Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Aj da pitam ovde kratko, ne znam gde drugde...

Kakva su vam iskustva sa poručivanjem ekstendera sa ebay, može li preporuka za neke prodavce koji daju tracking kod i za manje iznose tipa 2-3 ekstendera (10-15$)
Pošalju mi ranije nekom levom poštom bez trackinga, tj dobijem neke cifre ali je to neupotrebljivo, naravno ne stigne evo već dva i po meseca, onda gubim vreme i natežem se za refund pa kao poslao ponovo (a opet ne mogu da proverim).
Sad naručim od drugih ali dobijem neki ovakav kod LAOCC1004996505YQ koji ne znam da li igde mogu da pratim.
Ja hoću onaj provereni što počinje sa RG i završava se sa CN koji radi i na sajtu naše pošte

Bilo je dostupnih molex risera do pre nekoliko dana na winwin ili emmi, medjutim sad su nedostupni kao i vecina grafickih karti, neko je sve pokupovao.... Ali verujem da kad su poceli da ih nabavljaju bice opet, povoljnost je sto daju garanciju a cena je ista kao i kod preprodavaca.
http://www.winwin.rs/graficka-kartica-vga-extender-pcie-x16-x1-usb-3-0-ver-007-6823386.html
https://www.emmi.rs/grafičke-kartic...---x1---usb-30-ver007.11.html?productId=64642

Ostaje ti kupujemprodajem... cena je ista kao u koju si naveo za ebay. Ja licno koristim 6pin ali cena je valjda slicna ili ista.

Kako je ista cena kad na kp traže po 9-10 eura a na ebay je 5 $ komad? I to onaj najbolji plavi 6-pin sa 4 kondenzatora i regulacijom napona.

Aj da pitam ovde kratko, ne znam gde drugde...

Kakva su vam iskustva sa poručivanjem ekstendera sa ebay, može li preporuka za neke prodavce koji daju tracking kod i za manje iznose tipa 2-3 ekstendera (10-15$)
Pošalju mi ranije nekom levom poštom bez trackinga, tj dobijem neke cifre ali je to neupotrebljivo, naravno ne stigne evo već dva i po meseca, onda gubim vreme i natežem se za refund pa kao poslao ponovo (a opet ne mogu da proverim).
Sad naručim od drugih ali dobijem neki ovakav kod LAOCC1004996505YQ koji ne znam da li igde mogu da pratim.
Ja hoću onaj provereni što počinje sa RG i završava se sa CN koji radi i na sajtu naše pošte

ShenZhen TISHRIC Factory Store sa alija, stize za nekih 25-30 dana, US $5.25 po komadu - VER008S. Uredno sa trackingom. Nemojte davati ovim lopovima iz emija i sa KP po 10-15e.

Poslednja izmena:
Slazem se, ko moze da ceka 25-30 dana. Ja sam porucio pakovanje od 10kom sa sve shippingom za 43$ + sto mi nasi uzmu carinu, verovatno jedno 2000 din na to.
Samo je fora sto kada riser treba, onda treba odmah i svaki dan cekanja kosta skoro ko ceo riser.

Znamo da su lopovi na kp ali ako cekamo sa aliexpress 30 dana , onda da nam ne rudari 30 dana :) ako narucujete sa aliexpress najbolje je naruciti vise , uvek treba u steku imati.

Rx580 4gb gigabyte aorus kakva je u poredjenju sa drugim proizvodjacima i koliko je slabija u odnosu na 580 8gb?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako je ista cena kad na kp traže po 9-10 eura a na ebay je 5 $ komad? I to onaj najbolji plavi 6-pin sa 4 kondenzatora i regulacijom napona.
Sorry nisam video da je za 2-3 komada. Opet ako mi treba 2-3 komada narucio bih radije kod lopova koji daju garanciju kakvu takvu nego reskirao da li ce da uopste stigne i kad ce da stigne. Opet za vise komada svakako imas pravo usteda je znacajna ako ubodes dobru kupovinu.

Poslednja izmena:
Treba mi savet za 2 problema:

Prvi je sto po jedna ili 2 karte u rigovima nakon nekog vremena izbace "GPU hangs in OpenCL, you need to restart miner", nisam uspeo da ih nateram da rade uspesno 24h bez toga. U pitanju su rigovi sa RX 570, RX 580 i RX 470. Da li je do preteranog overkloka karata u kombinaciji sa undervolt-om? Mada setovanja od 1100/2000 ne smatram da mogu bas toliki problem da prave...

Drugi je sto nemam mogucnost undervolt-a iz MSI Afterburnera nego sam u Claymore-u zadao komandu -cvddc 900 kako bi sve karte spustio na 0.9v. Sto je urodilo plodom sem na 2 karte u rigu sa RX 570. One odbijaju da se spuste ispod 1.05 i 1.08v (imaju najveci ASIC od svih) i konstantno su toplije od svih drugih. Ima li pomoci tu sa modovanjem BIOS-a da im se spusti napon?

EDIT: Zaboravih da dopisem, modovan je bios na svim kartama, na 4GB strap sa 1500 na 1625, 1750 i 2000 iskopiran, na 8GB (samsung) kartama sa 1750 na 2000.
OS je Win 10 64bit Pro, drajveri su AMD Blockchain drajveri za Win 10. Napajanja su 1200W Platinum.

Poslednja izmena:
Treba mi savet za 2 problema:

Prvi je sto po jedna ili 2 karte u rigovima nakon nekog vremena izbace "GPU hangs in OpenCL, you need to restart miner", nisam uspeo da ih nateram da rade uspesno 24h bez toga. U pitanju su rigovi sa RX 570, RX 580 i RX 470. Da li je do preteranog overkloka karata u kombinaciji sa undervolt-om? Mada setovanja od 1100/2000 ne smatram da mogu bas toliki problem da prave...

Drugi je sto nemam mogucnost undervolt-a iz MSI Afterburnera nego sam u Claymore-u zadao komandu -cvddc 900 kako bi sve karte spustio na 0.9v. Sto je urodilo plodom sem na 2 karte u rigu sa RX 570. One odbijaju da se spuste ispod 1.05 i 1.08v (imaju najveci ASIC od svih) i konstantno su toplije od svih drugih. Ima li pomoci tu sa modovanjem BIOS-a da im se spusti napon?
Stavi komandu u bat -r 1 da ti restartuje miner kad zakuje nadji koji gpu crashuje u pitanju je mali napon. Probaj cvvdc 925, obocno ona sto baca sliku trazi veci napon.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

@coldej

Prebacih bacanje slike na igpu iz G3930, ni jedna karta nije povezana na HDMI.
Nije mi jasno kako prve dve karte u RX 570 4GB rigu imaju veci napon od ostalih :S Na ostalim rigovima sve karte su na ~0.9v

Koliko da ocekujem od riga ukupno? Trenutno sam na 171.3Mh/s po rigu.

@coldej

Prebacih bacanje slike na igpu iz G3930, ni jedna karta nije povezana na HDMI.
Nije mi jasno kako prve dve karte u RX 570 4GB rigu imaju veci napon od ostalih :S Na ostalim rigovima sve karte su na ~0.9v
Bacio si sliku na integrisanu i pokazuje ti napon u afterburneru ?

Ne, nego kontrola napona nije moguca iz Afterburnera, pa sam komandom iz majnera smanjio na 0.9v.
Samo je problem na rigu sa 6x Asus RX 570 Strix kartama gde prve dve karte imaju veci napon. Na ostalim rigovima je isti setup (maticna, cpu, memorija, psu) i to se ne desava bez obzira sto slika ide sa integrisane.

Ploce su Gigabyte GA-270p-D3 sa mining BIOS-om sa Gigabyte sajta i podesavanjima koja oni preporucuju na sajtu.

Ne, nego kontrola napona nije moguca iz Afterburnera, pa sam komandom iz majnera smanjio na 0.9v.
Samo je problem na rigu sa 6x Asus RX 570 Strix kartama gde prve dve karte imaju veci napon. Na ostalim rigovima je isti setup (maticna, cpu, memorija, psu) i to se ne desava bez obzira sto slika ide sa integrisane.

Ploce su Gigabyte GA-270p-D3 sa mining BIOS-om sa Gigabyte sajta i podesavanjima koja oni preporucuju na sajtu.
Kad stavis sliku na igpu na amd neradi kontrola napona i fanova iz ab, kada stavis sa jedne grafe sliku onda ce ti raditi ab i mocic ces fino da ustelujes napone.
Ne radi kako treba ta kontrola iz minera.

@coldej

Hvala za info! Samo mi ostaje misterija zasto samo taj rig zeza sto se tice napona. Kad dodjem kuci premesticu sliku na jednu od RX 570 (ona koja je u prvom x16 PCI-e slotu).

Da li za reper overkloka uzimati GPU memory errors is HWInfo?

Kako pogasiti led osvetljenje na grafici?
Na nekoj temi je bilo reči o tome ali ne mogu da pronadjem.

Ako je Sapphire onda sa njihovim programom TriXX , za druge ne znam ..

@coldej

Hvala za info! Samo mi ostaje misterija zasto samo taj rig zeza sto se tice napona. Kad dodjem kuci premesticu sliku na jednu od RX 570 (ona koja je u prvom x16 PCI-e slotu).

Da li za reper overkloka uzimati GPU memory errors is HWInfo?
Pocni sa klokom memorije 1900 pa dizi po 10 i prati greske asus 570 se nije nesto pokazao nece velike klokove memorije.

Koje su ti karte na drugim rigovima ?

Inace karte sa najvecim asicom su najtoplije neverovatno zar ne :-D

Poslednja izmena:
@Coldej

Stavih 1900MHz za memoriju, ali ima da pukne opet. Ne izdrze vise od 5-6h.
Karte u drugim rigovima su Asus RX 470 4GB, Gigabyte RX 580 4GB i Sapphire RX 570 Nitro+ 8GB.

Ubedljivo najtoplije one sa najvecim ASIC-om.
Smorih se, ne moze da poveze 24h da radi... i obicno pukne kad odem od kompa i prestanem da pratim rigove. Sve power saving gluposti u Windows-u su pogasene.

@Coldej

Stavih 1900MHz za memoriju, ali ima da pukne opet. Ne izdrze vise od 5-6h.
Karte u drugim rigovima su Asus RX 470 4GB, Gigabyte RX 580 4GB i Sapphire RX 570 Nitro+ 8GB.

Ubedljivo najtoplije one sa najvecim ASIC-om.
Smorih se, ne moze da poveze 24h da radi... i obicno pukne kad odem od kompa i prestanem da pratim rigove. Sve power saving gluposti u Windows-u su pogasene.
Stavi memoriju na asusima 1900 voltazu na 950 ne trpe sve karte malu voltazu. Probaj tako za pocetak.
Koji je win, koji drajveri, biosi da li su modifikovani koji strapovi ?

Stavio 1900MHz, pukao opet. Moracu da povecam voltazu.
Win 10 64bit Pro, BIOS-i svi strapovani sa 1500 na 1625,1750,2000. Drajveri AMD Blockchain za Win 10 64bit.

Sad sam stavio 1150/1750, to je default za memoriju, da vidim sta ce da bude. Moguce da extender zeza pa karta izbacuje...ne znam kako se tacno manifestuje los extender.

Koja je memorija na asusu ?

5x Hynix i 1x Elpida. Problem pravi jedna sa Hynix memorijom.
Elpida najveci hashrate izvlaci :)

EDIT: Ipak Elpida pravi problem :) Sad nadjoh da je GPU 1 u majneru ustvari GPU 4 u Afterburneru i GPU-Z pokazuje da je to ta sa Elpida memorijom. Oborio sam joj overklok, a sve ostale ostavio na 1150/2050 i pratim :)

Poslednja izmena:
Drug, i ja mucim muke sa radeonima.. Ovo je cirkus koliko su to divlje karte, ma nista ne slusaju i puno je kontradiktornosti prisutno. Sa Nvidiom sve to ide kao podmazano, samo stavis, instaliras i gotovo. Komad sa Samsung memorijom nece da da vise od 25mh/s, dok ona sa Micronom bez ikakvih podesavanja postize skoro 28mh/s. Klok procesora i naponi ne reaguju iz AB-a, a neretko i klok memorije..nekada radi a nekad ne..

Poslednja izmena:
probajte jos i overdriveNtool,kazu svemocan i bolji od svega ostalog,mada nece da radi ni on,isto nece da isprati karta,
driver montiran propisno i potpisan,pola dana ode u debugingu
na kraju resenje bios mod za smanjene klokove i zategnutiji strap,i tt u claymoru samo za target temp,mada je moglo i to u biosu,sad sam se setio :)

Prerporuka za maticnu plocu na kojoj bi stavio dve kartice u njenim slotovima . Prvo bih stavio jednu rx 470 a onda bi dodao kasnije jos jednu ?

Ja sam duže vreme koristio 2x RX570 na Gigabyte GA-970A-DS3P u kombinaciji sa FX procesorom. Kasnije sam sa istom pločom napravio rig sa 5x RX 570.

Sada sam opet na kompjuteru na kome radim stavio 2x 1060 . Ploča Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 i Ryzen 1600

Ne ide to tako , imas komp , ako imas daj nam naziv maticne da vidimo jel ima mesta za ubadanje dve grafe , ako ima jedini nacin da proveris jel mozes da iskoristis taj dodatni slot za povezivanje preko extendera . Da bi to uradio treba ti jedan extender , ako ti vidi grafu onda bi trebalo da moze povezati dve grafe na tu maticnu . Ja sam tako uradio , kupio sam extender i proverio da li vidi grafu na x1 slot , zatim sam uzeo jos jedan extender , dve grafe , napajanje i onda se pomolis pa krenes u avanturu ..

Nazad
Vrh Dno