Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Uspesno za okoncao dispute, nakon malo natezanja. Jutros mi je stigao mail da mi je prodavac ostavio feedback, ali ja ne mogu da ga vidim. Izgleda da moram i ja da ostavim da bi se njegov pokazao. Sad, posto je prilicno bio neprijatan i neprofesionalan, ocekujem da je ostao dosledan tome i ostavio neki los feedback. Ja sad ne znam sta da ostavim njemu. U sustini ostavio bih ili neki osrednji, uz komentar da mi poslao neispravnus tvar, ili skroz negativan u slucaju da je pljuvao nesto. Ali ne znam kako da to saznam. A opet pitam se da li je moguce u slucaju da hocu da promenim feedback da promenim isti kasnije i da li mogu da se zalim na njegov feedback u slucaju da je negativan, bez osnova, sto u ovom slucaju svakako jeste?

Narucio bih blic za fotoaparat vrednosti izmedju 90-100€ pa me intetesuje da li neko ima iskustva sa carinom i kvalitetom takvih aparata

Narucio bih blic za fotoaparat vrednosti izmedju 90-100€ pa me intetesuje da li neko ima iskustva sa carinom i kvalitetom takvih aparata

Sa carinom svako ima drugačije iskustvo, već je pisano o tome puno puta, tek kad dođe paket videćeš kako si ti prošao... A za kvalitet ne znam šta bi ti rekao, obično kad vidiš nešto što ti odgovara/treba prvo potražiš po netu iskustva, opise i slično pa onda odlučiš hoćeš li kupiti, još nisam video nikog da je naručio nešto a onda pitao kakav je kvalitet toga što je poručio...

Narucio bih provereni blic yongnuo godox eventualno shanny znaci provereni ali me interesuje da li svi prodavci prodaju originale ili ima i laznjaka

Isto me interesuje postupak ako bi slucajno stigao neispravan blic vracanje u Kinu je besmisleno zbog troskova

Isto me interesuje postupak ako bi slucajno stigao neispravan blic vracanje u Kinu je besmisleno zbog troskova
Kostao bi te povratak verovatno jedno 40 evra. Meni za neispravan box od 400gr. trebalo 4000 din. Pa sam nakraju trazio full refund bez povracaja uredjaja i posle malo vise povuci potegni dobio.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Koliko je tezak taj box? Ne bi trebalo toliko da kosta. Moji su meni za Koreju slali ogromne pakete (velicine kofera i vece) za 30-60e.

Nemoguće je znati bez uvida u konkretan proizvod koji si naručio (stranicu sa koje si naručio).
U kini se sve kopira a što je proizvod popularniji to će više biti ribica u kini zainteresovanih za deo tog kolača pa će se još više kopirati.
Najbolje je uzeti od prodavca koji već ima dosta prodaja konkretnog artikla, pročitaš kako su zadovoljni prethodni kupci pa odlučiš hoćeš li kupiti, zato nekad vredi i dati koji dolar više da bi se uzelo od prodavca sa više prodaja...
Ako stigne DOA onda ti jedino ostaje da pokreneš spor sa prodavcem jer ne verujem da će on dobrovoljno pristati da ti vrati 90-100€, i onda čekaš da vidiš šta će biti ali pošto je skuplji artikal u pitanju verovatno će tražiti da ga vratiš za kinu što i ne mora da bude traumatično iskustvno, ne verujem da bi vraćanje koštalo više od 1500-2000 din. Ako ali preuzme spor verovatno će i oni tražiti povraćaj robe...

Ima li neko iskustva sa naručivanjem 3D štampača sa alija?

Koliko je tezak taj box? Ne bi trebalo toliko da kosta. Moji su meni za Koreju slali ogromne pakete (velicine kofera i vece) za 30-60e.
Napisao sam 400gr. Proveri na sajtu poste cenovnik slanja paketa u inostranstvo. Sve ti lepo obracuna.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Nema razloga zvati carinu/poštu sa takvim brojevima, napisano je hiljadu puta kako broj za praćenje mora izgledati. Ovo su generički statusi čisto da se ispoštuje protokol, jer aliexpress traži neki vid praćenja.
Strpi se još malo, u novembru i decembru paketi najsporije putuju.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znam ja da sada paketi sporije putuju. Ali imam problem da su mi tri paketa koja sam poručio 11.11. još uvek u tranzitu ( na putu prema Srbiji), a paket koji sam poručio 23.11. je juče stigao na carinu.

@NIMARK, ne brini, meni je jedan paket od 11.11. takođe u tranzitu sa regularnim brojem.
Ne možeš tu ništa osim ako ne stigne u roku da potegneš refund.

"My Select Coupons" - kako ovo radi?

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

To su bukvalno odabrani kuponi samo za pojedine prodavnice. Mozda nekada naletis tu na nesto sto te zanima ali ja nisam odusevljen.

Tapatalk

Ima li uopste nesto od kupona za Ali, a da nije opet za nove korisnike app-a?

Cenu namestiti u dolarima ili evrima?
Ko povoljnije preracunava kurs, Ali ili nase banke $-€ ?

Sta znači ovo .. Već dugo stoji na ovome i ne pomera se, na 4 paketa isto pise ..

d3089614fbd51b8d9ea82dfeacb16657.jpg

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ima li uopste nesto od kupona za Ali, a da nije opet za nove korisnike app-a?

Skoro svaka prodavnica ima svoje kupone koje deli, tipa 2$ ako potrosis 40$, 10$ ako potrosis 200$ itd. Ti kuponi mogu da se kombinuju s ostalim kuponima kao sto su oni selected kuponi npr. Drugar moj je maher za to, on na te kupone prepolovi cenu na neke stvar pa mi prica sta i kako a ja samo trepcem i razmisljam koji sam ja pajser :d

Tnx :)
Zato sam se ja cimao za mnoge stvari, jer na kraju ce i kod nas ispasti tako - punu cenu placa samo onaj ko nema vremena ili je totalni duduk, a 2h izgubis da bi spustio 1% cenu u prodavnici :)

Ne kupujem na samom Ali-u nesto skupo (to idem preko Alibabe, gde nema kupona and stuff), ali rekoh mozda ima opet onih slicnih kao za nove app korisnike.

11.11. naručio par headlampi, 2 na moju adresu i 1 na drugu adresu.
Kod mene stiglo pre par dana, a na drugu adresu jok.
Dal je to moguće ili je poštar maznuo.

Sent from my x600 using Tapatalk

nema,

Jel zna neko sta se desava na Bg carini ?
Stigao mi status juče 11003 izmenicna posta prispeće i nemam vise informacija.
Nije velike vrednosti paket 5-6$

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Da te utešim [emoji16]
3f91718fc75c5dd6b1db65151018da08.jpg

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa tvoj je vracen, ZAP?

Hardcore, a sta ocekujes? Svaki dan sladoled?:)

Pozdrav, narucio sam preko AliExpress-a separator za lcd I platio ga 50.11e sa besplatnom dhl dostavim. E sad posto su me zvali iz dhl-a I rekli da mora da se carini na pravno lice (koje nisam) da I ako nadjem firmu na koju će da se carini morati da naplati troškove špedicije, pdv I carinu na 50.11e. Sad me zanima pošto je najverovatnije da ću vratiti paket, kakva su iskustva sa ovakvim situacijama oko vraćanja novca? Da li vraćaju pun plaćeni iznos, deo novca ili nevracaju ništa. Hvala

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Za DHL je to cesto vise nego cena paketa + postarine.
Ne znam kako Ali u ovakvom slucaju odlucuje, ali ako ne odluci da ti da ceo refund - racunaj da neces nista dobiti.

2017-11-21 12:04

Serbia, Arrived at the destination country, from CN(HuaNanExpress's Track End)

Jel moguće da paket od 3 EUR stoji negde na carini ili gde već 21 dan.

Nazad
Vrh Dno