Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

A1 podržava Treble :whip:

Poslednja izmena:
Nema vise one opcije za bateriju u padajucem nav baru sem ove battery saver gluposti.[emoji19] Sad sta god gledao moram kroz settings.

Zadrži Podešavanja i dobićeš prečice, kao i opcije za vidžete:

Prilozi

• Screenshot_20180102-195709_2.png
    Screenshot_20180102-195709_2.png
    469.6 KB · Pregleda: 228
Da li moze da se instalira gcam ako tell nije root-ovan?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Gledam na apkmiror,kako da znam koju da instalira? Pokusao Sam 2-3, nece da rade

Ima root i za oreo samo treba patched boot da se flesuje. Ima na 4pda tutorial.

Ja sam probao root na Oreo I gcam, sve radi, osim što je i meni drastično usporilo otvaranje kamere (i gcam i stock) pa se vratih na stock Oreo dok neko ne izbunari rešenje :)

Mene vec toliko nervira da razmisljam da ga reklamiram. Cekam ipak Or'o da vidim da li ce da se sredi i cekam novo zastitno staklo (mozda je ono uzrok). Kad to eliminisem ide na reklamaciju, jer pravi mnogo problema dok pricam.

To se i meni desava, isto imam zastitno staklo. Moguce da je do toga.

Nije to do stakla, jednostavno se tako ponasa senzor, nema tu reklamacije i pomoci. Sve je tu ispravno, samo senzor krene da brljavi posle nekog vremena.Koga to nervira, kada se uspostavi veza samo stisne kratko power button i dok se ne stisne opet , ekran se ne ukljucuje...

Poslednja izmena:
Da, da, to sam izvalio da kada stisnem power, posle nema problema.

Da li postoji opcija da se onaj drop meni vrati u tamnu varijantu kao sto je bio kod nugata?

Nije to do stakla, jednostavno se tako ponasa senzor, nema tu reklamacije i pomoci. Sve je tu ispravno, samo senzor krene da brljavi posle nekog vremena.Koga to nervira, kada se uspostavi veza samo stisne kratko power button i dok se ne stisne opet , ekran se ne ukljucuje...

Da je kod svih tako, onda bi konstatovao da nema leka. Ako je problem samo na pojedinim telefonima, onda mora ili zamena senzora ili zamena telefona. Inace, ne slazem oko konstatacije da je sve ispravno, a brljavi..

Opet, sacekacu..evo Oreo ie stigao, uskoro ce i novo staklo, pa če vidimo..

Malo sam ja duze u prici oko Xiaomi-ja i znam sta pricam.To je problem koji odavno postoji kod Xiaomi telefona, ne samo kod A1.Realno, nemam nameru da te ubedjujem, niti to zelim...reklamiraj telefon ako smatras da ima problem. Ja sam ti rekao realno situaciju... uzmes lepo ukucas u dialer *#*#6484#*#* i imas stavku ALS/PS, izaberi je i tu ces imati Proximity senzor, pa testiraj da vidis da li radi ili ne radi.

Postoji i određeni procenat ljudi kod kojih proximity sensor iz nekog razloga loše radi na bilo kom telefonu. Moja djevojka recimo - na posljednjih 3-4 telefona isto, skoro svaki put kad telefonira pali joj se ekran.

Ako A1 ima ikakav problem u tom segmentu, to je što se izgleda na proximi sensor ne gasi ekran nego samo ode u crno.

Malo sam ja duze u prici oko Xiaomi-ja i znam sta pricam.To je problem koji odavno postoji kod Xiaomi telefona, ne samo kod A1.Realno, nemam nameru da te ubedjujem, niti to zelim...reklamiraj telefon ako smatras da ima problem. Ja sam ti rekao realno situaciju... uzmes lepo ukucas u dialer *#*#6484#*#* i imas stavku ALS/PS, izaberi je i tu ces imati Proximity senzor, pa testiraj da vidis da li radi ili ne radi.

Pa videcu kako ce dalje da se ponasa. Bilo je momenata da mi telefon treperi kao jelka dok razgovaram, sto ne smeta samo vizuelno, nego se cesto desi da dodirom ukljucim spiker ili pauziram razgovor. Da nije toliko ucestalo verovatno ne bi ni obracao paznju, ali kad vec pocne da utice na sam razgovor, onda mislim da ima prostora za reklamaciju. Pitanje je da li na svakom telefonu bas toliko baguje ili je onako, sporadicno.
Btw, nemam nista ni protiv saveta, ni protiv konstatacija..razmenjujemo misljenja.

Postoji i određeni procenat ljudi kod kojih proximity sensor iz nekog razloga loše radi na bilo kom telefonu. Moja djevojka recimo - na posljednjih 3-4 telefona isto, skoro svaki put kad telefonira pali joj se ekran.

Ako A1 ima ikakav problem u tom segmentu, to je što se izgleda na proximi sensor ne gasi ekran nego samo ode u crno.

Kao da si mene opisao, pogotovo sam na A1 non stop palim speaker i prekidam poziv,ne znam sta da radim sa tim:)

Šta beše ovaj proces?
b49239ce66526ac9d690a95b10be978e.jpg

Kao da si mene opisao, pogotovo sam na A1 non stop palim speaker i prekidam poziv,ne znam sta da radim sa tim:)
Stisnes power dugme kada se uspostavi veza i ne brines :) Par puta uradis to svesno, posle prst sam to radi, prelazi na auto-mod :)

Ja sam probao root na Oreo I gcam, sve radi, osim što je i meni drastično usporilo otvaranje kamere (i gcam i stock) pa se vratih na stock Oreo dok neko ne izbunari rešenje :)

Evo upload-ovao sam na moj dropbox, promeni SELinux na permissive i kamera ce se normalnom brzinom otvarati. Naravno dozvoli root aplikaciji.

https://www.dropbox.com/s/h5w3ydo3d49tsqa/SELinux_Mode_Changer_11.0_Rus.apk?dl=0

Ovo je za sad trenutno resenje ko ima root i kome se kamera sporo otvara

Thanks me if I helped You :D haha

Poslednja izmena:
Da je kod svih tako, onda bi konstatovao da nema leka. Ako je problem samo na pojedinim telefonima, onda mora ili zamena senzora ili zamena telefona. Inace, ne slazem oko konstatacije da je sve ispravno, a brljavi..

Opet, sacekacu..evo Oreo ie stigao, uskoro ce i novo staklo, pa če vidimo..
Kod mene brljavi takođe a imam i zaštitno staklo. Kada malo zakloniš senzor tako što smakneš telefon, nema problema. Mislim da je problem daljina u odnosu na zvučnik slušalice pa senzor jednostavno ostane nepokriven?

Da ne ureknem, ali posle prvih par razgovora na osmici nije bilo problema..videcemo dalje.

Je l' probao neko slika u slici(pip) opciju, meni nešto ne uspeva?

Vrh Dno