Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
braco moja evo ameri mi odgovorili da ce ubuduce poskidati etikete .Mnogo su bre poslovni,nisam uopste ljubitelj amerikanaca ali za kupovinu su zakon.A za atest :):):) a sto se primecivanja tice sve posiljke pre ove su bile neregistrovane ,tako da oni pojma nisu imali kad sam ih pitala dje su .tako da ne verujem da mi naplacuju s kamatom

Poslednja izmena:
Samo mi je čudno što je tako brzo status update bio, dok je za tvoj status update trebao 9 dana, ako se iz ovoga može izvući pouka, ako je moguće nikad sa Šveđanima

Imam jedno pitanje.Moja prijateljica koja drži pet shop me je zamolila da joj anručim sa Alibabe velike količine igrački za pse u vrednosti od 400$ na njenu kućnu adresu.Koji bi me sve troskovi osim pdv i carine dočeklai jer bi sigurno utvrdili da je u pitanje narudžbina za firmu a ne za fizičko lice?Hvala puno!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Imam jedno pitanje.Moja prijateljica koja drži pet shop me je zamolila da joj anručim sa Alibabe velike količine igrački za pse u vrednosti od 400$ na njenu kućnu adresu.Koji bi me sve troskovi osim pdv i carine dočeklai jer bi sigurno utvrdili da je u pitanje narudžbina za firmu a ne za fizičko lice?Hvala puno!

Velike količine može uvesti samo pravno lice. Fizičko ne može. Takođe biće potrebna špedicija.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Da li neko zna koji su datum danas radili na BG carini?

To mora kao pravno lice. Preporučujem www.uvozizkine.com za dodatne informacije.

Jel neko narucivao BM 800 mikrofon, kako je prosao na carini? Hoce proci ako zamolim prodavca da napise vrednost $7-8?

Jel neko narucivao BM 800 mikrofon, kako je prosao na carini? Hoce proci ako zamolim prodavca da napise vrednost $7-8?
Dzabe da napise i 0$ ako nema fakture ide po slobodnoj proceni čika carinika. A onsa šta ti Bog da,mož da prođe bez išta a mož i da ti ogule i kožu s leđa.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Taj mikrofon je 20 dolara... Ne moze da ga proceni na vise od toga. Dakle nema sta da se mislis. U najboljem slucaJu 0, najgorem 4 dolara...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Taj mikrofon je 20 dolara... Ne moze da ga proceni na vise od toga. Dakle nema sta da se mislis. U najboljem slucaJu 0, najgorem 4 dolara...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Može i na 220USD.

Carinik ima pravo da samostalno proceni robu na vrednost koju želi. Može i da zapleni paket.
Takođe može da zabrani licu da uđe u zemlju. Carinik može jako puno stvari, ne samo kod nas već i svuda u svetu ;)

No da ne plašimo čoveka, maks 500 dingera ide na ovo.

Slazem se s vatrogascem ,mogu da carime kako I'm je volja evo upravo se drndam s njima zato sto su ocarinili 3 puta vise narudzbu koja je imala fakturu

ja sam platio tablet 44$ i nadam se da nece da me rebnu :) , hmm cudna stvar paket koji je krenuo avionom 4.4 je sad na carini a ovaj sto je otisao 30setog nema jos nikakvi updejt :(.. verovatno prvo guraju ove manje paketice

Ljudi koji datum su radili danas na BG carini? Ima li iko neki info?

Ljudi koji datum su radili danas na BG carini? Ima li iko neki info?

Meni je juče stigla pošiljka koja je došla na izmeničnu 27. marta. Drugim rečima, 15 dana čekanja. BG carina.

Poslednja izmena:
Meni je juče stigla pošiljka koja je došla na izmeničnu 27. marta. Drugim rečima, 15 dana čekanja. BG carina.
Da kao što sam i mislio povecalo se cekanje zbog praznika ore praznika je bilo 8,9 dana?

ja sam platio tablet 44$ i nadam se da nece da me rebnu :) , hmm cudna stvar paket koji je krenuo avionom 4.4 je sad na carini a ovaj sto je otisao 30setog nema jos nikakvi updejt :(.. verovatno prvo guraju ove manje paketice
Ili... razmisljam glasno, ali ono mozda... paketi ne idu istom rutom, od istog prodavca, preko iste poste, istim transportnim sredstvom (iako kaze da idu)... pa ne stignu u isto vreme?

Evo sad saznah da su mi prenumerisali paket i dali nas RS broj, boliDi majke mi, nikad nista iz Kine mi nisu naplatili sad prvi paket iz US-a bam 10 dana na carini i ko zna koliko ce jos biti tamo.
Da li neko zna do kog su datuma stigli za carinjenje?
Ma nikad vise iz US necu poruciti nista, danas bukvalno je mesec dana od kad sam porucio paket, a iz Kine em mi stigne za 7-10 dana max 15, em 0 carina i pdv.
A ovde cekam vise od mesec dana i daj boze samo sa pdvom da prodjem to cemo tek videti.

Da kao što sam i mislio povecalo se cekanje zbog praznika ore praznika je bilo 8,9 dana?

Imam paket sa statusom "podnosenje na carinski pregled" koji se ponavlja vec treci dan. Jel to znaci da cu cekati izmedju 10 i 15 dana da ga proslede dalje?! Inace paket je iz kine, placen 20e.

Poslednja izmena:
Imam paket sa statusom "podnosenje na carinski pregled" koji se ponavlja vec treci dan. Jel to znaci da cu cekati izmedju 10 i 15 dana da ga proslede dalje?! Inace paket je iz kine, placen 20e.
Upravo tako dok ne bude otprema umesto podnosenje na carinski pregled znaci da nije prosao carinu. Kad ti bude taj status posle njega sutradan je kod tebe paket na isporuci. Mozes im poslati mail sa ss od banke i alija cisto radi sigurnosti.

A koliko dana im traje ovo "podnošenje na carinski pregled"?

05.04.2018 10:32:10 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
10.04.2018 08:12:56 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
11.04.2018 08:39:21 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Meni stiglo 03.04 i jos na carini ja pitao do kog dana su stigli niko izgleda ne zna ili nece da kaze.
Ja cu reci kad bude meni zavrseno da bi ostali koji cekaju znali dokle su stigli, za sada 10 dana na carini, nastavljamo...

2018-04-12 11:40
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

2018-04-12 10:55
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Stiglo napokon od Šveđana, sudeći po ovome na Beogradskoj je carini a ne onoj u NS tako da možda i dobro prođem

Znaci da nisam pisao FAQ mozda bi sada tema imala 135.000 umesto 1354 stranica.... i opet ista pitanja na svakoj strani :)

Sad sam i ja pročitao FAQ evo po prvi put i vidim da se moja sreća i nada gase, ide u poštu carinjenja prema adresi prebivališta. A taman sam se ponadao Beograđanima :D

Znam za ostatak procedure nego zaista mi se cini previse toliko cekanja. Vidjao sam mailove na koje mogu da posaljem ss, pokusacu da ih nadjem.
Da li moze pomoc oko forme poruke, tj mail-a?

Draga carino i poštovani carinici,

pre par dana mi je stigao paket iz Kine, vidim da je zaglavljen negde kod Vas,
ali ja sam nestrpljiv čovek, ja bi hteo moj paket već danas, pa bi Vas najljubaznije
zamolio ako možete da ga pronađete i obradite pre ovih ostalih (sa kojima ja nemam
ništa), mnogo bi mi značilo, bio bi Vam večno zahvalan.

Unapred zahvalan Vaš OZZY
:d

Ozzy brate ti si genijalan ajd javi molim te ako dobijes odgovor bilo mailom bilo paketom :-D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno