Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ubacio sam MGC_5.1.016_7.0+C2API_v.1.3_AllinOne_HDR+_front.apk, neko je postavio link u ovoj temi. Nekako su mi isprane boje. Kao da fali malo saturacije i kontrast. Inače je odlična. To sve u poređenju sa stock kamerom. Jesu i vama takve boje. Podešavanje 6p, 6p, very high.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vidi da ti nisu pojacani kontrast i saturacija na stock kameri, cudno, uglavnom su boje izrazenije sa gcam...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Velika prednost na strani gcam

Oduševljen sam. Ali sam skinuo Snapseed i Lightroom pa ću malo dorađivati slike, da li temperaturu, kontrast, saturaciju...videću.

Pitanje, planiram da nako 72 sata od danas, rutujem zenin note 4x, neko spominje magicdisk, neko supersu(ja sa njim na mi max). Da li moze supersu?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

tacne su boje samo nisi navikao jer u miui kameri sa samsung senzorom se bas istice to neko zutilo kao sto si i okacio u primeru. meni je to bas smetalo dok nisam presao na gcam. probaj i podesavanje:6p, pixel 2017 zsl hdr+, super high

I meni se čini da su detalji malo slabiji u odnosu na 6p.

Odavno poznato: nexus configs - vise detalja (ostrina), ali i vise suma, pixel - manje suma, ali i manje detalja (nekako zamagljenije izgleda). Svako bira sta vise voli

Pa da, verovatno to software pegla sum i samim tim se gubi na oštrini, to može većina programa za obradu. Ja ću ipak ostaviti 6p.

Jel moze neko da mi objasni sta se ovde desilo :D pisao sam davno za sd karticu..
Prvo je pocelo da izbacuje notifikaciju sd card touch to explore il tako nesto kao da je tek ocitao, i to me smaralo, pa da ne bude to najveci problem rmn4x mi je priredio bolje :D
Uopste vise nije video sd, i u medjuvremenu nisam imao prilike da probam tudju ili da tu moju probam negde ili na svoj komp..
I evo novosti sad dodjem kuci eto opet te iste notifikacije i otvorim kad ono ocitava karticu i vidim njene fajlove..

Kako je to moglo da se desi? Kako je sad vidi a bukvalno unazad pa slagacu jace od mesec sigurno nije video sd, vec sam odustao od nje..
Koja je fora?

I non stop citam kako gurate po 9,10h sati SOT-a
Otkljucan mi je telefon i nedavno sam stavio novi miui al meni ide po 7h
Jel ima neko preporuku za ROM, jer iz citanja vidim da koriste ljudi razlicite...
Jel postoji neki da je stable za svakodnevnu upotrebu :) nekako veci deo teme citam o kameri :D Pa ne nailazim na ovo sto me zanima, da ne bude- "pominjano je 12398x" :)

Poslednja izmena:
Postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi ali moram i ovde.Na redmi 4x, benchmark forum aplikacija mi ne radi kako treba.Tacnije nemam MENI u app.Da li neko zna zbog cega ? U pitanju je obicni redmi 4x,nije note.Izvinjavam se sto pitam na sve strane ali mi bas smeta to.

@GR-44, što se tiče SOT-a to je individualno, zavisi na koliko ti je osvetljenje, ako je na auto onda zavisi koliko si po danu napolju..., zavisi od aplikacije koje koristiš, da li si na 2g 3g 4g wifi. Najbolje ga puni do pred spavanja ( na 100%) skini sa punjač i ako ti skine od 0-2% sve je ok. A možeš da ubaciš i BBS pa lepo proveriš. Imaš temu na forumu i isprati uputstvo u prvom postu te teme.

Postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi ali moram i ovde.Na redmi 4x, benchmark forum aplikacija mi ne radi kako treba.Tacnije nemam MENI u app.Da li neko zna zbog cega ? U pitanju je obicni redmi 4x,nije note.Izvinjavam se sto pitam na sve strane ali mi bas smeta to.
Zadrzi menu dugme na telefonu...

meni je uvek nakon reseta telefona opet normalno čitao karticu iako izbaci da je corrupted

meni su se svi problemi sa čitanjem sd kartice rešili nakon ažuriranja na miui 9.

Da li se ikom desilo da mu twrp nece da vradi bekap samo izbaci crvenim slovima no partition selected for restore?

al uporedjivao sam sa nexus 6p, malo su detaljnije sa 6p

Misliš na podešavanja ili telefon Nexus 6P?! Ni sa jednim podešavanjima nisam dobio fotke kao sa 6P, ni blizu *** sa RN4, pogotovo u uslovima slabije osvetljenosti, tu je Nexus 6P mnogo bolji od RN4.

Ne, ne, mislio sam na podesavanja... A to sto kazes, telefon nexus 6p je svojevremeno imao najbolju kameru, a boga mi i danas top 5-7

ja uporedio ona dva profila 6p+6p i 6p+pixel zsl hdr+, nema bukvalno nikakve razlike u detaljima i šumu (hdr on). ni minimalne, kao da je potpuno isti profil. ostavio sam pixel zbog zsl. sa zsl su svetlije slike jer ne radi dynamic range kao hdr+ i imaju manje šuma+brži processing. mana je što ruka mora biti baš stabilna i ne znaš u kameri kad možeš da uslikaš sledeću a da i ona ima hdr+ obradu. kad je hdr+ on ne dozvoljava slikanje dok ne odradi šta ima

Ivane, verovao ili ne sa ovim poslednjim softverom iste su mi ili bolje slike na rn4x nego sa nexusa 5x :) nije kao onda kad si ti kačio poređenje, sad je još mnoooogo bolje. prednja kamera je tek ludilo. jedino što su spore kod okidanja u low light uslovima ali ako gledamo samo kvalitet to je to. da mi neko sad pokloni pixel 2 odmah bi ga prodao i uzeo keš :D

Zumiraj obe slike do kraja, tad ces primetiti razliku, mislim to je generalno ne potrebno jer ko ce zumirati sliku maksimalno, ali eto, cisto da vidis razliku

Nazad
Vrh Dno