Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@dr1pac znaci da pokusam opet ali bez kartica jedino, ali ne znam sto toliko koci

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ja se sa tb250 jos borim,neznam sta nisam probao u biosu,flesovao zadnji i predzadnji bios,jedino ako nisam omanuo da nisam probao direkt na grafiku da kacim monitor,a secam se i tripa da nema slike dok nedodje do win,tu po tastaturi znas da je operativan

Ja sam probao sada tri kartice mi vidi kada ukljucim sve na ploci mi svetli ez debug led, ali nece da startuje uopste nista samo vrte kartice i ne pokazuje video

Ovo mi pojavljuje windows kad pokusam da iskljucim ili restart, ali kad pokusam da pustim claymore vidi sve 6 kartice ali 5 samo kopaju, i dalje mi nije jasno sta moze da bude.
4c177df8e8ae42e96a11775013ae0263.jpg

Ovo mi pojavljuje windows kad pokusam da iskljucim ili restart, ali kad pokusam da pustim claymore vidi sve 6 kartice ali 5 samo kopaju, i dalje mi nije jasno sta moze da bude.

Vidi ovako , evo i ja sam sada imao taj problem. Kasa ti izbaci plav ekran i da ti par opcija za oporavak sistema idi na prvu gore i stavi oporavak windowsa ali da sacuva podatke. Zatim , u safe modu sa ddu progeamom obrisi drajvere onda reset pa instaliraj blockshaine drajvere za amd onda patch i reset. Pokreni zatim afterburner podesi cc i memoruju kartica i voltazu. Pusti miner i prati sta se desava ako puca smanji klok ili voltazu. Mora da radi to..

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Ne izbacuje mi za oporavak samo pokrene opet windows tako da nije moguce

Probao sam nekoliko puta i opet ne radi, i dalje zeza ovaj task host window

Na ploci je predzadnji BIOS (zadnji je Beta). AB je podesen standardno kako sam sve druge podesavao, kucao sam u majneru komande -cvvdc i -mvddc i -cclock i -mclock...
Jedino se setuje cclock i mclock a cvddc ni makac :(
Sve sam zivo pokusao... I rucno editovao voltaze u BIOSu grafika i prebacivao mikro prekidac na XFXovima i sta sve ne ali voltaza GPUa ebava pa to ti je. Ne spada ispod 1,02 :(

Послато са Mi A1 користећи Tapatalk

Ti XFX su nit smrdi nit mirise..meni 580 nece da rade na ETH ispod 960mv na 1200 mhz..cim malo ispod odmah zakucaju ..dok 480tice rade sve u 16 na 910mv

Potrebna pomoć ako je moguće (a da ne češljam celu temu):

- ..."Crimson ReLive Edition Beta for Blockchain Compute" sa AMD sajta, prorade sve kartice, instaliram AB 4.4.2 međutim, nikako ne mogu da oborim VGpu na karticama. U AB mi je ta opcija zaključana niti mi pokazuje na kojoj Vgpu rade kartice.

Ovako, na kombinaciju AB i podešavanje napona sa istim kod blockchain drajvera zaboravi (do daljnjeg, autor tvrdi da je problem u samim drajverima zašto ne može kontrola). Ja AB konkretno u toj kombinaciji koristim samo za podešavanje ventova.
Probaj da promeniš napon sa sledećim programom:

https://forums.guru3d.com/threads/overdriventool-tool-for-amd-gpus.416116/

Pročitaj malo kako se podešava, a ono što je najbitnije:

1.Vrednosti napona za memoriju i gpu moraju da budu iste (vidi sliku, to je baš XFX, ali sa Samsungom što mislim da nema veze).
2.Isključi sve P states za GPU osim onog za P7 (ja isključim i za memoriju, do P2). To radiš klikom na svaki od njih.

Na slici je isključena i kontrola za ventilatore jer to radim preko AB, nekako mi lakše.

Drajveri koje ja koristim su: Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23

Eto pa probaj. I da, moje XFX su sa default biosom (naponima)

Prilozi

• 2018-02-22.jpg
    2018-02-22.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
boooki

Ili te ja nesto nisam razumeo ali kod mene AB ipak radi posao i to sa istim drajverima koje ti koristis , jedino ako ne mislis striktno za XFX .. Ja sve radim preko AB 4.4.2 i sve radi savrseno sa Sapphire rx 570 , VDDC 0.8245v ..

Idi na Start>Run. Kucaj “regedit”
U registry editoru :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WpnUserService

Klikni na "Start" u tom polju
I u “Data" unesi vrednost 4 i OK.
Restart i posle toga mi se vise nije prijavljivao tu gresku

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne daje mi da otvorim start, kad kliknem na njega kao i da nisam kliknuo da nije mozda i do windowsa

boooki

Ili te ja nesto nisam razumeo ali kod mene AB ipak radi posao i to sa istim drajverima koje ti koristis , jedino ako ne mislis striktno za XFX .. Ja sve radim preko AB 4.4.2 i sve radi savrseno sa Sapphire rx 570 , VDDC 0.8245v ..

Radi ti stabilno n 0.82mv??? Jako

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ovako, na kombinaciju AB i podešavanje napona sa istim kod blockchain drajvera zaboravi (do daljnjeg, autor tvrdi da je problem u samim drajverima zašto ne može kontrola). Ja AB konkretno u toj kombinaciji koristim samo za podešavanje ventova.
Probaj da promeniš napon sa sledećim programom:

https://forums.guru3d.com/threads/overdriventool-tool-for-amd-gpus.416116/

Pročitaj malo kako se podešava, a ono što je najbitnije:

1.Vrednosti napona za memoriju i gpu moraju da budu iste (vidi sliku, to je baš XFX, ali sa Samsungom što mislim da nema veze).
2.Isključi sve P states za GPU osim onog za P7 (ja isključim i za memoriju, do P2). To radiš klikom na svaki od njih.

Na slici je isključena i kontrola za ventilatore jer to radim preko AB, nekako mi lakše.

Drajveri koje ja koristim su: Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23

Eto pa probaj. I da, moje XFX su sa default biosom (naponima)
HVALA OD <3
Da nisam uradio kao što si napisao mogao bih da se ...
Drugar mi je napravio scriptu koju poziva Task Sceduler i koja setuje profil na sve kartice čim se komp uključi i sada XFXovi rade kao DOXA !!!

HVALA JOŠ JEDNOM!

Radi mi stabilno sa tim podesavanjima , karte vuku max 110w , ovo je u dual miningu ETH + XVG .. Incorect share mi se desi ponekad ali sam primetio da se to uvek desi kad sedim za kompom i surfam , i da , desi mi se da preko noci jednom padne hashrate ali nesto malo i odmah se vrati , ovo je za rx 570 . Sve u svemu no comment :)

Trenutno mi kompletna masina trosi 410w/h , 2x rx570 kopa dual ETH 59.4mh/s + XVG 2250mh/s i gtx1050 kopa ZEC 169 sol/s .. Kod gtx imam osetno vise rejected shares ali i to je recimo na 24h max 25 rejected .. Sad vidim u log fajlu da imam ove greske sa gtx a to nisam ranije primecivao recv failed: 10054 , jel neko zna sta bi moglo biti ?

3e4.png

VDDC sam stavio prosecni jer ide gore dole pa je ovako tacnije .. Juce je pokazivalo i manje , onako kako sam napisao a sad ovako ,a zasto ne znam ..

Radi mi stabilno sa tim podesavanjima , karte vuku max 110w , ovo je u dual miningu ETH + XVG .. Incorect share mi se desi ponekad ali sam primetio da se to uvek desi kad sedim za kompom i surfam , i da , desi mi se da preko noci jednom padne hashrate ali nesto malo i odmah se vrati , ovo je za rx 570 . Sve u svemu no comment :)

Trenutno mi kompletna masina trosi 410w/h , 2x rx570 kopa dual ETH 59.4mh/s + XVG 2250mh/s i gtx1050 kopa ZEC 169 sol/s .. Kod gtx imam osetno vise rejected shares ali i to je recimo na 24h max 25 rejected .. Sad vidim u log fajlu da imam ove greske sa gtx a to nisam ranije primecivao recv failed: 10054 , jel neko zna sta bi moglo biti ?

3e4.png

VDDC sam stavio prosecni jer ide gore dole pa je ovako tacnije .. Juce je pokazivalo i manje , onako kako sam napisao a sad ovako ,a zasto ne znam ..
Da li moze neko da postavi dobar dual miner sa reset skriptom ?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Jel na 1709 verziji Win10 radi 12 ili 13 AMD kartica?

@master.yoda
Namestio sam i sada win radi kako treba dok nekad se desi da ne ubaci dag u svih 6 kartica i kartica koja je u 16x slotu daju manji hashrate.

Sad mi javlja ovaj problem i nikako nece da startuje majner kako treba
c3ad8dcb051bbdf523533ed7317c72a3.jpg

Virtuelna mem na 20gb

Stavio na 20000 mb trebalo bi da bude dovoljno i opet pokazuje

Ali ce biti velika potrosnja mnogo posto je i ona bitna

Kod mene radi bez problema u mom rigu i na 2250 ali ovde nikako

Nazad