Šta je novo?

Verge [XVG] (Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl, blake2s)

Kopam samo AMD-ovim karticama. 580 mi daje 27.4 ETH i 1290 XVG (1100 GPU, 2000 mem, ethi 4, dcri 47). Da li je isplativo, ne znam, nemam merac potrosnje.

Meni dcri 51... Rx 480 8gb bacaju 1500mhs xvg i 29.5 eth.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kopam samo AMD-ovim karticama. 580 mi daje 27.4 ETH i 1290 XVG (1100 GPU, 2000 mem, ethi 4, dcri 47). Da li je isplativo, ne znam, nemam merac potrosnje.

Dobro ok a koliko u proseku iznosi 1290 XVG-a?Tj ako ih kopas duze vreme,imas valjda predstavu koliko je po satu,koliko po danu?

Oko 25-30 komada dnevno... Otprilike.
Potrosnja mi je ista kao u na lbc/pascal dual.... Cak i malo niza...

^Sta pricas? Ta tvoja racunica je 8-9 puta veca nego realno, ja sa 1290mhs kopam 3.3 coina dnevno.
Ili ti pricas o tvojoj jacini a ne o 1290mhs, ajde ili kazi kolko ti je snaga ili mi prepracunaj kolko komada bi kopao dnevno sa 10GHs.
Ja kopam 27 komada dnevno sa 10GHs a WTM mi pokazuje duplo vise?!?
Hvala

WTM ne pokazuje realnu vrednost , to sam i ja primetio , danas cu jos proveriti ali juce sam to skontao kad sam video da sam iskopao ZEC-a za nekih 0.75$ a on kaze da bi trebalo da je 1.05$ , da li je do Suprnove ili oni daju toliko pogresne podatke videcu kad zavrsim danas sa Flypool testiranjem .

WTM mislim da nekako uzima koliko je bila top cena u 24 sata za coin. A i ako ti sad vidiš da recimo ZEC je 1. a do sutra dok ti nakopaš isplatu njemu cena može da padne za 20-30% i eto ti.
Ne treba gledati cenu u $ nego količinu coin-a ili čak cenu prema BTC.

A što se tiče multi algo coin-va, to nije interni hash algoritam coin-a (kao što je BTC zaštićen duplim SHA256), neko algoritam rudara.

A pošto neke coin-ove je moguće (nemora da znači isplativo) kopati sa CPU, AMD, Nvidia za svaki tip hardvera imaš druge algoritme, čak za neki hardver i više.

Evo ja trenutno dok nisam kući držim prvu što sam uzeo stock 1080 da rudari samo XVG, na zpool (isplata na 6 sati, fee 1.5%).
Do sada imam dve isplate (4.13 i 4.81XVG), što mu dođe skoro 9 XVG sa jednom 1080.
(potrošenih 150W * 12h = 1.8kW)(zarađenih 9XVG * 0.08$ = 0.72$) Celih 72 dinara :D

Ovde na zpool-u, vidim da kao isplatu preporučuju u BTC a ako staviš drugi coin onda rade konverziju.
Elem videću uveče kad se vratim koliko za ~24 sata će da nakopa, ali kontam da se za sutra prepacim na crashov pool ;)

uHRtVGu.png

Meni nesto nece da se zakaci na oxo pool. Stalno izbacuje: oxopool.jpg

@zokocx
Ti kopas XVG preko lyra a ja preko black2s.

@nexteen
Znam da nije tacan, najvise jer diff varira, ali kod mene bas velika razlika. I tako i posle 3 dana pokazuje.

^Sta pricas? Ta tvoja racunica je 8-9 puta veca nego realno, ja sa 1290mhs kopam 3.3 coina dnevno.
Ili ti pricas o tvojoj jacini a ne o 1290mhs, ajde ili kazi kolko ti je snaga ili mi prepracunaj kolko komada bi kopao dnevno sa 10GHs.
Ja kopam 27 komada dnevno sa 10GHs a WTM mi pokazuje duplo vise?!?
Hvala
Moj hash na rigu je 6000mhs.... Nisam jos napunio 24h rekao sam odprilike... Za 12h mi je dalo 13 coina... Antminepool je u pitanju. Mada u zadnjih par sati ne radi pa sam se presaltao na drugi.

Poslednja izmena:
Blagi offtopic.

Reč coin je stranog porekla, kao i algoritam, pa neka to bude vodilja kako se menja po padežima i kako glasi množina.

Imamo 5 algoritama, i mnogo više coina. Nemamo algoritmove, pa samim tim ni coinove.

Mak na konac, u srpskom bi se pisalo koin, al dobro sada :)

A crtica posle reči ide samo ako je reč skraćenica, npr. kako javljaju iz SANU-a, najbolji ROM-ovi za telefon i sl.

Nego, zanima me otkud odjednom interesovanje za XVG? Lepo ga je videti, u svakom slučaju :)

^LBC, DCR i SC presli na asic a mi mora nesto kopamo u "dvojnom" kopanju. <=glupo zvuci, zar ne?

Izgleda da ovde samo ja i @CaptainCrash kopamo XVG sa Nvidia, svi ostali ste dual mineri.

Nije coin uopšte loš samo što mu cena varira drastično.
Ja ću da ga kopam da nakupim neki već broj, ali mislim da predjem na ZEC kad sklopim rig do kraja, jer na duže staze moze biti isplativiji.

PS: A perf. koliko nakopa sam stavio ako neko pogleda temu i odluci da kopa ovo sa NVidia rigom.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije coin uopšte loš samo što mu cena varira drastično.

Kolege i mnogi drugi ga nazivaju shit coinom, jer je naslednik DogeDark coina, jer ima jednog developera i sl. mada lično mislim da to nisu dovoljno validni razlozi za etiketiranje te vrste. Malo su se uozbiljili u poslednjih mesec, mesec i po, pojačali tim koji će im raditi na marketingu, jer ih je dosta pogodio FUD oko nove godine. Novčić se kretao oko 15 centi, sa skokom do skoro 20.

To se slažem da je tako izgledao.
Najveća greška im je što nisu radili ništa povodom FUD-a, a širili su ga svi živi, posebno oni koji su hteli još da kupe.

WTM mi kaze da bi ja sa 2x rx570 mesecno trebao zaraditi oko 25$ , ove dve karte mi trose 39w/h vise u dualu ( 3$ mesecno ), ETH 59.4mh/s i XVG 2250mh/s , u solo rezimu imam 60.1ETH , temp su 53-56c , fan 28% .. Kad to uporedim ispada da je ta zarada tj razlika na mesecnom nivou , samo me interesuje jel se grafe mnogo njakaju u dualu , utice li to na dugovecnost istih ?

Jel se vama sa vreme na vreme desava poruka socket closed by pool? Radi ok jedno vreme i onda se javi...
Probao drugi pool isto i na njemu nece da krene...
A i vidim ne nalazi uopste blokove na poolovima?

Poslednja izmena:
I na kraju , mozda ne 100% tacna racunica ali krajnji ishod je da se ne isplati njakati karte sa ovim coinom jer je zarada mizerna . Ako sam dobro pohvatao stvari ja sam za dan iskopao max 5 XVG u dualu , 2x rx570 , ETH 59.5 i XVG 2250 mh/s , veca potrosnja za 40w . U najboljoj kombinaciji to je 0.4$ na dan ili ti 12$ mesecno , pa kad odbijem struju a to je 40w za ove dve kartice ( 300 din ) znaci mozda nekih 800 din mesecno . Da li vredi dodatno njakati karte za tako mizernu zaradu , mislim da ne , sem ako nisi neki entuzijasta da ce taj coin dostici neke enormne vrednosti ..

Ovo je za naseg pula a da li ima neke razlike ako bi se kopalo na nekom drugom pool-u ne znam , nisam probao . Slaze li se ovo sa vasim inf ?

^Slaze se sa mojom racunicom.
Ti imas 2 grafike, ne znam kolko si ocekivao, po trenutnoj racunici to ti je oko 10% vise na vec iskopano.

Pa pricali smo o WTM , on kaze da sam trebao iskopati bar 11 coina , znaci nema veze s vezom . Sem ako nismo entuzijasti pa mislimo da ce taj coin jednog dana vredeti nesto , mislim da je promasaj ici na njega , grafe mi se nesto malo vise greju tj na solo ETH 50-52c i fan 25% i trose 2x20w vise , na dual 53-57 i fan 28% .. Nije neka razlika i nije neka temp ali treba uzeti u obzir i njakanje grafe , ne znam koliko se njakaju ili skracuje vek trajanja jer sam skoro u svemu ovome , neko iskusniji bi to mogao reci .

Mozda neki dugi coin , jel neko probao ?

wtm racunica nije tacna jer diff raste, a i nethash sa njim

Koliko vidim XVG ima vise algoritama za kopanje ali je to isti coin .. Koji algoritam je nabolji za ATI kartice u dualu , vidim da na Suprnovu ima X17, Lyra2rev2, myr-groestl , jel manje daje od blake2s ?

X17 - je za procesore
Lyra2rev2 - je za Nvidia CUDA

a ovaj myr-groestl nema pojma šta je.

@nexteen
posto vidim da istrazujes odmah da ti kazem :) ne mozes dobiti istu vrednost drugog coina kopajuci u dualu. znaci ne moze eth+eth (pricam o vrednosti) Prvo sto je hash manji jedno 10x nego kada kopas solo, drugo sto je manja vrednost. Ovo koliko je sad je sasvim zadovoljavajuce mada zna da bude i vise i manje. Ako ti se ne isplati onda batalis dual :)

Pa pricali smo o WTM , on kaze da sam trebao iskopati bar 11 coina , znaci nema veze s vezom . Sem ako nismo entuzijasti pa mislimo da ce taj coin jednog dana vredeti nesto , mislim da je promasaj ici na njega , grafe mi se nesto malo vise greju tj na solo ETH 50-52c i fan 25% i trose 2x20w vise , na dual 53-57 i fan 28% .. Nije neka razlika i nije neka temp ali treba uzeti u obzir i njakanje grafe , ne znam koliko se njakaju ili skracuje vek trajanja jer sam skoro u svemu ovome , neko iskusniji bi to mogao reci .

Mozda neki dugi coin , jel neko probao ?

Ja sam i reko da dobijam duplo manje nego po WTM.

@MarkoZ
Nema to veze sa diffom i hashom.

StainlessFrenky

Gde kopas XVG blake2s , jesi li probao na vise pulova ?

Nazad
Vrh Dno