Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Zamenski košta 1-2 USD. Skoro sam menjao bateriju na m1 note, milina koliko su jednostavni otvaranje i popravke.

Devojci stigao upravo Meizu E2 iz Kine, zemljanim putem :d - https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-meizu-e2

Kad ga uporedim sa Cool1 recimo, ostavlja mi utisak da je kvalitetnije izrade i dizajna, pogotovu zbog zaobljenih ivica. Jedino mi se Flyme OS ne dopada vizuelno pa u ovom trenutku ne mogu da procenim koji telefon ima bolji ekran. Za sad Cool1 mi tu deluje bolji. Ali sa druge strane, Flyme je dosta sredjeniji i upakovaniji sistem nego EUI/JUI. Ima 4 LED lampice pozadi, ali kamera i pored toga deluje prosečno. Jedino što sam primetio jeste da i pored svih opcija za kameru, izgleda da je mnogo teško dodati i opciju da flash može da se dozira kad već ima 4 lampice.

Mislio sam da će ovaj sistem sa jednim tasterom biti jezivo iskustvo, a zapravo iznenadio sam se koliko je ceo sistem intuitivan. Iskreno, ovo mi je možda i najbolja integracija za Android platformu pošto je taster na prednjoj strani u isto vreme:
- fingerprint (dodir kad je zaključan)
- back dugme (dodir kad je otključan)
- home dugme (pritisak)
- kamera (2x pritisak)

šteta je što su ograničili funkcije po shortcutu pa recimo ne možeš da staviš da ti "2x pritisak" bude home. A kad malo razmislim, bolje bi im bilo da je taj taster kvalitetan jer u suprotnom telefon postaje ozbiljno neupotrebljiv ako se pokvari :d
Pogledaj kakav je taster kod Zuk-a :)

Slično nešto samo ima i opciju prevlačenja na levo i desno, možeš podesiti šta hoćeš, ja sam stavio meni i recent apps.

I meni se baš sviđa ovaj koncept sa jednim tasterom, i isto sam pomislio, šta ako rikne :). Doduše kod Zuk-a imaš u developer opcijama da se omoguće one komande na ekranu, tako da bi to bilo rešenje :)

U zdravlje da je služi, kamere kod tih modela su svakako slabije...

Svaki telefon moze da ima tastere na ekranu

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Zuk Z2 je bio prvi izbor, najviše zbog 5" veličine, ali sam zakasnio sa kupovinom, jedno vreme je baš bio brutalno jeftin. A fizički taster je bio must-have tako da je ovo ispalo najbolje po nju - fingerprint + taster na jednom mestu - definitivno je bolji trip nego kada je FP pozadi.

Ono što svakako raduje kod Meizua jeste instalacija Google servisa, baš je idijot-friendly tako da može da se mirne duše preporuči i nezahtevnim korisnicima za out-of-box upotrebu. Instaliraš još neki Launcher da sakriješ par tih kineskih aplikacija iz menija i neke duple aplikacije i to je to.

Jedino lažu za Nougat, Meizu E2 stiže sa Android M na sebi i trenutno ima updejt na Flyme 6.2.0.0A - najavljen novi updejt za 30. januar.

Poslednja izmena:
Ako fon hardverski podrzava qc obicno je dovoljna jedna build.prop linija da se aktivira. Slow news month izgleda :D

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ko hoce radio na Mi A1 neka skine i proba https://play.google.com/store/apps/details?id=fm.a2d.s2&hl=sr naravno skinete neku verziju koja se ne placa mislim da ima na XDA pa ako vam se svidja i zavrsava poso razmislite da platite. Ovo je jedina aplikacija koja mi je radila na romovima gde nije bilo FM aplikacije preinstalirane.

P.S. Spirit 2 je mislim samo za rootovsane telefone a spirit 1 za ne rootovane ali nisam bas vise siguran zaboravio sam. Procitajte opis pre upotrebe svakako.

Poslednja izmena:
Ko hoce radio na Mi A1 neka skine i proba https://play.google.com/store/apps/details?id=fm.a2d.s2&hl=sr naravno skinete neku verziju koja se ne placa mislim da ima na XDA pa ako vam se svidja i zavrsava poso razmislite da platite. Ovo je jedina aplikacija koja mi je radila na romovima gde nije bilo FM aplikacije preinstalirane.

P.S. Spirit 2 je mislim samo za rootovsane telefone a spirit 1 za ne rootovane ali nisam bas vise siguran zaboravio sam. Procitajte opis pre upotrebe svakako.
Neće to raditi dobro, izbacuje neku grešku, kernel *****ava, baš sam čitao pre neki dan...

Stigao Coolpad cool 1,placen 96 eura na banggood,postarina/carina 3600 din,telefon je ok za te pare stvarno,zanima me koliko je tesko menjanje romova i da li ima neki da je bas dobar?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Obrati pažnju da li je c103 ili c106.

c103 navodno ima neke bagove sa JUI romovima. . .doduše odavno nemam telefon pa sad ne mogu baš precizno da ti kažem.

Zna li neko koji se Kinez krije iza Tesla Smartphone 6.3?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Stigao Coolpad cool 1,placen 96 eura na banggood,postarina/carina 3600 din,telefon je ok za te pare stvarno,zanima me koliko je tesko menjanje romova i da li ima neki da je bas dobar?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
I ja sam uzeo ali sa JoyBuy-a, plaćen 98e a carina 4600din, 32GB/4GB, stigla je verzija c106-9. Stigao je sa kineskim EUI 5.8 i ima apdejt na EUI 5.9. Ima ROM-ova ali ne baš mnogo, nije teško da se menjaju probao sam sa JUI romom to je apgrejd sa EUI 5.9 ali na mojoj verziji telefona c106-9 ne radi mi IR blaster, kasne neke notifikacije i ne radi mi slanje 4-cifrenih SMS brojeva( npr. za parking). Tako da sam se vratio na stock EUI 5.9, instalirao TWRP, rutovao, sklonio kineske aplikacije i instalirao gaaps (jedva našao odgovarajuće). Najpoznatiji ROM za njega je JUI Cuoco92 VR10, a Cuoco92 ima i EUI 5.8 i 5.9, u suštini to su stock romovi samo što su sklonjenje kineske aplikacije, instaliran root, instalirane google aplikacije i dodata još neka podešavanja. Probaj ovaj JUI Cuoco92 VR10 možda će kod tebe raditi, samo dobro pročitaj uputstva za prelazak sa EUI na JUI jer lako može da se brikuje ako se ne uradi kako treba, a to je u stvari prelazak sa Androida 6 na 7.

Sent from my C106 using Tapatalk

Imate li neku preporuku za tel oko 200-250€? Prioritet mi je odličan displej (recimo amoled ili neki drugi koji se odlično pokazao na dnevnom svetlu) i jaka baterija .

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pc centar je distributer za Srbiju, a Win win gigatron i ostali nabavljaju od njih. Meni se ne sviđa što imaju preporučenu cenu, tj koštaće na svim mestima isto.

Opet ćemo svi uzimati ili sami ili preko KP ili u logici shopu.
Jedina pozitivna stvar sto ce biti kod operatera

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koja glupost ! Prvo cene a drugo svi ovi modeli su već u win winu mesec dana u ponudi po jakim cenam.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ma da nabili su cene, ali mislim da ne mogu jeftinije zbog nameta koje imaju.
Ali nude garanciju, plus će se pojaviti kod operatera, itd. Ima prednosti a mana je cena.

Na Aliju Redmi note 5A košta 77 € , kaži ga 80, sa carinom i pdv-om te izađe 105€.

Na KP-u ga imaš sa jednogodišnjom garancijom za 110€.

Ne znam kojim kanalima dolaze ti telefoni na KP, osim Mađarske, nadam se da će to trajati i dalje...

A i da prestanu da prodaju uvek se može uzeti sa Alija po boljoj ceni nego kod nas.

Ma da nabili su cene, ali mislim da ne mogu jeftinije zbog nameta koje imaju.

A namete nemaju recimo madjari ili u nekim drugim stranim zemljama gde je sve od tehnike mnooogo jeftinije, ispada da ni oni nemaju nikakve poreze i neplacaju uopste "namete"... Samo su nasi prodavci "jadni" jer sta ce, eto imaju extra namete da plate i tako ne mogu da zarade (bul šit)...

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
A namete nemaju recimo madjari ili u nekim drugim stranim zemljama gde je sve od tehnike mnooogo jeftinije, ispada da ni oni nemaju nikakve poreze i neplacaju uopste "namete"... Samo su nasi prodavci "jadni" jer sta ce, eto imaju extra namete da plate i tako ne mogu da zarade (bul šit)...

Sent from my Redmi Note 4x
Imaju, ali manje verovatno :)

Ugrađuju se na ateste svakakve, pa i prodavac nabudži cenu, vazda je kod nas uvek sve skupo bio, tehnika pogotovu

Slucajno sam dosao u posed doogee bl5000. Solidno telefonce za sad ali me jedna stvar izludjuje, ne mogu da nadjem podatke za sot ili za bilo sta drugo u settings/battery. Da li moze neki doogee vlasnik da mi kaze da li stvarno ne postoje ili sam samo ja neispavan?

Sent from my BL5000 using Tapatalk

Može li neko sa leeco x626 da potvrdi da ima sonijev 21mp senzor i kako to da proverim? Juče mi je stigao telefon i ne mogu da podesim kameru više od 16mp. Instalirao sam onaj offical rom 023s sa needrom pa odmah za njim 026s OTA, ne znam da nije do roma jer su to romovi za više modela. Probao sam i google cam za android 6.0+ i isto samo 16mp. Plašim se da mi kinezi nisu uvalili neki sličan model, ima ih više valjda?

Sent from my LEX626 using Tapatalk

Može li neko sa leeco x626 da potvrdi da ima sonijev 21mp senzor i kako to da proverim? Juče mi je stigao telefon i ne mogu da podesim kameru više od 16mp. Instalirao sam onaj offical rom 023s sa needrom pa odmah za njim 026s OTA, ne znam da nije do roma jer su to romovi za više modela. Probao sam i google cam za android 6.0+ i isto samo 16mp. Plašim se da mi kinezi nisu uvalili neki sličan model, ima ih više valjda?

odakle ti info da x626 ima 21mp kameru?
koliko ja znam ima 16mp..

from x720

https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.andr7e.deviceinfohw

Probaj sa ovom aplikacijom

odakle ti info da x626 ima 21mp kameru?
koliko ja znam ima 16mp..

from x720

leeco x626 ima 21mp kameru, SONY IMX230, koja izgleda ovako
52cd54.jpg
.

Moj senzor nije takav, nego manji, vidi se fizički, to je neki OV16mp. Kad sam kupovao je svuda naznačeno 21mp kamera, najviše sam ga zbog toga kupio. Povileneo sam, svašta sam im napisao. Sad razmišljam kako da izvučem najbolje za sebe, platio sam 30$ carinu, neću da im vraćam telefon nazad ako mi ne refundiraju sve do zadnjeg dinara. I opet ispočetka čekaj da im stigne, pa čekaj da dođe. Nisam pametan, ne ostavlja mi se ovaj telefon.

Poslednja izmena:
Vrh Dno