Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

I da li moze da se prilozi video snimak gde se vidi da box ne radi i gde u snimku pokazujem da adapter i baterije su ok.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Nije konkretno za Aliexpress ali i jeste jer je Alibaba vlasnik Aliexpress-a, a ne znam gde da stavim ovu jako dobru po nas vest pa cu staviti ovde a mozda i u jos jednu slicnu, naime,
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...e-u-srbiju-u-narednih-nekoliko-meseci/m7c22d4

..."A šta bi konkretno dolazak u Srbiju najveće kineske internet prodavnice "Alibaba" koja veoma ozbiljno razmatra otvaranje logističkog distributivnog centra u Srbiji, značilo? Za početak, skratio bi se rok isporuke robe sa 17 dana na 17 sati."

Izmedju ostalog, a ostatak mozete procitati u samoj vesti.

Dakle imam sledeći problem. Poručio sam robu i doplatio za CHINA POST REGISTERED AIR MAIL, dobio sam tracking broj. Na kraju je ispao da su mi dali pogrešan traking broj ( prema kinezovim rečima). Daje mi novi broj koji ne počinje sa R... nego sa HNKYB što nije ono što sam ja platio, ide mnogo sporije i vidi se samo da je 21.11. ušao u Srbiju ali tu prestaje traking. Otvaram dispute i tražim od kineza da mi objasni zašto je poslao drugom-sporijom poštom koja nema traking umesto onom za koju sam doplatio i počinjem da dobijam sve moguće odgovore samo ne ono što sam ga pitao.

1.The parcel will be arrive to you definitely , so there is nothing to be worry about,expect your kind understanding.
Much appreciated if you can cancel the dispute . It is in the place where you open the dispute there is a button to cancel it.thanks

2.We understand your concern,please don't worry,once we accept your order,we will take care of your parcel and we will always be responsible for your business
Since your parcel is on the way to your destination, please cancel the dispute right away,your parcel will be received soon

3.he parcel will be arrive to you definitely , so there is nothing to be worry about,expect your kind understanding.
Much appreciated if you can cancel the dispute . It is in the place where you open the dispute there is a button to cancel it.thanks

4. Dear customer,
We are sorry that you opened a dispute,usually the parcel takes 30-55 business days to arrive,so you still have time to confirm receipt.
please cancel the dispute right away,we guarantee that your parcel will be delivered.
Thanks for your understanding.

5. Dear customer ,
Just let you know that your package is in transit and everything goes well. We have to apologize that the delay brought you too much trouble, but we will be responsible until you get the order in good condition, so we will be grateful if you trust us and cancel the dispute.
Thanks

6. please give us little more time,the parcel will be arrived soon

Svakom od ovih gorenavedenih odgovora je prethodilo meje jednostavno pitanje:

Which shipping company did you use?

Kinez svaki put odgovara kako nebi prošlo ona 4 dana koliki mu je rok za odgovor da se nebi Ali umešao. Tako može da me *****ava do januara.
Ima li neko način da uključim Ali u ovo jer me kinez očigledno *****ava.

Imam par refund-a jos pre 30-35 dana i jos uvek mi nije stigao novac. Pitao sam kineza kaze jos 8og je poslat refund i kaze da se obratim banci... Pre toga sam dobijao refund u roku od 10-15 dana. Ne znam da li uopste i da zovem banku i sta da ih pitam uopste? :)

Stigao prvi paket od nekoliko naručenih 24-og novembra,znači za desetak dana.

Koja to carina bg ns? Meni ne stiže još ništa sve kupljeno između 7 i 10 novembra... ja sam pod Nišku carinu, od 10 paketa samo jedan promenio status, piše "za carinu" i tako stoji danima.....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Bg carina,mada je ovo prošlo bez carine

Narucio sam nesto za $38 I kinez mi ostavi poruku "Hello, friend. This is not the goods. Can you cancel the order? Thank you.". Odem na stranicu proizvoda I vidim da je podigao cenu na $47. Jel moguce da nece da mi posalje jer je podigao cenu? Odgovorio sam mu da mi posalje cpu jer ne vidim nikakav problem, listing je aktivan, cena je njegov problem a ne moj I ne odgovara mi. Cancel sam order danas u toku dana I stoji poruka "Awaiting Cancellation". Jel to treba on da potvrdi ili sta?

Poslednja izmena:
A šta znači to Purchase Protection?
Dobio sam mejl "the seller has extended purchase protection for you" i čemu to služi? Predmet kupljen 5. novembra a od 7. stoji shipment accepted by airline.... ?
9db96794893843ddb33be0cf129d9fdd.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Znaci da paket koji si porucio nije jos stigao ili ti nisi stiklirao da ti je stiglo pa ti posteni trgovac produzava vreme gde si zasticen i gde mozes da se zalis npr.
Ukoliko to paket nije stigao sacekaj jos malo. Ukoliko ti je paket stigao idi u ordere i stikliraj. Stekni naviku da to stikliras i da ocenis dobre trgovce ;)

Tapatalk

Stigao mi juče jedan od dva paketa koji sam narucčio 11.11. NIkog nije bilo kući i postar ga ostavio ispred vrata. Sva sreća pa je ćale bio na pijaci i brzo se vratio kući.
Od 15ak paketa koje sam naručivao samo za jedan su mi tražili potpis za ostale ništa. Šta sprečava poštara da mi mazne paket???

Nešto se razmisljam da naručim ssd adapter za laptop sa Alija pa imam neke nedoumice. Danas sam malo gledao i posto se ne razumem u problematiku onako nabrzaka sam skapirao da ima plasticnih, aluminijumskih i alu+plastika adaptera. Takodje dolaze u debljini od 9.5 i 12.7mm. Cene su šarene i idu od 2.6$ sto je poprilično jeftinije nego u Srbiji.

https://www.aliexpress.com/item/201...&terminal_id=0e4dd475eaad4732bfc26b0c4704868b

Ne znam šta bih uzeo a da valja? Može li neka preporuka? Da li uzeti 9.5 ili 12.7mm?

"Da li uzeti 9.5 ili 12.7mm? "

Zavisi kolika ti je "debljina" optickog uredjaja u laptopu.

Ne biras sam sta da uzmes, nego trazis za konkretan laptop!
Po meni je bolje na eBayu traziti, mozda na NewModeus-u, ali oni su bas skuplji, a nisu toliko bolji.

Nikad nisam cuo da nekome ostave paket ispred vrata, to je toliko uzasno i nije po pravilima sluzbe postarske.
Ako nikog nema ostavlja se papiric a paket se vrati u postu, pa ti posle ides po njega, ocigledno ga je mrzelo da isti nosa sa sobom.
Za one gde platis imas broj za pracenje tu ima potpis, tamo gde nema pracenja broja nema ni potpisa.
Sprecava ga to sto se tacno zna gde je paket trenutno jer se skenira na svakom koraku i tacno se zna gde se isti nalazi.

Meni nekad ni ne donese do kuce vec ako sretne nekog mog komsiju on mu da da mi preda. Strasno. Samo me interesuje kako on pravda moj potpis ili sam zvrlja nesto.
Znam trideset godina pa valjda misli opusteno.

Ako je broj sa pracenjem tu ti treba potpis te ako to da komsiji mora onda on da krivotvori isti, ako nije sa pracenjem(i dalje ima pracenje i vidljivo je kretanje paketa u sistemu) onda ne treba niciji potpis ali je duzan ili da ti donese na vrata ili ako nema nikog da ispise papiric kad i gde mozes doci po isti.
Sve ostalo je mimo pravila.

Meni je ostavio na otiracu ispred stana i tamo je stajalo par dana jer nisam bio kod kuce, a inace se potpisao mesto mene jer je posiljka bila sa tn. Unutra je bio ekran za telefon, nesto preko 30$, znaci ne bas neka sitnica. Pisao sam vec o tome u temi za carinu.

Sprecava ga to sto se tacno zna gde je paket trenutno jer se skenira na svakom koraku i tacno se zna gde se isti nalazi.
Kako ga to sprecava?
On mi ne donese paket vec ga zadrzi za sebe. Kako ja da znam da se paket nije negde izgubio i sl. Ja cu posle odredjenog vremena da otvorim dispute i da dobijem novac nazad.
E sad ako ja zovem postu pa se zalim onda se mozda i utvrdi gde je paket :) S druge strane drzavna je to firma, nista se ne bi desilo postaru a ja bi dospeo na crnu listu postara tako da mi verovatno nikad nista ne bi stiglo iz Kine.

Ima posta unutrasnju kontrolu koja je prilicno efikasna.
Okrenes telefon i zalis se na postara i oni ga stave na pracenje, pa ako se jos neko zali...cao bato

Kako ga to sprecava?
On mi ne donese paket vec ga zadrzi za sebe. Kako ja da znam da se paket nije negde izgubio i sl. Ja cu posle odredjenog vremena da otvorim dispute i da dobijem novac nazad.
E sad ako ja zovem postu pa se zalim onda se mozda i utvrdi gde je paket :) S druge strane drzavna je to firma, nista se ne bi desilo postaru a ja bi dospeo na crnu listu postara tako da mi verovatno nikad nista ne bi stiglo iz Kine.

Pa prosto, kad krene na posao(rasturanja poste) on prvo zaduzuje posiljke i ponese ih sa sobom, dakle ima potpis da je uzeo istu i ako ti ne da, on je uzeo, nista prostije to bi dete od 4 godine resilo kad bi mu objasnio ko je zadnji imao kontak sa paketom a nije isporucen, mojne da se brinem za tebe sa takvim razmisljanjem [emoji6]

Mislim da zivis u zabludi(mada citam nisi jedini na benchu) sa tom tezom drzavna firma nece mu se nista desiti, oooo samo da znas koliko gresis, naravno da bi 99% bio udaljen sa posla da tako nesto pokusa, a dokaze se kao tacna tvrdnja, i da kakve bre crne liste, stvarno me zasmejavas, neko lupi i odmah se svi prime na to i pricaju/pisu o tome.
Sta ce postar da te stavi na crnu listu pa nece da ti donosi postu, racune... mislim...
Aj malo ozbiljnosti.

meni nije ni ostavljao ni cedulje ni nista, ja odem bzvz u postu i nadjem pisma
pitam zenu sto nije ubacio kad pismo moze da stane u sanduce a ne treba potpis, ona kaze ne znam
zato imam zahtev da mi cuvaju postu i nema problema od tada
meni nije problem sto on ne radi svoj posao, samo sam ga iskljucio iz cele procedure

Da nije lose, samo se onda postavlja pitanje, kako znas da si dobio nesto a nema pracenje posiljke.
Jedino da s vremena na vreme ides do poste da vidis ima li sta novo sto nije resenje(bar ne za vecinu kao i mene) al ok ako je to tebi resenje, odlicno.
Ili negde gresim.

pre tog zahteva sam isao nasumicno kad prodje 25 dana od narucivanja pa posle toga svakih 3,4 dana jer nemas nikakvu naznaku da je stiglo nesto jer se za nepracene posiljke ne ostavlja papiric a ne ostavi ni u sanduce pa moras sam proveriti u posti
sada odem jednom nedeljno i pokupim ako ima nesto jer cuvaju 30dana

Ako je broj sa pracenjem tu ti treba potpis te ako to da komsiji mora onda on da krivotvori isti, ako nije sa pracenjem(i dalje ima pracenje i vidljivo je kretanje paketa u sistemu) onda ne treba niciji potpis ali je duzan ili da ti donese na vrata ili ako nema nikog da ispise papiric kad i gde mozes doci po isti.
Sve ostalo je mimo pravila.
Ma evo danas stigao mi sat rucni predao komsiji na pijaci. I to mrtav ladan kaze mrzi ga da ide do nase ulice. Sva sreca po njega jos mi nije nista falilo ali uvek postoji prvi put. Kako pravda potpis neznam. A broj za pracenje imam u 95% posiljki

Ma evo danas stigao mi sat rucni predao komsiji na pijaci. I to mrtav ladan kaze mrzi ga da ide do nase ulice. Sva sreca po njega jos mi nije nista falilo ali uvek postoji prvi put. Kako pravda potpis neznam. A broj za pracenje imam u 95% posiljki

regulisi to onda sa njim ili u posti, da ne bude prvog puta

Pa moracu nego sve mi ga zao da mu pravim problem. Znam ga godinama ali da preteruje - preteruje.

Nazad
Vrh Dno