Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo upravo pišem s nove lokacije, nove mreže, upravo mi priključili SBB.

Pitao sam za LG i čovek mi tvrdi da EON ne radi na njemu. I on kaže ono što sam i sam već pročitao, ako hoću EON na TV-u, onda da uzmem ono što piše na njihovom sajtu ili neki TV koji podržava Android OS.

Znam, može da se kupi dodatno android box ali već mi je gužva na još uvek nepostojecoj komodi (tek nju treba da kupim ili napravim).

Kod mene na sony tv-u radi eon bez problema.Inace imam model za 2015 kdl55x8509c.I slika je dosta dobra kad se gleda preko eon aplikacije.

Ima li neko preporuku za trenutnu ponudu na tržištu.

Uzeo bih neki 40-43" LCD HD TV po mogućstvu Smart. Cifra do koje bih išao je 400€

Do sada sam imao samo LG televizore zbog IPS panela koji mi je skroz ok. Samsung modele sam gledao i ne odgovaraju mi zbog položaja konektora sa desne strane.

Ove kineze VOX, FOX i ostale drugare bih zaobišao sem ako nema nekog modela baš vrednog pomena.

Uh bre ljudi ala ga zakomplikovasmo. Mislim da me je stomak zaboleo od "muke" šta odabrati.

Isti slucaj i kod mene.
I onda sam lepo otisao i pazario toshibu smart 49 za 46 000 na 8 rata jer nisam ni zeleo da dam vise od 50 K din za tv.
Cak ni smart ni uhd mi nisu bili bitni.
IPS panel je u pitanju.. nema oblaka i na njemu crno je crno. Proizveden u Turskoj, garantni rok 3 godine. Solidan kvalitet izrade, ne vrhunski ali je cenovno pristupacan. Koristi se 90% za gledanje tv programa. Ponekad za neki film.
Za sve ostalo tu je komp.

Inace, odgovor jednog servisera na pitanje u vezi tv-a srednjd klase bio je.. "druze, sve je do tvoje karme.. ako si maler pokvarice se i najbolji".

Ja nisam u fazonu da se zamlacujem preterano sa fensi stvarima pa mi je i ovo ok. Bitno mi je da je bicikl u top stanju.. sve ostalo je opusteno.

E da, ko je u mogucnosti da iskesira ima na KP dobar izborza 20ak % manje nego u radnjama.

Interesantan je podatak da mi je vise mojih poznanika reklo da im Vox lcd tv radi besprekorno vec 4-5-6 godina.
A cujem da se i dosta kvare. Da li su u pitanju problematicne serije ili kako kome zapadne, pojma nemam.

Ja nisam u fazonu da se zamlacujem preterano sa fensi stvarima pa mi je i ovo ok. Bitno mi je da je bicikl u top stanju.. sve ostalo je opusteno.
Kao što je tebi bicikl top,tako je i nama koji volimo da gledamo kvalitetnu sliku bitan izbor tv-a,pa i da košta 50.000.Ljudi u mojoj okolini samo Fox ,Vox,Vivax kupuju,retko ko hoće da uzme Samsung,LG,itd.A ja kad vidim tu muljavu sliku sa ispranim bojama,ne dobijem želju da bilo šta pogledam,sve mi odbojno iskreno_Oni ili imaju problema sa vidom pa ne primećuju razliku ili se prave da to sve šljaka ok pa im nebitno.Ja u kući imam Philps smart već par godina,i ta slika je i dalje bolja od ovih današnjih Voxova,Foxova..

Poslednja izmena:
Danas narucio lg 55uj620v za 77000k.Sto je ok cena stim da se dobija i 5godina garancije.
https://www.emmi.rs/televizori-tv-55-smart-lg-55uj620v.11.html?productId=64672
Ne mogu da verujem da razlika istog televizora upravo ovog modela ,ide skoro do 300 evra ,govorim samo o radnjama od 76-109k.

Hvala za link i informaciju. Poručio malopre, u sredu stiže. :D

Na SBB sajtu objavili da se pojavila EON app i za WebOS 3,0... tako da je to presudilo, plus 5 godina garancije.

Kao što je tebi bicikl top,tako je i nama koji volimo da gledamo kvalitetnu sliku bitan izbor tv-a,pa i da košta 50.000.Ljudi u mojoj okolini samo Fox ,Vox,Vivax kupuju,retko ko hoće da uzme Samsung,LG,itd.A ja kad vidim tu muljavu sliku sa ispranim bojama,ne dobijem želju da bilo šta pogledam,sve mi odbojno iskreno_Oni ili imaju problema sa vidom pa ne primećuju razliku ili se prave da to sve šljaka ok pa im nebitno.Ja u kući imam Philps smart već par godina,i ta slika je i dalje bolja od ovih današnjih Voxova,Foxova..

Slazem se.. u tom slucaju izvadi se 1000+ e i pazari se Oled ili amoled tv.
Sve ostalo.. LCD edge, backlight, VA ili IPS imaju odredjene nedostatke.

Pa kao sto i mountain bike ili trkalica od 10k evra imaju svoje mane, ima i svaka tv tehnologija.
Sve zavisi sta trazis.
Oled nudi najvise, ali nekome ko gleda po ceo dan jedan kanal, on je najgori izbor.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne postoji tv bez mane. A to za kvalitet slike, gledajuci ove nove televizore deluje mi da je kvalitet slike sve losiji. Umesto da ide napred ono kontra. Ne racunam ove modele od 1000e+. Evo vec 6 godina budzet lg 42" sije sa slikom sve ove vox fox i te *******cije, a i neke renomirane proizvodjace. Pratim temu vec duze vreme posto planiram kupovinu i max budzet mi je 1000e za neki 55" i kad god odem i pogledam neke predlozene modele nisam toliko impresioniran slikom, sve gledajuci da ce ta slika biti vau u odnosu na ovo sto vec imam. Jedino sto odskace i sto je bas ocigledna razlika je oled, ali to ima svoju cenu. Jedino cekati da oled sidje u cenovni rang oko 1000e, ali to nece biti skoro kako mi se cini.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Pozdrav.
Gledam i čitam već neko vreme. Imam tv 32 incha, star 15 godina i težak 60kg na kojem imam scart kao čudo tehnike i d3i na kojem nema ništa. Rešili smo da je vreme za novi tv , na kojem bi smo mogli da gledamo,sport, filmove , Netflix, yuotube, nešto malo internet pretrage... igrice ne igramo na tv (logično). Gleda se uvek uz neko osvetljenje, sa udaljnosti od oko 2,0- 2,5m, obzirom na trenutni tv, mislimo da bi 49 incha bilo ok.
Budžet je do 1000 eura.
Kod mađ. samo gledali cene:
sony 49 8005 -700
9005 -1000
vredi li razlika?
Takođe gledali smo :
samsung serija 7 nisam sigurna za 8
lg sj810
Možda neka preporuke i mimo navedenog?

55" za taj budzet

Plazma stara 7godina ,daje bolju sliku od danasnjih budzet modela .Nazalost davno je vec mrtva,i ne vredi kukati. Stigao mi je lg 55uj620v kao sto rekoh za 77k sasvim korektan tv.Sluzice za ps4 i satelit.Lepo izgleda i nije losa slika ,kako sam se nadao .Ali stvarno da ponovim da ne mogu da verujem da rszlika ovog modela u radnjama bude skoro 300 evra .To mi je van pameti.Pa kome treba veca dijagonala tv je ok,i naravno veliki plus 5 godina garancije .

Da neko nije slučajno naleteo na ovaj JVC LT 55VU73K.. radio bi u prilično svetlom lokalu, a ne mogu da nađem ni koji je tip panela u njemu..

Gleda drugar TV za PS4 PRO, da se ne muci vise na monitoru. Naleteli smo na LG 55UJ620V u Emezetu na akciji za ravno 70.000dinara sa 5 godine garancije?! To je manje od 600e, sto ovako na prvu deluje kao super deal za 55 inc 4K. Vidim revie-ovi da je ok tv, neka vasa iskustva ili predlog do 600e?! Dijagonala je bitna, dakle da bude tipa 49+, nikako manje od 49 inc.

Npr. ovde ti je najjeftiniji. Ima još na par mesta, pretraži recimo na eponuda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno