Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Verovatno ce kao sto se kaze u tekstu, lepo odraditi rebrand Redmi 5 Plus u Redmi Note 5.
Nisu bas toliko ni indijci sisali vesla pa da prodje taj "rebrending" iz Redmi 5 Plus u Redmi Note 5. Mislim da je velika glupost taj tekst. To su po mome misljenju tipicne kineske price kako bi prodali sto vise R5 Plus... @Kidence mora novi SoC...

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Pa da, ali nema onaj hajp u Indiji kao uvek, nema nikakvih zvanicnih najava... Xiaomi ga imaju u planu, rekao sam vec da se RN5 spominje u roadmap-u za 2018-tu , kao sto sam rekao i za R5+ medju prvima, za dijagonalu od 5.99" i odnos 18:9.. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kada bi ga sada pustili, to bi bilo kao da su sami sebi pucali u nogu. Sigurno nece ugroziti prodaju R5 serije za koju ocekuju dobar plasman na trzistu. A ako i bude nove note serije, nemojte ocekivati da ce kostati poput RN4 i R5, sigurno ide u visi segment.

Sigurno ide u viši segment ako se pojavi, a onda neće više biti toliko popularna.

Ne vidim poentu zasićenja tržišta tolikim modelima sa sličnim nazivima, trebali su u redmi 5 plus da dodaju jači čipset i nazovu ga Note.

Redmi 5, Redmi 5a, Redmi note 5a, Redmi note 5a prime, Redmi 5 plus.

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno zasto su ovo sve radili...mogao je Redmi 5 da ima 5.2 inca, bio bi kompaktniji, i ta velicina bi bila bolja za 720p rezoluciju, i vise bi licio na staru Redmi seriju, naravno, da u njemu ostane SD450...a Redmi 5 Plus su mogli da nazovu Redmi Note 5, i da u njega stave SD636, i da on bude 5.7 inca...tako bi oba telefona imala veci displej na istu ili cak i manju velicinu, imali bi nove procesore, bolje kamere, bolji zvuk...i to bi bio logican napredak...ne znam sto su se ovako pogubili i sto ovako eksperimentisu.

Iskreno, meni se svidja Redmi 5 Plus, ali bi mi bio primamljiviji da ima 5.7 inca i mozda malcice jaci procesor, bar SD630...ali ne kazem da je los i ovako...i mislim da ce to biti moj sledeci telefon, ali videcemo kako ce se cela ova prica oko Note serije razjasniti... :D

Iskreno, meni se svidja Redmi 5 Plus, ali bi mi bio primamljiviji da ima 5.7 inca i mozda malcice jaci procesor, bar SD630...ali ne kazem da je los i ovako...i mislim da ce to biti moj sledeci telefon, ali videcemo kako ce se cela ova prica oko Note serije razjasniti... :D
Preterase ga bas sa sd625, mnogo dobar soc (vec godinu dana star) koji su stavili u sve skorije budzet frendli telefone. *** i meni se svidja R5 Plus, ali u inat necu da ga kupim zbog soc-a koji vec imam u RN4x. Ipak trazim i glavna mi je stavka na sledecem telefonu noviji soc tj. procesor...ne bih smatrao nekim velikim napretkom kada bih kupio R5 plus.
Opinion: Xiaomi’s Love for the SD625 (and Other Sidegrades) Impacts the Value of its Affordable Smartphones https://www.xda-developers.com/xiao...ragon-625-soc-has-hurt-yet-another-successor/

Poslednja izmena:
Ako ne bude Note 5, Mi Note 3 se smeška iza ćoska i ceka :)

Sigurno i A2, a verovatno i novi Mi Max 3.

Poslednja izmena:
Za vecinu je i SD435 dovoljan :) Ako bude jaci soc, baterija ce krace trajati, pa onda dobijes "prividno" ubrzanje, a izgubis ono bitnije bateriju... SD625 je zlatna sredina, zato ga toliko i guraju svuda....A i ostalo im viska, steta da se to baci :)

SD 625 je meni sasvim dovoljan, brz i fina je baterija na njemu. Ja tu ništa ne bi dir'o. :D

Vole ljudi da vide 100k na antutu :) Nemoj da im kvaris zabavu :) Sta ti znas o procesorima i brzini [emoji14]

Daj da bacimo ovaj SD625 pod led, da vidim koliko to moze da se pogura :)

Poslednja izmena:
Za vecinu je i SD435 dovoljan :) Ako bude jaci soc, baterija ce krace trajati, pa onda dobijes "prividno" ubrzanje, a izgubis ono bitnije bateriju... SD625 je zlatna sredina, zato ga toliko i guraju svuda....A i ostalo im viska, steta da se to baci :)

Novi soc sd450 (u Redmi 5) je sasvim dovoljan, jos stedljiviji od sd625, a ima sve sto je potrebno... Ali koliko sam citao o sd630 je >30% jaci od sd625, a opet i stedljiviji od njega po pitanju baterije zbog jos bolje optimizicije (koliko je to uopste tacno). A tek da ne pricam o sd636 koji je jos bolji opet od 630... :)

Sve je to u teoriji tako, ali treba sve prebaciti u proizvod..Ne cini samo hardver jedan telefon, dzabe i jak cpu, ako je optimizacija i podrska za isti losa...Imam mnogo primera gde Mediatek u sintetici jede SD, ali u realnom radu, ne mogu da se porede.Mnogo je dublja prica o jednom zaokruzenom proizvodu nego sto mi znamo... ovako, igranje na siguricu njima polako donosi put ka vrhu ;D

Btw, Xiaomi vec uveliko radi na MIUI 10...

https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-miui-10-development-china-1804063

Poslednja izmena:
;) Xiaomi’s Redmi Note 5 might have just appeared on 3C China https://www.gizchina.com/2018/01/24/xiaomis-redmi-note-5-might-just-appeared-3c-china/
Dakle Xiaomi radi na jos 2 skroz nova modela (MET7S and MEE7S), pretpostavka je da su registrovali upravo RN5. (Ako se secate, kacio sam u kineski mob. telefoni temi upravo za Redmi 5 i Redmi 5 Plus koji su se malo kasnije pojavili i imali su slicne kodne nazive).

Edit, nasao sam: Redmi 5 i Redmi 5 Plus kodna imena su bila MET7 i MEE7. Dakle dodato je to "S" na kraju ;) Smesi nam se RN5 za koji mesec :)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5276873

fba5168f252944e3a3d72259725938e3.jpg

Poslednja izmena:
Ti rece da je sd630 za oko 30% brzi od sd625, a ja procitah da je sd636 za 40% brzi od sd630. Znaci mala zverkica u najavi znajuci samo kolko je sd625 dobar. Koliko znam prvi mid range soc sa kryo jezgrima. Bilo bi lepo kad bi ga implementirali u rn5.

Pa MEE7 je R5+.

uploadfromtaptalk1516838348192.jpg

Meni je od najave Redmi 5 i Redmi 5 Plus bilo cudno da za tako pocetnu budzetnu seriju izbace dva modela od kojih jedan ima veci ekran. I sada sam apsolutni pri misljenju da je Redmi 5 Plus testiranje trzista, da li su ljudi spremni da kupe ovakav telefon za drugacijim izgledom nego prethodne 4 serije. Pa ako bi nesto poslo ne tako sjajno, lagano mogu da se uzdaju u Redmi Note 5 i da promene ono sto ne valja. Zato je i Redmi 5+ dobio takve specifikacije, a s obzirom da se ljudima svidja, ne sumnjam da ce slican potez biti sa Redmi Note 5 i da ce tu naravno ubaciti jace specifikacije i naravno povecati cenu nego obicno. Sledeci put garantujem da nece biti ova varijanta N i N+, tj 6 i 6+, nego samo obicna serija. Njima je svakako Redmi Note serija jedna od najpoznatijih, ako ne i najpoznatija, i bilo bi veoma lose da su odmah eksperimentisali i eventualno lose uradili posao. Ovako je samo dosao test sa Redmi 5+, dobili rezultate i sada znaju sta da rade sa Note 5.

Ali to "S" moze biti Global version. Ja imam najavu za Global R5 i R5+. Nelogicno mi da dodaju samo S na Note seriju...Pre ce biti da je u pitanju Global version R5 i R5+.

Ali to "S" moze biti Global version. Ja imam najavu za Global R5 i R5+. Nelogicno mi da dodaju samo S na Note seriju...Pre ce biti da je u pitanju Global version R5 i R5+.

Vrlo verovatno da si u pravu, mada nije losa logika i ovih sa gizchina je (da ne prevodim): This could very well signal the coming of the Redmi Note 5. It’s well known that the Redmi Note series is an upgrade over the Redmi series. Hence the similarity in the model numbers.

Sto bi davali novi kodni naziv za R5 i R5 Plus, kada oni vec to imaju bez obzira na global verziju (to je ipak isti model). Ne znam kakvo je kodno ime za RN4 i RN4x, znas li ti Kide? Znam za ovo nase sto ga koristimo da je za oba modela Mido, ali ne pricamo o tom kodnom imenu, vec valjda kodnom modelu?

Poslednja izmena:
Pa nisu kinezi stekare za slova :) Hahha
Šala mala, ali upotrebi logiku...
Ako je Redmi 5 jedna serija i nosi oznaku MET7, a 5+ druga serija i nosi oznaku MEE7, zasto bi note 5 nosio istu oznaku(dodali samo S), a on je treca serija(Note)...

Ti rece da je sd630 za oko 30% brzi od sd625, a ja procitah da je sd636 za 40% brzi od sd630. Znaci mala zverkica u najavi znajuci samo kolko je sd625 dobar. Koliko znam prvi mid range soc sa kryo jezgrima. Bilo bi lepo kad bi ga implementirali u rn5.
Taj sd636 je maltene rame uz rame sa sd660 i starijim sd820(u to vreme high-end procesorom), ali je zato doooosta stedljiviji i optimizovaniji, logicno jer je najnoviji...

Pa nisu kinezi stekare za slova :) Hahha
Šala mala, ali upotrebi logiku...
Ako je Redmi 5 jedna serija i nosi oznaku MET7, a 5+ druga serija i nosi oznaku MEE7, zasto bi note 5 nosio istu oznaku(dodali samo S), a on je treca serija(Note)...

Mozda ce biti Redmi Note 5 (METZS) i Redmi Note 5 Plus (MEE7S)? ;)

Lepo je maštati :) Ali nece kod nas RN5 jos barem 3-4 meseca, tako da uzivajte u R5+... on je realnost :)

Mi note 3 je oko 300$, sada prakticno i ispod tipa 280-285$, u online prodavnicama tipa alie. Redmi 5 Plus ide od 150$ (model sa 3gb/32gb), lagano prostor izmedju za Note 5, sto iz ugla cene, sto iz ugla chipseta.

Lepo je maštati :) Ali nece kod nas RN5 jos barem 3-4 meseca, tako da uzivajte u R5+... on je realnost :)

Taman do tad da izvozam RN4x sa frankovim kernelom, koji ce se nadam se uskoro pojaviti. Mido i dalje moze da se meri po perfomansama sa Mi A1 i sa R5 Plus jer imaju isti SoC, a da ne pricam o Kenzo sto i dalje vozi moja supruga... Koja ironija, Kenzo i Kate (skoro 2 god. stari), a sibaju Mido, Tissot i Vince...

Preterujes...RN4 je bolji nego RN3 pro. Iako ima slabiji cip na papiru RN4 radi mnogo bolje i fludnije... stock vs stock poredjenje.

Mi note 3 je oko 300$, sada prakticno i ispod tipa 280-285$, u online prodavnicama tipa alie. Redmi 5 Plus ide od 150$ (model sa 3gb/32gb), lagano prostor izmedju za Note 5, sto iz ugla cene, sto iz ugla chipseta.
To je to, dobra logika...
Preterujes...RN4 je bolji nego RN3 pro. Iako ima slabiji cip na papiru RN4 radi mnogo bolje i fludnije... stock vs stock poredjenje.

Dobro, zaboravio sam da kazem na ustrb baterije, ali realno je kenzov sd650 SoC jaci od midovog sd625... Optimizacija i fluidnost je kao sto kazes ipak na strani sd625, slazem se, ali ja gledam sirovu snagu (raw power) u zahtevnijim procesima. Nekada se malo poigram sa zeninim RN3 pro (stable Miui 8) i mogu da kazem da je veoma fluidan, gotovo da nema nikakve razlike izmedju ta dva modela. Ma Kenzo je i dalje zverka od telefona...

Ko hoce jak SOC kupuje Mi seriju, Redmi je za sirotinju :)
Ne gledajte sve kroz brojke, ponekad one nisu pravi pokazatelj...
Odosmo mnogo u off... Ali sve u svemu, zakljucak...uzivajte u Redmi 5+ , dok docekate RN5 pojavice se jos ko zna koji model...

Nazad
Vrh Dno