Šta je novo?

Huawei P10 lite

Meni još nije stigao update isto uzet kod vip-a, single sim stoji na b170 i nema ažuriranja.

jesi probao check for updates? meni isto nista al kad sam otisao da cekiram pojavi se 180.

Jesam ali kaže da nema, jedino nisam probao preko kompa

Poslednja izmena:
I ja sam i dalje na 170, uzet u vip-u. Mislio sam da radim debrand ali čekam oreo, i tek cu tad da odradim. Do tad i ovaj 170 radi odlično.

Powered by Me

I ja sam i dalje na 170, uzet u vip-u. Mislio sam da radim debrand ali čekam oreo, i tek cu tad da odradim. Do tad i ovaj 170 radi odlično.

Powered by Me
Nemoj to da cekas. Neces moci na Oreo to da uradis. Uradi dok si na N, jer cim predjes na Oreo bice veliki problem jer ce Huawei promeniti particije, formate tako da ce biti vrlo, vrlo tesko. Jos nema ni Twrp za oreo za Kirin. A da ne pricamo o partucijama koje ce biti enkriptovane do bola.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gde ste videli da će ovaj telefon dobiti oreo? Jel ima negde da se pogleda koji telefoni će dobiti?

Poslato sa HUAWEI WAS-LX1 pomoć Tapatoka

Nemoj to da cekas. Neces moci na Oreo to da uradis. Uradi dok si na N, jer cim predjes na Oreo bice veliki problem jer ce Huawei promeniti particije, formate tako da ce biti vrlo, vrlo tesko. Jos nema ni Twrp za oreo za Kirin.

Pa da, to i kažem. Kad vidim da drugi počnu da dobijaju oreo, prvo ću da odradim rebrand na ver 192, ili koja god bude aktuelna tad, da bih dobio oreo preko update-a.

Powered by Me

Pa da, to i kažem. Kad vidim da drugi počnu da dobijaju oreo, prvo ću da odradim rebrand na ver 192, ili koja god bude aktuelna tad, da bih dobio oreo preko update-a.

Powered by Me
Aha, pogresno smo se izrazili. Debrand ili rebrand mislio sam na konvert u dual sim ili c432 globakni EU model. [emoji4]

^^
Moja greska mozda, mislio sam na to da samo predjem na neku verziju koja ce doiti oreo ranije, nego da ne cekam vip i njegov update.
Tj update za C738, jer je ocigledno da oni mnogo kasne.

^^
Moja greska mozda, mislio sam na to da samo predjem na neku verziju koja ce doiti oreo ranije, nego da ne cekam vip i njegov update.
Tj update za C738, jer je ocigledno da oni mnogo kasne.

Da, morao bi da debrandujes C738 u C432 jer Eu globalni model uvek prvi dobije posle Kineza.

Može li link do uputstva za rebrand?

Powered by Me

Danas odem u Huawei radnji u Ušću, cena flip maske 3000 din I imaju samo belu, ostale će stići, ne zna se kad. E, rekoh sebi, sad neću da uzmem iz inata. Tražio sam oriđiđi masku za leđa, ista kao flip samo nema preklop za ekran, gleda me riba bledo i predloži mi silikon. Rekoh joj, slušaj devojčice, lakše bi mi bilo da se probijemkroz prvu liniju fronta pod punom ratnom opremom i to puzeći, nego da tri sata tražim mesto u garaži Ušća, i dva sata da dođem do istog da bi mi ti ponudila silikon ( ne njen, naravno), koji mogu kupiti na trafici.
Više ne idem tamo.

Kod moje devojke je b185 i nema update-a uopste. Mada joj telefon za sad vidim ok radi, nema nekih stucanja i ne zali se.
Inace da li moze preko kompjutera da se update-uje na noviju verziju i kako? Telefon je iz Telenora.

Uradio danas update na b191,nema nikakvih problema.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Kod moje devojke je b185 i nema update-a uopste. Mada joj telefon za sad vidim ok radi, nema nekih stucanja i ne zali se.
Inace da li moze preko kompjutera da se update-uje na noviju verziju i kako? Telefon je iz Telenora.
Instaliraj Hi Suite na kompu. Aktiviraj developer mode na telefonu i tamo uključi otklanjanje usb grešaka (debugging). Nakon toga poveži telefon sa kompom, pokreni Hi Suite i čim ti on prepozna telefon ponudiće ti update ako ga ima.. I da, kad to radiš neka ti baterija na fonu bude preko 50%.

Poslednja izmena:
@zulu10
Dual sim P10 lite iz mts. Za pravna lica. Kad uzimaš kao fizičko lice, "uvale" ti single sim (bar je tako bilo u avgustu kad smo u firmi uzimali telefone).

WAS-LX1C432B192 je verzija na telefonu

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@encarta
Katastrofa, kao i obično kada se kod nas "pružaju usluge" korisnicima.
Meni je interesantna ranije pomenuta sa aliexpressa.
Možda ne bi bilo loše da još jednom potvrde kolege koje su stavile ovu masku kako su zadovoljni :)

Ja sam trazio dual sim,nisu imali tad mozda imali nisu hteli da daju.

U VIPu su bas azurni. Juce sam dobio update 180 i instalirao. haha nema veze sto kasne za par verzija ili cekaju da budu proverene pa puste. Ko zna sta je :)

U VIPu su bas azurni. Juce sam dobio update 180 i instalirao. haha nema veze sto kasne za par verzija ili cekaju da budu proverene pa puste. Ko zna sta je :)
Nije mi jasno samo zasto Huawei radi te namenske softvere za pojedine oparetere. To ima smisla ako operateri zele da zakljucaju sim ksrtice za njihovu mrezu. U ovom skucaju nema nikskvog smisla i logike to je trebalo da bude sve C432 Eu global model. Vodafon ima c02 ali oni ljudi zakljucavaju kartice. Za ostale cista ludost..

Zašto? Pa ako nešto ne valja sa buildom ko će prvi da dobije po njušci od korisnika? Operateri. Osim toga brendirane verzije imaju i neke dodatne app koje određuju operateri i sve još prolazi i njihovu proveru.

I nije samo kod Huaweija slučaj jer vidim da je i sa LG ista stvar.

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zašto? Pa ako nešto ne valja sa buildom ko će prvi da dobije po njušci od korisnika? Operateri. Osim toga brendirane verzije imaju i neke dodatne app koje određuju operateri i sve još prolazi i njihovu proveru.

I nije samo kod Huaweija slučaj jer vidim da je i sa LG ista stvar.

Sent from honor 8 lite using Tapatalk
Koje dodatne aplikacije to ima build za Vip ili Mts....Pre ce zeznuti softvere za te manje operatere nego za citavu Evropu....

Meni je P9 lite bio brendiran, ali sam mu ja odradio debrand baš zbog apdejtova, a sad ne sećam se tačno šta sam imao od app na njemu osim Vip-ove teme. Honor 8 lite mi je global tako da tu nisam imao ništa, dok sestra i keva na njihovim brendiranim LG-ima imaju Moj Vip, Vip Drop i i još nešto od tih aplikacija i to kao sistemske ubačene dok su na Huawei-ju mogle da se uninstalliraju. Sa buildovima isto kasne naspram global verzija.

Meni je P9 lite bio brendiran, ali sam mu ja odradio debrand baš zbog apdejtova, a sad ne sećam se tačno šta sam imao od app na njemu osim Vip-ove teme. Honor 8 lite mi je global tako da tu nisam imao ništa, dok sestra i keva na njihovim brendiranim LG-ima imaju Moj Vip, Vip Drop i i još nešto od tih aplikacija i to kao sistemske ubačene dok su na Huawei-ju mogle da se uninstalliraju. Sa buildovima isto kasne naspram global verzija.
Pa to kazem, kasne, a sa tim sistemskim aplikacijsma su kao eto nesto postigli.... Bzvze. Ali ok je to opreraterima, dobiju build gratis od Huawei sa tim aplikacijama, ali za korisnika i ne bas korektno. Mada vecina korisnika ne zna ni sta je emui, Nougat i tt.... Tako da mlatimo praznu slamu. Mi sto posecujemo forume smo u manjini

Kakvo crno dobro,da operateri brckaju po sitemu.Ko su oni da to rade?Proizvodjac je Huawei,a ne operateri.Neka operateri rade svoj posao (neka poboljsaju kvalitet svojih mreza),a ne da se prave mnogo pametni.Postali cisti preprodavci.Slicni onima sa pijace.Ali kako sto ovde covek rece.Vecina ljudi ovde,veoma malo zna sta je sta.

Vrh Dno