Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko znam, svaki pro je 6gb!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nije ovo istrazni sud, pa da su obavezni dokazi, argumenti, iskazi, i ostalo.
Ovo je forum, pricamo, razmenjujemo iskustva, ali vecito se nadju neki koji udaraju kontru svemu, verovatno iz dosade, njih zapravo ni ne zanima tematika, niti imaju ambicije da sami iskuse ono o cemu se ovde prica, takvima su i Lite modeli sasvim ok, a ovde traze mane top modelima. 🙂
P.s. Bogi, kakva je ponuda originalnih futrola za Mate 10 u Nemackoj?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Većinom koliko sam video na eBay.de, original Flip Cover, futrola ima raznih, koje nisu original.
Npr original Flip Cover za 10 pro je 18,00e.

Huawei Mate 9 MHA-L29

Pa ok ali koliko misliš da ćeš jeftinije proći tako? Ovde dobiješ za 1400 din 4 gb + 1 za online narudžbine valjda ima, znači 5 gb i neo minuti za 1400 din, i telefon za 450e i još 200e na 24 rate. Nešto mi ne deluje da će na oglasima biti bolja ponuda... Možda kada bi kupio za 500e keša al to sumnjam da će moći skorije

Uzmem u mts-u Mix XL i za 1200 din imam 2+100GB, 600 min ka svima, 6000 min u mrezi i 1000 poruka, tesko da ima bolje od ovoga.
A mob da uzmes i za 650e opet je bolje nego njima da placas na rate, a bice sigurno dosta ispod te cifre ako ih bude dosta na oglasima od operatera.
Koliko to sve tebe na kraju izadje mesecno, 1400 din plus rata za tel?
Ovde prolazis sa 1200 mesecno a ako imas box paket onda sa 1000.

ne uzimam ja nego mi je zapalo za oko kao ok ponuda
pa napisao sam otprilike, paket je 2400 dinara, telefon je 61k din (500e da kažeš). paket bez telefona je 1400 din. znači zbog telefona plaćaš paket 24*1000 din više odnosno 200e više. ako telefon platiš u kešu dobijaš 10% popust na cenu telefona (onih 500e) tako da je onda konstrukcija 450e odmah i 24 * 2400 din. odnosno paket koji bi plaćao pa plaćao je 1400 din a ovih dodatnih 1000 din ja gledam kao ratu za telefon (iako to zvanično nije ali praktično jeste). total mu dođe nekih 450 + 24*20 odnosno 930e telefon i 24 pretplate. u mts je pretplata 24*10e odnosno 240e, što znači da moraš da platiš telefon debelo ispod 700e da bi se reklo da je to bolja ponuda. jer daješ sav keš odmah (u vipu samo 450e odmah), garancija nije na tvoje ime... s druge strane mts ima i tih 100 gb što je ok da prevagne, mada ni ovih 4+1 kod vipa nisu za bacanje

Poslednja izmena:
Bas tako Joxy...ja imam isto Mix XL, placam 50% od cene 1200 din (puna cena 2100 din). Na popustu nemas pravo da uzmes telefon, dok za punu cenu pretplate mozes da biras telefon po cenovnom rangu, sto znaci puna cena plus rate telefona. Vise se isplati telefon za kes nego kod operatera.... E sada, ako nemas kes, to je jedini nacin da dodjes do nekog dobrog telefona...
https://imgur.com/a/0Z9Lx

Poslednja izmena:
Huawei Mate 10

ne uzimam ja nego mi je zapalo za oko kao ok ponuda
pa napisao sam otprilike, paket je 2400 dinara, telefon je 61k din (500e da kažeš). paket bez telefona je 1400 din. znači zbog telefona plaćaš paket 24*1000 din više odnosno 200e više. ako telefon platiš u kešu dobijaš 10% popust na cenu telefona (onih 500e) tako da je onda konstrukcija 450e odmah i 24 * 2400 din. odnosno paket koji bi plaćao pa plaćao je 1400 din a ovih dodatnih 1000 din ja gledam kao ratu za telefon (iako to zvanično nije ali praktično jeste). total mu dođe nekih 450 + 24*20 odnosno 930e telefon i 24 pretplate. u mts je pretplata 24*10e odnosno 240e, što znači da moraš da platiš telefon debelo ispod 700e da bi se reklo da je to bolja ponuda. jer daješ sav keš odmah (u vipu samo 450e odmah), garancija nije na tvoje ime... s druge strane mts ima i tih 100 gb što je ok da prevagne, mada ni ovih 4+1 kod vipa nisu za bacanje

Ali racunaj da ce mob biti daleko ispod tih 700e, toliko je sada na oglasima bez validne garancije.
Sto se garancije na tvoje ime tice, ako bas hoces da se cimas moze i to da se sredi pa da bude na tvoje ime ali ako se ne varam to je samo stvar kod mts-a koji ne daje fiskalni, kod Vipa i Telenora ne bi trebalo biti problema da ostvaris garanciju. Uostalom tebi ako ga nosis direktno u servis ne treba nista osim garantnog lista.
A naleti u oglasima i po neki tipa iz CT, Gigatrona, Roaminga i tako tih zvanicnih radnji mimo operatera.
Sta znam, svako radi onako kako mu vise odgovara ali moje subjektivno misljenje je da je bolje uzeti pretplatu sa popustom i tel iz iglasa za kes nego da budes vezan za operatera kome odmah dajes i kes i jos mu placas mesecno daleko vise nego sto bi samo pretplatu sa popustom.
Uostalom u mts-u mozes da potpises ugovor i na 12m.

pa dobro ok, al šta ćeš onda drugih 12m, plaćati punu pretplatu? 🙂 da bi dobio popust mora da si pod UO...
za garanciju možeš kod svakog operatera da nosiš u ovlašćeni, ali ako oni u nekom slučaju kažu nema popravke, ide zamena, nju onda izdaje operater i to samo potpisniku ugovora. može i to sa ovlašćenjima al stvarno ne znam koliko je realno izvesti to... meni prvom ne bi palo na pamet da se cimam po nekim notarima kad prodajem glupi telefon 😀

pa kakve veze ima što plaćaš mesečno više, ako si u startu dao manje, valjda je poenta u ukupnoj sumi. mislim u ovom slučaju se sve svodi na to po kojoj ceni će se mob moći kupiti na oglasima. jer u vipu kao što napisah daješ 450e odmah i 24 meseca po 20e, a u mtsu daješ xxx odmah i 24 meseca po 10e, ključna stvar je ovih xxx. i mene zanima koja će mu cena biti na oglasima, ovo sad što sam video je 720-730€ na kp a to je apsolutno neisplativo pored vip ponude. em skuplje em divljak. po meni je sve preko 600e neisplativo (u odnosu na vip), a pitanje je kada će pasti na tu cenu, koliko će ih uopšte biti u ponudi na oglasima uzetih od operatera (nije huawei samsung i iphone da bude popularan za preprodaju), treba da bude u tvom gradu ili bar negde blizu, da prodavac ne bude neki mufljuz sa sumnjivom pričom itd... ono što mu svakako ide u prilog je povoljnija cena uz paket od konkurencije pa to daje nadu da će poneki zalutati na oglase

Poslednja izmena:
I ko od vas kupuje ovaj fon na ugovor ili keš?
🙂

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Bogi daj jos koju sliku sa M10 Pro ili neku koju si vec okinuo gde ima neke prirode po mogucstvu 🙂

Sent from Honor 9 using Tapatalk

Huawei Mate 10

^^^ To je tacno i za to se slazem, sve ce zavisi od te cene na KP koju bude imao sa garancijom operatera, do tad mozemo samo da nagadjamo.
To sa operaterom je plus onima koji ne menjaju cesto tel. Sad smo dosli u vreme gde je i pola godine ogroman vremenski period u smisli menjanja telefona, neki ne izdrze ni 2-3 meseca, o godinu dana da i ne pricam. Za takve je svakako bolja opcija kupovina za kes. [emoji4]

Bogi daj jos koju sliku sa M10 Pro ili neku koju si vec okinuo gde ima neke prirode po mogucstvu 🙂

Sale, danas teško i narednih dana, na bolovanju sam... Tako da od juče ne mrdam iz stana, video si sve slike na moj Flickr?

Sale, danas teško i narednih dana, na bolovanju sam... Tako da od juče ne mrdam iz stana, video si sve slike na moj Flickr?

Iskopiraj mi ovde link tvog profila na flckeru pa cu pogledati.

E fala.Bas cu kasnije kad sednem za komp detaljno da pogledam.

Joxy i Vojkan, lepo ste vi to napravili računicu itd, ali svako zna za sebe sta mu je bolje UO ili keš.
Lično ja, više volim ugovor i telefon, bar mi tako godi ovde u de, mada, sam i kupio neke telefone, tablet, a eto i sinoć za ženu 10 pro.
Zavisi sve, nekad se čudim koliko se sve to računa ovde na forumu, ja jednostavno nikad nisam računao, gledam samo da prodjemo što bolje mogu kod Telekom.de, što sam u većini i uspeo, i da znam, svestan sam da opet više plaćam nego što je telefon vrednosti za keš. Ali bar ne razmišljam, oni uzimaju svoje preko računa i to je to.
Isto tako kao njihov stari korisnik sam dobio neke popuste na tarifu uz telefon itd itd... Kao i slučaj od sinoc za 10 pro za ženu.

E fala.Bas cu kasnije kad sednem za komp detaljno da pogledam.

Rado bih ti sad više pomogao oko još slika, ali em je vreme ovde užas, sneg pada, em ja ne izlazim napolje.
Mislim da ce ti mozda biti i malo slika što ima sa 10 Pro na Flickr. Valjda ce ti biti od koristi. Ima i dva video snimka.

Baterija danas
4G /LTE
07a0683e7fc371c5c21e8dc9c0bad59f.jpg

9a0a8e7cdfc3dd3f5a1d0c6a4872973d.jpg

12815d2f3ab2176e78ed5dc3a6626c9d.jpg

b5022068d55a8a7ce2eda081363c10c5.jpg
Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Ponavljam, ovo je sve na 4g.
Lokacija upaljena i sve što može, bez bilo kakve štednje.
Vidim da je tema zamrla, posle ss od baterije... 🙂

Dobra baterija. Nista manje od toga nisam očekivao. Jos bolje od mate 8 koji mi je do sada apsolutni rekorder po pitanju baterije. [emoji846]

Ja sam hteo da pazarim mate zbog dobrih cena kod provajdera, ali sam uzeo samsung s8 zbog manjih dimenzija, ne mogu vise da furam cigle. [emoji5]

Ja sam hteo da pazarim mate zbog dobrih cena kod provajdera, ali sam uzeo samsung s8 zbog manjih dimenzija, ne mogu vise da furam cigle. [emoji5]

Sreten, ja lično postujem tvoj izbor, S8 jeste dobar fon i, nema tu priče.
A mate 10 pro je sve samo ne cigla, ja sto sam navikao na veće telefone, 10 pro leži u ruci bas kako treba, nije ogroman kao mate 9.
Samo sto je baterija i kamera na strani 10 pro 🙂

Meni jeste, i s8 plus je po dimenzijama na papiru malo veći od s8, ali u ruci deluje mnogo veće i glomaznije.

Pa normalno da smo svi drugačiji, meni je 10 pro, malen naspram Mate 9 🙂
Nisam kriv sto su mi šake, ko dve lopate 🙂

Pa to je to, od baterije... Nema kao kod samsung da se gasi svašta nešto i I neke *******cije, sve radi, sve popaljeno i to na 4g...

Huawei Mediapad X2 7.0 LTE GEM 701L

Imao sam novi P10 druže i sot je išao 3:30-4:30 u najboljem slučaju kada normalno koristim telefon. Potpisujem da bi samsung sa istom baterijom i podešavanjem bio bolji sa autonomijom; npr da uzmeš s8 active i taj M10 pro (oba 4k mah). Kinezi nikada skin nažalost ne mogu da optimizuju da malo troši i zato idu sa velikim kapacitetom baterija da bi mogli da budu rame uz rame sa samsungom, htc-om, pixelom i sl 😉

P.s. nemaš pojma koliko mi je žao što nemam i ja te lopate od šaka kako kažes 🙁

Imao sam novi P10 druže i sot je išao 3:30-4:30 u najboljem slučaju kada normalno koristim telefon. Potpisujem da bi samsung sa istom baterijom i podešavanjem bio bolji sa autonomijom; npr da uzmeš s8 active i taj M10 pro (oba 4k mah). Kinezi nikada skin nažalost ne mogu da optimizuju da malo troši i zato idu sa velikim kapacitetom baterija da bi mogli da budu rame uz rame sa samsungom, htc-om, pixelom i sl 😉

P.s. nemaš pojma koliko mi je žao što nemam i ja te lopate od šaka kako kažes 🙁

Komso, sta da ti kazem, aktivno sam koristio prvo X1 7.0, gde je sit na WiFi isao preko 10h,pa onda X2 7.0, gde je SOT normala bio oko 7h na 4g, pa onda p9 plus, na 4g oko 5h SOT, mate 9 sve do poslednjeg update SOT bio oko 6h na 4g.
Eto sad i 10 pro, gde ki je sad SOT prešao 7h na 4g....
Ne bih se složio sa tobom da Huawei nije dobro optimizovan, bas naprotiv, jeste, dobra baterija i dobra optimizacija, otuda toliki SOT. I to bez bilo kakvog bloat-a ili nekih gašenja aplikacija kao što je to slučaj kod samsung...
Dokaz je tu, i to ne može da se ospori, nikako...

Opet kažem, nisam nikada imao mate i 4k bateriju ali manji mi se nije proslavio (a znami još neke) ma koliko ga pojedini ovde na forumu hvalili 😉

Nedostaju mi ona vremena što je izbacivao note 3 sa prvim firmwerom kada se pojavio 🙁

Još tada sam ti pisao, bolje da si uzeo p9 plus 🙂

Baterija, na izdisaju, za konkurenciju, mislim i previse, naravno "SAMO" 4G
Pa sad nek se jave oni što pljuju, malo li je ovo?
063cd881b6f2ed2d97d34f35f334b5dc.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno