Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Здраво свима !

После читања преко 200 последњих страница и то 2 пута уз copy-paste најважнијих коментара, коначно сам у стању да поставим то чувено питање . Који ТВ ?

Од садржаја који би се гледао, значи све и свашта. Вести , серије, филмови , спорт све преко дигиталне СББ , Youtube садржај такође. Наравно и филмови преко УСБ-а , рачунара итд ...

Светлосни услови такође шарено. Од дневног гледања у добро осветљеној соби 5 х 5 м до гледања у потпуном мраку или уз неко пригушено светло.

ТВ би се користио и као монитор за симулације летења , где ће статични приказ инструмент табле авиона стајати и до три сата , колико рецимо траје лет.

Растојање са кога би се гледало иде од 85 цм ( као монитор ) па нај даље до 2,7 м.

Обзиром да се бавим и фотографијом , имам врло малу толеранцију на квалитет слике. Слика мора да буде добра да има густину, да не буде испрана , ни мрачна, да бела буде бела а не са примесама плаве рецимо , да боја коже буде што приближнија реалном а не розе итд. Можда превише тражим за 500-600 евра али радије нећу имати LED телевизор него да пиздим гледајући лошију слику него што је имам на мом 25 год старом 20-то инчном Hitron-black Samsung-u

Избор је пао на следеће моделе :

1. SAMSUNG UE43MU6122 ( код нас за око 500 евра ,чековима на 12 мес. и 2 год гаранције )
2. SAMSUNG UE43MU6102 ( преко КП за 450 евра „ соларно “ и 2 год „ гаранције “ )
3. LG 43UJ701 ( 550 – 600 евра )

Нисам ишао на већу дијагоналу јер мислим да би била превелика за гледање са 85 цм када би се ТВ користио као монитор .

Обзиром на све написано

А. Који ТВ ми саветујете ( може и неки који нисам навео ) ?
Б. Да ли ће статична слика инструмент табле изазвати временом оштећење пиксела тзв "burn-in".

Не бих више да гњавим , унапред хвала на одговорима.

Поздрав !

Pin daje garanciju za ono sto uvozi, a nesto mi se cini da OLED slabo ulazi u Srbiju preko njih.

Na mom je ComTrade "nalepnica", a pazaren je upravo u DrTechno.
Nisam uopste ni znao da je i ComTrade LG distributer.

A pored toga - OLED im je malo klizav teren.
Pisao sam vec da i produzena garancija za OLED koju daje sam LG nije ista kao za LED, vec ide preko osiguranja - dosta losija varijanta koja ukljucuje i amortizaciju.

Poslednja izmena:
Vidim ja da cu uzimati tv u Svabiji.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Trba mi TV od 43 inča.
Za TV iz Mađarske platio bih oko 450 eura do 550 eura (nude uglavnom LG ili Samsung, pa bih jedan od ta dva)
TV bi koristio prevashodno za gledanje filmova.
Da li uzeti Samsung UE43MU6102 (od 450 evra) ili LG 43UJ701V (od 550 evra)?
I zašto jedan ili drugi? Zašto je ovaj sa istom dijagonalom čak 100 evra skuplji i vredi li dati tu razliku?
Molim za pomoć....

Moze savet, imam tv sa dva HDMI porta i pored tv sbb box PDS3, racunar sa HDMI portom i PS4 Pro. Ideja je da PS4 ubodem direktno u TV, a da box i racunar povezem preko nekog HDMI splitera, switcha samo je pitanje kakvog i kojeg? Ova varijanta mi je najjednostavnija obzirom da su ova dva FHD uredjaja a PS je UHD i verovatno treba dobro skuplji uredjaj. Jel neko kupovao, kakva su iskustva? Ja sam davno davno uzimao razdelnik za chincheve od par dolara na ebayu i to je bila neopevana katastrofa kakva je slika na TV-u bila, pa sam mislio da ne padnem dva puta na istu foru :d

Na Sony 55XE8505 od nekidan kad je spojen na internet nudi mi neki upgrade softvera, a ovamo u opcijama piše da je sada Android 7. Zar nije to zadnja verzija? Da li je to neki manji update ili je u pitanju Android 8?
Da li neko ima tu najnoviju verziju, koja god ona bila, i da li radi OK? Da ne bude sad da radi lošije nakon updatea :d

Odgovor za Baneta

Nisam ni ja ekspert, zapravno nikad nisam imao Led tv.
Odgovaram zato što sam i ja pročitao zadnjih 200 strana, isto se bavim fotografijom i imam iste zahtjeve.
Moji zaključci da za sve to što si naveo, najbolje otići u radnju i probati sam sa materijalom koji ćeš da gledaš. Vrlo teško ćeš ovdje dobiti jasan odgovor, kao što na foto forumima dobiješ zbog čega je kit objektiv lošiji od onog sa f2.8 fiksnom blendom.
Moje viđenje na osnovu recenzija je da je IPS lošiji izbor što se tiče kvaliteta slike, ali ne znam koliko se to u stvarnom životu primjeti. Opet, Samsung modeli koje si naveo koliko znam nemaju wide color gamut, LG ima ali je IPS (a i Samsung od 43" je!). Harverski HDR nije dostupan do ispod 1000 eur (sony XE90), tako to treba zaboraviti.

Možda sačekati utiske o Hisense? Koliko si siguran da ti ne treba veći ekran? 49 vs 43 je dosta više u odnosu na 43 vs 40, zašto onda ne 40"? Hisense 49N5700 je VA i uklapa se u tvoj budžet.

@Miloš Veliki

Proizvođači svih TV su TV grupisali u klase gdje oni sa brojem 6 (6102) su ispod onih koji počinju sa brojem 7(701). Cenovno LG klasa 6 je ispod Samsung klase 6.
LG je IPS ali i Samsung 43" je IPS, tako da kvalitet slike je otprilike isti. Prednosti LG su širi spektar boja i bolji zvučnici, moguće i izrada. LG ima bolji softver, Samsung bolju rezoluciju (pravi 4k).

Poslednja izmena:
Uh bre ljudi ala ga zakomplikovasmo. Mislim da me je stomak zaboleo od "muke" šta odabrati.

Dakle, prelomio sam da to bude 49" UHD. E sad nastaje problem. Šta odabrati? Htedoh da iskoristim ovaj "kao" uskršnji popust i da pazarim nešto ali definitivno što više gledam sve veće probleme "vidim". Te ovom probija nekakvo svetlo, pa onaj ima "oblake", pa nije HDR kako treba, pa ..., ne znam ni sam više. Ispade da nema televizora koji nema manu, dao ti 60k din ili 120k din, sve je "mačka u džaku" i kako ti se zalomi.

Suzim izbor na Samsung i Sony, dođem do 118k din za Sony KD-49XE8005, pa onda opet negde pročitam da i on ima nekakvih mana.

Da ponovim pitanje od pre par meseci. Šta uzeti?

Ne igraju se igrice na TV-u, niti će. Gledaće se SBB, EON (neko napisa da je "brutalna" slika, šta god to značilo), HD kanali na SBB-u. To je sve. :)

I da, gledaće se i danju i noću. :D

@Miloš Veliki

Proizvođači svih TV su TV grupisali u klase gdje oni sa brojem 6 (6102) su ispod onih koji počinju sa brojem 7(701). Cenovno LG klasa 6 je ispod Samsung klase 6.
LG je IPS ali i Samsung 43" je IPS, tako da kvalitet slike je otprilike isti. Prednosti LG su širi spektar boja i bolji zvučnici, moguće i izrada. LG ima bolji softver, Samsung bolju rezoluciju (pravi 4k).
Nije to baš sve tako jednostavno kao što kažeš jer nisu svi televizori sa istim početnim brojem identična klasa, pa čak ni u okviru istog proizvođača to nije isto.

Recimo 2015. godine kada sam ja kupovao TV, Samsungova klasa 7xxx je bila identična LG klasi 8xxx, Sonijevoj 8xxx ili Philipsovoj 7xxx...

Isto tako, iako su isto klasa "6", postoji razlika između Samsungovih modela 61xx i 64xx...

Da ne pominjem razliku u označavanju Samsungovih modela na USA i EU tržištu pa tako recimo ono što je na jednom 8xxx na drugom je 7xxx...

Ako instaliraš neku aplikaciju koje nema posebno za Android TV već kao apk ona ti se ne prikazuje u Launcheru ali za to je rešenje da instaliraš sideload launcher aplikaciju i onda preko nje možeš da lako pokrećeš šta god hoćeš.

ima jedna android aplikacija, zove se klik sport (https://goo.gl/s433Ng), i nju mogu na mobilnom da instaliram, ali ne mogu na TV-u, pretpostavljam da je Sony TV ogranicen u odnosu na mob..... postoji li neki nacin da je ipak instaliram?

Za tebe je samo lg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Evo upravo pišem s nove lokacije, nove mreže, upravo mi priključili SBB.

Pitao sam za LG i čovek mi tvrdi da EON ne radi na njemu. I on kaže ono što sam i sam već pročitao, ako hoću EON na TV-u, onda da uzmem ono što piše na njihovom sajtu ili neki TV koji podržava Android OS.

Znam, može da se kupi dodatno android box ali već mi je gužva na još uvek nepostojecoj komodi (tek nju treba da kupim ili napravim).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno