Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel imas tracking za tu posiljku? Ne znam da li moze da ti produzi jos jednom. To sto on prica ignorisi, u redu je da uradis dispute bilo kada jer je proslo 60 dana za dostavu.

Pitao sam prodavca sta se desava sa mojim paketom jer je prošlo skoro 60 dana i dobio sam ovaj odgovor. Da li sa cekam jos u nadi da ce doci ili da trazim refund?
c9b612e369db9e9e26083a9611f3d0a3.jpg

Ja uglavnom sacekam jos koliko produze.
Ne volim sto produze protection bez da se konsultuju sa kupcem ali dobro.

Meni doduse samo jedan paket nije stigao do sada, ali Kinez je bio vrlo korektan.
Produzio je zastitu, ni tada nije stiglo a ja sam skroz zaboravio na to i nisam ni otvorio dispute. Posle se sam javio 2 puta da proveri sa mnom da li je stiglo.
Nije stiglo i on je ponudio 100% refund, ja sam ga pitao ako mu je lakse ne treba da mi vraca pare, moze da posalje opet, a ako se desi da stignu 2 puta da cu mu platiti.
Medjutim on je rekao da ce da uradi refund, ja rekoh dobro, moze refund a ja cu da porucim opet. I evo sad opet cekam, videcemo sta ce biti :)

Nismo ni mi svi djubrad kao narod zbog pojedinaca, tako nisu ni Kinezi ;)

Ja sam se 3 puta dogovorio da mi posalje ponovo predmet da ne vraca novac, i ni jednom nije stigao paket. Em nema nigde upisano da je poslao em nemas tracking ako je uopste i poslao. Zato uvek refund na 60om danu, ovo govorim kao neko ko je imao dosta izgubljenih paketa...

Pitao me da mi produzi za 20 dana i produzio bez da sam mu odgovorio sa DA ili NE. Sta reci..

A moze li prodavac da skrati purshase protection? Imam jos 38 dana do isteka, ali mi je danas stigao deformisan proizvod, pa nisam mislila da otvaram dispute, nego da se dogovorim sa prodavcem da mi posalje nov, a ako ne stigne u roku od 30 dana, da otvorim dispute?

titus12 хвала ти на свим информацијама. Немам трекинг ван Кине за ти пошиљку, нажалост. Онда када прође 60 дана отворићу диспјут и тражићу да пошаље нов јер мали износ је у питању.

Bolje trazi pare pa naruci ponovo, ne znam kako ide to kad se salje ponovo jer bi to trebala da bude nova transakcija. Mozda neko drugi zna.

Svi koji su mi tražili da probaju ponovo da pošalju - ni jedan nije stigao.
Posle 60 dana (odnosno posle zagarantovanog roka) otvorite dispute, kad legnu pare ponovo naručite i ponovo imate zaštitu i sve to po pravilima koje je AliExpress postavio.
Ako već hoćete drugačije da trgujete, onda vam AE ni ne treba.

I da, nema potrebe da se bilo ko od vas oseća kao đubre, svojim parama plaćate i čekate i vodite računa da li je stiglo... A "šibicara" ima po celom svetu pa tako ni Srbija ni Kina nisu izuzeci.

Jedno pitanje za iskusnije, šta se dešava, poručeno je pre nedelju dana?
bf85b7794722b7baaebc53464ca6a9f8.jpg

Ako mi je ostalo 36 dana do isteka purchase protection, a prodavac je rekao da ce mi poslati ponovo nov proizvod i produzio na 86 dana do isteka, je l to znaci da oni kad produzavaju mogu da produze 60 dana striktno ili mogu da stave bilo koji br dana? Pitam jer imam osecaj da je namerno stavio 3 meseca da cekam, ko zna kad ce poslati?

Da li kupovati na Ali-u memorijske kartice?
Imate li neki predlog za dobru karticu(32-64gb.) za akcione kamere?

Poslednja izmena:
^ Proverio vec ili?

Ne kontam kako je prodavnica otvorena 3 godine a pise: No feedback score.

^ Proverio vec ili?

Ne kontam kako je prodavnica otvorena 3 godine a pise: No feedback score.
Zekis nas malo ili...?
Salim se, kako nema feedbackova, pa ja ne videh vise od ovog broja istih skoro ni u jednoj prodavnici.
De proveri ti jos jednom ali na drugom uredjaju/browseru.
6855d5b2f4dd8c0b8405a14805e0220a.jpg

Izvini, ma ne zezam, nego nisam znao da kad sam izlogovan da ne prikazuje feedback na product stranici. Sad sam se ulogovao pa sam video da je sve ok :) Ako je tako mogao bih naruciti jednu :)

Jedno pitanje, treba da okačin video da bi kinez sa alija mogao da ga vidi, kako ovo izvesti s obzirom da je youtube kod njih blokiran (mogu da pristupe koristeći VPN ali pre ću naučiti kineski nego objasniti kinezu kako to da izvede). Znači treba mi neka video platvorma koja može da se gleda i u kini! Ideje?

Thanx

@Sirius9

Ja sam jednom slao kinezu video i rekao je da ga upload-ujem na mediafire.com

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Stigao GameSir G3s. Vredi svaki dolar, dobija se neka GameSirova aplikacija sa retro igrama (ima i novijih)... Bas sam sa zadovoljstvom opikao par partija Mario Karta, skidam sad God Of War.

Пре десетак дана сам поручио неки масажер са регистрованом поштарином коју сам платио. Добио сам код за праћење који се још не види у систему. Колико треба чекати да се код види у систему? Раније кад сам поручивао са кодом, он се појави после пар дана.

Послато са 5085D уз помоћ Тапатока

Imaš ako otvoriš dispute, što mi je prodavac i preporučio i ja uradio, okačio video (took forever) prodavac video (pogledao), sad čekamo da odluči šta će da predloži :d...

Šta se dešava sa paketima? Ništa ne stiže već mesec dana. Jel i dalje pošta u štrajku ili ih je vođa kupio?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Šta se dešava sa paketima? Ništa ne stiže već mesec dana. Jel i dalje pošta u štrajku ili ih je vođa kupio?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
I kod mene isti problem,samo je fora sto je meni jedan paket stigao za 11-12 dana,a svi ostali i dalje negde Boga pitaj gde su,a svi su poruceni 11.11.
Imam od jednog paketa zadnji status od 26.,od tad nista,a paket je malo jaci sa cenom pa imam onaj normalni kod sa brojevima i slovima

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Sta raditi?
Narucio tv box Tanix tx3 mini i danas konacno stigao sa carine. 27 dolara+ (5 dolara kupon) i carina 650 din. Ali nije to problem vec sto box jednostavno NE RADI. Kad ga povezem neprima struju t.j ne pali se. Proverio i adapter i baterije za daljinac ispravno. Da pokrecem dispute??? Jer ako potvrdim prijem posiljke to nemogu valjda. I sta da trazim punu refundaciju. Da mu saljem box nazad ne isplati mi se.
Moze neki savet???

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Pokreni dispute , moze se pokrenuti dispute do 15 dana nakon potvrde prijema .

Nazad
Vrh Dno