Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako stoje stvari kod mene. Iščitao sam veliki dio ove teme, ima tu svega i svačega - nekima ni TV od preko 1000e nije dobar, što je po meni pretjerivanje, ali ima ljudi koji imaju para za bacanje - blago njima. Tražim UHD Smart TV sa dijagonalom max 43" (diktira prostor gdje će biti smješten, a i udaljenost od tačke gledanja je max 2.8m, odokativnom metodom sam ocijenio da je to dovoljno veliko, za 49" nisam spreman da potrošim više para, iako bi se nekako mogao ugurati na predviđeno mjesto koje je supruga odredila). Gledaće se filmovi i serije preko DLNA, porodične fotke i video zapisi, redovan TV program na SBB-u, Youtube, a ove godine je i svjetsko prvenstvo - znači fudbal, a kad već uzimam novi TV onda je red da koliko-toliko budem u korak s vremenom pa da i taj HDR ugođaj mogu da doživim, mada čitam da za ove pare i nije neki. Nisam naročito osjetljiv na nesavršenosti slike, te se ne bih pretjerano zamarao profesionalnim testovima koji koriste mjerne uređaje koje moje oko zasigurno ne posjeduje, i nije tako osjetljivo kako rekoh.
Gornja cifra je oko 600e, zbog otežavajućih okolnosti u vezi garancije voljan sam dati 50-60e više koliko bih uštedio na KP (znači KP nije u igri). Našao sam ova tri modela:
LG 43UJ670V Smart 4K Ultra HD 67900RSD + 3500RSD Magic Remote (ima ponuda na web-u)
Samsung UE43MU6172 UXXH Smart 4K Ultra HD 72990RSD
SONY SMART KD43XE7077 LED, 43" (109.2 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2 71100RSD

Kao što se vidi sa cijenom su ravnopravni. Ima i LG 43UJ701V Smart 4K Ultra HD televizor koji za 73600RSD već ima Magic Remote, ali kako odokativnom metodom nisam se uvjerio da ima bolju sliku od UJ670V, a sve ostalo je isto, računam da ne bacam 2000RSD bez potrebe.
Samsung sam gledao od 40", ali od 43" ne mogu da nađem u radnji za odokativnu procjenu (Novi Sad je u pitanju) - a značajna je razlika između 40" i 43" jer je u manjem VA panel, a u većem IPS, pa mi to što sam vidio manji ne znači ništa. I Sony ima IPS panel, ali i edge-LED za razliku od ova dva koji su direct-LED. Priznajem da je Sonyjeva slika nešto ljepša, ali webOS, pa i Tizen su po meni bolji interfejsi od ovog Sonyjevog Opera+Linux hibrida. Naravno, nemam baš priliku da ozbiljnije isprovjeravam TV-e, pa bih pitao vlasnike postojećih imaju li kakvih primjedbi, a stručnije da li je SONYjeva slika toliko vrednija da se uskratim za užitak surfanja webOS-om uz pomoć Magic Remote-a (isprobao sam i bas mi se mnogo dopalo). Svi uglavnom sve fajlove guraju, mana Samsunga je i što mu je paleta boja 8-bitna (ova dva su 8+FRC).
Kako se da vidjeti, ja naginjem ka LG-ju, jer trenutno imam 32LF2510 koji je od prvog dana kad sam ga kupio prije više od 8g radio bez greške, a ni sad mu ne vidim nikakvu zamjerku. Mami sam kupio isto davno neki 32" Samsung, za približno iste pare kao i ovaj moj LG, a on je već dva puta bio na popravkama, istina daleko posle isteka garancije. Sa Sonyjem nemam ličnog iskustva. Znam i za taj "4k" issue kod LG-ja (bijeli subpixeli), ali ne primijetim da boje i oštrina trpe zbog toga, a čitao sam da je zbog toga nešto energetski efikasniji. Obični korisnici po stranim sajtovima tipa Amazon u svojim recenzijama uglavnom hvale sva tri modela.
Kako god, teška je zbunjola ova današnja politika tih TV proizvođača, sluđuju sa tim verzijama koje se suštinski gotovo i ne razlikuju, trebaš kopati i rukama i nogama da nađeš neki info (ni onaj displayspecifications.com sajt nije pouzdan previše), drugi ne razmatraju modele koje ja mogu ovdje da nađem, sajtovi proizvođača više služe kao reklama pa mi ne ulijevaju pouzdanje svojim hvaljenjem. Šteta je, recimo, što u Srbiji nema TCL brenda, oni imaju solidne TV-e po prihvatljivim cijenama, tamo na Zapadu.
Jedno se nadam, da koji god novi da uzmem, ne može imati sliku lošiju od ovog starog kojeg imam sada, mada, u njegovo vrijeme bio je to dobar i ne tako jeftin TV, zadovoljan sam i slikom koju prikazuje. Uglavnom, stručnjaci kažu da su ovo prosječni televizori, njima su samo OLED dobri iako ni oni nisu savršeni (kao da svi imamo par hiljada eura za tv).
Vrijede li ovi TV-i tih otprilike 600e, ili ima bolje za te pare?

Za te pare bez KP-a nema bolje, a moja preporuka je Sony. Ja imam LG iz 2014. LB seriju i vrlo sam zadovoljan, ali koliko čujem, a i vidim nove serije su im dosta slabije od prethodnih pa nisu baš za preporuku. Što se Samsung tiče po meni oni valjaju samo oni najskuplji modeli, a i vremenom im opada kvalitet slike na jeftinijim modelima. Ni Sony nije savršen, ali po meni najbolji izbor od ova tri.

Slazem se sa prethodnim postom. Takodje vlasnik LG LB650 serije i vrlo zadovoljan slikom. Pre otprilike 2 god. sam takodje gledao 4k 40" da mi sluzi kao monitor. Imao sam prilike da u tom trenutku uporedim Sam ku6400 LG ub77xx i LG 695 (sa njihovim wrgb). Tolioo sam se razocarao u LG kad sam video da sve sto su tad naveli svetliji, ekonomicniji itd. Slika je bila neuporedivo vora od ostalih a Samsung se istakao u rom trenutku bas dosta. Nisam kupio jer ni jedan nije mogao 4:4:4 chroma tada tako da kupih 32j5200 i ostadoh zadovoljan. Elem epilog posta, izbaci LG i uzmi jedan od ostala dva. A da nikad se ne navikoh na magic remote i niti cu. Za mene je to smejurija mada cerkica uziva u njemu.

Za te pare bez KP-a nema bolje, a moja preporuka je Sony. Ja imam LG iz 2014. LB seriju i vrlo sam zadovoljan, ali koliko čujem, a i vidim nove serije su im dosta slabije od prethodnih pa nisu baš za preporuku. Što se Samsung tiče po meni oni valjaju samo oni najskuplji modeli, a i vremenom im opada kvalitet slike na jeftinijim modelima. Ni Sony nije savršen, ali po meni najbolji izbor od ova tri.

Hvala na odgovoru. Pošto kažeš da imaš LG, a preporučuješ Sony, možeš li da obrazložiš zašto Sony, ili si i to samo čitao. I ja sam čitao o kvalitetu slike, međutim, ja se ne uzbuđujem previše zbog toga, jer za ove pare sve je to manje-više slično. Da li se kvalitet LG-jevih komponenti srozao pa su počeli da se kvare, konkretno šta je to tačno puno lošije kod LG-a? "Lažni 4K" mi nije problem, nisam primijetio da uniformnost boja ima neke vidljive falinke, kontrast IPS panela je takav-kakav je (i Sony koristi LG-jev IPS panel). Da li su algoritmi za procesiranje slike problematični, pošto sam priznao da je Sonyjeva slika za nijansu ljepša? Čitao sam i ja postove od DukeOfSerbia o LG novim TV-ima, i originalne recenzije na koje se poziva, to su em testirani najslabiji UHD modeli, em moje oči to nisu uspjele da primijete. I sam sam već prećutno odbacio Samsung, ali mi nedostaje dovoljno informacija da se odlučim između neznatno ružnije slike i fenomenalnog webOS-a sa odličnim daljincem (LG), ili neznatno bolje slike ali inferiornijeg interfejsa i nešto težeg rada sa smart opcijama (SONY).

I ja sam čitao o kvalitetu slike, međutim, ja se ne uzbuđujem previše zbog toga, jer za ove pare sve je to manje-više slično.

Pa ako vec tako mislis ( a mogao bih i da se slozim sa tobom ), onda kupi onaj koji ti se najvise dopada, vizuelno, softverski i sl... cemu dilema?
Sto se tice slike ( ja sam skoro kupio Sony 9005 ) ....imam jednu malu opservaciju...ko kaze da na SVA panelima ne vidi drasticnu degradaciju slike kada se gleda iz ugla, taj jednostavno ima ozbiljan problem sa vidom...

Ovako stoje stvari kod mene. Iščitao sam veliki dio ove teme, ima tu svega i svačega - nekima ni TV od preko 1000e nije dobar, što je po meni pretjerivanje, ali ima ljudi koji imaju para za bacanje - blago njima. Tražim UHD Smart TV sa dijagonalom max 43" (diktira prostor gdje će biti smješten, a i udaljenost od tačke gledanja je max 2.8m, odokativnom metodom sam ocijenio da je to dovoljno veliko, za 49" nisam spreman da potrošim više para, iako bi se nekako mogao ugurati na predviđeno mjesto koje je supruga odredila). Gledaće se filmovi i serije preko DLNA, porodične fotke i video zapisi, redovan TV program na SBB-u, Youtube, a ove godine je i svjetsko prvenstvo - znači fudbal, a kad već uzimam novi TV onda je red da koliko-toliko budem u korak s vremenom pa da i taj HDR ugođaj mogu da doživim, mada čitam da za ove pare i nije neki. Nisam naročito osjetljiv na nesavršenosti slike, te se ne bih pretjerano zamarao profesionalnim testovima koji koriste mjerne uređaje koje moje oko zasigurno ne posjeduje, i nije tako osjetljivo kako rekoh.
Gornja cifra je oko 600e, zbog otežavajućih okolnosti u vezi garancije voljan sam dati 50-60e više koliko bih uštedio na KP (znači KP nije u igri). Našao sam ova tri modela:
LG 43UJ670V Smart 4K Ultra HD 67900RSD + 3500RSD Magic Remote (ima ponuda na web-u)
Samsung UE43MU6172 UXXH Smart 4K Ultra HD 72990RSD
SONY SMART KD43XE7077 LED, 43" (109.2 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2 71100RSD

Kao što se vidi sa cijenom su ravnopravni. Ima i LG 43UJ701V Smart 4K Ultra HD televizor koji za 73600RSD već ima Magic Remote, ali kako odokativnom metodom nisam se uvjerio da ima bolju sliku od UJ670V, a sve ostalo je isto, računam da ne bacam 2000RSD bez potrebe.
Samsung sam gledao od 40", ali od 43" ne mogu da nađem u radnji za odokativnu procjenu (Novi Sad je u pitanju) - a značajna je razlika između 40" i 43" jer je u manjem VA panel, a u većem IPS, pa mi to što sam vidio manji ne znači ništa. I Sony ima IPS panel, ali i edge-LED za razliku od ova dva koji su direct-LED. Priznajem da je Sonyjeva slika nešto ljepša, ali webOS, pa i Tizen su po meni bolji interfejsi od ovog Sonyjevog Opera+Linux hibrida. Naravno, nemam baš priliku da ozbiljnije isprovjeravam TV-e, pa bih pitao vlasnike postojećih imaju li kakvih primjedbi, a stručnije da li je SONYjeva slika toliko vrednija da se uskratim za užitak surfanja webOS-om uz pomoć Magic Remote-a (isprobao sam i bas mi se mnogo dopalo). Svi uglavnom sve fajlove guraju, mana Samsunga je i što mu je paleta boja 8-bitna (ova dva su 8+FRC).
Kako se da vidjeti, ja naginjem ka LG-ju, jer trenutno imam 32LF2510 koji je od prvog dana kad sam ga kupio prije više od 8g radio bez greške, a ni sad mu ne vidim nikakvu zamjerku. Mami sam kupio isto davno neki 32" Samsung, za približno iste pare kao i ovaj moj LG, a on je već dva puta bio na popravkama, istina daleko posle isteka garancije. Sa Sonyjem nemam ličnog iskustva. Znam i za taj "4k" issue kod LG-ja (bijeli subpixeli), ali ne primijetim da boje i oštrina trpe zbog toga, a čitao sam da je zbog toga nešto energetski efikasniji. Obični korisnici po stranim sajtovima tipa Amazon u svojim recenzijama uglavnom hvale sva tri modela.
Kako god, teška je zbunjola ova današnja politika tih TV proizvođača, sluđuju sa tim verzijama koje se suštinski gotovo i ne razlikuju, trebaš kopati i rukama i nogama da nađeš neki info (ni onaj displayspecifications.com sajt nije pouzdan previše), drugi ne razmatraju modele koje ja mogu ovdje da nađem, sajtovi proizvođača više služe kao reklama pa mi ne ulijevaju pouzdanje svojim hvaljenjem. Šteta je, recimo, što u Srbiji nema TCL brenda, oni imaju solidne TV-e po prihvatljivim cijenama, tamo na Zapadu.
Jedno se nadam, da koji god novi da uzmem, ne može imati sliku lošiju od ovog starog kojeg imam sada, mada, u njegovo vrijeme bio je to dobar i ne tako jeftin TV, zadovoljan sam i slikom koju prikazuje. Uglavnom, stručnjaci kažu da su ovo prosječni televizori, njima su samo OLED dobri iako ni oni nisu savršeni (kao da svi imamo par hiljada eura za tv).
Vrijede li ovi TV-i tih otprilike 600e, ili ima bolje za te pare?

LG 43UJ670V Glavne karakteristike

ULTRA HD 4K IPS
Active HDR
webOS 3.5 Smart TV
Magični daljinski upravljač http://www.lg.com/rs/televizori/lg-43UJ670V
mislim da ima Magic Remote ili gresim?

Sto se tice LG panela RGB i WRGB imao sam priliku kod poznanika u radnji da ga zamolim da stavi dva napomenuta jedan pored druge. Podesavanja SHOWROOM sto znaci sve na max i uporedio. Trebalo je da WRGB bude svetliji sto nije bio slucaj. Sasvim obrnuto. Uf77xx naspram uf695 je bio bolji svetlosnu godinu, ostrija slika zivlje boje skoro pa duplo svetliji. Tako da iako obozavam LG i uveh ih branim i biram prvi kazem preskoci WRGB. Imam osecaj kao da su me prevariki najrodjeniji kad sam video razliku, a poneo pare da uzmem uf695. Kvalitet komponenatat je ostao isti. Za Magic remote ti mogu reci da ce ti biti zanimljivo jedan dan. Dok ne pozelis da otkucas adresu u internet pretrazivaci ili youtube aplikaciji da nadjes pesmu, poceces da psujes. Za lagodniji rad bezicna tastatura i mis. I sad kad uporedim Samsung i LG kuci samsung ima onu jacu crnu i ostriju sliku ali su na LG boje smirenije i slika je manje ostra pa samim tim i prijatnija za oci.
@Lamps8 Imam takav, bar mislim, zadnjih godinu i po kao monitor ali u 32" verziji. Sta te konkretno zanima? Kao monitor je fenomenala sto sam mogao da procitam na vise sajtova kad sam kupovao a i uverio se ali kao tv ne bas. Ukoliko iskljucivo ne gl3das HD kanale i sl. Na nasim SD vidis koliko je slika losa. To ne zanci da je tv los cak naprotiv vec vidis koliko je kvalitet televizije los. Gde lG to sve tako lepo ispegla da SD bude podnosljiv a HD uzivas.

Poslednja izmena:
Moderatori obrisite molim vas greskom pisao dva posta. Hvala. @Lamps8 Imam takav, bar mislim, zadnjih godinu i po kao monitor ali u 32" verziji. Sta te konkretno zanima? Kao monitor je fenomenala sto sam mogao da procitam na vise sajtova kad sam kupovao a i uverio se ali kao tv ne bas. Ukoliko iskljucivo ne gl3das HD kanale i sl. Na nasim SD vidis koliko je slika losa. To ne zanci da je tv los cak naprotiv vec vidis koliko je kvalitet televizije los. Gde lG to sve tako lepo ispegla da SD bude podnosljiv a HD uzivas.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, ocu da kupim neki kvalitetan TV, budzet je 1000e sta da uzmem?Da li za tu cijenu moze da se dobije 4K TV? Stari tv mi ima 43'' sada bih presao na 49'' i vise zavisi sta mi predlozite, ne razumijem se previse pa bi svaka pomoc fino pala, sta je bestbuy do 1000e?

@lazaboj,upravo to me zanima slika u hd-u pogotovo sport klub,posto hocu uzivam u premijer ligi,sd kanale slabo da bi gledao,i kakav mu je pretrazivac,posto sam procitao da samsung ima svoj pretrazivac a ne mozilu ili chrome.

PANASONIC SMART TX-50EX700E LED, 50" (127 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/C/T2---------
85.320 RSD

Na popustu(20%) do 21.01., u regularnoj radnji u Srbiji. Verovatno 2god. garancija. Nisam naso na sajtu.
Meni ovo izgleda kao najbolja kupovin do 50". Za gledanje TV-a. Za sve osim za igre.

Ima li neko ovaj TV?
Kakva je slika na njemu(kablovska)?

Da li neko ima iskustva sa jeftinijim Philips 4k modelima, pre svega me interesuje kakav je upscaling...? Konkretno Pus6162 i PuS 6462 (zaboravih tačan naziv)
Kako se philips "hrve" inace sa glavnim trojcem u istim kategorijama (cenom su cini mi se povoljniji)?

još jedno pitanje:
hoću da isprobam tv u radnji... najviše me interesuje kako prikazuje nižu rezoluciju ali i kakav je generalno kvalitet prikaza.
obično ne može da se pusti youtube, treba donijeti materijal.. šta poskidati sa neta i snimiti na usb za kvalitetan test?
razmišljam da ponesem neki stari divx, neki insert iz novijeg FHD filma, neke fotografije na granici pregorjelosti higlighta i sijenki (npr slikane telefonom) i neki porodični 4k video.

Ima li neko neki prijedlog šta još uzeti za test....

Pozdrav,

Situacija je sledeca: moji matorci se pate na starom kockastom TV-u, pa mi je palo na pamet da njima prosledim moj trenutni TV (Samsung ue40eh5300), a da ja uzmem neki noviji. Ne znam puno o njima, pa mi treba vasa pomoc oko kupovine.

Budzet: prva cifra koja mi pada na pamet je oko 800e, ali ako vredi dodati par stotina vise, nije problem.

Marka: pretpostavljam da su i dalje najbolji Samsung, LG, Sony?

Udaljenost: oko 2.5m

Dijagonala: tu imam najvecu dilemu sta izabrati.... na trenutnom TV-u je 40", i mislio sam da je idealno da ovaj novi bude max 43", medjutim, kopajuci malo po forumima ispadne da:
- TV retko kad mozda biti prevelik (ali zato moze obrnuto)?
- neke karakteristike, kao sto je refresh rate od 120Hz, bolji backlight, bluetooth audio, itd. ne mogu se pronaci ispod 49"?
- za potpuni 4k ugodjaj mora biti makar 49"?

Da li je sve to tacno, odnosno da li u mom slucaju mogu bez problema izabrati 49", bojim se da ne preteram, pa posle da se pokajem?

Koristio bih ga za:
- klasicno gledanje TV-a (D3i), preferiram HD kanale kao sto su SK, History, Discovery itd.
- gledanje filmova/serija preko externog HDD-a
- PS4

Voleo bih da ima sledece karakteristike:
- generalno bolji kvalitet slike u odnosu na trenutni TV.... nije ni sad los, ali cini mi se da to moze mnogo mnogo bolje da izgleda, mislim prvenstveno na HD kanale
- 4K
- smart
- bluetooth audio
- wifi
- 4 HDMI-a, jer trenutno imam 3, i sva 3 su zauzeta (d3i, ps4, pc), pa bih voleo jedan dodatni ako se ubuduce stvori potreba
......

Prilikom gledanja filmova preko externog HDD-a imam 2 problema koja bih hteo da resim sa novim TV-om, ali ne znam da li je to do TV-a ili samog filma:
- ponekad mi izadje poruka 'izabrana datoteka trenutno nije podrzana', zasto se to desava? 90% filmova koje gledam je mkv format, i vecinu pusti bez problema.
- kod nekih filmova pocne da mi treperi jedan deo slike, to sam resavao tako sto ili dosta smanjim osvetljenje, ili ukljucim led motion plus, koji automatski smanji osvetljenje na odredjen nivo, ali u oba slucaja ispadne isuvise tamno za moj ukus.

Jel i dalje najbolje uzeti preko KP-a, odnosno Madjara? Ako sam dobro razumeo, preko njih se dobije kvalitetnija roba, s obzirom da je ona namenjena EU trzistu, dok mi ovo sto imamo po radnjama je neka III klasa?

Hvala unapred na pomoci.

To sto ti javi poruka da format nije podrzan je drug kodec h265 ili pa neki drugi uglavno svi 264 bi radili bez problema, od filmova preko usb ili hdd gledanje jedino samsung cita sve audio formate kao DTS audio sa drugim markama na tv moras da konvertujes dts u ac3 a i znak pitanje je kako ce raditi i prevod sa samsung znam da je sve kako treba i sa prevod i sa audio

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

hoću da isprobam tv u radnji... šta poskidati sa neta i snimiti na usb za kvalitetan test?
razmišljam da ponesem neki stari divx, neki insert iz novijeg FHD filma, neke fotografije na granici pregorjelosti higlighta i sijenki (npr slikane telefonom) i neki porodični 4k video.
Ima li neko neki prijedlog šta još uzeti za test....
Ponesi sve što je tebi bitno da testiraš. Ja sam ponio od 4K preko 1080p, 720p i 480p pa sve do starog divx-a u još manjoj rezoluciji (512x314). Ponio sam HEVC, AVC i divx videa u formatima mkv, mp4, avi, ts, m2t, do 76 Mbps. Fotografije i muziku nisam nosio. Testirao sam Sony 55XE8577 i, uzevši u obzir rezolucije tih videa, bio sam sasvim zadovoljan. Probao sam titlove i sve je radilo.

Imam pitanje za Sony 55XE85, čuje se neki kao klik svaki put kada se pali i gasi, mada drugačiji kod paljenja nego kod gašenja, ali se čuje u oba slučaja. Da li je to u redu? Neki kažu da se čuje relej. Da li se to čuje kod svih modela?

To sto ti javi poruka da format nije podrzan je drug kodec h265 ili pa neki drugi uglavno svi 264 bi radili bez problema, od filmova preko usb ili hdd gledanje jedino samsung cita sve audio formate kao DTS audio sa drugim markama na tv moras da konvertujes dts u ac3 a i znak pitanje je kako ce raditi i prevod sa samsung znam da je sve kako treba i sa prevod i sa audio

Znaci kod bas bilo koje marke (osim Samsunga) cu morati da odradjujem tu konverziju zvuka i prevoda? Kakva je procedura za to, i ako mi mozes detaljno objasniti sto prostijim jezikom, posto se previse ne razumem oko te problematike.

Kod mene Sony xe70 bez problema pušta DTS..
Problem su mu titlovi koji moraju biti smješteni unutar .mkv fajla. Mada je meni to svakako rutina koju odradim mkvtoolnix-om pa su mi stvari preglednije u arhivi jer imam samo 1 fajl.

Ono što je znacajan problem kod Sony TV Player-a je nemogućnosti podešavanja veličine i boje titlova. Tu pomoći nema, Sony izgleda ni nema namjeru da ispravi te 3 linije u svom softveru.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=220376

Za prevod mislim da moras da prilepis na samom filmu ako tv ne ga loadira kako treba, ja koristim samsung i prevod je kako treba i za kirilica i latinica znam da jedino samsung ima plateno licencu za dts audio

Jel se prevod 'lepi' tako sto se stavi da se prevod i film zovu isto, ili mora pomocu nekog programa?

Kod mene Sony xe70 bez problema pušta DTS..
Problem su mu titlovi koji moraju biti smješteni unutar .mkv fajla. Mada je meni to svakako rutina koju odradim mkvtoolnix-om pa su mi stvari preglednije u arhivi jer imam samo 1 fajl.

Ono što je znacajan problem kod Sony TV Player-a je nemogućnosti podešavanja veličine i boje titlova. Tu pomoći nema, Sony izgleda ni nema namjeru da ispravi te 3 linije u svom softveru.

Da li se te Sony-jeve mane pojavljuju kod bas svih njihovih modela?

"Lijepljenje" prevoda se naravno radi pomoću softvera. Tada titl postaje nerazdvojivi dio video materijala.

Problem koji Sony je prisutan od njihovih prvih smart televizora do danas.
Naravno opcija su njihovi Android televizori gdje instalirate zaseban video player koji ima mogućnost podešavanja titlova.
Opcija 2 (možda i bolja) je kupovina Android box-a.

MX, VLC,...
Ovo je ipak opcija samo na Android platformi.
Da ne bude zabune. I Sony video Player sasvim korektno prikazuje titlove, ali eto mana je nemogućnosti podešavanja titlova. Recimo u filmovima sa dosta svijetlih scena bijeli font je teško čitljiv. U serijama gdje na početku potpisivanje autora traje i do 5 min (recimo Hannibal) takođe je problem čitljivosti.

Koji od ovih smart TVa izabrati:

Lg 49UJ701V
Philips 49PUS6412/12
Panasonic TX-50EX700E
Sony 49XE7005

Najvise bi se gledali filmovi i serije (tv spojen preko hdmi sa laptopom) i tv kanali(filmovi, sport). Da li svaki smart tv ima youtube? To mi se cini kao zgodna opcija.
Hvala unapred na pomoci.

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Od tih ponuđenih ja sam imao priliku vidjeti LG i Sony. U toj dijagonali oba imaju IPS panele. Zbog softverske podrške bih prije uzeo LG. Podrazumjeva se da na oba dobiješ 5g garancije.
Ako bi išao na veći ekran onda bi izbor bio Sony zbog VA panela.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno