Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

• Začetnik teme Začetnik teme ZAP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo može samo na RR da se desi. Usporio mi je telefon i morao sam da pogledam system usage, kad ono [emoji50]

2-3 app instalirane, full wipe.
Screenshot_Settings_20180214-013937.png

Meni radi default dark theme za substratum. Stavio notifikacije da budu crne, radi i to.

Sent from my Mi Max using Tapatalk
Kako da nadjem te default teme? Instalirao sam substratum app sa gplay i nema ni jedna tema vec mora da skidam sa gplay. Ili ja ne vidim dobro.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

moras da skines, generalno substratum ne dolazi sa preinstaliranim temamma. Samo kucaj na gugl plej default dark, instaliraj i preko substratuma je primijeni(samo pazi da za sve overlaye odaberes odgovarajuce verzije, dakle za Nougat)

Pozdrav svima pre svega. Dugogodišnji vlasnik Xiaomi modela, Redmi Note 4 Global skoro godinu dana kod mene pa da se zapljunem u temu.

Meni je najbolji custom rom (Oreo verzija) Nitrogen OS, ali tema od člana Ravi7738 (ima čini mi se 2 teme, pa da naglasim). Odlične performanse, baterija standardno dobra, nivo podešavanja neka zlatna sredina ni previše ni premalo (par nekih meni jako korisnih dodataka - quick faceunlock npr), i na sve to čini mi se uz Omni jedini Oreo da je SElinux Enforcing.

Jedina "mana" je performance governor na poslednjem buildu a pošto me nerviraju toast obaveštenja od KA i celo to "prebacivanje" na interactive mi ne deluje tako "čisto" kao kad je stock interactive, poslednji build koristim uz Franco Kernel i zadovoljan sam.

Takođe, da li vi koji koristite AOSP Oreo romove imate problem sa stock galerijom? Npr skinete neke slike sa Google Drive-a (ili odale god), one idu u Download folder i tako se prikažu u galeriji. Međutim ukoliko (iz galerije ili file explorer-a) premestite te slike u drugi folder (već postojeći ili napravite novi, nebitno) te slike nestaju i nisu prikazane u galeriji. Prvo baguje prikaz a nakon restarta, nestaju skroz. Ne radi se o prebacivanju sa interne na eksternu memoriju niti bilo šta slično. Takođe da naglasim da mi se dešava isto na svakom AOSP Oreo koji koristi onu Galeriju, svaki put je bio clean flash, itd.

Na Global stable 9.2.1.0 ne rade mi Viber notifikacije na prethodnoj verziji sve bilo ok (ili ima neko podesavanje da promenim) ?

Pogledaj u viber-u da je always connected, da ima autostart dozvolu, izuzmi ga iz battery optimizacije, itd.

Kako da nadjem te default teme? Instalirao sam substratum app sa gplay i nema ni jedna tema vec mora da skidam sa gplay. Ili ja ne vidim dobro.

Tako se zove tema

5c528ac1dce5477df4bd0e11668e3478.jpg
e18cfc3f7afaf5a02714dc363a7f16f9.jpg

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Kod mene nema. Skinuo sam BalticUI i nece da uradi apply. Nemam pojma do cega je.

Poslednja izmena:
Pozdrav, svima. Evo da se zapljunem u temu kao dugogodisnji fan Xiaomi-a i korisnik njihovih modela Redmi 3, Note 3, Note 4...

Po meni trenutno najbolji Oreo custom ROM je Nitrogen OS (obratite paznju imaju cini mi se 2 teme za NOS, ja pricam o temi clana Ravi7738). Sam ROM dosta fluidan, baterija standardno dobra. Ono sto ga izdvaja od ostalih je azuran developer koji brzo ispravlja sve eventualne bagove. Takodje, jedan od retkih Oreo romova da je Selinux Enforcing. Poseduje solidan nivo opcija za prilagodjavanje od kojih su neke (meni) veoma korisne - quick faceunlock, podesavanje hardverskih tastera za odredjene funkcije, tu je ikonica za automatsko osvetljenje pored slajdera u QS-u, itd. Pa i sam stock launcher koji ima za mene mnogo olaksavajuci swype down za notifikacije umesto da se spusta direktno sa status bara, tu su i podesavanja ikonica.

Jedini "problem" sa najnovijim buildom je sto je po defaultu ostavljen performance governor, ali to se sredi kroz KA. Takodje, ROM se odlicno "slaze" sa Franco Kernelom.

Sve u svemu jako dobar ROM, opet kazem po meni najbolji Oreo, bez nekih primetnih bagova, odlicnih performansi.

Da li je neko medju vama duze koristio OMNI Oreo? Ako bi mogao da uporedi sa nekim od "poznatijih" romova. Jedino njega nisam detaljnije koristio, vidim da je i on cini mi se Selinux Enforcing, redovan update, pozitivni komentari a opet kao Nitrogen dosta potcenjen na XDA forumima rekao bih.

Takodje, ROM se odlicno "slaze" sa Franco Kernelom.

Sve u svemu jako dobar ROM, opet kazem po meni najbolji Oreo, bez nekih primetnih bagova, odlicnih performansi.

I to vrlo dobro, neverovatno dobro radi sa Franco Kernelom. Samo treba da se podesi interactive governor:

2f8c1e57628c30fa77a511a4d10d716e.jpg

46eb4caee44ee2d793eb4fa895d9f617.jpg

0e7769ca1307b5d8c78bfed6b4d2e31e.jpg

I to vrlo dobro, neverovatno dobro radi sa Franco Kernelom. Samo treba da se podesi interactive governor:

2f8c1e57628c30fa77a511a4d10d716e.jpg

46eb4caee44ee2d793eb4fa895d9f617.jpg

0e7769ca1307b5d8c78bfed6b4d2e31e.jpg

Hoces da kaazes da stock podesavanja interactive governora nisu najbolja vec treba kao sa tvojih ss da se podese? I da li je moguce napraviti zip fajl koji bismo flesovali direktno iz TWRP bez potrebe za Kernel Adiutorom i slicnim podesavanjima, vec da stock bude interactive i sa tim podesavanjima?

Edit: Ovo sto si postavio su podesavanja za Franco kernel ili stock? I da li dolaze takva uz kernel ili si menjao?

Poslednja izmena:
Stari driveri za LED neće biti vraćeni u današnjem buildu LOS 14.1?

Neće biti vraćeni LED drajveri.

Hoces da kaazes da stock podesavanja interactive governora nisu najbolja vec treba kao sa tvojih ss da se podese? I da li je moguce napraviti zip fajl koji bismo flesovali direktno iz TWRP bez potrebe za Kernel Adiutorom i slicnim podesavanjima, vec da stock bude interactive i sa tim podesavanjima?

Edit: Ovo sto si postavio su podesavanja za Franco kernel ili stock? I da li dolaze takva uz kernel ili si menjao?
Stock NOS interactive podešavanja nisu najbolja. Kada se prebaciš na Franco Kernel ostaju interactive podešavanja od stock NOS kernela koja su pogrešna jer nisu za RN4.

Ovo što sam postavio su default Franco interactive podešavanja. Mogao bi da se napravi flashable zip.

Poslednja izmena:
Evo probajte

Prilozi

Prvo podignite ROM, onda se vratite u TWRP pa flešujte ovaj mod. Važi za one koji tek treba da probaju NOS 🙂

Drustvo, kupujem RN4 sa ostecenim,slomljenim ekranom.
Kontakt PM.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Žile kako ti se čini za sada NOS? Šta si prethodno koristio? Ja sam više nego zadovoljan samo eto ne mogu da tvrdim stock VS Franco Kernel jer na najnovijem buildu nisam koristio stock, prethodno je bio odličan i bar po pitanju performansi ne vidim neku razliku.

Koristio sam LOS15.1 unofficial, ovaj NOS sa FK je bolji. 🙂

Evo ubacio NOS. Lepo radi, kupio me tamnim settingsima i minimalizmom. Čini mi se da LOS radi fluidnije sa Franco kernelom. Ali mi neće raditi Gcam. Odmah je ugasi. Verzija je MGC_5.1.018_FinalMOD_All_Inc. Isto mi se dešavalo na Omni. Samsung senzor.

Poslednja izmena:
Kod mene radi ta verzija, samsung senzor isto.

Neka ideja šta uraditi da se pokrene?
Može li se vibracija prilikom otključavanja prstom ugasiti? Svugde u sistemu sam pogasio vibracije, ali se ovde i dalje pojavljuje.

Adaptive brightnes bolje radi na LOS-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno