Šta je novo?

[A1] Kucni net

iz sobe gde sam hvatao 30-ak mbit/s na 108dbm signalu,danas sam izbacio ruter na terasu. tamo imam 101-102dbm,a jedva imam 25mbit/s,dobaci ponekad i do 30...sve je isto,samo je signal bolji. ne razumem i ne kontam...

Mozda nije ista bazna stanica, a nije ni isto vreme...

Moram da pokudim VIP u Nisu inace, na previse mesta ima prilicno slab 4G sada (za razliku od letos), a na nekim i maltene nepostojeci upload (ispod 4, a negde ispod 2Mbps - pogotovu na mestima gde ima 4G+).
Ne znam sta se desava, stranice i download inace rade odlicno, ali vidi se da slanje vecih mailova (i verovatno slike da uploaduje na BrainWashal Media) bas sporo.

Jedno pitanje, koji je princip rada tog risivera? Nesto kao android box ili? Kako se dolazi do kanala?

Vredi li uzimati android box?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Jedno pitanje, koji je princip rada tog risivera? Nesto kao android box ili? Kako se dolazi do kanala?

Kod MAG risivera je uglavnom zastupljen operativni sistem Linuks, mada ima jedan od najnovijih modela MAG 410 UHD koji kao podlogu ima operativni sistem Android 6.0.1!!! Postoje oglašavači za IPTV na internetu koji nude usluge gledanja IPTV-a, na malo!!! Kada se kaže IPTV ljudi uglavnom misle na Telekomov IPTV koji je najobičniji krš, ali monopol je monopol, i oni to rade na veliko!!! IPTV je jako širok pojam... MAG je najbolji IPTV uređaj na svetu koji postoji, proizvodi ga firma Infomir iz Ukrajine (Odesa)!!! Postoje modeli MAG 250, 254,256,351 - UHD... i noviji kao što su MAG 322,324, i MAG 410 UHD - koji je sa android operativnim sistemom,tako da se sa tim boksom dobije na oređen način dvostruki uređaj i IPTV i Android boks u jednom!!!.

Poslednja izmena:
I OK ajde ako ti nije teško kako to funkcioniše objasni malo. Koje kanale možeš da imaš preko toga i da li je upljucena neka pretplata pa se logijes na neki account ili nekako drugačije funkcioniše.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jel se meni ovo cini ili su kolicinu GB prebacili na neograniceno?

Jok, ja sam se nesto istripovao...

Poslednja izmena:
@jevta: Gledaš one kanele koji si platio da gledaš (i koji pri tom u datom momentu rade kako treba :d). A šta sve ima tačno od kanala u ponudi zavisi od "provajdera" kojem si platio mesečnu pretplatu. I šta svaki od njih nudi je totalno fluidna i promenljiva stvar na dnevnoj bazi :d

Kako funkcioniše: pa siva ekonomija... platiš nekom "piratu" i dobijaš podatke (link za portal/server + userame/password za login na isti), uneseš ih u podešavanjima uređaja i to je to. "Pokupi" listu kanala koja je grupisana u kategorije, izabereš kanal kreće stream i to je to.

Pošto je to divlji zapad naravno da moraš da paziš kome daješ pare i koliko para, jer nije tako retka pojava da kad platiš preplatu na pola godine godinu dana tvoj "provajder" posle par meseci "zatvori firmu" ;) i pojavi se pod novim imenom. Pogotovo ako "sarađuješ" sa raznim domaćim/ex-Yu likovima.

Realno, oslabio je kvalitet TV programa da bi se bilo sta placalo, a ono sto valja moze da se "skine" ili gleda na YouTube-u (a cak moze i ono sto ne valja).

u centru nisa na punom signalu na vipu 4g sam izmerio 13mbit/s.,..u po bela dana

Nije samo u nišu, i meni je opao UL na oko 1 -2Mbps.
Sada nešto drugo, pre neki dan ispade kartica iz rutera iz čista mira i dok je radio. Ugasio sam ruter i vratio ali tek tada sam primetio loš DL, možda bi trebalo da tražim zamenu ? Primeti sam da se total potrošenih podataka vratio na nulu, jel to drži te podatke u samoj kartici ?

Btw, nisu odvrnuli brzine izgleda, iako na speedtestu pokazuje kao da jesu.
Na torentu je konstantno na ~2.5mb/s dl..

Meni servis zamenio ruter za nov, mada nisam siguran da ce nesto promeniti.

Mike, u BG?
Da nisi dobio 4g+ skoro? U bgu sam samo na tim BS video smrc upload. U Nisu je nesto cudno...

Da Beograd ali dalje od centra, ispod Avale u stvari. Imam 4G od proleća prošle godine i nikada nije bilo lošije, možda su prebukirali u ovom području.

Nema VIP dovoljno 4G korisnika da bude ozbiljno prekubiran.

Ali na mnogo lokacija gde je pustio 4G+ vidi se da imaju problema. Isto i Telenor, ali za njega nemam toliko licnih iskustva sa tim problemom kao kod VIPa.

MTS je u Nisu na ogromnom broju stanica pustio 4G+, BTW, i ne vidim da se neko zali.

Jel ima neko ogranicenje brzine na ovoj tarifi kucni net 1 ili u čemu je fora?
Mali iz komsiluka ima lte signal ali preko 10 mb nema trika da predje dl.....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jel ima neko ogranicenje brzine na ovoj tarifi kucni net 1 ili u čemu je fora?
Mali iz komsiluka ima lte signal ali preko 10 mb nema trika da predje dl.....

..
d0e162cc83d334236926eca8795e9ff2.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Kakvi *****i ovi u komsiluku.....
A ljudi imali mogucnost za 50/2 vdsl....
Samo da bi bilo jeftinije....

Mike, u BG?
Da nisi dobio 4g+ skoro? U bgu sam samo na tim BS video smrc upload. U Nisu je nesto cudno...
Nije samo Nis. I u NS bude na nekim mestima problema povremeno za sve korisnike... Drugar na limanu 3 ima cesto 2Mbps down sa vikend netom (obican 4G router).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Primetio sam (samo ne znam kako je to i da li je to moguće) da otkako sam karticu iz VIP-ovog rutera ZTE 283+ prebacio u TP LINK ARCHER MR 200 i počeo da ga koristim, da mi je potrošnja interneta za otprilike 1/3 umanjena?!! Za smenu na poslu od 12 časova sa ZTE 283+ ruterom potrošnja mi je bila oko 10 GB manje/više, dok sa TP LINK ARCHER MR 200 mi je potrošnja interneta za potpuno iste svrhe oko 7 GB manje/više!!! Da li to VIP sa svom modemom smišljeno i podešeno vuče veću potrošnju interneta stvarno ne znam, ali da je razlika osetna i primetna, to je evidentno!!!.

Poslednja izmena:
Here we go... Buckle up boys, it’s gonna be a bumpy ride...

Grabbed my popcorn, and waiting for the s#!tstorm [emoji23]

Testirao malo 4G upload,pc preko telefona wifi,5Gb splitovano po 1Gb za oko 40 minuta

Dobar je ,jos i da je flat mogao bi da zameni vdsl,kablovsku

Malo kao da kraduckaju,samo upload 5GB na njihovom meracu pokazuje vise od 5300mb

Brate da kraduckate, ali vi kradete

Sta znaci "5GB uploadovano"? Poslao si 5GB slika negde, gde, poslao si na Cloud, koji, poslao si mail, koji?

Testirao malo 4G upload,pc preko telefona wifi,5Gb splitovano po 1Gb za oko 40 minuta

Dobar je ,jos i da je flat mogao bi da zameni vdsl,kablovsku

Malo kao da kraduckaju,samo upload 5GB na njihovom meracu pokazuje vise od 5300mb

5GB je 5120MB, a ne 5000MB. E sad, ja verujem da je bilo 5,kusur ili si jos nesto radio (ili je komp fon jos nesto radio) i lako to dodje do 5300MB. I to sto daju 100GB je malo, jos da kradu, to bi bila komedija...

Vrh Dno