Šta je novo?

Huawei P10

Uzgred baterija na Emui 8.0 sto je pohvalno [emoji3]Screenshot_20180311-213104.jpgScreenshot_20180311-213053.jpg

Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Pi,strašno. G2 je u istim uslovima pravio dosta bolje fotke, iako je manji senzor. Ima li kakva modovana kamera da se instalira ili tako nešto?
Inače, telefon je besprekoran u svakom drugom pogledu, nikakvih zamjerki osim kamere.

Svaki put kad iskljucim i ukljucim tel trazi mi pin kartice, kako da iskljucim?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Na Oreo je čak poboljšana kamera.

Sent from my P10+ using Tapatalk

Pi,strašno. G2 je u istim uslovima pravio dosta bolje fotke, iako je manji senzor. Ima li kakva modovana kamera da se instalira ili tako nešto?
Inače, telefon je besprekoran u svakom drugom pogledu, nikakvih zamjerki osim kamere.
Nikad se Huawei ne kupuje radi kamere. Ili S/note serija ili iPhone.

Baterija na oreo kida. Laganica 6,30-7h sot.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

Nesto drug ne radis kako treba sa kamerom. Sta ti je upaljeno od opcija? Ugasi portrait mod i onaj bokeh efekat ako su upaljeni. Stavi vivid colors ako hoces da ti slika zivopisnije. Kamera je sve samo nije losa. Direktno poredjenje P10 vs S7 (zenin) kaze da je P10 bolji po danu a naravno S7 u low lightu.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Ugasio sam sve te dodatne modove. Evo šta mi je upaljeno i kako je podešeno.

Prilozi

• Screenshot_2018-03-12-07-47-11.jpg
    Screenshot_2018-03-12-07-47-11.jpg
    584.4 KB · Pregleda: 75
  • Screenshot_20180312-074701.jpg
    Screenshot_20180312-074701.jpg
    306 KB · Pregleda: 76
  • Screenshot_20180312-074732.jpg
    Screenshot_20180312-074732.jpg
    396.1 KB · Pregleda: 72
To je sve ok. Izaberi u meniju kamere sa leve strane opciju vivid colors ( tamo gde je opcija za bokeh i portret). Na slikama koje si postavio je problem ostrina ako se ne varam? Jel nov telefon ili polovan? Konkretno mislim da li je 100% ispravan? Tipa da nije crkla opticka stabilizacija. Ja sam na P10 presao sa S4 i9506, razlika je prilicna. Mada znas kako kazu : "Boj ne bije svijetlo oruzje..". Sve zavisi od scene, osvetljenja, mirne ruke...

Nov telefon, nekoliko dana, iz mtela. Trebalo bi da je ispravan, bem li ga...Kad prebacim na video, jasno vidim da radi optička stabilizacija. Problem sa fotografijom je oštrina, i što djeluje kao da je nacrtano vodenim bojicama. Mada moguće da sam uhvatio neki nepovoljan trenutak i uslove, osvjetljenje i tako to.
Mada, možda malo i tripujem, ili imam nerealna očekivanja, šta znam.
Evo jutros baš htjeo da uporedim sa g2, ovdje mi ne djeluje toliko loše.
Lijevo je LG, desno Huawei.

Prilozi

• 20180312_063505.jpg
    20180312_063505.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 102
  • IMG_20180312_063435.jpg
    IMG_20180312_063435.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 102
@bulldozerNS I ove dve su katastrofa. Nebo sprženo, prva vuče na plavo :( i ja potvrđujem izjavu od kolege da je p10 po danu rame uz rame sa s7/8, dok u lowlight zaostaje primetno (ali zato sa blicem slike opet bolje pravi tj u skroz mraku). Tu kod tebe baš nešto ne štima. Jel se razumeš u fotografiju da probaš u pro modu pa da uporediš sa auto? Vidim da si iz ns, mogli bi se naći negde na kafi/čaju pa da pogledamo zajedno, uporedimo. Probaj hdr mode da odabereš, vidi hoće biti išta bolje. Glupo je što huawei ima skroz poseban mode za hdr, nema toggle kao samsung/google da može uvek da se koristi

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel se zna nesto o tome da li ce i kada izaci Oreo za p9?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Konačno stigao Oreo OTA... P10 mts.
c45e06049246d3383e09030d118ec76b.jpg

@bulldozerNS I ove dve su katastrofa. Nebo sprženo, prva vuče na plavo :( i ja potvrđujem izjavu od kolege da je p10 po danu rame uz rame sa s7/8, dok u lowlight zaostaje primetno (ali zato sa blicem slike opet bolje pravi tj u skroz mraku). Tu kod tebe baš nešto ne štima. Jel se razumeš u fotografiju da probaš u pro modu pa da uporediš sa auto? Vidim da si iz ns, mogli bi se naći negde na kafi/čaju pa da pogledamo zajedno, uporedimo. Probaj hdr mode da odabereš, vidi hoće biti išta bolje. Glupo je što huawei ima skroz poseban mode za hdr, nema toggle kao samsung/google da može uvek da se koristi

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Ne razumijem se mnogo u fotografiju, ali pročačkaću malo po youtube pa valjda nešto pohvatam kako se koristi pro mode.
Ne znam kako je i da li je moguće da na drugom p10 bude bolja slika nego na mom...Nemam pojma. Moj je iz bosanskog mtel-a, odmah pri uključivanju je apdejtovan na zadnji android i emui. Nešto sumnjam da je čačkano po softveru pa da je nešto unazađeno, mada ko zna.
Nisam iz NS, tamo sam studirao, al ne živim više. Budem povremeno, vjerovatno ću doći uskoro, pa se javim (ako se još uvijek budeš sjećao ovog razgovora :D)

Ne znam kako je kod vas baterija mnogo bolja na Oreo ali meni je daleko gora nego ranije. Jutros uradih i factory reset ne bi li bilo bolje ali nije.
ea45cd1a9857045f729d16b83ad6cdb8.jpg
5e282bb7be2ad33ee7655ac8c4ead840.jpg
7a4e71e4f7b3ef13afa05264785b5bae.jpg

Ne znam kako je kod vas baterija mnogo bolja na Oreo ali meni je daleko gora nego ranije. Jutros uradih i factory reset ne bi li bilo bolje ali nije.
ea45cd1a9857045f729d16b83ad6cdb8.jpg
5e282bb7be2ad33ee7655ac8c4ead840.jpg
7a4e71e4f7b3ef13afa05264785b5bae.jpg

To je bas slabo..... Ali je moguce ako si bio napolju na max osvetljenju onda bi to bila ta potrosnja.

Vidi šta ti je popaljeno od aplikacija. Tamo ćeš videti koja ti najviše troši, pa ako je ne koristiš često stavi je na manual.

Meni baterija jutros na 20% a malo jace od 2 dana od zadnjeg punjenja, SOT preko 4 sata! Za to vreme je koriscen solidno, dosta je vukao sa neta, doduse nocu ga stavim u airplane mode jer ne volim ni da mislim da me zraci :) . Sve u svemu baterija extra, da ne kazem fantazija. Treba vremena da se slegne sistem, povuce razne update-ove i naravno gore napisano: gasi sve sto ti ne treba.

Ne mozes ocekivati u danu kad uradis factory da ce ti odma baterija bit ocigledno bolja. Meni je prvih dana na Oreu bio SoT oko 5 sati i nakon par dana nakon stabilizovanja i kad se telefon "naucio" na moje koristenje rezultati fenomenalni.
Prilicno heavy koristenje, u autu je na BT povezan i prenosi audio, wifi i 3g uvijek ukljuceni, lokacija po potrebi. Rezolucija 2k osvetljenje auto. Stavljao sam ovdje linkove, uz neke modove i flesovanje novih kernela SoT prelazi 7h lagano ali trenutno se nema vremena za to [emoji38]
dc2930f181c565a3a76f600d38d28bcb.jpg
32c2a62633c1e40aa6277a80d15d99da.jpg

Kako da namestim da umesto tacke bude broj kraj obavestenja?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

System pa apps& notification pa notification management. I onda gore desno tri tackice pa badges settings

Zna li neko zasto nakon prelaska na oreo, vise nemam opciju u viberu da promenim melodiju za poruke. Da li je do vibera?jos jutros je moglo. Udjem u opcije kao i do sada, ali ne moze ton da se promeni...

Isto pitanje imam, ubih se tražeći :)

Zna li neko zasto nakon prelaska na oreo, vise nemam opciju u viberu da promenim melodiju za poruke. Da li je do vibera?jos jutros je moglo. Udjem u opcije kao i do sada, ali ne moze ton da se promeni...

Ne može ni meni, isto sam pozelenio tražeći. Sh1t.

Iz viber podrske kazu sledece:
When you click on Notification sound in Viber it redirects you to the system settings as on the screenshots provided.

Viber has its standard tune. The other tunes could have been chosen from the system sounds variety.

Within upgrade to Android 8, some of its modifications doesn’t provide a choice.

Thank you for understanding.

Ispada da je problem do Androida..

Edit: na whatsapp moze da se menja...

Poslednja izmena:
Bruka [emoji23][emoji23][emoji23]
b939a2abb44c9e22b71eebf2c72f474e.jpg

Nazad
Vrh Dno