Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pretpostavljam onda da je telekom odgovoran za kvalitet parice? Ja tu ne mogu ništa?!

Uvek možeš pogledati i proraditi na sopstvenoj instalaciji. Zahvaljući tome, sad gde sam, imam pun 20/2 na oko 1620 m. :)

Tvoja instalacija je tvoj deo, ne zalaze oni u tvoj stan. Samo DO zgrade, i eventualno vertikale do stanova, ako nije kuca.

Nego... kad ce ovo za postojece korisnike? I da li ce bez UO za OSI biti 50/8, ili 50/2 kako stoji bez UO?

Nego... kad ce ovo za postojece korisnike? I da li ce bez UO za OSI biti 50/8, ili 50/2 kako stoji bez UO?

Ja sam zvao kući malo pre da mi proveri supruga, i na moje duboko razočarenje još uvek speed test kaže 35/1.8, tako mi radi 50/2 zbog udaljenosti od centrale. Kod mene još uvek traje ugovorna obaveza.

Ako se modem ne resetuje nema sanse da predje na nove pakete. A uzjedno malo je verovatno ce sami prebacivati pre 1.5., ipak su tek objavljeni novi paketi.

A kako? Ne razumem se.

U tom slučaju, možda je bolje da neko drugi uradi.

Jel smem sam da sečem, menjam i prekrajam bakarni kabl

Kao što sam napisao, na tvojoj instalaciji. Znači, od "kutije" do tvog telefona, ili VDSL modema.

ili im platim pa oni to urade?

Možda je tako najbolje. Kako želiš.

Koliko to košta?

Ne bi znao reći.

Ono što moraš razumeti, da ovo što sam napisao, ne znači da je i zaista tako. Možda je kod tvoje instalacije, sve u redu. Kod mene je u pitanju, najobičniji novi bakarni kabl sa plavo-belom izolacijom. Isti takav je bio i pre postavljanja novog. Međutim, izolacija tog starog kabla (deo koji je bio u zidovima) je bukvalno promenila boju i tek se nazire izolacija, tj. raspadala se. Za telefon da radi je bilo dovoljno, ali ne i za VDSL, posebno kad je upload u pitanju.

Poslednja izmena:
Ako se modem ne resetuje nema sanse da predje na nove pakete. A uzjedno malo je verovatno ce sami prebacivati pre 1.5., ipak su tek objavljeni novi paketi.

Vidiš nisam se toga setio! Izgleda da ću ga resetovati svaki dan sad, dok ne vidim 8 upload :)

Kako ide procedura da se prebacimo na nove pakete?

Sent from my Note 8

Proverio sam ...

Poštovani,
Hvala što koristite naš servis.
Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je izvršena promena upload brzine i da sada imate aktivnu upload brzinu do 8 Mb/s.
Nastavićemo da unapređujemo naše usluge na obostrano zadovoljstvo.
Srdačan pozdrav,
Ivana

Na koji mail si poslao i ako ti nije problem da iskoripas sta si im rekao kako bi nama bilo lakse?

Sent from my Note 8

Možete i na chat-u (mts sajt) da pitate, da li Vam je pušteno ili ne.

Ja sam ugovor potpisao pre 20 dana... Da li mogu sad da pređem na 8 uploada?

Vidiš nisam se toga setio! Izgleda da ću ga resetovati svaki dan sad, dok ne vidim 8 upload :)

Upravo resetovao modem ali izgleda da nisu promenili profile za brzine jos uvek. Paket 20/2.
Izgleda da ih je povecanje uploada na SBBu poteralo da se i oni prikljuce (verovatno i pre nego sto su hteli) da ne bi izgubili previse korisnika.

Proverio sam ...
Poštovani,
Hvala što koristite naš servis.
Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je izvršena promena upload brzine i da sada imate aktivnu upload brzinu do 8 Mb/s.
Jesi li proverio da li je stvarno? I meni su to rekli, ali je brzina i dalje 50/2, resetovao sam ruter fizicki :)

Sto se tice razloga, sad je vec ocigledan kartel, kada svi u isto vreme podizu :)

^Isto je i kod mene. Rekli su mi da prijavim problem ako nije povecana brzina.

Da li neko zna da li se paketi mogu menjati preko njihove korisnicke sluzbe, ako je istekla ugovorna obaveza, ili se mora ici u poslovnicu?

Bravo za mts !

Moglo je ranije preko njih,ako potpisujes novi ugovor takodje ,stim da brzinu pustaju tek kad im se vrati primerak koji potpises .

Evo odgovora... A i ne žuri mi se. Kad prebace prebace. Bravo još jednom !

Danas smo započeli proces povećanja upload brzina svim korisnicima. Ljubazno bismo Vas zamolili za strpljenje do završetka migracije. Svim korisnicima će biti automatski aktivirana nova brzina u narednom periodu

Kad se već spominju parice interesuje me sledeće. IPAN(2016. godine) je u zgradi koja je 76' godište a parice su do stana verovatno od tada jel koliko mi je poznato nista nije menjano sem centrale u prizemlju, pa me interesuje da li onda te stare parice mogu da utiču na protok interneta bez obzira na IPAN?
Na poslu sam pa mogu jedino naknadno da okačim parametre sa rutera putem SS-a. Mada sam ranije kačio.

Poslednja izmena:
Očigledno da važi veći upload i za korisnike bez UO.
Screenshot_Chrome_20180424-154348.png

Kad se već spominju parice interesuje me sledeće. IPAN(2016. godine) je u zgradi koja je 76' godište a parice su do stana verovatno od tada jel koliko mi je poznato nista nije menjano sem centrale u prizemlju, pa me interesuje da li onda te stare parice mogu da utiču na protok interneta bez obzira na IPAN?
Na poslu sam pa mogu jedino naknadno da okačim parametre sa rutera putem SS-a. Mada sam ranije kačio.

Meni je zgrada iz 68,i imam 50 ,a bez problema bi mogao i stotku.

Mene samo interesuje šta će kod mene da urade? sada kad već povećavaju upload

net.JPG

ugovor pre skoro tri godine potpisan na 20/2, a ostala brzina 30/2 :d

Javila se neka Jana da javi da ce da prebace na veci upload, iskreno ja ne ocekujem da to bude do kraja sedmice znajuci njih koliko su azurni.

Nazad
Vrh Dno