Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drugari, da li je neko igrao igrice na televizoru koristeci emui desktop ili kako se vec tacno zove? Jel radi to okej? Mislio sam da kupim bluetooth gamepad pa da se malo igram sa klincem na TV-u. Jel moze svaka igrica sa playstore-a?
Pratim, to i mene zanima! [emoji2]

Očekuje se uskoro novi update verzija 129.
Poboljasnja oko trajanje baterije i novi Google Patch.
Inace se očekuje i Face ID Update za Mate 10, i naravno oko picture to picture Update za sve navedene aplikacije.
3ddf5d2e0c05a8dd6757108c64a7628f.jpg

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Ukoliko je neko zainteresovan, ovo ažuriranje je već dostupno preko aplikacije Firmware Finder.

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Da, potpuno se slažem!
51fea261fab438a934358bb5d77fc272.jpg
c9490f2acc3e35584e229483f882da0d.jpg

Poslednja izmena:
Mate 10 pro dao domaći svim ostalim brendovima 🙂
Akumulator 🙂

Huawei Mediapad X2 7.0

Tako su pojedini svojevremeno vikali i za p10 pa se nije proslavio. Ovo kod m10 pro ako se nastavi ovako onda respect, moguće da pre pređem na njega nego n8. Imao sam i ja sa s8 7-8h u startu, sad 5h kad izvučem premija. Kad sam uzeo tel, bt i aod mi trošili 4-5% baterije u toku noći, sad preko 10 🙁

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

P serija i Mate serija komso, nikako ne idu zajedno što se baterija tiče, zna se vec, da mate serija uvek ima dobro trajanje baterije. Što je slučaj i sa Mate 9,gde je SOT još uvek dosta iznad nekog proseka. Sam je jedan poslednji update na Nougat malo više zeznuo bateriju. Na Android 8 se to već popravilo.
Jednostavno je baterija bruka dobra na Mate seriji, i to je tako... 🙂

Imao sam P10, mislim da s njim nikad nisam prešao 3,5 h SOT. Imam Mate 10 Pro nešto manje od dva meseca i primetio sam da se SOT povećava tokom vremena. Da li ima veze sa update-ima sistema ili sa neural procesorom - ne znam, ali zaista sam impresioniran.

Poslednja izmena:
Mi Max ipak pripada srednjem mada po ceni cak i low end segmentu, tako da se ne moze porediti sa M10 Pro koji je flagship i u svojoj klasi je apsolutni sampion po pitanju baterije.

Mi Max ipak pripada srednjem mada po ceni cak i low end segmentu, tako da se ne moze porediti sa M10 Pro koji je flagship i u svojoj klasi je apsolutni sampion po pitanju baterije.
Slažem se, ali ja sam mislio samo na bateriju, a onda je još veća sramota da jedan Mi max ima bolji bateriju od pojedinih flagship modela 🙂

Imao sam P10, mislim da s njim nikad nisam prešao 3,5 h SOT. Imam Mate 10 Pro nešto manje od dva meseca i primetio sam da se SOT povećava tokom vremena. Da li ima veze sa update-ima sistema ili sa neural procesorom - ne znam, ali zaista sam impresioniran.

Zanimljiva informacija i meni korisna. Tnx

I ja potvrdjujem ovo u vezi SOTa, sto duze koristim telefon, ko da se produzava SOT.

Za reprodukciju desktop opciju potreban je USB -C AV multiport adapter, adapter ima sa jedne strane USB C a sa druge strane HDMI, USB 3.0 i USB C konektor. HDMI služi da isporuči sliku na tv , USB 3.0 za povezivanje tastature , miša ili neke druge periferije a USB C za vezu sa punjačem kako bi uređaj mogao da se dopuni. Sve u svemu nešto kao Windows continuum ☺ .

Na carini mi stoji već 10 dana 7-in-1 USB Hub Multifunction USB-C Hub with Type-C 4K Video HD/VGA Gigabit Ethernet Adapter USB 3.0 USB C Type C HUB. Kad mi stigne, napraviću video da vidimo kako to čudo radi. Kablovi, miš i tastatura su stigli.

HUB.png

Poslednja izmena:
Za reprodukciju desktop opciju potreban je USB -C AV multiport adapter, adapter ima sa jedne strane USB C a sa druge strane HDMI, USB 3.0 i USB C konektor. HDMI služi da isporuči sliku na tv , USB 3.0 za povezivanje tastature , miša ili neke druge periferije a USB C za vezu sa punjačem kako bi uređaj mogao da se dopuni. Sve u svemu nešto kao Windows continuum ☺ .

Dovoljan je i običan USB-C - HDMI adapter vidim da na aliexpressu kreću od 8$, doduše taj što si ti spomenuo je zgodniji za korišćenje zbog dodatnih opcija.

Za koliko vam se puni Mate? Moj Honor 8 Pro se puni za sat i 45 min iako ima 4000 mAh sto je supe brzo punjenje.
Mate ima istu bateriju.

Poslato sa DUK-L09 uz pomoć Tapatoka

Za koliko vam se puni Mate? Moj Honor 8 Pro se puni za sat i 45 min iako ima 4000 mAh sto je supe brzo punjenje.
Mate ima istu bateriju.

Poslato sa DUK-L09 uz pomoć Tapatoka
Mislim da je kod mate 10 pro brže ide punjenje baterije od nekih 10%pa do 100%.
Otprilike nepunih 01:30h. Nisam tačno merio vreme, ali se zaista brzo dopuni baterija do nekih 90‰,ostatak mu treba neko vreme do 100 %.

Marques je ovim review-om u mojim očima definitivno izgubio kredibilitet.
Neverovatno je koliko se Ameri (čitaj Apple) zapravo plaše Huaweija pa pokušavaju da omalovaže evidentan uspeh Huaweija sa najnovijom Mate serijom. Upregli su i Marquesa, njihovog nezvaničnog PR-a u tu svrhu. Jadno.

Poslednja izmena:
@Vesko zbog čega imaš takvo mišljenje?

Generalno, koliko sam ja shvatio njegov video, jedino što mu se ne dopada na telefonu je softver. Ima pravo to da kaže, za sve ostalo tu su testovi. Ali ono subjektivno je rekao, što je i čar tih "review". 🙂

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Zbog čega?! Pročitaj na YT komentare ispod tog njegovog review-a i sve će ti se samo kasti. Bukvalno je pokušao da umanji vrednost svega čega se dotakao.

Zapravo je realan, rekao je da je sjajan telefon, ima zamerke na tri stvari. Prva je skinovan Huawei UI, isto mišljenje sam imao kada sam kupio prvi Huawei, čak i sada mi Huawei UI ne leži, lakše mi je pada Xiaomi, ako biram šta mi prija to je Samsungov UI, meni je on najlpši, definitivno su nabrže klotare Nexus/OnePlus i HTC UI). On od svih zna da se izgled do nekle menja sa launčerom, tu je napravio propust i trebao je to na navede, ja sam osoba koja ih ne koristi jer bi mi svaki telefon izgledao isto kada ga promenim (da ne menjam često, verovatno bih koristio). Sledeća stvar je cena, Huawei ulazi u SAD sa cenom koju imaju poznati i ustaljeni brendovi (tako sam razumeo u videu, nisam pratio da li su iste cene, komentarišem YT klip), zamerka je potpuno na mestu, isto zameram i u Srbiji. Konkurencija je tu godinama, imaju poverenje kupaca, zašto bi kupio neko no name UPS pored APC za koji znam da je pouzdan, iste cene? Nema logike, no name mora da se dokaže i privuče nečim kupce, kreće od nule da pravi bazu/armiju fanova. Treća zamerka je nedostatak bežičnog punjenja, iako su staklena leđa. Dosta stvari je pohvalio na ovom telefonu, sjajna baterija, odlična kamera, lep displej i odlično osvetljen, veoma brz...

Pomenuo je i nova launcher, nije da nije 😉 I takođe mislim da je korektno odradio review

Onda OK. Korektno. Stoji i da nema najjače zvučnike, uporedio je sa iP, moram da kažem da 7+ i 8+ gruvaju odlično zaista. Samsung mi je kod S8 nešto tih, S7/S7E su mi glasniji. Da je Mate 10 Pro najbolji, nije, kod mene je u izboru zbog cene, dual sim, odličnog ekrana, odlične baterije, ponovo dual sim i ogromne memorije. Uvek mi je tu negde u planu... Ne znam zaista za kojih bih se telefon odlučio i rekao da je najbolji.

Nazad
Vrh Dno