Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahahah, ne znam zasto koristite forum za raspravke ovakvog tipa. Nije ovo soba za privatne chatove. Sto se tice interpolacije, to sam bio ja i nisam se zalio jer nemam ja sta kome da se zalim. Da si pazljivije citao shvatio bi nacin na koji ja razmisljam. Primetio bi i da se neko odmah ispod potpuno slozio sa tim. I generalno morate da shvatite da su ljudi razliciti, da se bave razlicitim stvarimila o kojima razlicito znaju i da razlicito pristupaju problematici i nacinu resavanja odredjenih pitanja. Dalje to bi trebalo da istolerisete cak i kad se potpuno ne slazete i cak i kad ste potpuno u pravu a ne odmah podsmeh, prezir, streljaj ga i slicno. Ja da sam hteo o tome svemu da ucim sta ce mi forum onda? Kad bi znao ti sta ti sve ne znas i ne mozes da googlas sto ja znam, pa nista. Valjda je to normalno, ne moze covek sve da zna, niti treba. Naglasak na, niti treba.

Sent from my D5803 using Tapatalk

zapravo forum je pravo mesto za to, gde dobijes sve potrebne informacije pa ti dalje bi glavu sta ces da kupis. Dakle ako ti je bitan signal domacih i kablovskih operatera svatio bi koliko je interpolacija bitna na 4k televizorima. To sto tebe ne zanima sta je vec sta ima bolju sliku to je vec drugo. Napisah u drugoj temi, niko pogotovo ovde nije testirao ni imao sve modele televizora tako da kad padne pitanje da li je bolji fidler 46kjgduflh12 ili amigo 47uiafhj78 tesko da je neko imao oba televizora da proba. Na osnovu dostupnih informacija moze se zakljuciti nesto ali uvek je prisutna ona stara i na tarabi pise... ako se vec razumes u pravo (predpostavljam da si neka vrsta advokata) i da ja sad tebe pitam za savet kako sta da odradim, da mi postupno objasnis sta gde da izvadim, kome da se javim, sta da zavrsim, uz sve to i besplatno da odradis za mene ceo postupak da li bi mi "forumski" napisao sve ili bi rekao dodji kod mene u kancelariju? Jer zasto bi ja nesto zavrsavao kad postoji forum? Niko ovde nikog nije napao vec dobijate odgovore koje su vredne necijeg vremena i znanja, niko nije drugome kriv ako ne zna ni sta je pitao kamoli da razume odgovor, a to sto si napisao da postoje samo pitanja bez odgovora su upravo zbog takvih konstatacija.

taj sto se ispod slozio sa tobom je zapravo napisao
Trebalo bi napraviti temu koja ce se baviti iskljucivo kratkim opisima konkretnih modela tv-a od strane vlasnika,za sta ih koriste, eventualno odgovore na pitanja drugih o konkretnom modelu (bez preporuka tipa dal ovaj ili onaj) ... da bi ljudi bar od prilike znali sta da ocekuju(hteo sam ja cim kupim neki tv tako nesto da odradim za onaj koji budem kupio, i za lg 49uj701v).

Ovako kako je sad je besmisleno, jer sanse da je neko probao i recimo lg 49xxx ili samsung 48yyy pa da moze da da savet je skoro ravan nuli. Ima previse razlicitih modela i previse razlicitih primena da bi savet za jednog bio dobar za nekog drugog.

dakle dobijete sve potrebne informacije, panel, priključci, svetlina, kontrast, boje, ugao gledanja, ambijent, razlozene karakteristike kako i zasto pa dalje ako znas sta hoces onda zavrsnu kupovinu obavis ti, a ne neko za tebe. Koga ne zanima sta je konkretno pitao i savet kakav dobije taj odgovor ne treba ni da ima.

tetke mi :D ma salu na stranu gledao na guglu i nisam nasao nigde u ponudi?? ako gresim neka me neko ispravi.. mozda se tek pojavio na trziste? a po onome sto sam video na netu je odlican tv

Imam ja u radnji 65SJ80, ima lepe boje ali se nalazi pored 65KS9000 pa je malo inferioran [emoji16] Salim se, uglavnom ko uzima 4K za kablovsku i nista drugo neka batali, bacanje para, e sad ako budete pustali full hd materijal sa Netflix-a npr osetice se razlika slika je vrhcina, govorim iz licnog iskustva, a npr 720p ripovi raznih serija izgledaju korektno, a 4K ne treba komentarisati, tu vec padas na pod (Suicide Squad od 40gb[emoji57])... dakle full hd za kablovsku i filmove nize rezolucije, a za gejming, YT, netflix i HDR, a kablovska nije primarna osim sporta onda 4K po mogucstvu sa quantum dot, tu se pravi razlika (pogledajte u obliznjoj prodavnici razlika je velika) [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

@MarkoZ - vrlo rado bih zavrsio ovu raspravu do kraja samo trenutno stvarno nemam kad. Ne slazemo se, to je sigurno. Svako ima svoje motive i najcesce oni nisu dobrocine prirode. Mozemo da nastavimo posle N.G.

@Marko1996 - Sta ako neko hoce sve to zajedno? Sta onda? Nazalost ja cu uz sve to sto si naveo koristiti televizor i kao televizor (sbb digitalna)

Ja sam ovaj model 55SJ80 kupio da ga koristim kao tv za sve, od Maxdome.de pa do gledanja redovnih nemačkih hd programa što imam u paketu,takodje i youtube itd itd...
Za sad u odnosu na samsung koji sam imao, jer je nažalost jutros riknuo, jer je ekran bio zelene boje :) ovaj LG je primetno mnogo bolja slika, boja, zvuk itd itd..
Koliko se kreće kod nas cena za nov 55SJ80?

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

@karudijan
na zalost ne mogu oko nove, zurke, zivot, treznjenje, posao sve po malo... :) a i ne trazim raspravu. ne slazemo se sigurno, ti bi sve na tacni, ja bi da neko nesto i nauci i postuje tudje vreme i znanje kao i novac koji je odvojio da bi nesto saznao i znanje podelio... ono sto mogu da potvrdim (iako nekoliko vas izgleda ne misli tako) je da su se ovde uvek davali dobronamerni saveti. ja se izvinjavam ako si se nasao uvredjenim sto sam rekao da niko ne moze za vas odlucivati ili ako ne razumete ni pitanje, a kamoli odgovor ili da odvoji 5 minuta vremena i sazna sta ga zanima, stvarno nemam nameru ni da se raspravljam ni da nastavljam dalje. Ja se samo nadam da Vam neko drugi ne bira skolu, hobi, posao, devojku, zenu... :) biranje televizora kao sto je receno nije najbitnija stavka u zivotu pogotovo ako se nekome da savet, a taj odgovori kako nije u pravu i da to njemu ne treba... forum upravo sluzi da cujes vise razlicitih misljenja i (nadam se) sam odlucis sta god da je u pitanju. Niko ovde ne ispoljava ni podsmeh ni prezir ni slicno to moze i malo da se okrene da vi ponizavate one koji vam pomazu npr rekao si da tema postaje neupotrebljiva, pa zato jer ovako izgleda jedan razgovor: zdravo ja hocu to za to; pozdrav kojom cifrom raspolazes, odakle gledas, sta gledas, imas ovo i ovo, ako ti ovo ne treba imas ovo ili jeftinije ovo, dodas jos malo i imas ovo ili ustedi i imas ovo; fljas ne svidja mi se otkud ti znas sta meni treba ljudi su razliciti, necu 15 odgovora meni treba konkretan odgovor sta meni treba, zasto pametujes...

Ne razumem sto ja moram da znam sta je interpolacija i bitrate da bi dobio odgovor da li je dobra slika nasih emitera digitalne kablovske televizije na 4k uhd televizorima.

slika varira od modela do modela, proizvodjaca, kvaliteta procesora, kvaliteta emitovanog signala i najbitinje - cenovne moci. Kako sad ti nekome da odgovoris da li je dobra slika kada, ajde sto ne znas sta je interpolacija to je druga prica mozda i nebitna, ima toliko faktora koji uticu na odgovor i da li uopste ti modeli opravdavaju cenu jer nekome ce slika biti odlicna, a nekome uzasna. Sta god da odgovoris je nezahvalno jer ne znas da li neko primecuje razliku ili ne. Naravno da nisu svi entuzijasti ali ako dodjes da pitas u specificnom forumu za savet valjda hoces da ti odgovori neko ko zna sta prica, ti valjda dalje znas sta ti treba? Ili bi da odes kod dotora da ti leci prehladu, a tebi puklo slepo crevo.

elem opet krenuh u uzaludno objasnjavanje, nije bilo bas namenjeno tebi, malo i branim clanove koji ionako malo pisu, vec neka smernica svim novim clanovima da ne shvataju savete olako od ljudi koji ih daju, niti preozbiljno. time samo doprinosite manjem broju odgovora. ako vam treba pojasnjenje sta je koristite google ili pitajte.

Poslednja izmena:
Sutra je Sony dan u THM... mlak popust od 10%... Kupiti ili cekati neku sledecu akciju? Nisam pametan... Izbor je pao na 55XE85, iako stalno razmisljam da li dodati za 55XE90, cene u radnji 165/190, cene iz uvoza 1050/1250.

Koji LCD TV?

Uzmi XE90. U tehnomaniji je 171k.

Poslednja izmena:
@MarkoZ - vrlo rado bih zavrsio ovu raspravu do kraja samo trenutno stvarno nemam kad. Ne slazemo se, to je sigurno. Svako ima svoje motive i najcesce oni nisu dobrocine prirode. Mozemo da nastavimo posle N.G.

@Marko1996 - Sta ako neko hoce sve to zajedno? Sta onda? Nazalost ja cu uz sve to sto si naveo koristiti televizor i kao televizor (sbb digitalna)

Ako hoces sve to zajedno moze, samo onda ne kupujes srednji rang televizora vec srednju visu i najvisu kategoriju, a evo ti po modelima otprilike:
Samsung: QLED ili KS serija ako moze da se nadje
Sony: XE80 pa na vise do OLED-a
LG: SJ80 pa na vise do OLED-a

Znaci dresi kesu ako hoces da imas koliko toliko zaokruzen paket jer svi ovi televizori imaju odlicne procesore za obradu slike nize rezolucije (pogotovo Sony sa X1), odlicni su za filmove gejming ma sta god da ti treba...

@Bogi79 55SJ80 je bio oko 150k plus minus 50eur, a 65 je 217k trenutno.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ja za nekih dva sata uzimam TV a i dalje se lomim IZMEĐU Sony 55XD7000 i Samaungovog 50MU6100. Prije sam za Sony jedino se bojim njegovog Androida.
Pomoć!

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

@bogi
jeftinije su cene napolju nego u srbiji sto je i normalno, ekonomsko smo slabiji, a imamo i porez i carinu.

@zeljko12
pa razmisli da li ti vise igra ulogu 5 inca (12,5cm) ili smart. sony nema klasican android na toj verziji i imas neke bazicne programe (browser, youtube...) sto sa druge strane ako neces preterano koristiti smart i nije toliko lose. Samsungova platforma jeste bolja ali je pitanje da li ces koristiti sve to.

Pitas sta da uzmes od ona dva modela, na kraju kupis treci? E zato ljudi nece vise da daju savete...

Pitas sta da uzmes od ona dva modela, na kraju kupis treci? E zato ljudi nece vise da daju savete...
Prvo, model je isti samo je veličina različita.
Drugo, mislio sam na 55 ali je predikcija stavila 50.
Treće, ne kvari mi zadovoljstvo i sreću što sam upravo uzeo tv. [emoji6]

Svakako hvala svima na savjetima, a ja ću se potruditi da opišem ovaj moj kako bih drugima pomogao.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

@Marko1996 Hvala Marko. Moj problem je u najvecoj meru u tome sto mi ne odgovaraju dijagonale preko 49-50'. Gleda se frontalno sa max 2,5m pa mi je i 43' ok. Zato se razmisljam i nekom kvalitetnom FHD dobrom telvizoru obzirom da mi manje dijagonale zavrsavaju posao, odnosno razmisljam.da li mi u toj dijagonali uopate znaci UHD. Nasao sam 43' XE8005 za 600 evra samo nema 5 godina garancije nego 2 divlje klasika. Svraticu ja do tebe u radnju sigurno. Ako ima nekih preporuka za dobre FHD smart televizore u tim dijagonalama slusam. Hvala i pozdrav

neko ce ti reci da ima razlike uhd na 43 inca neko ce ti reci bacen novac. u principu sve zavisi sa koje daljine gledas, a tvoja daljina (i dijagonala) je bar po meni previse daleko iako ces u kvalitetnijim (da ne objasnjavam sta su kvalitetniji) ripovima i signalima pogotovo 4k kada ih bude vise videti razliku ali to kvalitetnije ne spada u nase emitere. druga stvar je sto u toj dijagonali i toj klasi nemas ni kvalitetnog uhd ni kvalitetnog (ovogodisnjeg) fhd televizora, jer su se svi proizvodjaci usmerili na uhd. ostaje samo potraga za nekim od proslogodisnjih ili predproslogodisnjih serija. neka j6, j7 serija samsunga, ili w7 w8 serija sonija, lg lh630 npr... e sad generalno svi se "loze" na uhd, sto znaci ako budes hteo da menjas tv za godinu dve tri (veci, bolji...) uvek ces lakse i bolje prodati "ultra tv" nego stari fhd (kojih god oznaka i karakteristika), a taj sony sto si spomenuo je bolji izbor nego npr samsung 43mu6100.

Poslednja izmena:
Hvala Marko, zaista. Sta znam otprilike tako sam i ja shvatio. Idem sve da pogledam uzivo svakako. Recimo evo rados je uzeo 49w755 za 70000 sa 5 godina garancije. Pogledacu i taj LG uzivo pa cu da odaberem nesto

dal ko ima od forumasa ovaj tv sony kdl49we660baep posto imam jedno pitanje oko mjega... naime na sajtu pise da nema dvb T2 vec samo T pisao danas servisu soniju potvrdili da ima T2 dali mi malo konfuzan odg kao T2 tek pusten u nemackoj a u Srbiju stize za koju godinu? pa zar kod nas nije taj T2 standrad??? pisao i mts jer bi preko njih uzeo ovaj model na box javaljaju mi danas tj njihov dobavljac da nema T2... pa sta je sad istina.. zato pitam jel ima ko ovaj tv da resimo misteriju :D

MarkoZ, vidim da se razumeš dovoljno dobro u temu oko tv.
Kakvo je tvoje lično mišljenje oko 55SJ80?
Ko sto napisah, dva sata sam lutao po mediamarkt i tražio za tu neku sumu skroz ok tv...

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Postovanje.

Planiram kupovinu novog televizora od 55".

Ako moze mala pomoc oko izbora. Guglao sam dosta, citao ... medjutim i dalje ne mogu da se odlucim da li LG ili SONY.

Izbor sam sveo na dva modela:

LG 55UJ7507

SONY KD-55XE8577

Koji od ova dva mi preporucujete? Da li ima neki u tom cenovnom rangu da je mozda i bolji od ova dva navedena? Hvala puno na pomoci unapred.

dal ko ima od forumasa ovaj tv sony kdl49we660baep posto imam jedno pitanje oko mjega... naime na sajtu pise da nema dvb T2 vec samo T pisao danas servisu soniju potvrdili da ima T2 dali mi malo konfuzan odg kao T2 tek pusten u nemackoj a u Srbiju stize za koju godinu? pa zar kod nas nije taj T2 standrad??? pisao i mts jer bi preko njih uzeo ovaj model na box javaljaju mi danas tj njihov dobavljac da nema T2... pa sta je sad istina.. zato pitam jel ima ko ovaj tv da resimo misteriju :D

Pazi 660 koji navodis nema T2 provereno, dok novi model 665 ima T2 (identicni po svemu osim po tunerima) i trenutno je 70K...

@Karudijan navrati ove nedelje sam druga posle dva znaci... dodji pa ces i da vidis sta i kako...

@Bogi79 za te pare nisi pogresio, tv je skroz OK, ne znam koliko su bili drugi modeli al npr Sony XE85xx je vrhunski model, a on je u tom cenovnom rangu, jedino koliko sam cuo i taj SJ80 ima tzv wRGB uhd tj 2880x2160p, tek od SJ85 idu pravi 4K paneli (3840x2160p)... ali jel se tebi svidja? Ako ti se svidja ko smo mi sad da nesto s****o. Ja kad sam birao TV, otisao sam do jedne radnje da vidim dal da uzmem Philips PUS6501/12, Samsung KU6400, Sony XD7005, eventualno zakrivljen Samsung K6300, nisam poneo ni svoj materijal vec gledao one njihove spotove i brate kad sam video KU6400, a ispod njega KS7000, samo sam rekao kad vec dizem veci kredit da uzmem ono sto je dobro, znaci razlika u crnoj i bojama je bila velika (vrteli su isti materijal), i u tom cenovnom rangu 1000eur +- nije bilo boljeg televizora ulozeno dobijeno (ja sam gledao 49inc), tako da tvoje oci najbolje mogu dati ocenu, i ako ti smatras da ti sve dobro izgleda onda nema greske, znas da si ubo premiju [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

MarkoZ, hvala za post :)
Nisam hteo Sony, bas sam hteo LG, a mada vrteo sam se bas i oko nekog modela samsung i Sony, i odlučih se za ovaj LG. Delovao mi je da ima bolju sliku itd itd...
Zaključak : dobio sam sta sam tražio, skroz zadovoljan sa ovim modelom. Ipak novina posle samsung tv :)

Gesendet von meinem MHA-L29 mit Tapatalk

mesas marko-ve :d

inace kao sto rece drugi marko sta ce ti savet kad si vec uzeo, to je skroz dobar tv, za nijansu je bolji sj85 ali s obzirom koliko si platio sasvim korektno.

Pozdrav svima. Treba da uzmem neki TV calu, pa posto mi istice ugovor za Box kod mts-a, uzeo bih neki na rate ako potpisem novi ugovor, pa me zanima sta mislite da je vredno uzimanja odavde, 40" ili veci, jer je malo veca soba. U sustini njega najvise interesuje sport, cenim da su filmovi na svakom tv-u manje vise slicni.
https://www.mts.rs/privatni/box/uredjaji/televizori/televizoriuzbox

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno