotografije obardio Adobe Photoshop, da se neko ne zaliti mnogo sa "da vidi sta on moze" jer se može odnositi i na baratanjem u Photoshop.

Onda stavi i info da si fotografije obardio Adobe Photoshop, da se neko ne zaliti mnogo sa "da vidi sta on moze" jer se može odnositi i na baratanjem u Photoshop.

Ne videh da iko pise sta je radio sa fotografijom koju okaci. Ogledalo dobre kamere je kolicina podataka koja moze posle da se obradi i to svi znaju, a ja koristim iskljucivo i samo LightRoom, a to isto moze i da se vidi kad se slika otvori na Flicker-u koga bas zanima. Danas apsolutno svi cackaju fotke tako da zaista ne vidim problem. Par kolega je trazilo da im posaljem ne obradjene slike da vidi i poslao sam, nemam problem s tim, a kacim ono sto je najlepse naravno.

Ne videh da iko pise sta je radio sa fotografijom koju okaci. Ogledalo dobre kamere je kolicina podataka koja moze posle da se obradi i to svi znaju, a ja koristim iskljucivo i samo LightRoom, a to isto moze i da se vidi kad se slika otvori na Flicker-u koga bas zanima. Danas apsolutno svi cackaju fotke tako da zaista ne vidim problem. Par kolega je trazilo da im posaljem ne obradjene slike da vidi i poslao sam, nemam problem s tim, a kacim ono sto je najlepse naravno.

Ne moras nista da pises,jednostavno okacis fotku pre i posle obrade,tako ce svi biti zadovoljni.

Delim mišljenje. U temama ovog tipa, uvek bi bilo najbolje okačiti sirovu fotku iz samog uređaja, a ko vrši obradu na istoj, onda i takvu pride.

Pogotovo u svrhu da se kamera na P20 obradom prikaze kao "fenomenalna" na lazni nacin. Neko je na osnovu obradjenih fotki mogao da ode i kupi telefon, i posle bi se pitao kako njemu fotke nisu takve.

Dobro je sto se skrenuli paznju na to, od sad je obavezno da se ili napomene ili okaci izvorna fotografija, ovo ima rigorznije da se prati i u temi "postavite slike sa kamere..."

Neko ostavi ovde u komentaru, neko na flickr kao ja "Nothing edit". Evo mojih primera:
https://www.flickr.com/photos/nokia808pv/29248354412/in/album-72157672868870266/
https://www.flickr.com/photos/nokia808pv/22792291492/in/album-72157659335295108/
https://www.flickr.com/photos/nokia808pv/29118523414/in/album-72157672868870266/

Ne kažem da je to varanje, niti bih išta rekao da nisi napisao "da vidi sta on moze" i fer je da bude info "ko može, aparat ili majstor za Photoshop". Ko zna videće na Flickr, nego čisto informativno za manje vične na Flickr :)

Poslednja izmena:
da bar ovde pisu ljudi koji imaju ili bi hteli imati P20.... ovde pisu svi sem takvih. Odjednom sve i svasta smeta ljudima koji nemaju nameru da kupe P20,a isti komentarisu, i gnjave temu.
Sto se tog pravila tice, ok, kako vecina odluci, ali je smesno sto se to tek sad spominje, a 95% fotki je obradjeno u temi svakog telefona koji sam ovde gledao i citao. Inace sve sa YT nije ni taknuto u PS ili LR tako da je to pravi pravcati izvor saznanja, sigurno je sve default ;)

Sta god vi pricali, ja opet govorim s tacke nekog ko bi kupio P20 da se bavi rekreativnim fotkanjem ( jer to mu je namena ) jako je vazno sta moze da se izvuce na takvoj fotografiji, koliko taj ko je slikao ima prostora i potencijala da se igra sa istom, a ljudi koji daju toliki novac da fotkaju telefonom i citaju Bench msm da znaju da procene kako izgleda obradjena slika, i da nema toliko naivnih ovde uopste, al ajde, sve jedno... bitno da je napeto zar ne :)

Nazad
Vrh Dno