Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

... koju ti vidiš prvi put u životu, jer pišeš sa okruglog brojčanika na fiksnom.

Poslednja izmena:
@jok Već sam prenosio pripejd na pripejd u januaru.

Zato rekoh ako nešto nisu promenili pre godinu i kusur ja sam baš hteo u vip da prebacim neke brojeve na pripejd pošto sam na pripejd koji sam već imo kod njih dobio ponudu da pređem na postpejd po stvarno dobrim uslovima.Je li te šta takav prenos sad šta košto pošto bi ja sad obrnuto od tebe iz vipa u telenor da prenesem brojeve roditelja pa ako ih već ne bi ništa koštalo da prenesu broj na pripejd kod telenora mogli da iskorise ovo 6/18 popuste što telenor nudi njihovim pripejd korisnicima pošto vip neće nikakav dodatni popust da im da na siguricu i na klasik a i dovoljno su dugo čekali vip da im sami opet nešto ponude da ponovo potpišu UO.

Ja mislim da je nelegalno. Kupio sam paprini vaučer na kojem piše da kredit važi 330 dana, dopunio sa njim kredit i kredit mi je važio do 02.2019. i odjednom mi važi do 06.2018.
Da li su me doveli u zabludu ako su mi prodali vaučer na kojem piše trajanje kredita koje ne traje toliko nego pet puta kraće?

Sve dopune od ranije: vaučeri, el. dopune, ali i postpejd i pripejd dopune su bile jasno definisane po pitanju iznosa dopune kao i roka važenja tako dopunjenog kredita. Dakle nije samo dovođenje u zabludu več ima elemenata kršenja i Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o trgovini.

Sudeći po Telenoru kao da se ništa nije promenilo po pitanju dopuna i kredita. Tako je barem i dalje objavleno na njihovom sajtu, a Zakon o oglašavanju poprilično jasno obavezuje prodavce da oglašavanja o prodaji robe i usluga smatraju obavezujućim.

Telenor je PROPUSTIO da u obaveštavanju korisnika o promenama u pripejd ponudi da NEDVOSMISLENO I JASNO predstavi nameru da će promeniti uslove važenja RANIJIH dopuna. Nedvosmislena je samo informacija o prebacivanju svih pripejd tarifa u paket Telenor pripejd 200, a naredna rečenica o validnosti kredita nakon 24.04. može da bude jasna SAMO u smislu da kredit važi 60 dana od datuma poslednje dopune.

I OBMANJUJUĆA je poslednja rečenica da Korisnici koji nisu zadovoljni navedenim izmenama tarifnih paketa imaju pravo prestanka korišćenja pripejd SIM kartice bez obaveze plaćanja troškova raskida ugovora.
Umesto nje, a baš zato i nisu najavili promenu ranije ugovorenih validnosti kredita, bi moralo da stoji da će onima koji ne prihvate promene, uz raskid pripejda, isplatiti zatečeni iznos kredita.

Poslednja izmena:
Ako nešto nisu promenili za prenos broja nisu davali pripaid na pripaid da se prenese nego mora da se uzme neki postpaid paket pa da tako preneseš broj.

Koliko ja znam možeš bez problema da prebaciš broj sa prepaida na prepaid i to kod bilo kog operatera.

Zato rekoh ako nešto nisu promenili pre godinu i kusur ja sam baš hteo u vip da prebacim neke brojeve na pripejd pošto sam na pripejd koji sam već imo kod njih dobio ponudu da pređem na postpejd po stvarno dobrim uslovima.Je li te šta takav prenos sad šta košto pošto bi ja sad obrnuto od tebe iz vipa u telenor da prenesem brojeve roditelja pa ako ih već ne bi ništa koštalo da prenesu broj na pripejd kod telenora mogli da iskorise ovo 6/18 popuste što telenor nudi njihovim pripejd korisnicima pošto vip neće nikakav dodatni popust da im da na siguricu i na klasik a i dovoljno su dugo čekali vip da im sami opet nešto ponude da ponovo potpišu UO.
Ne košta ništa. Jedino je kod mene bio problem što sam ja registrovano broj u Telenoru i odmah prešao preko puta u Vip da podnesem zahtev za prenos. U Vipu su mi dali njihovu karticu da je ubacim u telefon kad prenos broja bude završen. Međutim, zahtev za prenos nije odobren od strane Telenora jer treba da prođe najmanje dan-dva od registracije pa tek onda da se podnese zahtev za prenos. S tim da me niko nije obavestio da zahtev nije prošao, pa sam ja posle nedelju dana uzaludnog čekanja na prenos rešio da ubacim karticu u telefon, i dobio sam klasičnu Vipovu promociju za nove pripejd korisnike (valjda beše 8 GB za 14 dana). Posle desetak dana sam otišao u Vip i tek su mi tamo rekli da je zahtev odbijen od strane Telenora, i tada sam podneo novi zahtev koji je 4-5 dana kasnije i realizovan. Tako da znaš, ako pripejd brojevi koje hoćeš da preneseš nisu registrovani, najpre ih registruj pa tek nakon par dana podnesi zahtev za prenos u drugu mrežu, to je neko moje iskustvo.

@jok, dala je Svemir Zeka ;) broj VIP promotera koji su Siguricu nudili za 400. Sto je bolje nego Prenesi Kredit ponuda za prepaid u Tln.
Uzjedno, mislim da neces odmah dobiti ponudu za prelazak na postpaid, vec tek za koji mesec.

Gde je Dzole da objasni korake Tln sada :)

Ne košta ništa. Jedino je kod mene bio problem što sam ja registrovano broj u Telenoru i odmah prešao preko puta u Vip da podnesem zahtev za prenos. U Vipu su mi dali njihovu karticu da je ubacim u telefon kad prenos broja bude završen. Međutim, zahtev za prenos nije odobren od strane Telenora jer treba da prođe najmanje dan-dva od registracije pa tek onda da se podnese zahtev za prenos. S tim da me niko nije obavestio da zahtev nije prošao, pa sam ja posle nedelju dana uzaludnog čekanja na prenos rešio da ubacim karticu u telefon, i dobio sam klasičnu Vipovu promociju za nove pripejd korisnike (valjda beše 8 GB za 14 dana). Posle desetak dana sam otišao u Vip i tek su mi tamo rekli da je zahtev odbijen od strane Telenora, i tada sam podneo novi zahtev koji je 4-5 dana kasnije i realizovan. Tako da znaš, ako pripejd brojevi koje hoćeš da preneseš nisu registrovani, najpre ih registruj pa tek nakon par dana podnesi zahtev za prenos u drugu mrežu, to je neko moje iskustvo.

Hvala na savetima jedan je još uvek pospjd ali mu je istekla UO a drugi je prebačen sa postpejda sigurice na pripejd jesu li ti brojevi registrovani pošto su bili pod UO ili to nema veze sa tim.

@jok, dala je Svemir Zeka ;) broj VIP promotera koji su Siguricu nudili za 400. Sto je bolje nego Prenesi Kredit ponuda za prepaid u Tln.
Uzjedno, mislim da neces odmah dobiti ponudu za prelazak na postpaid, vec tek za koji mesec.

Gde je Dzole da objasni korake Tln sada :)

Probo sam i to nudi samo 6 meseci po 400 ostatak po punoj ceni.

Poslednja izmena:
^ Nisu registrovani bez obzira što su bili postpaid, nakon prelaska na prepaid moraju da se registruju.

Registraciju mora lično da obavi onaj na koga hoću da se vodi broj ili to i ja mogu da obavim sa njihovim ličnim.

Neka stara mts...
262a23aca2aef5789bc597445a3174f9.jpg

Registraciju mora lično da obavi onaj na koga hoću da se vodi broj ili to i ja mogu da obavim sa njihovim ličnim.
Moras ti, naravno....
Ali pazi, mislim da 3 meseca nakon registracije prepaida, ne mozes preneti broj, to je neko RATELovo pravilo. MTS ga ignorise, ali druga dva izgleda koriste maksimalno.
@omtw, jesi siguran da broj postaje neregistrovan? Meni je kod VIPa broj ostao registrovan na moje ime kada je presao na prepaid, ali to je bilo valjda 2014.
Kod MTSa sigurno ostaje registrovan.

Hvala na savetima jedan je još uvek pospjd ali mu je istekla UO a drugi je prebačen sa postpejda sigurice na pripejd jesu li ti brojevi registrovani pošto su bili pod UO ili to nema veze sa tim.
Brojevi koji su prebaceni na prepaid (ili postpaid) se kod VIPa isto vode kao novi ugovori, i vazi ono gore - 3 meseca mora biti u mrezi pre prelaska.
Barem je to prica ljudi koji su probali da prenesu, nemam uopste iskustvo oko toga.

Oca BTW uopste nisu zvali iz Telenora kada je trazio da se prebaci broj u MTS sada.

Probo sam i to nudi samo 6 meseci po 400 ostatak po punoj ceni.
Pfff, a ja se ponadao barem neki jeftiniji paket :(
Imaj na umu BTW da kod Sigurice tih 2000 vredi mnogo vise, ako nije za net, jer nema uspostave veze. 1190 RSD ti u Telenoru dodje (zapocetih) <150min., pod uslovom da je signle razgovor, a manje inace. U VIPu ti 2000 dodje 200 (zapocetih) minuta ravno, bez obzira na broj razgovora.
Neta imas vise kod VIPa (200MB naspram 100MB za PK, a i cena iz kredita je duplo manja kod VIPa). SMS su iste cene, a MMS (sta to bese? :D) je 7.5x jeftiniji u Sigurici.
E sad uz prebacivanje na PK (50*6+25*18 popusta) PK izadje 409, a Sigurica 475, ako je samo 6 meseci po 400.

Priznajem, i meni PK trenutno deluje interesantno, ali je meni licno u druge dve mreze i dalje isplativije.

@Trajkovic, imam i ja neke takve matore MTS prepaid brojeve, 365 dana traje dopuna :)
BTW, nasao sam i dve VIP Sweet prepaid koje nisam aktivirao jos ;)

Poslednja izmena:
@trajkovic

Niko ne spori koliko traje SIM kartica, kod svih traje 12-13 meseci, nego koliko traje dopuna

Na nekim od tih MTS brojeva i dopuna traje 365 dana. Sve dok ne prebacis na postpaid (pa vratis, onda postaje Moj Prepaid i traje 90 dana kredit), reaktiviras je (ako nisi 365 dana dopunjavao) ili slicno...
Vise nije moguce dobiti takve nove MTS brojeve ili prebaciti postojeci (sem ako nemate neku vezu..), nego samo na tim starijim. Ne znaci da su po 10 godina stari, moji su 2-4 samo.

ja sam se naučio da kod operatera moraš tumačiti kako je napisano (pa i onda ništa ne znači i mogu da rade kako hoće i šta hoće). Piše SIM kartica istiće za 365 dana, o kreditu nema ništa pa mogu kako hoće.

Poslednja izmena:
sad proverio viber podrzava video i glasovni poziv , whatsapp ne
za utehu kredit se ne brise nego dodaje prilikom sledece uplate,

VIber pozivi rade na Telenoru (samo uz aktivan kredit) i izabranu aplikaciju.

@alfaunits Prelazak sa postpaida na prepaid se računa kao novi ugovor i za takav broj nije moguć MNP u naredna 3 meseca, to si u pravu. Nisi u pravu da nakon registracije prepaid broja nije moguć MNP. Može već sledećeg dana da se podnese zahtev, pod uslovom da je broj bio na prepaidu unazad 3 meseca kod istog operatera. Ja sam prošle godine prebacio broj sa postpaida na prepaid u Telenoru, pa sam u januaru morao da ga registrujem da bih mogao da ga prenesem u Vip. Doduše, nije bio na postpaidu na moje ime već na firmu, možda je zbog toga morala registracija, da je bio na fizičko lice možda ne bi moralo, ne znam.
@jok Moraće svako lično da registruje broj na svoje ime, onako kako hoćeš da kasnije glase postpaid ugovori. Nećeš moći ti sa njihovom dokumentacijom da to završiš, moraće oni lično da prošetaju do nekog od shopova. Jedini način da to izbegneš je da ti kod notara overe ovlašćenja da ti to možeš umesto njih da uradiš, što je van pameti,složićeš se sa mnom.

Aa, da. Ako se menja vlasnik mora opet 3 meseca cekanja. Ako je samo registracija moze MNP. Izv de na dezinf.

VIP promenio dugogodisnju prepaid opciju.

033b4f3dd6d6479852cc0493c5adc747.jpg

Sent from my G3221 using Tapatalk

Bilo je pitanje trenutka kada će promeniti. Stara promocija je trajala 3-4 godine koliko se sećam. Ne znam da li se na ovih 3 dinara dodaje uspostava veze ili ne.

Edit: pa ovo nije tako loše. Uspostava veze se ne naplaćuje, pritom ostaje kredit.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
0399e1e67cea607f6548f68b64ced47e.jpg

Poslednja izmena:
Ovo je super, ako ne koristiš poruke imaš 200 minuta prema svima i 3 GB interneta+7 dana neograničeno prema Vipu za svega 600 dinara i to na 30 dana. Ovo nigde nema

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Ovo je veliki prc za novi Telenor pripejd paket. Valjda ce izazvati neku pozitivnu reakciju i u TLN, mislim po korisnike :)

@Maxi69:

Si siguran?

Meni deluje da za 600 dinara koliko košta Žabalesku promocija na 30 dana dobijaš samo pravo da razgovaraš po tarifi od 3 dinara po minutu u tom periodu, a ne i 200 minuta ili 200 SMS-ova ili zbirno 200 minuta i SMS-ova. Minuti i SMS poruke se plaćaju mimo promocije, tj. ti 600 dinara plaćaš promenu cene minuta i SMS-a na 30 dana, ništa više.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno