Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cena? I jedan usmerivac vazduha kao kod ulaznih modela.

Mislim da naglasak nije na snazi već na kvalitetu vazduha koji izduvava. Snagu neću komentarisati zato jer je svaki komentar na tu temu suvišan. Daikin :)
Jel to njihova srednja ili visoka kategorija?

Vecina proividjaca ima ako pricamo o sing splitevima residential i commercial uredjaje.
Najveca razlika je u ceni naravno i u mogucem cevovodu koji recimo kod toshibe za 18 cu moze da bude do 50 m sa visinskom razlikom od 30 m dok kod 11 i vise kW 75 m.
Drugim recima to su uredjaji koji se prodaju ne zbog nekih besnih EER i COP.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Vecina proividjaca ima ako pricamo o sing splitevima residential i commercial uredjaje.
Najveca razlika je u ceni naravno i u mogucem cevovodu koji recimo kod toshibe za 18 cu moze da bude do 50 m sa visinskom razlikom od 30 m dok kod 11 i vise kW 75 m.
Drugim recima to su uredjaji koji se prodaju ne zbog nekih besnih EER i COP.

Da imaju rezidencijalne, komercijalne i industrijske https://www.daikin.ba/ba_ba/products.html#!?s=relevance&offset=0&language=ba

Da sad Daikin "pravi" i chillere [emoji38]

Poravio sam klimu, dosao majator danas i posle 3 meseca kaze popustio freon. Napunio i kaze bice sada uredu. Na izlazu mi daje oko 53 stepena. Da li je to ok. Na kojoj snazi ventilatora vi drzite? Majstor mi kaze naj bolje greje kada naj slabije duva??

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Pa jel našao gde curi?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Kaze sve je suvo, odradi je to sto se moze videti. Kaze da propratim par dana. Plasi se na nije unutra na varu pustilo. Nije hteo da akida sve komplet danas.

Klima dobila "infuziju"
Mora da ti nadje gde curi.

Rekao ako se ponovi dolazi i skida sve. Da li je ovo sta stetno za klimu?

Mislim da nije dobro jer ako ostaje bez gasa trpi kompresor. Var je problem 100% nije odradjen kako treba. I zasto je varena na unutrasnjoj, zar se tako ne gubi garancija?

Poravio sam klimu, dosao majator danas i posle 3 meseca kaze popustio freon. Napunio i kaze bice sada uredu. Na izlazu mi daje oko 53 stepena. Da li je to ok. Na kojoj snazi ventilatora vi drzite? Majstor mi kaze naj bolje greje kada naj slabije duva??

Kod mene su 3 Fujitsu i jedna Gree i sve rade na Auto Fan, same sebe šteluju.Kad postignu zadatu temperaturu ili se bliže istoj ispuhivanje je sve manje i manje.

Si porucio negde odavde ili negde iz Cajne?
Ako moze daj link.

Nemojte da bacate pare na te smesne merace...
Ja sam prvo imao to ali sam posle otkrio pametnu uticnicu koja je hiljadu puta prakticnija...
Meri trenutnu potrosnju, nedeljnu mesecnu i godisnju. Ubaci se i cena skupe i jeftine struje. Sve pamti i posle nestanka struje.
Prati se preko aplikacije na telefonu i kontrolise. Extra je stvar.
Narucio sam jos dva komada za brata.

milosbaltazar, link do te pametne utičnice?

Ja sam prvo imao to ali sam posle otkrio pametnu uticnicu koja je hiljadu puta prakticnija...
Meri trenutnu potrosnju, nedeljnu mesecnu i godisnju. Ubaci se i cena skupe i jeftine struje. Sve pamti i posle nestanka struje.

Misliš ovo

http://www.genelec.ba/content/image...d-link-pametna-uticnica-mydlink-home_370.jpeg

Control Your Devices From Anywhere
Meet the mydlink Wi-Fi Smart Plug (DSP-W215). It allows you to turn your devices on or off, wherever you are
Turn Devices On/Off with the Mobile App
Instantly turn devices on or off from your smartphone
or tablet.
Create On/Off Schedules for Your Devices
Set your devices to work for you whenever you want.
Help Prevent Your Devices From Overheating
A thermal sensor will automatically turn off overheating appliances.
Monitor Your Energy Use
Keep an eye on your energy usage and save a few bucks

Ako hoćeš imalo bolju cijena je 50€

Poslednja izmena:
Imate na AE ovo.

Ja ih imam nekoliko bez meteringa.

Broadlink Sp3,SP3S Power Meter Monitor,16A Timer wifi socket plug outlet Smart remote wireless Controls for iphone Ipad Android
http://s.aliexpress.com/eMjaAJVz

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

To je isto što je i SerijeS. naveo...ja sam kupio utičnicu baš sa opcijama koje si naveo za nekih 1500 dinara sa sve garancijom od dve godine.

I danas radi klima kako treba. Kada se pali eco mod na klimi i kako? Ja sam pritiskao na daljinskom al ne reaguje? I da li stvarno stedi?

Pa klima radi normalno, sem što neće dozvoliti da se kompresor zalepi za preko 70%. Ja to više ne koristim. Nema svrhe, ionako je predimenzionirana

Pa klima radi normalno, sem što neće dozvoliti da se kompresor zalepi za preko 70%. Ja to više ne koristim. Nema svrhe, ionako je predimenzionirana

I ja sam to prestao koristit na Nokriji i LLCC rade na Auto, čim postignu zadatu temperaturu i ne osjetiš da rade, bolje nego ECO mod.

S obzirom da većina nas zna koliki će doći račun od struje i koliko klime troše taj ECO mod je nepotreban.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno