Velike količine može uvesti samo pravno lice. Fizičko ne može. Takođe biće potrebna špedicija.Imam jedno pitanje.Moja prijateljica koja drži pet shop me je zamolila da joj anručim sa Alibabe velike količine igrački za pse u vrednosti od 400$ na njenu kućnu adresu.Koji bi me sve troskovi osim pdv i carine dočeklai jer bi sigurno utvrdili da je u pitanje narudžbina za firmu a ne za fizičko lice?Hvala puno!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Imam jedno pitanje.Moja prijateljica koja drži pet shop me je zamolila da joj anručim sa Alibabe velike količine igrački za pse u vrednosti od 400$ na njenu kućnu adresu.Koji bi me sve troskovi osim pdv i carine dočeklai jer bi sigurno utvrdili da je u pitanje narudžbina za firmu a ne za fizičko lice?Hvala puno!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Dzabe da napise i 0$ ako nema fakture ide po slobodnoj proceni čika carinika. A onsa šta ti Bog da,mož da prođe bez išta a mož i da ti ogule i kožu s leđa.Jel neko narucivao BM 800 mikrofon, kako je prosao na carini? Hoce proci ako zamolim prodavca da napise vrednost $7-8?
Taj mikrofon je 20 dolara... Ne moze da ga proceni na vise od toga. Dakle nema sta da se mislis. U najboljem slucaJu 0, najgorem 4 dolara...
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ljudi koji datum su radili danas na BG carini? Ima li iko neki info?
Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Da kao što sam i mislio povecalo se cekanje zbog praznika ore praznika je bilo 8,9 dana?Meni je juče stigla pošiljka koja je došla na izmeničnu 27. marta. Drugim rečima, 15 dana čekanja. BG carina.
Ili... razmisljam glasno, ali ono mozda... paketi ne idu istom rutom, od istog prodavca, preko iste poste, istim transportnim sredstvom (iako kaze da idu)... pa ne stignu u isto vreme?ja sam platio tablet 44$ i nadam se da nece da me rebnu, hmm cudna stvar paket koji je krenuo avionom 4.4 je sad na carini a ovaj sto je otisao 30setog nema jos nikakvi updejt
.. verovatno prvo guraju ove manje paketice
Da kao što sam i mislio povecalo se cekanje zbog praznika ore praznika je bilo 8,9 dana?Meni je juče stigla pošiljka koja je došla na izmeničnu 27. marta. Drugim rečima, 15 dana čekanja. BG carina.
Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Upravo tako dok ne bude otprema umesto podnosenje na carinski pregled znaci da nije prosao carinu. Kad ti bude taj status posle njega sutradan je kod tebe paket na isporuci. Mozes im poslati mail sa ss od banke i alija cisto radi sigurnosti.Imam paket sa statusom "podnosenje na carinski pregled" koji se ponavlja vec treci dan. Jel to znaci da cu cekati izmedju 10 i 15 dana da ga proslede dalje?! Inace paket je iz kine, placen 20e.
Znam za ostatak procedure nego zaista mi se cini previse toliko cekanja. Vidjao sam mailove na koje mogu da posaljem ss, pokusacu da ih nadjem.
Da li moze pomoc oko forme poruke, tj mail-a?
:dDraga carino i poštovani carinici,
pre par dana mi je stigao paket iz Kine, vidim da je zaglavljen negde kod Vas,
ali ja sam nestrpljiv čovek, ja bi hteo moj paket već danas, pa bi Vas najljubaznije
zamolio ako možete da ga pronađete i obradite pre ovih ostalih (sa kojima ja nemam
ništa), mnogo bi mi značilo, bio bi Vam večno zahvalan.
Unapred zahvalan Vaš OZZY
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari