Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U mom slučaju je bolji ECO, radi manje agresivno.

Ja sam otvarao danas a sada pise da su radovi do 6 ujutru.

Sad i ja dobijam tu poruku...

Poštovani korisnici, OLX.ba će dana 05.01.2018. godine u terminu od 00:00 - 06:00 sati vršiti nadogradnju serverskih kapaciteta, zbog čega će korištenje stranice biti onemogućeno u datom terminu. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju!

Samo obratite paznju na razliku, Broadlink SP3 nema, dok SP3S ima opciju za merenje potrosnje!
Na tom linku je malo konfuzno napisano i mislim da je tu u pitanju SP3, jer je svuda(Aliexpress) cena za SP3S oko 22$...

Pratim ovu temu i zanima me da li korisnici koji koriste Broadlink ili Xiaomi infrared imaju mogucnost da upravljaju i polozaj krilaca ili samo osnovna podesavanja?
Pre 4god sam uzeo Midea MSV1-12HRN1, koja ima za svaki mod predefinisan polozaj krilca, ali meni to ne odgovara, pogotovo kod grejanja.
Znam da je najbolje da je ka dole ali meni je tu tv i duva direktno u njega. Ovo me uzasno nervira, desava se da nestane struje na bukvalno 5-10sec, po dolasku klima nastavi sa radom, ali se krilce vrati na predefinisan polozaj, pa moram stalno da pomeram... ***, pre ove sam imao Akai koja se pokretala onako kako namestis polozaj...:/
I, kako je reseno to kod ovih novih Fujitsu invertera, posto planiram uzeti neki...

I da potvrdim, Broadlink moze sve!:)
Da upali klimu, namesti odredjeni mod, temperaturu, pa cak i odredjeni polozaj krilaca, odlicna stvar!

Ovi obični mjerači kada se klima ugasi jel nastavljaju sa mjerenjem potrošnje tamo gdje su stali ili mjerenje ide iznova?

Samo obratite paznju na razliku, Broadlink SP3 nema, dok SP3S ima opciju za merenje potrosnje!
Na tom linku je malo konfuzno napisano i mislim da je tu u pitanju SP3, jer je svuda(Aliexpress) cena za SP3S oko 22$...

Mea culpa. Iskopirao prvi link koji se pojavio.

Znači treba vam SP3S EU ako hoćete da merite potrošnju.

Tnx

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

A kako ide merenje potrošnje kad telefon nije tu ili nije povezn na wifi ili ne radi wifi? Skladište interno podatke?

kad dođe ovaj mjerač prvo će biti testirana Gree Viola, pa ćemo vidjeti šta knjige kažu!

Verovali ili ne ja moju violu još nisam uključivao. Sad se već i pitam da li sam bacio pare bezveze!

Bas me interesuje kako rade klime u Americi sad ,cujem da idu i do - 35 temp .Da li je neko od vas probao klimu tipa ispod -20

Meni je 2012 radilo centralno 15 dana i kotao se bio zapusio, nocna -23C dnevna -13C, ujutru je bilo 19C u kuci, klime bile u struji, ukljucio ih na -13C, trebalo im 5-7 minuta da krenu i posle napravile 23C unutra i odrzavale do uvece kada je osposobljen kotao. Samo dve klime 12LGC na 90m2. Pretprosle sezone grejale one i 3 mala konvektera na -18C, doduse nije dugo trajao minus, dva tri dana. LGC su u klasi LU modela, malo slabije, isti Toshiba kompresor.

Poslednja izmena:
Grejali su se i na -28c sa 2 ili 3x Fujitsu 09LLCA i Nocria 14 u okolini Sarajeva , to je najnize a da je neko prijavio na forumima .

Rade klime na ozbiljnim minusima, moja nova klima je deklarisana i testirana za rad do - 35c.

Zna li neko koliki cop imaju klime na -30 npr ?
Isplate li se i tada u odnosu na grejalice ?

NZ9SKE, na -25 daje 2kW uz COP 1,6, nemam podatke za niže temperature.

Koliko je skup taj panasonic.
Da li je taj podatak neki prosek sa uracunatim defrostom ili je to tenutno dok greje.

NZ9SKE, na -25 daje 2kW uz COP 1,6, nemam podatke za niže temperature.
Zna li se na kojoj frekvenciji se vrti kompresor tada? Tj koliko se isplati habati uređaj na maksimumu, umesto upaliti grejalicu?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Jos malo pa ukljucujemo hladjenje u januaru a vi zapeli za -30 [emoji38]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Vrti se oko - 4c, malo varira u toku dana. Hladno, vedro i suvo, prava zima, idealno. Izmililo i sunce između brda na par minuta. :)
b68d14e7ab3c01a45b37943c92067d09.jpg

16°C Beograd- Pancevo

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno