Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ma nisu ozbiljna firma. To sam odmah video kad su prvi put bili. Vozni park neki putnicki auto (verujem privatni putnicki auto) sa lomom u gepeku i merdevinama na krovu.. Iako sam pitao dali dobijam novu opremu (korisnicki servis telefonom) rekli su da a dali su mi stari ruter ( koji su posle 2 meseca zamenili drugim isto polovnim) i doduse (cini mi se) nov android. Od mene su trazili nekakav srafciger..... No to nije bitno.... Oni momci sto rade svaka cast nemam reci... E sad ovo napisano je totalno nebitno ali ostavlja los utisak. Bitno je dali sve radi kako treba.. Kod mene ne kod nekih mozda

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Ako te ne mrzi upadni u podesavanja rutera i probaj da promenis ovo sto sam ti rekao "WAN Port Settings" ili tako nesto se zove, videces ima ponudjeno 10M Duplex i jos neke opcije sa 10 i 100 na pocetku, stavi na 10M Duplex.

Inace ovo za automatsko produzenje ugovora se slazem apsolutno da je pilicarska fora i to ona najgora, da nisam procitao ovde ne bih ni znao to. Nijedna normalna firma u Srbiji to ne radi.

@bojanmladenovic ako radis sad u korisnicku podrsku daj da te pozovem nije fora vise ovde stvarno bilo sta da ti pisem, ne moze ni Nisava da vas opere. Ovako lepo pozovem te ti se javis kazem ti sve sta mislim iskreno ti mi kazes da se smirim da sam u pravu, da radite na poboljsanju mrezu svakog dana bla bla bla.... Znas one vase standarne lazi :) pa mozda i ja dobijem neki mesec gratis a?

Vidis @bojanmladenovic nema nas a ljudi se malo malo sami jave na nekoj stani da ti je fima pilicarska....

Poslednja izmena:
Ja vidjam sve nove automobile po gradu.
Sutra dolaze valjda pa cu da ti slikam ako ne verujes. Ustvari imam i snimak sa kamere kuci ako nije prebrisan... U pitanju je opel astra karavan sive boje nekoh 18 god stara iliti 2000 god model. Kazem opet nebitno je totalno. Ali cu sutra da ti postavim komplet slike od voznog parka koji je kod mene dolazio do toga kako su strucno postavljeni kablovi i izbusene rupe. a i postavicu snimak po snimak kako i sta radi od online gejminga pingova i iptva i svega ostalog sto imam nekoliko gb. Posto vidim da ih bezrezervno branis ne znam iz kog razloga...

Ako te ne mrzi upadni u podesavanja rutera i probaj da promenis ovo sto sam ti rekao "WAN Port Settings" ili tako nesto se zove, videces ima ponudjeno 10M Duplex i jos neke opcije sa 10 i 100 na pocetku, stavi na 10M Duplex.

Inace ovo za automatsko produzenje ugovora se slazem apsolutno da je pilicarska fora i to ona najgora, da nisam procitao ovde ne bih ni znao to. Nijedna normalna firma u Srbiji to ne radi.
Danas radim.. Ajde sutra sam slobodan pa da probam i to

Eto slike iz ugovora ako ovaj program ne smanji nadam se da se moze procitati

4a4c3dd5b9d2d2cd650b45f90d30766b.jpg

Poslednja izmena:
Prosto neverovatno kakav smo mi narod u vecini. Samo se gleda da komsiji crkne krava.

Druze ja nemam nikakav problem sa Exe-Netom jer koristim bas Exe-Net WiFi i isti sam preporucio vise puta prijateljima koji su imali problem sa Beotelom ovde.

Takodje svaka cast za kvalitet rada jer meni bolje radi net nego burazeru Telekomov VDSL kod kuce (nizi ping, daleko od toga da je i njemu VDSL neupotrebljiv ali stanje u WoTu je takvo) i korisnicka sluzba je meni stvarno izasla u susret vise puta kada sam ih zvao, dakle apsolutno nikakve zamerke na kvalitet i rad i sve na papiru je ispunjeno od reci do reci, tacno 7/1 protok dobijam...

ALI cemu ova fora sa automatskim produzenjem ugovora, cemu to?

Druze ja nemam nikakav problem sa Exe-Netom jer koristim bas Exe-Net WiFi i isti sam preporucio vise puta prijateljima koji su imali problem sa Beotelom ovde.

Takodje svaka cast za kvalitet rada jer meni bolje radi net nego burazeru Telekomov VDSL kod kuce (nizi ping, daleko od toga da je i njemu VDSL neupotrebljiv ali stanje u WoTu je takvo) i korisnicka sluzba je meni stvarno izasla u susret vise puta kada sam ih zvao, dakle apsolutno nikakve zamerke na kvalitet i rad i sve na papiru je ispunjeno od reci do reci, tacno 7/1 protok dobijam...

ALI cemu ova fora sa automatskim produzenjem ugovora, cemu to?
Fora je to sto neko zaboravi kada mu vazi ugovor ne prijavi na vreme i eto njima novih 24 meseci... Ja bar mislim tako

Brt ako bude prebacio na 10Mbps na WAN portu tek ga je tada ugasio jer ima paket od 14Mbps + IPTV tako da ako dohvati i jedno i drugo u toku dana i kada bi inace lepo radilo nece da mu radi. Njegovi zahtevi su u peak-u 20Mb tako da nista nece napraviti ako skrese to na 10Mbps.

Brt ako bude prebacio na 10Mbps na WAN portu tek ga je tada ugasio jer ima paket od 14Mbps + IPTV tako da ako dohvati i jedno i drugo u toku dana i kada bi inace lepo radilo nece da mu radi. Njegovi zahtevi su u peak-u 20Mb tako da nista nece napraviti ako skrese to na 10Mbps.

Kapiram ja to ali moze uvece da proba i vidi kako ce da mu radi npr samo net ili samo TV, ako je to problem onda on tu ne moze nista sem da menja podesavanja u ruteru sa svoje strane, to moraju oni sa njihove onda da petljaju, ja sam odlepio od packet loss-a dok nisam promenio to na 10M duplex.

Moze on da stavi 100M Duplex kasnije ako mu radi bez PL jer on sad ima 100% ogroman packet loss jer se ili gusi ruter ili je previse ljudi nakaceno na mrezu Exe-Neta, ovako ce bar 100% da zna o cemu se radi.

@lanikor sad ce i tebe da optuze da si Exe Net zaposleni jer si rekao da ti Exe Net wifi radi kako treba, cek polako!

Kapiram ja to ali moze uvece da proba i vidi kako ce da mu radi npr samo net ili samo TV, ako je to problem onda on tu ne moze nista sem da menja podesavanja u ruteru sa svoje strane, to moraju oni sa njihove onda da petljaju, ja sam odlepio od packet loss-a dok nisam promenio to na 10M duplex.

Moze on da stavi 100M Duplex kasnije ako mu radi bez PL jer on sad ima 100% ogroman packet loss jer se ili gusi ruter ili je previse ljudi nakaceno na mrezu Exe-Neta, ovako ce bar 100% da zna o cemu se radi.
Kada su oni postavili ovaj drugi ruter resio sam da ne diram nista. Da ja nebi ispalo da sam ja nesto menjao i to je bio problem.. Cak ni wifi sifru nisam menjao

@lanikor sad ce i tebe da optuze da si Exe Net zaposleni jer si rekao da ti Exe Net wifi radi kako treba, cek polako!

Druze ti i ja ne mozemo da se poistovetimo jer ti komentarises iskljucivo u ovoj temi i iskljucivo u korist Exe-Neta dok sam ja nepristrasan skroz i kazem kakvo je stanje KOD MENE kao sto ovi ljudi kazu kakvo je stanje KOD NJIH.

Niti ja imam razloga da ne verujem njima niti oni imaju razloga da ne veruju meni.

Mene i dalje zanima odgovor na automatsko produzavanje ugovora, meni to izuzetno smeta, kao i svima koji su zadovoljni/nezadovoljni u ovoj temi ali im to bode oci.

Drugi put (u ovom postu i treci put) postavljam to pitanje i odgovor jos nisam cuo osim nagadjanja ljudi ovde. Svi znamo zasto ali eto, zanima me.

@doct.cor nije to nista kriticno, ne menjas neke kljucne parametre vec kako ruter salje/prima signal, kad vratis na auto to se sve vraca u normalu (tj. to nenormalno stanje gde ti luduje net zbog packet loss-a.), otprilike kao kad bi promenio sifru za wireless mrezu po kuci.

Zabelezi svakako prethodno stanje za svaki slucaj, ja bih tako uradio.

Poslednja izmena:
Zasto bi neko njega optuzio kad decko normalno pise, nije kao ti @bojanmladenovic

Iskreno mislim da je nije do toga problem jer i da menja ta podesavanje i da gleda kako mu radi samo tv pa onda da vidi kako mu radi samo net time nista nece da dobije ako mu radi samo jedno. A i lepo im pise na sajtu da iptv ne utice ne brzinu interneta, tako da mislim da je ipak kod njega problem u zagusenju mreze kao sto je i kod mene bio. Ali neka proba i to sto da ne.

Ali onda ne vidim svrhu da im placa pun paket kad mora da bira hoce li da gleda tv ili da sedi na kompu a placa im punu cenu paketa.

Poslednja izmena:
Ja te ne optuzujem za nista.. Cak i kada bi bio zaposlen u tu firmu ne verujem da bi se mlatio ovde da ih branis jer znam kako su placeni oni sto se pentraju po kucama od mraka do mraka da ja verujem da psuju i firmu i gazdu u sebi. Uostalom kao i ceo nas niski okrug koji radi kod privatnika. No to nije tema ovde a nije ni bitno

И ја ћу да коментаришем све позитивно за ЕГЗЕ Нет јер ми све ради перфектно. Види се да овде конкуренција потплаћује да блатите. Слободно али оно што пишете везе нема са везом, знам толико људи на ЕГЗЕ Нету, сви задовољни, наравно увек се деси нека ситница, типа лош рутер и то који се замени али то не убрајам у проблеме провајдера јер свако може да купи рутер који хоће као рецимо ја.

Ako je za tebe sitnica da ti ne radi 6 meseci internet i tv kako treba a ti im placas sve redovno onda ok. Slobodno pisi da me potplacuje konkurencija da ih blatim.

edit: evo ti jos jedan primer, ja pohvalim exenet za optiku kod drugara treba mu zbog posla i decko uzme najjaci paket na optici za 6750 dinara mesecno i ugovor na godinu dana i strucnjaci mu ne daju gigabajtni ruter nego neku tendu. I decku pocela da pada brzina da puca net i poceo da gubi posao posto radi online i potrebna mu je velika brzina i stabilna. Kad smo otisli do njih dobili smo odgovor da trenutno nemaju gigabajtne rutere i da ko zna kad ce da ih dobiju pa je zato dobio tendu, i da je bolje da on sam kupi jer oni ko zna kad ce da ih dobiju! I decko morao iz svog dzepa da iskesira za gigabajtni ruter 8600 dinara, i pored toga to placa mesecno paket 6750 dinara i pored toga sto je dao i njima 2000 din jednokratno za gigabajtni ruter a dobio tendu. I onda vi ovde dodjete i pisete kako su ljudi prezadovoljni exenetom. Svaka vam cast. Samo ih branite, nemam reci.

Poslednja izmena:
Ја не верујем да је то тако али нисам ја ни битан. Ако му не ради, раскине уговор, казни провајдера и толико. Сваки уговор се раскида. Поднесе се писмени захтев, стави се примедба и молим лепо, одобре му час по најбољим условима. Тако се један мој другар прешао отишо код ориона јер мислио да му Егзе не ваља па се вратио трчећим кораком а суштина је да му није ваљао рутер због кабла јер је био дугачак. У суштини није било чак ни до рутера. Није ни битно. Ево сад купио свич и рутер други и да видиш како му ради на Егзе Нет-у.

Вероватно би и ја направио хаос да ми нешто не ради и да чак не разумем проблем окривио бих провајдера, али би пробао са њима да решим све.

Ipak moj problem koji traje 6 meseci ima direktne veze sa ovom temom ovde. I sa svakom postom koji pisem. Za ovih 6 meseci niko me nije zvao od njih dok u zadnjih 3 dana su me zvali 4 puta... Pre 2 minuta su me zvali i odobrili raskid bez penala i gratis internet i iptv do 30.4 dok se ne snadjem za drugog provajdera.....zamislite... Ipak na kraju a posle duzeg vremena su ispali fer doduse uz pomoc ovog foruma. Hvala razumnim ljudima iz Exe i ovom forumu....

Zasto bi neko njega optuzio kad decko normalno pise, nije kao ti @bojanmladenovic

Iskreno mislim da je nije do toga problem jer i da menja ta podesavanje i da gleda kako mu radi samo tv pa onda da vidi kako mu radi samo net time nista nece da dobije ako mu radi samo jedno. A i lepo im pise na sajtu da iptv ne utice ne brzinu interneta, tako da mislim da je ipak kod njega problem u zagusenju mreze kao sto je i kod mene bio. Ali neka proba i to sto da ne.

Ali onda ne vidim svrhu da im placa pun paket kad mora da bira hoce li da gleda tv ili da sedi na kompu a placa im punu cenu paketa.

Moze da proba i da vidi tacno u cemu je problem, bukvalno se ugusi ruter jer radi "raspareno" u odnosu na baznu stanicu, stanica baca signal i prima u isto vreme dok ruter ili prima ili baca signal ako je u half duplex modu i pocne da se gusi posle nekog vremena jer ne moze da postigne da obradi signal toliko brzo i to budu simptomi koje on vidi.

A sa druge strane ako gledamo "srpska posla", previse ljudi povezano na istu stanicu i svima lose radi poslepodne.

Ovako ce bar da zna o cemu se radi tacno jer u suprotnom treba da se cima opet sa Telekomom jer je ugasio fiksni. Meni su Telekomovi uslovi zbog toga bili neprihvatljiv, sta ce mi fiksni kad imam skoro 1000 minuta u Telenoru plus 24 meseci traje ugovorna obaveza.

EDIT: resilo se ipak na drugi nacin, ali neka stoji post, mozda nekom pomogne jer ovo u globalu moze da bude problem sa bilo kojim provajderom.

Poslednja izmena:
@doct.cor pa naravno da su morali da ti odobre bez penala jer bi ih odrao na sudu. Morali bi da ti vrate pare i da plate sve sudske troskove.

Ovo ti je jedno iskustvo vise da znas u buduce sta sve moze da te ceka kod bilo kog provajdera jer su svi oni lopovi i svi gledaju svoje interese a najmanje korisnika.

Bitno da si ti izgurao svoje i da vise nece da te boli glava, a ovi iz exe neta neka samo citaju ovde i neka im ovo bude za nauk da niko od nas nije ovca za sisanje.

Види се да овде конкуренција потплаћује да блатите. увек се деси нека ситница

Razbismo se od para, prosto ne znam sta cu s njima. Ako je sitnica sto mu ne resise problem 6 meseci nego se covek zlopati a redovno izmiruje obaveze?

Poslednja izmena:
I meni isto i sbb i telekom i orion i kopernikus i svi zivi uplacuju svaki mesec pare ne znam gde cu pre sa njima....

Сви су лопови само сте ви ... шта ? Гужва и Милоше, јел ви радите негде или висите овде по цео дан ?

Problem je resen. Hvala svima na podrsci i pomoci momci.. Ipak na kraju ne mogu a da ne kazem da su ispali fer i odobrili raskid a i gratis neki period dok se ne snadjem jer bas imam malo opcija

Ja druze radim u specijalnoj brigadi ako te bas zanima, pa imam vremena na pretek kad nisam na terenu kao sada.

Poslednja izmena:
nemam ja problema sa tim da kazem gde radim jer ja moj posao radim posteno i casno a to sto ste vi botovi ti @gagi018 i @bojanmladenovic neka vam je na cast!

Ima na ovoj temi jos njih koji nisu pristrasni kao vas dvojica nego su normalni i razumni ljudi i njima kao i @milos85 svaka cast a vas dvojica treba da se stidite!

Poslednja izmena:
Ja nisam ovde prozivao nikog da je lopov vec da su neodgovorni i neozbiljni i stojim iza toga. Mogli su odmah coveku da kazu takva je situacija ne mozemo da ti resimo problem i lepo njima lepo njemu, nit bi oni bili prozivani nit bi se covek zlopatio. Zadrzavati i zamajavati korisnika po svaku cenu jel to odlika sto ova dvojica kazu ozbiljnog provajdera?

Ovde ima nepristrasnih ljudi koji su skroz objektivni iako su korisnici a ima i nekih koji misle da ako njima cveta cvece svima mora da bude tako i nikako drugacije. A onda kad nemaju gde pocnu da pricaju besmislice, kako neko iz cista mira hejtuje, vredjaju ljude i onda glume zrtve.

Poslednja izmena:
Лепо речено на почетку, да смо писали негативно, били бисмо Цареви и Пријатељи са вама, овако сад смо и ботови. Шта још?

Poslednja izmena:
Vrh Dno