Не знам детаље, на шта си мислио да ти дају 2-3 недеље да пробаш? Ако је нека wireless варијанта, то су још и могли, вероватно ниси наишао на неког ко зна да продаје па би некако решио тај проблем. Ако си мислио на оптику, ту већ има много тога да се одради, под условом да имаш оптику у згради.
За wireless и не знам како ради, то ионако зависи од много тога, комшија је имао проблеме са пуцањем везе или губљењем (IPTV) теве сигнала и одмах је узео оптику када су ушли у зграду. Више ниједан проблем.
Ја сам пре њих имао СББ који је радио савршено али ми је било прескупо и нисам много размишљао, за прилично мање пара FTTH са већом брзином и мало слабија телевизија. Са оптиком нема и углавном и не може да буде проблема па интернет ради без грешке. За ових пар година је био један прекид па сам их звао, рекли су да је неко прекинуо кабл у комшилуку и да раде на томе ... после можда пола сата је прорадило. Имао сам и проблем са рутером који није могао да одради посао па сам тражио замену и добио.
У сваком случају си могао да нађеш све информације и искуства по форумима, па и овде, не знам зашто би ти сметало

да имаш 90/9 или и 140/14 за вероватно мање пара него сада. А надам се да ускоро и повећају брзине, не знам чему би ми то служило али не смета.