Alex, u vezi tvog pitanja oko veće količine onih zezalica za BC farmu, tačno je što si čitao, znam lika koji je naručio 5 pari uložaka za patike, to je 10 komada, i zbog toga su ga zezali, da ne verjuje čovek.
Kao, maximalna količina za ličnu potrošnju je 5 komada istog proizvoda (zakonski) ali mislim da je to kod naših nadrndanih carinika oko 3 komada i čim vide više nego što im se sviđa traže dozvolu za uvoz koju možeš da dobiješ samo ako uvoziš na firmu a da tražiš firmu koja bi ti to odradila ne isplati se.
Ima gomile ljudi koji su se popalili na prodaju bižuterije, ono prstenje 50 centi i tako to, mislili ljudi laka lova, kupe za 50 dinara prodaju za 550 ka ono prc malo, dobili po nosu samo tako.
Sigurno si primetio kako to ide u srbiji, "ukradeš" od države 5000 din i ideš u zatvor a ako ukradeš 5.000.000 dobiješ tapšanje po ramenima kako si sposoban itd...
Ne možeš ti sad puno toga da odradiš, sačekaš da vidiš šta će biti, ako kojim slučajem prođe slaviš ako te zvrcnu kažeš "nisam ja ništa naručio to je neka greška"...
Pozdrav, narucio sam preko AliExpress-a separator za lcd I platio ga 50.11e sa besplatnom dhl dostavim. E sad posto su me zvali iz dhl-a I rekli da mora da se carini na pravno lice (koje nisam) da I ako nadjem firmu na koju će da se carini morati da naplati troškove špedicije, pdv I carinu na 50.11e. Sad me zanima pošto je najverovatnije da ću vratiti paket, kakva su iskustva sa ovakvim situacijama oko vraćanja novca? Da li vraćaju pun plaćeni iznos, deo novca ili nevracaju ništa. Hvala
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Šta si uradio oko ovog?
Ovo je klasična priča sa DHL-om, samo mi nije jasno zašto ti traže da se carini na pravno lice, nešto mi ne deluje logično da je zbog tipa robe pa kao aha, "separator ekrana je za neki servis to se ne naručuje za dnevnu sobu!" ili si naručio na adresu firme gde radiš (velika greška btw.)
Inače imaš sličnih priča od pre, ljudi se ne informišu, vide DHL dođe povoljno pa ajde međutim DHL radi sve po PS-u da je ispod 50evra imao bi mnogo veće šanse da prođeš bez ikakvih dodatnih troškova, ovako piši propalo, i nemoguće je s njima postići bilo kakav "dogovor" a čak i ako nađeš neku firmu koja bi pristala da odradi uvoz, a većini se ne cima za ovako nešto, to će papreno da košta, nije to samo carina i pdv (32%) i špedicija (koja kod DHLa izađe oko 4000-5000 din) već i troškovi i zarada te firme koja bi ti učinila uslugu i provukla preko papira taj separator. Ovakva avantura lako može da izađe 250-400 evrića...