Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@La
Hvala, to je ono što mi smeta, džabe mi da zaradim 40, 50% ako svaki dan moram da gledam da li će biti connection error :)
Zato me je i zanimalo tvoje mišljenje - da li čuvati novčiće pa čekati neku sumu, tipa 70.000 evra btc, 2000 evra ltc, makar čekao 4, 5 godina, ili su jako slabe šanse za to?

@La
Hvala, to je ono što mi smeta, džabe mi da zaradim 40, 50% ako svaki dan moram da gledam da li će biti connection error :)
Zato me je i zanimalo tvoje mišljenje - da li čuvati novčiće pa čekati neku sumu, tipa 70.000 evra btc, 2000 evra ltc, makar čekao 4, 5 godina, ili su jako slabe šanse za to?

Na to ne moze niko da ti odgovori.. sta ce biti za 5 godina. Posmatraj na to kao na vremensku prognozu.
Da li znas koja ce temperatura da bude sledece godine u ovo vreme.. niko ne zna, ali za dan dva sa velikom sigurnoscu (uglavnom) moze da se predvidi da li ce padati sneg :d

@la.prestigio

cek bre kako nece 3k kad najavljuju 4k do kraja nedelje i xxx$ do kraja februara :d

Ko to najavljuje neka nova baba vanga :d

@Storm

Menjacnice su najslabija karika celog crypto ekosistema. Dok se to ne resi, nece uci novca onoliko koliko mi ocekujemo. Lako je kad kupis coine - 80% wallet, 20% berza i trgujes. Ali je mnogo lose kad dodjes u situaciju da lezis u dolarima dok cekas ulazak i prinudjen si mesecima drzati sredstva na berzi koja moze preko noci da ode. Bitstamp mi se cini najpouzdanijom, ali eto i BTC-E je vazio za senior menjacnicu i veoma pouzdanu pa je nastradao. Prisiljen si na rizik.

@MPM,

Oni se odredjuju uopsteno preko TA, moras pratiti pre svega kretanja 10-ak dana u nazad. Moras pratiti EMA linije, over/bought&sell parametre. Na sve to, margina za pracenje jacih je krucijalna.

Ne znam te sa foruma ali primecujem da ti se svi klanjaju od kad si dosao.Svaka cast,razlog za to verovatno oni znaju a ja mogu samo da nagadjam :d
Iskreno,uzivanje je citati tvoja iskustva,predvidjanja i sve vezano za crypto.Verovatno nemas vremena ali bi bilo sjajno da neko poput tebe ili ti,otvori temu vezano za menjacnice(kako trgovati pozitivno) ali ne vezano za registracije vec za pracenje,plan,analizu,aplikacije za telefon,racunar itd...Sve ono sto je bitno i vrlo vazno za sam pocetak.Preduhitrio si me sa tvojim postom od pre 2 noci kada si predvideo lagani rast ali da ne valja ako naglo krene gore.
Scaka cast i pozdrav!

Poslednja izmena:
С обзиром да сам и ја почетник, покушаћу да ти одговорим. Што се тиче позитивног трговања ту нико не може да ти помогне. Најбоље да кренеш сам, али пре тога проучи основе анализа на пример MACD, EMA, SMA, Bollinger bands... има тога доста по YT. Од апликција за телефон користим CEX i Binance, на којима сам и регистрован. Када уплатиш неки новац, за почетак нешто ситно, нпр ја сам уплатио 20$, ако пукнеш да ти не буде жао. Имаш и на tradingview доста анализа.

И пази да не налетиш на pump & dump, ја сам неискусно улетео све уплаћено па ми паде за 50% у току ноћи... а да сам ставио stop-loss на 1% - 2% не би ми се то десило и могао сам боље да искористим овај пад и раст. Али на грешкама се најбоље учи.

Da li neko ima iskustva sa hitbtc menjačnicom? Imam otvoren nalog i uključen 2fa. Resetovao sam telefon, sad ne mogu da povratim 2fa preko backup šifre koju sam dobio prilikom postavljanja 2fa, sadrzi karaktere koje google authenticator ne prima, tipa "8". Pisao sam im na support, imam otvoren tiket, slao sam im adresu novcanika kao dokaz.. Ne odgovaraju vec 14ak dana..

@Storm

Lako je kad kupis coine - 80% wallet, 20% berza i trgujes.

Koliko shvatam ti radis USD(T) short sa 20% stack-a, 80% je u "cold storage-u" i to ne pipas?

Ja se licno ne bih fokusirao 100% samo na berzu, vec i na vesti jer one mnogo vise pomeraju cenu i uticu na trendove. Na leak-ovanom memo-u "senate hearing-a" BTC je skocio sa 6600 na 7500 USD u roku od 10 minuta. To uopste nije malo jer je moj USDT short sa 8300 USD sa 50% gain-a u altcoin-u (VEN) pao na ~25%-30%. Logika, zdrav razum i kratkorocno kretanje marketa ukazuje na stabilizaciju na oko ~7000 USD i dalji spori rast, ali posto ovde logike nema bas mnogo :) 6 sati (ponoc - 6AM) kasnije btc testira 6000 USD pored svih pozitivnih vesti, i od tada krece ovaj run do 8k. Pazi jedan je na 4chan-u sa 11k short usao u BTC u tom trenutku i nije video 6k pad.

Ovaj short sam radio sa 70% - 80% stack-a i bilo je stresno jer nemas 100% jasnu ideju kuda ce BTC jer stalno prodajes na najnizim vrednostima u prethodnih 30 dana, a za +-1% ti si kod alt-a +-1%. Sledeci put 33% USDT, 33% BTC, 33% Alt coin, jer je ovaj market trenutno ravno jednu vest daleko od mini bullrun-a/zestokog dropa. Kapa dole za trade-ovanje USDT/BTC/Alt Coin na nivou od +-500 USD, ja licno nikad ne bih toliko rizikovao jer je mnogo veca sansa da budem na 0 ili u minusu za fee, nego da zaradim nekih 5%-10%.

Po meni je mnogo bolje raditi hold od 2-3 dana nekog altcoin-a pred neku veliku vest/release i prodati minimum 50% te pozicije pred samu vest, a ostatak po release-u vesti. Jer ako krene bullrun ok to je super jer i dalje zaradjujes $$$, a ako uradi zestok drop, opet si u plusu. Npr. WTC je do event-a 28.01. imao mini bullrun od ~25%, po event-u je drop-ovao 15% vrednosti za 15 minuta. Nano se pred Binance listing drzao tako da je jedini imao pozitivan gain kada je svih top 50 coin-a palo za ~10-15%. Do i posle binance listinga, bio je mini pump (do 0.002 BTC), pracen 30% satoshi drop-om na sadasnjih 0.0014 i to sve u roku od 3 dana.

Neko rece da nema zarade, ali ako gledamo samo u januaru kada je bio zestok drop BTC-a imali smo sledece u pogledu satoshi-ja:

VEN - x5 ATH
NEO - x3 ATH
ETH - x1.5 ATH
CND - x4 ATH
DGD - x2 i to run koji je nastao u toku najveceg drop-a BTC-a
VIBE - x2.5 ATH
ICX = scam
itd.

BCD kratkorocni PnD na Binance-u, na FOMO je moglo da se zaradi x2, long pozicija od 24h mnogo mnogo vise. Cak je Kucoin prekinuo trading BCD-a zbog ocigledne manipulacije.
BLZ je juce debitovao na Binance i to mu je bio prvi exchange. Kroz cistu manipulaciju (lako na jednom exchange-u), danas je (24h kasnije) taj coin je x2, x10 ICO.
Samo na NEO konferenciju (koja je bila zicer), moglo je da se zaradi 50% na NEO-u + GAS za tih par dana.
VIBE - Superbowl reklama.
VEN je ceo januar isto zicer, CocaCola Kid tweet = +5% rise, partnerstvo = +10%. VEN je toliko bio manipulisan sa 60 BTC wall-ovima na binance-u da je daily trading skoro uvek dovodio do gubitaka, ja sam pokusao 5 puta da ga short-ujem uvek poducen prethodnim iskustvom i uvek sam izgubio 1%-3%, jedino sam na USDT short-u zaradio dobro i na kasniji USDT FOMO malo izgubio i od tada samo hodl.

Iako su sve ove informacije na dohvat ruke, meni investicija u njih uvek izgleda rizicno dan pred bull run pa tako ne zaradim nista :wall.

Sledeci je KNC jer se alpha platforma lansira 11. februara, pa je neko povecanje vrednosti logicno. AMB (Svajcarski VEN/WTC) bi trebao sutra da objavi roadmap, sto bi makar na papiru trebalo da dovede do nekog mini rise-a.

Poslednja izmena:
Nikoga to neće sprečiti da kupi BTC ko stvarno želi samo će dozvoljena sredstva sa kreditne kartice prebaciti na debitnu i onda kupiti.
Malo ta priča nema veze za moj pojam pošto ima gomila mehanizama kojima se može zaobići pravilo koje hoće da uvedu sa istim krajnjim rezultatom korisnika.
Banke dižu fee i brane kupovinu btc sa kreditnim karticama. Plašim se da će jednog dana ukinuti i plaćanje debitnim karticama. Tada btc ide u istoriju.

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока

Banke dižu fee i brane kupovinu btc sa kreditnim karticama. Plašim se da će jednog dana ukinuti i plaćanje debitnim karticama. Tada btc ide u istoriju.

Ide u istoriju za spekulante koji su u kripto prici samo zbog FIAT para, bez znanja sta je zapravo kripto, blockchain i moguce primene koje oni donose. I nadam se da ce oni sto pre u istoriju...BTC se ne moze zaustaviti, odnosno moze ako nestane internet. A tada bi mnogo toga otislo u istoriju...

Muka je to... :d

Ide u istoriju za spekulante koji su u kripto prici samo zbog FIAT para, bez znanja sta je zapravo kripto, blockchain i moguce primene koje oni donose. I nadam se da ce oni sto pre u istoriju...BTC se ne moze zaustaviti, odnosno moze ako nestane internet. A tada bi mnogo toga otislo u istoriju...
Ma naravno da ne bi nestao btc, ali kako raditi depozit?
Visa i Master mogu imati jači uticaj od država.
Siguran sam da je 99% trejdera i holdera zbog finansijske sigurnosti i bogatstva.

Muka je to... :d
Ne kažem da nije moguće nekako posredno da se blokira, ali verujem da bi to bilo kršenje američkih i zapadnih zakona.
Prosto nezamislivo da banke odredjuju šta ćeš da kupiš sa svojim novcem...možda kad bi se kripto proglasio nelegalnom aktivnošću, što opet ne verujem da je moguće.
Naći će oni već načina da ometaju, ali ovaj kripto svet je i stvoren da bi se gamad zaobišla.

Tačno, oni ne mogu da ti brane na ŠTA ćeš da trošiš novac, ali zato imaju puno pravo da obiju da sarađuju sa FIRMOM od koje ti to nešto kupuješ/prodaješ.

Zato fino distributed exchanges i jos par stvarcica pa da vidimo onda kako misle izvesti to blokiranje.

U principu, mislim da bitku protiv tehnologije ni banksteri ni Visa ni Master ne mogu dobiti tako da sumnjam da su toliko nerazumni da uopste krecu tim putem mada ja licno i prizeljkujem takav scenario jer tim gore po njih.

Poslednja izmena:
Ljudi ocigledno ne znaju razliku izmedju kreditnih i debitnih kartica.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ljudi ocigledno ne znaju razliku izmedju kreditnih i debitnih kartica.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kako ja gledam na stvari. Svaka škola se plaća, a bolje naučiš ako platiš više. Tako da mislim da ne bi trebalo da zabrane kreditne kartice. Svako ko je punoletan treba sam da doluči kako će da troši svoj novac.

Ma naravno da ne bi nestao btc, ali kako raditi depozit?
Visa i Master mogu imati jači uticaj od država.
Siguran sam da je 99% trejdera i holdera zbog finansijske sigurnosti i bogatstva.

100% trejdera sigurno, mada neki od njih imaju za cilj samo povecavanje salda gledano u BTC. Sve u svemu, vecina holdera nikad nije ni pokusala da trguje, kupili BTC, sklonili u wallet i cekaju buducnost. A onih par stotina hiljada BTC sto su na menjacnicama su smesna manjina spram ukupnog broja. Dakle stvara se nova elita i nova mera za bogatstvo. Imati par hiljada BTC pre par godina je bilo veoma lako, verujem da ima dosta korisnika ovog foruma koji su ih imali na hiljade. Ne mislim da se kaju al danas je to ozbiljno bogatstvo. I mislim da nikog ne treba da brine sta se desava trenutno sa cenom, osim onih koji su dali poslednji dinar za ovakvu investiciju. Samo HODL i podvlacimo novu crtu za par godina. Ko ume nek trejduje naravno, al ko nije spreman da prati puno sati dnevno dogadjanja ne treba ni da pokusava. Sto se kupovine/prodaje tice, to ce uvek biti moguce na mnogo nacina.

Ovo ce kroz dan-dva tako jako da okine na dole.

Nema ovde kesa da se ovo gura iznad, a vatrena zona je $9000+, tu vise ni fomo ne pomaze jer ce ljudi izlaziti da povrate nulu, jer su tu uglavnom ulazili.

Mada ja se istresao, prevelik je rizik cekati to, a tih par stotina dolara mi nista ne znaci jer pad moze biti nekoliko hiljada.

Srecno.

Dr Propast opet: Bitkoin će pasti na - 0

Bitkoin ludilo će trajati dok vrednost te valute ne padne na nulu, novo je upozorenje Nurijela Rubinija.

Bitkoin, naveći balon u ljudskoj istoriji, će se srušiti, po rečima ekonomiste Nurijela Rubinija, poznatog kao Doktor Propast koji je i predvideo finansijsku krizu 2008. godine.

Rubini, koji je dosledno skeptičan po pitanju bitkoina, rekao je da će mnogi špukulisati kako bi podržali cene. Ovo se dešava, kaže on, kada ljudi kupuju i prodaju imovinu kako bi manipulisali tržištima.

Pokazujući na grafikon bitkoina, ekonomista je pitao da li bi vlasti poput Komisije za hartije od vrednosti „trebalo da počnu da razmatraju ove kriminalne aktivnosti?“

"Mislim da je sve oko bitkoina jedan gigantski balon jer to nije ozbiljan način plaćanja niti dobar način čuvanja kapitala“, rekao je on.

"Bitkoin se hrani samim sobom i nema osnovnih razloga da bi njegova cena ostala na tako visokim nivoima“, dodao je.
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2018&mm=02&dd=07&nav_id=1355900

Samo da ne ode ispod 0.

Ovo ce kroz dan-dva tako jako da okine na dole.

Nema ovde kesa da se ovo gura iznad, a vatrena zona je $9000+, tu vise ni fomo ne pomaze jer ce ljudi izlaziti da povrate nulu, jer su tu uglavnom ulazili.

Mada ja se istresao, prevelik je rizik cekati to, a tih par stotina dolara mi nista ne znaci jer pad moze biti nekoliko hiljada.

Srecno.
Kakve su prognoze za ETH,recimo ko je usao od 300-400 kad je bio,da li ga cekati par meseci ili se sad istresti.

To je već bajato , danas se ponovo israo neki iz Goldmansaksa u istom fazonu. Više brine kineski vatreni zid...ako to preživi na ovom kursu, nema ništa od pada u dogledno vreme.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno