Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od 6. marta mi je paket na BG carini, znaci vec nesto vise od mesec dana. Uredno se ponavlja onaj status PODNOSENJE NA CARINSKI PREGLED. U pitanju je nov racunar sa eBaya. Da li se nekome desavalo da ceka ovako dugo? Ne znam da li da odem do carine da vidim da li im treba neki info, sta da radim.

A šta si čekao do sada? Zovi pitaj ne smeju baš toliko da zadržavaju. Malo neobično jer ako ima neki problem ili te kontaktiraju ili pošiljku vrate nazad. Za ovo prvi put čujem sem ako nisu bili praškasti materijali u kućištu pa rade analize [emoji3]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ja sam samo na forumu cuo 2x, ali u oba slucaja jesu bile stvari na analizu :D
Juri. Nije nemoguce da su te stavili na kraj reda, ne postoji vise pravilo FIFO za posiljke!

Ma nisam bio u zemlji nekoliko nedelja, sinoc se vratio. I evo sad sam nasao obavestenje od carine da je potrebno da im dostavim fakturu kako bi ocarinili. Poslali mi jos pre dvadesetak i vise dana. Misterija resena!

Hvala na odgovorima u svakom slucaju!

evo meni danas doneo postar paket koji je otisao avionom 5tog aprila , sdkartice 2 , i danas mi se pojavio i ovaj drugi paket sto je krenuo avionom pre 15+dana , status standardno ZA CARINU

Da li neko zna koliko je zadrzavanje na Bg carini? Stigla mi je baterija za gear s2 iz turske jucu. Placena je $26 ali iz nekog misterioznog razloga stoji tamo vec drugi dan. Nisam narucivao nista jako dugo pa rekoh da li ima nekog zastoja ili...? Elem, treba da idem na put 28 aprila, pa se nadam da se nece zadrzavati do tada jer nece imati ko da preuzme paket. Hvala unapred na odgovoru.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Da li neko zna koliko je zadrzavanje na Bg carini? Stigla mi je baterija za gear s2 iz turske jucu. Placena je $26 ali iz nekog misterioznog razloga stoji tamo vec drugi dan. Nisam narucivao nista jako dugo pa rekoh da li ima nekog zastoja ili...? Elem, treba da idem na put 28 aprila, pa se nadam da se nece zadrzavati do tada jer nece imati ko da preuzme paket. Hvala unapred na odgovoru.

Trenutno je cekanje na BG carini oko 15 dana! Meni je posiljka stigla 05.04. na catinu i jos je nije prosla carinski pregled. Mozda tvoju bateriju odmah puste ko zna mozda budes imao srece.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Meni su naočare plaćene 23$ stigle na carinu 11.04,danas otpremljene u poštu.Znači pošiljka se zadržala dva dana.U pitanju je BG carina.

Meni su stigle neke sitnice za 30$ 2. Aprila i rekli su mi da će taj datum najverovatnije u ponedeljak/utorak da obrađuju.Takođe BG carina.

Samo mi je čudno što je tako brzo status update bio, dok je za tvoj status update trebao 9 dana, ako se iz ovoga može izvući pouka, ako je moguće nikad sa Šveđanima
Tvoje znaci da je posiljka sprema, i da ce se verovatno brzo poslati. Nije pisalo "left country of origin"

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Jel neko narucivao hranu sa ebaya? Drugar hoce da kupi ruski MRE, 1.7kg paket, $36 i slanje iz Rusije. Kako ce ovo da prodje na carini?

Hranu ili suplemente?

MILITARY MRE (Meals Ready-to-eat) DAILY Russian Army FOOD

U našoj vojsci je to bio SDO (suvi dnevni obrok). Prvo su vakcinisali protiv trovanja, pa tek onda možeš da jedeš [emoji3]

Poslednja izmena:
A to su gluposti, jesmo vakcinisani ali nema veze sa tom pricom da posle toga mozes svasta da jedes i da ti nece biti nista, obicne price za malu decu, ali se to odomacilo u nasem narodu.

Za vojsku to itekako ima smisla, barem za tetanus, jer se ti paketici sigurno ne cuvaju u sterilnim kontejnerima i torbama, a otvaraju hirurskim rukavicama, nego kada je potrebno na ratistu "kako se nadje".

Sve dok to nije nesto zabranjeno, nema problema. Verovatno bi se i vodili kao suplementi, cim mogu da se kupe.

Pa to su sve konzerve i konzervirana hrana [emoji16] šta tu ima da se pokvari a od botulinuma nema zaštite [emoji53]

SDO-1 sa dvopekom
SDO-2 uz njega se dobijao komad hleba

Još uvek se sećam ukusa meda sa kafom ili obrnuto [emoji39]

Jel ovo znaci da je paket prosao... ili tek me ocekuje cekanje?
a2610406cb1f0786b389b4dbc844acd8.jpg

^da. U ponedeljak je verovatno kod tebe ili ceduljica da pokupis u posti.

@ZAP, nece da se pokvari suv prasak, vec ce pakovanje navuci prljavstinu, kao i ruke. Sta mislis, na ratistu se peru ruke svaki cas, ima ciste vode, tus kabine and the s***s? :D

SDO nije imao nikakav prašak već kartonska kutija u koju su složene konzerve i konzervirana hrana.

O ratištu ne moraš ništa da mi objašnjavaš.

Kako preživite kampovanja, lov, ribolov i sl.

@alfaunits
Ali kazi iskreno, da li si uopste i bio pripadnik neke vojske bilo ona JNA, VJ, VSiCG, VS?
Iskreno verujem da nisi, gotovo sam siguran u to.
Al odosmo van teme.

Cemu to nepotrebno prozivanje odjednom, Dule? Pravices ko zna koji po redu nalog vidim.

ZAP, zar nije to prah sada?
Ali nije isto kampovanje, gde sigurno nije da ne peres ruke i nemas cistu vodu za higijenu.

BTW za sam uvoz, konzerve verovatno ce dozvoliti, ali ne u ko zna kojoj kolicini. A bez vece kolicine verovatno je skroz neisplativo za slanje.

@alfaunits
Ne razumem o cemu pises, ja nikog nisam prozivao vec pitao. Razlika postoji izmedju pitanja kulturnog i prozivanja, ti ne vidis razliku izgleda, a pitanje je bilo prosto ali i van teme, posto ste vas par i poceli off da pisete samo sam se nadovezao.
I ko ti je Dule taj i sta ja imam veze sa njim?
Nego da se vratim na temu, da li neko zna dokle stigose ovi sa carinjenje, do kog datuma?
Stvarno se ne isplati kupovati u US juce bilo mesec dana od porudzbine a ja nisam ni dobio paket.
Nisam dugo na forumu, a iskreno nisam ni citao bas od pocetka temu jesam pocetak ali nisam bas sve mogao puno strana ima, pa ne znam da li je ovo normalna situacija da se iz US stalno carini(oporezuje), meni iz Kine em stigne brzo, em nikad nista ne naplate, pa mi sad ova situacija nekako frustrirajuca jer izgleda da ce mi proslediti paket bas onda kad mi nece biti od pomoci to sto je u paketu.
Inace, paket sa pracenjem je kostao 44,99 $.

Meni još iz usa, evrope i japana nije ništa prošlo bez minimum obračunatog pdva.

Kol`ko ga dana podnose? Da sam pešaka iz UE došao u BG i odneo na carinu, do sad bi se vratio sa paketom kući :D

02.04.2018 15:00:00 NL-NLAMSE Prijem
04.04.2018 08:11:09 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
04.04.2018 08:20:07 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
05.04.2018 10:32:10 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
10.04.2018 08:12:56 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
11.04.2018 08:39:21 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
12.04.2018 08:02:23 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
13.04.2018 09:09:40 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
14.04.2018 07:24:09 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Osećam da rade kao u "Državnom poslu"
- Jesmo li ocarinili jutros 5 pošiljki?
- jesmo
- kuvaj kavu!
- aj još bar jednu-dve do doručka
- aj
- posle doručka još 5?
- mnogo je, kume... 3 taman
:D :D :D

Poslednja izmena:
Има ли неко инф. који датум се ради?
Broj pošiljke: