Šta je novo?

[A1] Kucni net

Bilo je tacno 5000MB ili 5x0,97GB, zip fajlovi,splitovan fajl od 8GB i 5 dela od po 1000MB uploadovana na Google drive

Nije radilo nista

A zasto mislis da ako posaljes 5GB da ce biti potroseno 5GB protoka?:) Da li znas recimo koliko Google Drive koristi za CRC (ili sta god ima za korekciju greske), koliko prenese za authentication naloga, ako salje uz svaki deo?

Probaj nekako na obicnom netu i vidi sta ti kaze LAN connection.
U stvari mogao si isto to i za ovaj net, zapises pre i posle slanja koliko stanje prikazuje Internet Connection na kompu.

Poslednja izmena:
Znaci od tih kao 100GB korisnik realno ima "mozda" oko 70Gb

To je jadno,ovo moze uzeti samo onaj ko nema drugu opciju

Bolje da su pustili flat 10/5

Kako si od 1 vs 0.97 dosao do 100 vs 70?:)
To sve zavisi od softvera i nacina koriscenja. Obican download nece trositi primetno vise, ali i on mora da potrosi vise nego sto je sam file koji se skida. Ne secam se sada koliko svakog paketa je checksum, ID i ostali metadata, ali nisu nesto tipa 10 bajta na 1MB :)

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da saljem sms

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Mislim da to ne moze niko. Meni su cak na pocetku ugovora, slali neku anketu, da se izjasnim kako sam zadovoljan uslugom. Pokusao sam da im odgovorim, ali bezuspesno. Ocigledno, da za sada to nije moguce.

Odneo sam ruter na servis, dobio zamenski. Ista situacija i sa njim, ne vise od 2.5 mbps. Stavio sam na 3g only, radi na oko 8 mbps. Ako ne poprave uskoro, raskidam ugovor.

kako se bese to radi? Mislim da promenim rucno mrezu, tj. da prebacim na 3G? Nije mi uputstvo pri ruci. Radio sam to, ali sam zaboravio. Valjda ovako: Podesavanja>Podesavanja mreze> Izbor mreze. Zatim, obelezim polje "Rucno" i sa automatskog mogu da promenim na 4G, 3G ili 2G. Kada hocu da promenim ove postavke, kurzor se pretvori u u onaj simbol za zabranu (precrtani krug). Mozda mora da bude povezan LAN-om, jer sam probao sa wifi, pa nece?
Inace, to bih probao da uradim, jer mi bas dosta opada brzina: ne moze da izvuce ni 1/1! Tako radi od pre tri dana, a ne mogu da im se zalim, jer mesec dana unazad koristim internet na lokaciji, za koju nije potpisan ugovor. Cak sam u drugom gradu. I na ovoj lokaciji postoji 4G pokrivenost (provereno), ali nesto se desava. Nikada do sada nisam imao ovakav problem, ni na jednoj lokaciji. Zato bih probao na 3G podesavanju. Hvala.

Možeš i preko wifi ali moraš prvo da prekineš vezu, kada ruter nema izlaz na net otvaraju se ostale opcije.

kako se bese to radi? Mislim da promenim rucno mrezu, tj. da prebacim na 3G? Nije mi uputstvo pri ruci. Radio sam to, ali sam zaboravio. Valjda ovako: Podesavanja>Podesavanja mreze> Izbor mreze. Zatim, obelezim polje "Rucno" i sa automatskog mogu da promenim na 4G, 3G ili 2G. Kada hocu da promenim ove postavke, kurzor se pretvori u u onaj simbol za zabranu (precrtani krug). Mozda mora da bude povezan LAN-om, jer sam probao sa wifi, pa nece?
Inace, to bih probao da uradim, jer mi bas dosta opada brzina: ne moze da izvuce ni 1/1! Tako radi od pre tri dana, a ne mogu da im se zalim, jer mesec dana unazad koristim internet na lokaciji, za koju nije potpisan ugovor. Cak sam u drugom gradu. I na ovoj lokaciji postoji 4G pokrivenost (provereno), ali nesto se desava. Nikada do sada nisam imao ovakav problem, ni na jednoj lokaciji. Zato bih probao na 3G podesavanju. Hvala.
Prethodno na prvoj strani ides na diskonektuj

Pa onda podesavanja mreze. Znaces kad si na 3g jer strelice na ruteru tada sijaju zeleno.
ecaaf27f55c4602cc52fd63f0b5f0251.jpg

@iH8Sn0w Hvala ti na brzom i detaljnom odgovoru. Vec sam to uradio, ali brzina je ostala ista. Nesto, pocese ljudi dosta da se zale. Bas se pitam kako ce da bude, kada vratim ruter na maticnu adresu.

Hvala, drugari!

Bedak, pre nekih 20tak dana opao signal sa-95dbm na -110dbm. Izbacim ga napolje pod strehu, i sada imam -100dbm, ali protok i dalje meh, 10/2 ka VIP serveru (KN2 paket!).
Videcu da ga stavim u neku plasticnu kutiijcu od hrane i dignem na krov..

Nego, ona 2 antenska koektora za antene pozadi, jesu li namenjeni za kucni wifi, ili mozda LTE boost?
Ukoliko su za LTE, da li bih dobio ista ako bih u jednu od njih navrnuo jednu antenicu sa nekog TPLINK wifi rutera? :trust:

Poslednja izmena:
Nego, ona 2 antenska koektora za antene pozadi, jesu li namenjeni za kucni wifi, ili mozda LTE boost?
Ukoliko su za LTE, da li bih dobio ista ako bih u jednu od njih navrnuo jednu antenicu sa nekog TPLINK wifi rutera? :trust:

Koliko sam ja upucen, sluze za poboljsanje LTE prijema tj. "boost". Ima na YTube-u uputstvo za korisnike Vip Hrvatska, gde se kaze da njih treba usmeriti ka prozoru (tamo ih daju u kompletu sa ruterom). Kako bi posluzilie standardne na 2,4 Ghz sa rutera, to vec ne znam. Bilo je dosta polemike o tome u ovoj temi, mnogo postova ranije. Valjda ce da ti se neko javi sa odogvorom, da ne pretrazujes celu temu.

Hvala,
iscackao sam u medjuvremenu i outdoor LTE antenu 35dbi, videcu da je porucim ovih dana.
Nadam se da ce da sljaka kako treba..

Hvala,
iscackao sam u medjuvremenu i outdoor LTE antenu 35dbi, videcu da je porucim ovih dana.
Nadam se da ce da sljaka kako treba..

Imas pendrek 4G antenica na kp, poboljsace signal nekih 5dB sigurno. Te 35dB su kinezi pisali deklaraciju. To em sto nije 35dB(mozda je tipa 15, ali vrv ni toliko), em sto imas gubitke na konektorima i kablu, pa ti vidi kolika je dobit. Vrv malo veca od pendrek antenica. Koja je onda prednost? Sto mozes ga izvuci napolje ako je zasticeno od kise/snega, ili na prozor ako ruter ne moze kod prozora. Koja je mana? Sto je veca dobit antene vise mora da bude usmerena antena - mala pomeranja = velika razlika u signalu. Mislim da ima i na KP externih yagi antena za 4G ili sam negde drugde video. To je vec druga prica, pogotovo za ljude na selima i pogotovo ako je BS daleko i LTE1800 a vidis ga :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spustio sam ruter u prizemlje kuce i stavio ga uz prozor sobe, koja je orijentisana na suprotnu stranu od prethodne. Eto, sve ima veze. Cak i u prizemlju, ali sa ispravnom orijentacijom bolje radi, nego na spratu. Brzina 11,5/4, pa i vise. Inace, pre toga je bilo jedva 1/1 (da se ne vracate na moje prethodne postove).Kucni net 1. Treba probati sve kombinacije. Za sad je tako, videcmo dokle.

Tacno, ja sam pomerio ruter na drugi prozor. Razlika možda 2 m u odnosu na prethodnu poziciju. Brzina sa 3mpbs skocila na 25 mbps

Tacno, ja sam pomerio ruter na drugi prozor. Razlika možda 2 m u odnosu na prethodnu poziciju. Brzina sa 3mpbs skocila na 25 mbps

Da! I to, izgleda, mora periodicno da se radi. Barem u mom slucaju. Dugo je radio na jednom mestu dobro, ali moram da eksperimentisem sa pozicijama, povremeno: gore-dole,levo-desno...

jako je cudna ova 4g mreza. koristim sa istim ruterom postpejd net od 49gb. kada pripojim ruter uz zid,dobijem uvek preko 37mbit/s,max 42mbit/s. kada ga odmaknem od tog zida,makar i 3cm,ne dobijam nikad vise od 25mbit/s. pa vi vidite sad koliko je to osetljiva mreza...nisam stigo jos da ga izbacim napolje i testiram rezultate. lan kabl mi je 3 metra,ali kabl za napajanje izgleda da nema vise od 1.5m. moracu da produzim kabl za napajanje i testiram napolju. upload mi je slab u sobi,a ni download nije kako treba. po svemu sudeci,ovaj ruter u sebi vec ima high-gain PCB antene,jednu ili dve. tako da neke dodatne antene ne daju neku prednost. jedino high-gain yagi antene 16+ dBi, koje kostaju po 50 evra pa i vise bi dale neki veci efekat...ove kineske panel antene sa navodno 35 dBi i slicno,to ne uzimajte nikako! SMA omni antenice nemam da probam trenutno,mislim da je veci ucinak ako samo izneses ruter van kuce da stoji,ali da ima iz njega nesto,neki zid ili neki lim,da se odbija signal.

Meni desetak puta dnevno se diskonektuje, zaista počinje da mi smeta.... kako je kod vas ostalih?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

@vendigo022
Kako da budem siguran da je do rutera a ne do mreže?
Edit: s'ti lud da dam 20000 za ruter..... [emoji23]
S tim parama taman do isteka UO plaćam pretplatu....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
I ja koristim VIP net skoro godinu dana i meni je ranije pucala konekcija često. Kako sam promenio lokaciju rutera više ne primećujem da ispada da mreže ili je to dosta ređe sada. Probaj prvo sa promenom mesta.

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Od kad su mi zamenili ruter, i jos malo se zalio. U poslednje vreme radi kako treba, konačno

Koji su preduslovi za VIP kućni net?

Razmišljam se da napustim SBB (iako su po meni najbolji) jer me smara da im plaćam oko 100EUR godišnje za TV koji uopšte ne gledam.
Da li kod VIP-a postoji tako nešto da tipa moraš da imaš neki njihov post paid broj da bi postao korisnik ili ne?

Ne, nema preduslova.
Samo ugovor mora na dve godine, i proveri da li imaš 4G signal kući.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ako nemas vec ruter, tj. potrebno ti je da bas bude kucni net, onda razmisli sta ti je bolje, VIP KN ili Telenor Home (TH je bolji ako imas Telenor 4G kod tebe, javno, jer je jeftiniji a nema limita brzina u prvih 100GB kao VIP). Nezvanicno, uz vacuere je Kucni Net 1 samo jeftiniji od Telenor Home, ali opet, dosta je sporiji.

Ako ti nije bitan ruter, kod MTSa za 1200(miks XL) sada imas 100GB, i plus minute ako ih nekad zelis koristiti!

VIP KN nema smisla trenutno, osim sto je VIP ipak mnooogo bolje i jace pokrio LTE-em.

Nazad
Vrh Dno