Šta je novo?

Kurirske službe

Aha izvini, to domaćim sam totalno preskočio :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da podelim sa vama jedno loše i neprijatno iskustvo sa prodavnicom Emmi i kurirskom službom City Express. Naime, 28.12.2017. u prodavnici u Kragujevcu su plaćeni procesor i matična ploča. Nedelju nakon toga na kućnu adresu mi stiže matična ploča, neobično zapakovano i otvoreno ali potpišem ja to i preuzmem misleći da su iz prodavnice zaboravili da pošalju i procesor. Na kraju se ispostavi da je neko od kurira ukrao procesor i prodavnica ništa ne može da uradi povodom toga jer postoji moj potpis da je uredno primljen paket. Procesor je Intel Pentium G4600 plaćen oko 10.000.

Jel ovo Post Express znacajno pojeftinio? Vec dve posiljke mi stizu, platio sam jednom 200din, jednom mislim 240. Ne znam dal sam ikad narucio nesto preko njih a da je bilo ispod 600 dinara. :D

Da podelim sa vama jedno loše i neprijatno iskustvo sa prodavnicom Emmi i kurirskom službom City Express. Naime, 28.12.2017. u prodavnici u Kragujevcu su plaćeni procesor i matična ploča. Nedelju nakon toga na kućnu adresu mi stiže matična ploča, neobično zapakovano i otvoreno ali potpišem ja to i preuzmem misleći da su iz prodavnice zaboravili da pošalju i procesor. Na kraju se ispostavi da je neko od kurira ukrao procesor i prodavnica ništa ne može da uradi povodom toga jer postoji moj potpis da je uredno primljen paket. Procesor je Intel Pentium G4600 plaćen oko 10.000.

Ovde reklamiraj http://cityexpress.rs/primedbe-sugestije-reklamacije/

Sta da reklamira? Da hoce jos jedan procesor za dzabe? On je potpisao da ga je preuzeo, to je problem. Lopina je dobila procesor za dz, on platio skolu 10k dinara i kraj.

Sta da reklamira? Da hoce jos jedan procesor za dzabe? On je potpisao da ga je preuzeo, to je problem. Lopina je dobila procesor za dz, on platio skolu 10k dinara i kraj.
Video bih tebe kako bi odreagovao da si bacio 10k u vazduh. Neću još jedan procesor džabe samo hoću ono što sam platio, ako ništa neka se pročuje ovo. Samo da napomenem da je ovo drugi procesor koji su ukrali njihovi kuriri takođe poslat iz Emmija

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Тако је, нема ту шта даље.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Video bih tebe kako bi odreagovao da si bacio 10k u vazduh. Neću još jedan procesor džabe samo hoću ono što sam platio, ako ništa neka se pročuje ovo. Samo da napomenem da je ovo drugi procesor koji su ukrali njihovi kuriri takođe poslat iz Emmija

Nemoj da mislis da sam ja na njihovoj strani, ja ti samo realno kazem sta mozes da uradis. A to je nista. Zahvaljujuci tvom potpisu. Pogledaj samo realno...zamisli da si dobio i procesor, al hoces da ih za****s, i odes da reklamiras. Kakva je razlika izmedju te situacije, i ove sto se tebi desila? Nikakva, u obe trazis jos jedan procesor, a potpisao si da si preuzeo.

Ma znam da realno ne mogu ništa da uradim zbog tog potpisa, samo hoću da se pročuje šta se dešava u Cityexpress-u

Meni sad tu nije jasna jedna stvar...

Oni su stvarno mogli da zaborave da zapakuju procesor, ti potpisao otvorio i sta onda?
puj pike ne vazi, how yes no...

Mozda to nije ni bilo otvoreno...

Pa bas tako... Ne vidim razlog zbog cega ne moze da se reklamira, naravno da potpises kad primis paket pa tek onda otvaras jer ti kurir nece onda dozvoliti da bilo sta radis sa paketom pre potpisivanja. Citao sam u temi da su zaboravili ljudima da ubace u komp jos 4 giga rama jer je platio 8 a dobio samo 4...

Jedino je mozda tvoja greska to sto nisi odbio da primis paket uz obrazlozenje da mislis da je otvaran ili odmah po prijemu u prisustvu kurira otvoris. Sad ne znam koja je procedura ali sve i da paket nije otvaran greske se desavaju i moguce da su zaboravili da stave procesor... A to se istog momenta reklamira.

Opet tu je i druga strana price jer moze da se desi da je procesor stigao u paketu a ti kazes da nije i trazis novi. Bas me zanima kako se resava ova situacija pa eto kontaktiraj ih pa javi kako je proslo

Poslednja izmena:
Kapiram ja sve to, ali kako da dokazes da nisi dobio procesor? Jer ako moze tako, ja sutra idem da kupim plocu i procesor, i kad mi stigne odmah cu da se zalim da nisam dobio. Tacnije reci cu da nisam ni plocu ni procesor dobio.

Pa nista ga ne kosta da reklamira,svakako mogu da provere u sistemu ili kako vec kolicinu koju imaju na stanju,mozda je stvarno njihova greska, pa je i isprave. Zamisli da dobijes ogromnu kutiju sa komponentama,kome bi jos palo na pamet da nesto fali u tom trenutku,pa da pred kurirom otvara sve.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ma kontaktirani su svi odmah i svi peru ruke. Ovi iz Emmija kažu da ništa ne mogu da urade zbog tog potpisa, dok ovi iz Cityexpress a pričaju kako su oni odgovorni prema Emmiju i da se za sve informacije obratim istim. Paket je već bio otvoren kad je stigao do mene, slikaću vam kako sve to izgleda pa recite svoje mišljenje. Napominjem da je prošle nedelje takođe ukraden još jedan procesor koji je poslat iz Emmija
e0e40b115b9ff38a7642828c3ccb9b75.jpg

Pa bas tako, i upravo zbog toga jedini moguci nacin je to da pred kurirom otvara paket sve ostalo ne znam kako prolazi... Zeznuta je situacija jer kad bi svi to radili kurir danas ne bi stigao da isporuci pola paketa haha

A reci mi samo si ovu kutiju dobio? Koje su dimenzije jer kutija od procesora je veca a ova mi se cini da nije bas toliko velika da stane i procesor?

Poslednja izmena:
Pa to je vec nesto drugo,ako sumnjas da je otvoren paket i vidis da ni teoretski u njega ne mogu da stanu procesor i maticna,morao si reagovati pred njim ***. Mene zanima kako se to resava ako se pakuje u vecim kutijama,pa se kasnije ustanovi da nesto fali.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ti si potpisao da si dobio paket, zasto onda ne daju opciju da se paket otvori pre placanja?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Rekao sam mu odmah da fali procesor, ali mi je on rekao kao možda stigne u drugom paketu nemam pojma. Nisam ni razmišljao kad sam potpisivao da ću možda imati neki problem zbog toga ali eto

Pa ti potpisao da si paket preuzeo, ne da je sav sadrzaj u njemu. Kako to da znam ako ne otvorim paket?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

O tome se pricalo vec 1000 puta. Kurirska sluzba samo prenosi paket, ne zanima ih sta je unutra. Zamisli otvoris paket, i ne svidja ti se boja onoga sto si narucio, i kazes vrati ovo. On ce da ima problem na drugoj strani jer je paket otvoren.

Kuriri mere težinu svakog paketa mada problem je što je procesor dosta lak. Traži da ti dostave potvrdu o isporuci gde bi trebala da je naznačena i težina paketa. Pa potom stavi svoj paket na vagu. Takođe pitaj emmi da li u prostorijama gde pakuju imaju kamere da se proveri kada je pakovano da li ubačen i cpu. Ne bih se ja tako lako odrekao tih para.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ali koliko vidim ovde procesor fizicki nije mogao da stane unutra ako je u svom originalnom pakovanju?

koliko vidim na slici donji desni ugao tezina paketa je 0.54 kg (roba i pakovanje) -
poslato iz KG za Osipaonicu - ako i sada ima tu tezinu nisu poslali procesor iz prodavnice.

---
dopuna
koja je ploca u pitanju ?
po amazonu tezina pakovanja procesora je 227 grama,
ajd da racunamo da procesor stave na plocu i ne posalju ambalazu - to je opet jedno minimalno 100g

Poslednja izmena:
Bio sam u prodavnici i video sam snimak kako pakuju procesor i matičnu, i predaju kuriru sve zajedno. Spakovano je tako što su sve zajedno oblepili i predali kuriru a meni je paket stigao kako je stigao. Na paketu piše 540g, upravo sam ga izmerio kući i paket je težak 700g

Rekao sam mu odmah da fali procesor, ali mi je on rekao kao možda stigne u drugom paketu nemam pojma. Nisam ni razmišljao kad sam potpisivao da ću možda imati neki problem zbog toga ali eto

Znaci kurir je bio tu kad si otvorio paket?
Onda je on svedok da je falilo i da je posiljka dosla otvorena.

Ti prijavi cutyexpresu da je kurir koji ti je doneo paket isti doneo otvoren i da si na licu mesta prijavio da nedostaje procesor, to oni moraju da razrese interno.

Poslednja izmena:
onda je City karika u kojom je doslo do prekida - magacin PO par dana na dohvatu >> cimaj ih

Datum Vreme Status Centar Napomena
08.01.2018 11:16:32 Preuzet dokument CE Požarevac
05.01.2018 10:32:16 Isporučeno CE Požarevac
05.01.2018 08:08:11 Utovareno za isporuku CE Požarevac

U medjuvremenu, precesljaj oglase za taj procesor na KP, Kupindu, Limundu i slicnim sajtovima. I obrati paznju na lokaciju prodavca, ako je iz tvog mesta ili okoline, eto i tvog procesora.

Češljam oglase ali ni traga ni glasa od g4600

Nazad
Vrh Dno