Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Čini mi se da ti nije dobar kontakt sa pločom,očisti ga lepo pa onda probaj.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Ne znam kako bih mogao da ih ocistim.
Sad sam opet otvarao telefon i sve sam ponovo povezivao ali ne pomaze.

Uzmi malo alkohola i čepić za uši i polako istrljaj konektore.Ako i tad ne proradi,odnesi u neki servis da oni probaju

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Čim prodavcu pošaljem slike odmah mi ponudi da vrsti novac. Zbog toga mi mislim da je neki problem sa displejom. Ali čudno mi je da se dva puta isto dešava.
Odneću ga sutra u servis pa ćemo videti.

Komsija treba da proda Redmi note 3,resetovao ga i telefon mu trazio sifru od Mi accounta. Nije mogao da se seti pa ga je flesovao preko SP toola. Sve je proslo kako treba, sto se flesovanja tice, ali sad telefon nece da se upali. Imate li ideju sta da uradi da bi ga vratio u zivot?Probao je jos jednom, opet isto.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Pozdrav ljudi imam ovaj telefon izaso je ovaj updejt MIUI v9.2.4.0.MHOMIEK stable,nemam iskustva pa bi da vas pitam jel vredi to pustiti il ostaviti?Koje je vase misljenje,hvala unapred ;)

Jel izasao Miui 9 za mediatek verziju?

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Mozes da preuzmes MIUI 9 za Mediatek sa xiaomi.eu. Ali treba da ti bude otkljucan bootloader i da imas twrp recovery. Ne znam da li je izasao zvanicno.

Koji program za kameru koristite? Imam nitrogen 7.2.1 i nekako su mi blede boje, na miuiu mi je bila mnogo bolja kamera.

Nekidan sam pobrisao sve aplikacije jer mi telefon vec godinu dana izbacuje da nema memorije sto me izludjuje, ostavio sam samo par sto ih svakodnevno koristim. Imao sam 2gb slobodno i iduci dan je dosao update i oslobodi mi se jos prostora pa sam imao 2.9gb slobodno da bi onda opet kroz dva dana ostao na 600mb a da nista nisam mjenjao. Ima li ko slican problem i kako ga rijesiti. :)

Jesi probao da ga vratis na fabricko podesavanje? Ako ne koristis 2 sim kartice ubacu mu memorijsku pa tamo prebaci multimediju. Ja imam 16GB verziju i uvek mi je slobodno bar 3-4GB, koristim i memorijsku, s vremena na vreme napravim bekap i nema problema sa prostorom.

Mozda si i pokupio neku gamad negde pa te to zeza, ja bi svakako gledao da sacuvam sa phona sto mi je bitno pa bi pao jedan hard reset da sam u tvojoj situaciji.

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Nisam pokusavao jer iskreno nisam nikad radio backap i slicne stvari, jedva sam mu uspio staviti global stable rom prateci uputsva. Uglavnom nisam vjest nesto narocito ali bih morao da pokusam Factory reset jer je ovo pomalo frustrirajuce. Ima li neke sanse da sacuvam stvari u Noteresu i podesavanja da mi ostanu i slicne stvari. Da koristim i ja memorijsku od 32gb i sve sam prebacio na nju sto je moguce ali ne pomaze. Takodje ne znam za druge ali i punjenje je dosta sporo, nekad se punio na 1800mah a sad mozda na 500 pa ga ostavljam preko noci da se puni a uz to konektor mu je izgleda otisao pa cim se pomeri malo dok se puni prekida se punjnje. Hvala

Ja malo osvezio moj RN3Pro sa Oreom. Nitrogen OS sa xda, lepo radi sve, zadovoljan sam i instalacija je prosla veoma lagano i bezbolno :)

Ja hteo burazu da instaliram, ali dobijam bootloop. Mucim se ceo dan. :)

Nisam.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam to imao prosli put kad sam stavljao RR Nugat. Poludeo sam, onda sam neki kernel flesovao, pojma nemam zasto i uspeo. Valjda mi zato sad radi ok :d

Ja malo osvezio moj RN3Pro sa Oreom. Nitrogen OS sa xda, lepo radi sve, zadovoljan sam i instalacija je prosla veoma lagano i bezbolno :)
Ajde ako nije problem, javi za par dana kakva je baterija

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ajde ako nije problem, javi za par dana kakva je baterija

..
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk[/QUOTE]..
1218f8646afb2c9711f8bf7176909802.jpg
5f9cbd9fd38bb6a822d0e7f333a4649b.jpg

Ne znam koliko cu ti biti od pomoci ali ovako izgleda moja upotreba radnim danom pon-pet.

Videcu kako ce biti za vikend.
I ne pazim mnogo na bateriju jer kad krenem na spavanje oko 23h, telefon ide na punjac.
GPS stalno upaljen
WIFI i mobile data takodje (vecinu dana je na WIFI povezan ali u firmi znam ispasti iz wifi dometa pa se switchuje)
BT stalno ukljucen jer imam sat i slusalice. (radnim danom slusalice uglavnom preko PC-a povezane)
Igrice ne igram, mozda vikendom al sad sam ih izbrisao kad sam menjao sistem.

Poslednja izmena:
poz drustvo,moze neki fulpruf nub tut i preporuka za neki sto cistiji oreo ili nugat rom koji radi dobro i ne zabusava?mislim da imam twrp ali ako moze od nule cisto i zbog ostalih citaoca,cak mislim da bi bilo zgodno i svrsishodno mozda nalepiti u prvi post ili tako nesto...

Ma ako imas TWRP onda samo odradi wipe pa nabaci opengapps i Nitrogen OS (Oreo) i teraj. (NAPOMENA: opengapps za 8.1 nema na njihovom sajtu, potrazite na xda, ima neoficijelno)

Izvinite što uskačem u razgovor, napokon mi je stigao update preko OTA miui 9.2.3.0. Posle ovog update-a ovaj telefon je jos bolji. Zaista, apsolutno fenomenal telefon.

Pozdrav, brat koristi ovaj telefon, Snapdragon verziju. Wifi signal je bio zaista dobar (osetno bolji od mog na LG G pro 2) do pre možda 7 dana, od tada je oslabio baš, bar za duplo. Na mestima gde je imao 2 crte jedva se poveže uopšte. Softver je lineage 14.1 od leta i nije bilo problema sa njim niti je ažuriran u tom periodu tako da ne verujem da je do toga. Pokušava sam da flešujem druge Firmware fajlove i bez uspeha. Šta može biti? Takođe je i baterija počela čudno da se ponaša, ne puni se do 100, nego npr do 93-94% i kada je na ispod npr 30% desi se da pokaže 0% i ugasi se. Pretpostavljam da je baterija otišla? I gde bi bilo dobro uzeti zamensku?

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

posto je odavno istekao edit,izvinjavam se na duplom postu,da napisem moja iskustva sa nub aspekta:

posto sam vec imao twrp a vecina izvikanijih romova nema detaljnija upustva sta kako,najlakse mi je bilo da flesnem pixel experience 8.1 jer vec ima gapps u sebi i zapravo su napisali sta tacno da brisem.sve proslo kako treba,a posto sam odmah primetio da je potrosnja baterije znacajno veca od miui-a koji je bio (iz nekog razloga preko ugradjenog updatera nije nalazio nista posle 9.2.1.0,ako moze neko da kaze bar koji je poslednji official global za snapdragon verziju posto samo nalazim konfliktne informacije a vratio bih stock da uporedim posle nekog vremena) flesnuo sam i zadnji frankov krenel za 8.1 romove,i mislim,ili mi deluje da je popravio stvari.

takodje,koliko je bitno flesovati firmver i modem?i treba li jos nesto?

posto je odavno istekao edit,izvinjavam se na duplom postu,da napisem moja iskustva sa nub aspekta:

posto sam vec imao twrp a vecina izvikanijih romova nema detaljnija upustva sta kako,najlakse mi je bilo da flesnem pixel experience 8.1 jer vec ima gapps u sebi i zapravo su napisali sta tacno da brisem.sve proslo kako treba,a posto sam odmah primetio da je potrosnja baterije znacajno veca od miui-a koji je bio (iz nekog razloga preko ugradjenog updatera nije nalazio nista posle 9.2.1.0,ako moze neko da kaze bar koji je poslednji official global za snapdragon verziju posto samo nalazim konfliktne informacije a vratio bih stock da uporedim posle nekog vremena) flesnuo sam i zadnji frankov krenel za 8.1 romove,i mislim,ili mi deluje da je popravio stvari.

takodje,koliko je bitno flesovati firmver i modem?i treba li jos nesto?
http://en.miui.com/getrom-301.html?m=yes&mobile=2

Na linku iznad imas poslednje stable i developer romove, a sto se tice firmware- i modema, ukratko, nemoj da flesujes, sve to dolazi uz rom...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

jok,to nisu zadnje verzije,to je cak miui 8,mogu na forumu da se nadju i 9.2.1.0 i 9.2.4.0,generalno su i forum i sajt velike kupusarije...

inace opengapps od pre neki dan nudi i arm64 varijante za 8.1 i rade,ne moraju vise da se jure raznorazne verzije sa xda...

Poslednji global stable: V9.2.3.0.MHRMIEK
Poslednji global dev: 8.3.1

Lepo ti pise sve na linku

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
izlazili su i stable rom-ovi posle tih sa miui 9,i OTA sam dobijao buildove posle tih,ta strana nije apdejtovana ko zna od kada.generalno je i sajt i forum teska kupusarija,zato i pitam.

u svakom slucaju ipak nitrogenOS sa svojim gesturama nema alternativu.samo treba biti pazljiv sa kernelima posto prvi frankov nije kompatabilan skroz sa NOS-om,brejkuje i gesture i otisak.

Nazad
Vrh Dno