Šta je novo?

Targo Telekom

Ne slazem se. Da je Targo mogao i dalje normalno da radi, mi kao korisnici bi sada imali jos bolji internet i ostale usluge. Ne bi americki SBB bio monopolista koji moze da radi sta hoce a ovi drugi su dno dna.

Uzas kako lose radi Vektor... pogotovo sto je Targo koji je desetine meseci u stecaju, bolje radio od Vektora.

Sent from my SM-A7100 using Tapatalk

Da znaš koliko dugova je taj "sjajni" Targo ostavio svojim podizvodjačima, bilo bi te sramota što si (bio) njihov korisnik...
Pozdrav

Нико није био против ТТ, вероватно је било ... ајде платите што нисте па да наставите ... и то није било могуће. Није пропаст света и интернета што је фирма која је тако кренула брзо и угашена, сада већ има довољно добрих понуда да не мора да се жали за њима.

Ne slazem se. Da je Targo mogao i dalje normalno da radi, mi kao korisnici bi sada imali jos bolji internet i ostale usluge. Ne bi americki SBB bio monopolista koji moze da radi sta hoce a ovi drugi su dno dna.

Apsolutno se slazem

Da znaš koliko dugova je taj "sjajni" Targo ostavio svojim podizvodjačima, bilo bi te sramota što si (bio) njihov korisnik...
Pozdrav

Da nisu poceli da ih reketiraju i miniraju pretpostavljam da bi te dugove izmirli

Pozdrav

Нико није био против ТТ, вероватно је било ... ајде платите што нисте па да наставите ... и то није било могуће. Није пропаст света и интернета што је фирма која је тако кренула брзо и угашена, сада већ има довољно добрих понуда да не мора да се жали за њима.

Niko iz prosle garniture nije bio protiv TT, iz ove sad nisam bas siguran. Nisu platili zato sto je to bio ufur i dil sa vec pomenutim Dulicem i DS-om, verovatno da su zaziveli ko sto je bio plan placali bi sve, ovako pukla im ledja, dosli novi koji oce malo "podrske" ovi nisu imali love (ili nisu teli da placaju njima), dobili simiku, zaplenili im infrastrukturu koju su vec napravili i dali "nekim novim klincima" ;)

Sto se tice dobrih ponuda aj leba ti navedi mi neke zivo me zanima koje su? Evo ja licno imam cele dve ponude i obe su muka. Jedna je Telekom (kod kog sam bio i koji je za mene licno teski uzas i strahota pricam o ADSL-u, videcemo ako ikad zazivi optika i ako bude cena manja od cetvrt bubrega mesecno :d), drugi je Ikom (koji je radio Top ) odnosno sad SBB (koji je trenutno plac majke Bozije) tako da bojim se da ne vidim tvojim ocima te silne dobre ponude :d

Poslednja izmena:
Нико из прошле није био против јер су скупљали кајмак, питање је да ли би се нешто мењало.

Што се понуда тиче, има их пар добрих по Бг, има и у овим крајевима неколико оптичара а и мтс граби напред. Још нема за све али ни ТТ није нешто много покривао. Написаћу какав интернет ја користим када за неки дан и мој провајдер повећа брзине.

Ako procitas moj post videces da sam se slozio sa time, al mene kao krajnjeg korisnika to ne interesuje (to svi rade bili oni zuti, zeleni, crveni, plavi, narandzasti, oker itd itd, mozda se menjaju igraci ali igra ostaje ista) ono sto mene interesuje jeste sto bolja usluga za sto manje novca ili za bar normalnu kolicinu

Tih "par dobrih" po Bg-u sto ima to je smesno sto uopste pominjes, buduci da vecu pokrivenost i bazu korisnika ima prosecna kladionica nego li oni. TT nije mnogo pokrivao jer su mu nazlaost ledja pala pa nije stigao da se rasiri, prilicno sam siguran da bi bio mnogo ozbiljan i veliki igrac da je Dulic i DS ostao na vlasti.

Sto se tice tvog provajdera pretpostavljam da je Exe net, al on meni ne znaci nista, buduci da on pokriva samo Nis i mozda okolinu.

Da se razumemo nesto, svi provajderi koji nemaju bazu korisnika bar 30-50k minimum su smesni da se uopste i pominju a kamoli da se predstavljaju kao alternative sa pokrivenoscu od 500m vazdusnom linijom :-devil-:

Poslednja izmena:
Као и ТТ. Ни мене у принципу не интересује али форсирати једне на тај начин је директан ударац за све остале који су све морали да плаћају па је у глобалу то лоше за све. Као да рецимо неком шверцеру дозволиш малопродају и још без пореза и царине па би то за купца био одличан потез али ...

Da je telekom pametan pa da ponudi brzine i cene kao i TT pre, ali verovatno ne smeju ili su bas bezobrazni toliko.

Naravno da nece da ponude te brzine za te pare. Zasto? Jer im se moze

Zakazana je nova prodaja Targa, za 17.maj.Ovog puta za 6 miliona evra manje.Videćemo da li ima zainteresovanih

Bilo je 25 miliona

Auuu, pa zar vredi toliko ...ili su to silni dugovi, koje vuce za sobom ?

Ne vredi ni 25 miliona dinara realno, veliko je pitanje koliko su dugovi. A da ne spominjemo zastarelu opremu plus ko zna da li su dozvole za polaganje kablova validne ili ce buduci vlasnik morati da se pozabavi i time...

Nece se prodati dok se ne spusti to jos doooosta...

Mislim da malo podcejujete samu mrežu, ako se dobro sećam 1200km razvučenih kablova, skoro cela glavna magistrala, i sl. Vredi to ihahaj. I da je čisto, prodalo bi se do sada 100 puta, kao i da nema sigurnih opstrukcija sa strane. Nikome ne treba konkurencija, jel.. Ni državi, ni SBB-u, ni ostalima...

Kabl kosta koliko? 70 dinara/m? Nije poenta koliko ima kabla vec koliko je od svega toga legalno uradjeno. Jeftinije je da se stave novi nego da se novi vlasnici bakću sa pravnim zavrzlamama

I na sve to dugovi podizvodjacima i ostalima...

^Opticki kabl 70 dinara? Mozda... Neko djubre, iole ozbiljan opticki kabl je bar evro pa nagore po m. To je samo kabl, a de su radnici koji su to postavljali, pa skidanje i vracanje betona, pa izolacija kablova itd itd... Vredi to dosta para.. A i kao sto rece kolega pre tebe, mislim da je najveci problem tu sabotaza jer kao sto sam vec pisao TT da je nastavio da radi mnogoo operatera bi bilo u ozbiljnom problemu ;)

Мислиш на остале који су плаћали дозволе, папире, подизвођаче и нису ишли преко реда? Вероватно би било лоше по њих јер су у старту имали трошкове.

Jao mice male, sve su naivni ti ostali. A to što su tri dana od početka rada Targa počeli da ubacuju nacionalističke pamflete pune mržnje, kao zabrinuti komšija fore...

MaxXx, slazem se sa tobom. SVI su sve legalno dobili i svi su nevinasca da Targo treba da bude sramota sto su (mozda) iskoristili neke veze i olaksali sebi pocetak poslovanja. Svi su u nasoj zemlji toliko posteni da Targo treba srusiti do temelja kako se nase postenje ne bi iskvarilo...

A nikako se ne radi o otimacini, bezobrazluku, podeljenim ulogama i drugim sto drzavnim, sto stranim uticajima zarad uzimanja sto vise para. I sad se pojavio neko ko nece da igra po njihovim pravilima. To nije nikako... ovde kod nas. Ne.

Мислиш на остале који су плаћали дозволе, папире, подизвођаче и нису ишли преко реда? Вероватно би било лоше по њих јер су у старту имали трошкове.

Mislim da ti rodjo imas nesto debelo protiv Targa... I da si totalno neobjektivan a samim tim i nekompetentan za bilo kakvu iole normalnu diskusiju o Targu ;)

Не, ја сам био највећи навијач и очекивао сам да покрену и остале али су онда неки (којима верујем) који раде сличан посао објашњавали шта су све ови прескочили и како су добијали и преко реда и на "попусту" па сам мало реалније гледао.

Као када би неком од познатих шверцера легализовали продају телевизора и сличне технике без плаћања дажбина па им још дали и најбоље локале а онда се остали побуне јер су ипак нешто платили ... или дозволиш шанерима да продају робу мало преко набавне цене.

Нисам много пратио, не видим да се неко претерано бунио због овога, да је била хајка против некога, многи би једва дочекали да скоче на то. Делује ми да је било много прљавштине. Не верујем ни да неки данашњи власта хоће да помогне сбб-у и уклони им конкуренцију.

Како год, никад нисам био ТТ корисник, нећу да будем и жао ми је што то није успело, можда би било боље да су бар мало пазили како све то раде па да буде мање упадљиво. Мој провајдер је исто солидан али не чујем да се неко окомио на њих.

Nuba (naziv Targa pre početka pružanja usluga krajnjim korisnicima) dobila je zahvaljujući Duliću godinu dana prednosti u odnosu na svu konkurenciju.

O dozvolama za postavljanje optike iz izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije:
Од 16. октобра 2009. године, када је Нуба поднела свој први захтев, па све до 25. октобра ове [2010.] године, када су издате прве грађевинске дозволе и другим оператерима, Нуба је била једино предузеће које је поседовало дозволе за постављање оптичког кабла.
http://webcache.googleusercontent.c...ments/nuba/NUBA.pdf+&cd=1&hl=sr&ct=clnk&gl=rs

Verovatno nisu bile odbijene, nego je izdavanje malo potrajalo :)

Oćeš da kažeš da su svi u to vreme bili odbijeni za dozvole za postavljanje optike???

Malo je tri, stavi deset upitnika, to će učiniti tvoje teze neoborivim.

Nema taj linkovani izveštaj 500 strana, svako može lepo da ga pročita i vidi da li je i kako Dulić privilegovao Nubu/Targo.

Jadan Dulić koji nikako nije privilegovao Nubu/Targo sigurno se sasvim slučajno vozikao jahtom po hrvatskom primorju sa vlasnikom te firme Tomažičem par meseci pre izdavanja dozvola.

Poslednja izmena:
^ A aj mi samo molim te objasni zasto tebi kao krajnjem korisniku net-a i tv-a je bitno, da li je Targo dobio prvi dozvolu i da li je Dulic uzimao mito ili nije??? Ne kapiram kakve to veze ima sa tobom? Tebe bi valjda trebalo da interesuje da imas sto bolju uslugu za sto normalnije novce, i da imas izbor (izmedju provajdera) a ne sad u ovoj postenoj danasnjoj vladavini "gde nema monopola po izvestaju Ratela" i imas izbor izmedju SBB-a i SBb-a (pod cerka firmama tipa Ikom, Beogrid i sta ti ja znam ko sve jos).

Inace sto se tice optike, sve se bojim da pre Targa su se provajderi pobili ko ce pre da dobije dozvolu i da krene da postavlja optiku i pondui opticki internet krajnjim korisnicima, nego eto Dulic i Nuba/Targo im to nisu dozvolili sram ih bilo... Evo danas nema ni tog Dulica ni Nube, gde su ti silni sto su tad bili odbijeni sto danas ne razvlace optiku????

Poslednja izmena:
Napredujemo, sa 3 na 3+4 upitnika. Svaka čast. Jačina upitničkih "argumenta" uskoro će postati nepobediva.

A aj mi samo molim te objasni zasto tebi kao krajnjem korisniku net-a i tv-a je bitno, da li je Targo dobio prvi dozvolu i da li je Dulic uzimao mito ili nije??? Ne kapiram kakve to veze ima sa tobom?

Tako je. Idealno je da svi žmure na korupciju koja ih direktno ne pogađa i prećutno je podržavaju, tako ćemo u najkraćem roku urediti Srbiju.

Da ti nacrtam: ja nisam samo krajnji korisnik usluga telekomunikacionih operatera, već pre svega građanin ove zemlje. Zato mi je bitno da ona napreduje, a ne da postaje sve korumpiranija i zaostalija. Svaki dokazani i sudski rešeni slučaj visoke korupcije, a ovde je o tome reč (još nepravosnažno, doduše), povećava šansu da će drugi moćnici da paze šta rade i da zemlja konačno krene da se izvlači sa dna na kome se nalazi.

No dobro, to je šira slika, koju očigledno mnogi ne mogu da sagledaju pa gledaju samo sebe i svoj ćar misleći da će se stvari dovesti u red same od sebe ili da će ih dovesti u red ovaj ili onaj vođa ma kako se on zvao.

Inace sto se tice optike, sve se bojim da pre Targa su se provajderi pobili ko ce pre da dobije dozvolu i da krene da postavlja optiku i pondui opticki internet krajnjim korisnicima, nego eto Dulic i Nuba/Targo im to nisu dozvolili sram ih bilo... Evo danas nema ni tog Dulica ni Nube, gde su ti silni sto su tad bili odbijeni sto danas ne razvlace optiku????

A gde je Targo? Što je propao ako je bio održiv i nisu mu trebale Dulićeve prečice kojima je smanjivao svoje troškove na štetu svih poreskih obveznika, dakle i mene i tebe? Ili možda podržavaš da se otima od svih da bi pojedinci dobili brži net?

Inače, magistralnu optiku o kojoj je reč u slučaju Dulić su svakako mnoge firme razvukle u međuvremenu.

Fala Bogu sto "te ne razumem i moras da mi crtas" i sto nemam "logiku" slicnu tvojoj jer bih se ozbiljno zabrinuo za sebe A ti si jedan od tih koji ce to da ispravi? Pretpostavljam da si i jedan od onih zagovornika da za Kosovo treba ratovati a ako se bude zapucalo vec vidim kako si preplivao okean i pobegao u Kanadu ili negde jos dalje. Sacuvaj te svoje "patri(J) otske" i "ja sam megaposten" fore za nekog drugog i neko drugo mesto. Nemoj meni da prodajes m**a za bubrege molim te.
Time svaku dalju raspravu sa tobom zavrsavam

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno