Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigao paket. Procenjen na 65$ (opis elektronika), postaru sam platio 2150din sve ukupno. Sto se mene tice, vrlo korektno.
Tezina paketa 850gr.
Kinezi napisali da je unutra osciloskop :D

Poz za sve

Kupio bih kopiju patika sa iOffer sajta, koje su drasticno jeftinije nego original, u pitanju su neke Air Max koje mi se svidjaju, pa me zanima kakva je situacija sa carinom kada je u pitanju kopija ? Jel postoji ikakva sansa da kupim a da mi stigne ?

Niška carina se vratila u normalu. Izgleda da je bio trenutak slabosti kada mi nisu naplatili PDV pre mesec dana. Sada je paket prošao za jedan dan carinu. Naplaćen PDV za pošiljku od $5, mase 8 grama.

NS carina, vrednost 1.13$, 0.031gram, bez dažbina. Stiglo za 19 dana od momenta poručivanja. Još 4 sitnarije su u tranzituy vrednosti ne veće od 2,3 dolara, poručene u tri dana, pa javim konačan rezultat koliko je prošlo bez dažbina. :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Tako piše na deklaraciji :D devojka naručila neku glupost sebi preko mog naloga na moju adresu, jer na njenu redovno rebnu. :D

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Paket iz Nemacke (16kg), ocarinjen u evro tacno.Niska carina je u pitanju.
U paketu se nalazio i racun tj invoice koji je poslao prodavac (pravno lice).
213e vrednost posiljke sa postarinom, platio ~8400dinara carinu i pdv.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poz za sve

Kupio bih kopiju patika sa iOffer sajta, koje su drasticno jeftinije nego original, u pitanju su neke Air Max koje mi se svidjaju, pa me zanima kakva je situacija sa carinom kada je u pitanju kopija ? Jel postoji ikakva sansa da kupim a da mi stigne ?

Postoji, ali sa našom carinom se nikad ne zna. Uglavnom individualne porudžbine na komad ne diraju tj. ne prave problem oko uvoza, e sad, ako patike izgledaju baš kao original (što je i ideja "kopija") onda možeš očekivati da će ih ocariniti na vrednost originala tj. smatraće da je original u pitanju. Tipa ako si ti platio 20€ a original košta 100€ platićeš carinu i pdv na 100€ a ako se budeš žalio sa argumentom da je u pitanju kopija koju si platio 20€ mogu da je zaplene/unište/vrate prodavcu jer je zvanični uvoznik originala platio da ga štite od kopija...

Kakvi su na carini sa uvozom nakita? Svašta sam narucivao ali nakit do sad nisam. Narucih devojci neku bisernu ogrlicu i mindjuse ne nesto preterano skupo oko 25$. Vidm danas prispelo na carinu. Šta mogu da očekujem? Jel puštaju kao za većinu sitnijih stvari ili su ''osetljivi'' na nakit. Naravno Bg carina u pitanju, da je Niš ili NS ne bih ni pitao znao bih šta me čeka. :)

U principu su tolerantni, jer se obicno radi o stvarima manje gramaze i dimenzija, na BG carini u 90% slucajeva prolazi bez ikakvih troskova, najbolje ces videti ako ti kroz 3-4 dana bude pisalo "PODNOSENJE NA CARINSKI PREGLED" vise puta, to znaci da ga je zakacilo i verovatno nesto ima da se plati, ali u principu sve sto je manjih dimenzija i nije u nekoj kutiji kartonskoj ojacanoj, prolazi bez cimanja.

Ja sam neke lancice prstencice isto narucivao ljudima sto su me smarali, i sve je stizalo bez problema i bez dazbina.

Koliko je sada čekanje u Beogradskoj carini? Otišli mi neki USB kablovi vrednosti 7$ sveukupno ....

meni 5 dana stoji na carini paket...

Meni je USPS-ov First Class paket trebao stici jos pre nedelju dana...Nema pracenje u Srbiji ne znam sta se desava vise

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pozdrav, imam paket iz Singapura koji je jos 16.3 stigao u Srbiju i od tad samo stoji status Za carinu. Posto sam iz Zrenjanina, pretpostavljam da ce ici u NS na carinjenje. Da li neko moze da mi kaze kad da ocekujem da prodje carinu? Negde na ovim stranicama sam procitao 15+ dana.

Što je vama ljudi toliko bitno kada će paket da vam stigne, pa podrazumeva se da vam nije hitno ako ste naručili iz Kine?
Sto strana unazad ista priča, ništa korisno. [emoji3]
Ista priča i za carinu, videćete koliko su vam naplatili kada vam stigne pošiljka, ne znam što lupate glavu bezveze.

Bitno mi je da li je sve u redu i kakva su iskustva ljudi imali, a ne bas dal ce da stigne danas ili sutra, jer se radi o malo vecoj vrednosti od par eura.

Postoji, ali sa našom carinom se nikad ne zna. Uglavnom individualne porudžbine na komad ne diraju tj. ne prave problem oko uvoza, e sad, ako patike izgledaju baš kao original (što je i ideja "kopija") onda možeš očekivati da će ih ocariniti na vrednost originala tj. smatraće da je original u pitanju. Tipa ako si ti platio 20€ a original košta 100€ platićeš carinu i pdv na 100€ a ako se budeš žalio sa argumentom da je u pitanju kopija koju si platio 20€ mogu da je zaplene/unište/vrate prodavcu jer je zvanični uvoznik originala platio da ga štite od kopija...

Ne mora da znaci, ja sam kupovao sa kineskih sajtova najbolje kopije, tacnije sa sajta willsneakers.ru Jordanke, u kutiji, 1:1 izgled, kvalitet i sve, rekao sam mu da stavi 15$ dolara vrednost, proslo kroz carinu, nisu uopste ni pogledali paket. Takodje narucivao sam i odecu, i to paketi od 2kg, stave 15$ vrednost Kinezi i sve ide kao alva. Doduse, to je moje iskustvo.

@Mashinka

E sad, sto se tice iOffera, kupujem odecu/obucu iz Kine dosta, iOffer je ocajan sto se tice kvaliteta i same izrade, ja to u zivotu ne bih nosio, ako vec hoces da kupujes kopije, mozes da mi se javis u PM da te posaljem kod pravih ljudi gde da kupujes, znaci da direktno kontaktiras Kineze preko WeChat aplikacije. :)

Ne mora da znaci, ja sam kupovao sa kineskih sajtova najbolje kopije, tacnije sa sajta willsneakers.ru Jordanke, u kutiji, 1:1 izgled, kvalitet i sve, rekao sam mu da stavi 15$ dolara vrednost, proslo kroz carinu, nisu uopste ni pogledali paket. Takodje narucivao sam i odecu, i to paketi od 2kg, stave 15$ vrednost Kinezi i sve ide kao alva. Doduse, to je moje iskustvo.

@Mashinka

E sad, sto se tice iOffera, kupujem odecu/obucu iz Kine dosta, iOffer je ocajan sto se tice kvaliteta i same izrade, ja to u zivotu ne bih nosio, ako vec hoces da kupujes kopije, mozes da mi se javis u PM da te posaljem kod pravih ljudi gde da kupujes, znaci da direktno kontaktiras Kineze preko WeChat aplikacije. :)

Ako mozes i meni preporuciti neke, ja najvise koristim DHgate :D

@Mashinka

Sibni meni na PM tebrex ako nije frka WeChat ID-ove

Meni je USPS-ov First Class paket trebao stici jos pre nedelju dana...Nema pracenje u Srbiji ne znam sta se desava vise

Rodjače, imam isti problem, USPS pošiljka napustila USA 3.3. i od tada ništa. Ovo mi se prvi put događa, obično sve stigne u roku od 10 dana. Za poslednjih 8 godina i ne znam koliko desetina paketa iz USA, samo sam tri puta imao problem sa kašnjenjem ali su mi uvek paketi stigli.

Upalite TV nekad, pogledajte vesti iz sveta... videcete koji sneg zatvara USA, pa cekanje nije cudno.

Rodjače, imam isti problem, USPS pošiljka napustila USA 3.3. i od tada ništa. Ovo mi se prvi put događa, obično sve stigne u roku od 10 dana. Za poslednjih 8 godina i ne znam koliko desetina paketa iz USA, samo sam tri puta imao problem sa kašnjenjem ali su mi uvek paketi stigli.
Isti dan je i moj paket poslat iz NY za Evropu(Napustio Ameriku)...Da li da cekam ili da trazim refund uskoro?

Imas odgvoro u drugoj temi :)

Eh malera. Drugar iz bosne se nakupovao sa iOffer-a i preko njega sam saznao za sajt, a imaju svaku mogucu patiku u kopija varijanti po niskim cenama.

ovaj model sam hteo

WGAZhNf.jpg

kopija je 1:1, tako da kapiram da ako bi carinili kopiju da bi carinili po zvanicnoj ceni koja je 190 usd. Ne isplati mi se rizik

I moj paket je jos uvek na aerodromu JFK, mada se nadam da je poslat je jer na isti stigao pre 4 dana i od tada nikakav apdejt nema.
Znam da je sneg pao na istocnoj obali i znam da ima na hiljade otkazanih letova, nadam se da je krenuo moj paket.

Imam jedno pitanje. paket sam narucio preko AliExpressa jos 13 januara 2018. Paket nisam dobio. Taman je trebalo da istekne rok i da otvorim dispute AliExpress produzio je rok do 30.3.2018. Sada sam video da je opet produzen rok za 20 dana. Sta da radim, da li da otvorim dispute ili da dalje cekam? Vec je proslo 75 dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno