Šta je novo?

Moto Z

Provericu u svakom slucaju, ovo mi se prvi put desilo, cak sta vise prvi put video, a nikad cuo za ovakav problem.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

***, zalomilo se bas nesrecno...

Moto Z via Tapatalk

Da ne otvaram novu temu a vezano je opet za Motorola Z seriju. Kako se vama cini ova nova Moto Z2 Play, kako se pokazala ako je neko ima? I kakva je baterija na njoj i kamera u odnosu na druge telefone te klase? Ako moze neko nesto ukratko da mi kaze. Razmisljam se da ga uzmem preko Mts paketa, video sam ga uzivo i deluje mi bas kvalitetno izradjeno. Jedino me nervira sto kamera malo onako strci ali ajd. I gde bi mogli takodje da se nabave povljno modovi za nju, generalno powerbank i eventualno onaj mod za kameru?

Baterija trenutno nigde u Srbiji. Povremeno se pojavi samo u Gigatronu za oko 9k din. Kamera mod VIP i Gigatron za 31k din. Sve ostalo "povoljnije" samo ako izleti po oglasima negde.

OK, a da li mogu neki od ovih mdoova da se naruci preko interneta da salju za Srbiju, a da opet nije neko kidanje sa cenama?

I da li moze neko da mi kaze utiske vezano za ovaj telefon Moto Z2 Play?

Ja ga koristim i prezadovoljan sam telefonom. Odlican hardver, jako brzo obavlja sve zadatke:), nema nikakvog laga ili slicno. Kazu da u januaru dolazi Android 8.0, kamerom sam zadovoljan, danju slike odlicne, nocu isto dobre, ima boljih ali ne u ovom cenovnom rangu. Moj savet za Moto Mod, baterija je na telefonu odlicna i bolje skupi pare i kupi projektor to je najkorisniji Mod. Koliko znam svi modovi se mogu poruciti preko Gigatrona.

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

OK, a da li mogu neki od ovih mdoova da se naruci preko interneta da salju za Srbiju, a da opet nije neko kidanje sa cenama?

I da li moze neko da mi kaze utiske vezano za ovaj telefon Moto Z2 Play?
Probaj preko Amazona (traži podebno na amazon.com i posebno na amazon.de), neki odande šalju i za Srbiju. Pored poštarine sve naručeno van zemlje ti podleže naplati PDV-a i + carini ako vrednost naručenog prelazi 50€ ako se kupuje tj 70€ ako ti neko lično šalje. Tako da ako naručuješ računaj nekih 30-tak % više nego po toj ceni po kojoj nađeš preko

Da da za to znam. Bogami nisu bas jeftini modovi za njega, a retko ko salje za Serbistan.

Inace telefon mi deluje kvalitetne izrade. Narucio sam ga na kraju preko MTS-a uz paket.

@drdekzar
Hvala na predlogu, ali ne bi uzimao taj mod za projektor ne vidim svrhu kod mene generalno. Ovaj mod mi se najvise sivdeo za kameru i bateriju taman da ne kacim bzvz onu externu i tako vucaram u dzepu dok se puni. Meni je bilo bitno samo da telefon ima dobru kameru i da sto kazes brzo obavlja zadatke, da ne zabada. Na zalost nisam u mogucnosti da dam vise novca, inace bi najradije uzeo P10. :)
A do sad nisam nikad koristio Motorolu kao mobilni telefon zato ne znam kako su se generalno pokazale u praksi i da li su kvalitetne...

Ako si iz BG-a mozemo se naci u gradu da probas Moto Modove[emoji3]

Jesam iz BG-a sam. Moze kad mi stigne telefon sto da ne. :)

Ako na napunjen telefon nakačite taj battery mod koja se baterija prvo prazni?
Pretpostavljam taj mod ali bolje da pitam vas koji imate telefon :)

Nisam nikada kacio na napunjen telefon. Ali cim se stavi na polu prazan on dopunjava bateriju telefona.

Ako na napunjen telefon nakačite taj battery mod koja se baterija prvo prazni?
Pretpostavljam taj mod ali bolje da pitam vas koji imate telefon :)
Prvo mod baterija pa onda iz moba tj zavisi od moda rada baterije koji koristiš. Ako koristiš defaul mod, dodatna se troši i održava bat. moba na 100%. a kada se isprazni mod onda troši bateriju iz moba. Ako koristiš efficiecy opciju onda prvo troši bateriju moba do 80% pa posle nastavlja mod bateriju da troši. I kad nju potrpši nastavlja onih 80% od moba da troši.
Ako staviš mod bat na polu prazan ili skoro prazan mob uvek će da dopuni do 80% (ili 100% ako izgura :D ) pa onda nastavlja po planu i programu :))

82c48bfbfb2f3c25a337b262599c564d.jpg

Poslednja izmena:
E to je odgovor koji sam zeleo da cujem :)
I svidja mi se sto moze da se bira izmedju te dve opcije.
Hvala na pojasnjenju :)

Ja ga koristim samo u efficiency modu, realno moze da napuni bateriju nekih 60% po mom iskustvu.

Meni se nikad nije ugasio u toku dana, kakav god bio - bez battery moda, naravno. :D

Projektor mi je apsolutna pobeda, zvucnik koristim, kameru slabo... Doduse, uskoro putujem, pa ce biti od koristi. :)

Moto Z via Tapatalk

Noob pitanjce kako moze da se bira izmedju turbo charge (brzog punjenje) i obicnog, gde se nalazi to u opcija nikako ne mogu da nadjem?

Nema toga kao opcija. Koristi punjač sa manjom amperažom ili priključi na usb računara i puniće ti "normalno". Mada, ne vidim razlog za to

Pa koristicu ovaj njegov punjac, nemam drugi. Al vidim da na njemu pise da ima opcije da puni na 5V , 9V i 12V. Pa me zbog toga interesovalo kako mogu da namestim da puni normalno, a ne stalno da bude na fast charge? Nemoguce da nema ta opcija, znam da kod Samsunga postoji da biras da li hoces brzo punjenje ili klasicno.

Tako je, na samom punjacu pise output 5V=3A or 9V=1.6A, or 12V=1.2A.
I interesuje me takodje kako moze da se ukljuci led notifikacija? Uopste mi ne pali led, kada mi stigne sms, viber poruka ili kada je na punjacu.
I kako moze isto da se nameste badge notification? Da mi ispise broj na samoj aplikaciji koliko imam neprocitanih poruka ili propustenoh poziva.
Precesljao sam sve i nigde nisam nasao da ovo podesim. To sam sve imao na starom Samsungu.

A, na punjač misliš, ok.
LED notifikacija, na žalost, ne postoji na Moto Z.
Badge notification ćeš rešiti samo nekim loaderom (ili aplikacijom ako postoji) ili sačekaj da izađe Oreo.

Ili neki custom launcher kao Evie ili nova. :)

Da lančer sam hteo da kažem, ne loader. Lapsus.

Jel ce onda i launcher da sredi i badge notification i led notification, generalno Nova Prime? Jer sam nju bio odavno skinuo kada je bila neka akcija free. Ili cu za led notification trebati da skinem neku drugu aplikaciju i koju?

I znaci za punjac ako sam skapirao u sustini ne moze da se namesti tj. bira da li ce da puni turbo charge tj. fast charge ili obcino? On uvek puni turbo chrarge? Jer mi nije jasno zasto na samom punjacu ima one razlicite voltaze i amperaze, znam kod Samsunga da sam mogao da biram.

I isto me interesuje vezano za zvuk kako mogu da namestim da odmah bude glasan kada mi stigne poruka ili neka notifikacija? Uvek bude malo stisan kao kad zvoni prvo lagano zvoni pa se pojaca. Nisam i to mogao nikako da pronadjem kao opciju a sve mi je na max pojacano.

Izvinjavam se unapred ako sam malo dosadan i postavljam noob pitanja, nemojte zameriti. cheers

LED fizički ne postoji. Neće nikakva aplikacija da ti pomogne da se "upali".
Postoji jedna skrivena bela led diodica u desnoj ivici zvučnika koja se aktivira na sekund kad se radi update. Bilo je neke reči da su probali da je upale rutovanjem i modifikacijama ali odavno se ćuti o tome...

Poslednja izmena:
I meni su u početku nedostajale led notifikacije, posle sam se skroz odvikao, pogotovo što ima super sistem notifikacija, plus se sve pokaže na pokret ruke, tako da u principu i ne trebaju, odlično osmišljen sistem

Pa ajd moracu onda i ja da se naviknem bez njih. :D Da ga bes kako to nisu ubacili. Mada jeste im dobar sistem osmiljen sad tek provaljujem neke forice. Nisam nikad doduse koristio Motorolu, bio sam skeptik. Al svidja mi se kako lezi u ruci i sto mogu bez problema da radim sve sa jednom rukom, i kamera me isto odusevila dobar je kvalitet slike.

A za zvuk, da li ima neko resenje da kada mi stigne notifikacija neka da se odmah cuje na najjacem, a ne onako malo priguseno? Tako mi zvoni npr. prvo malo priguseno pa se pojaca, al´ za notifikacije uvek se oglasi malo prigusneo.

I znaci za punjenje isto nema nikavo resenje da se podesava da li ce brzo ili obicno punjene biti? Reko da ne spalim bateriju ako samo puni na fast charge, tako je moj brat brzo zeznuo bateriju na Note 4 stalno ga punio na fast charge.

Poslednja izmena:
da li postoji neka tempered glass zastita od ivice do ivice?

Vrh Dno