Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

au bre presede mi sve -.- stiglo da je odobreno, ne da djavo mira, ustanem, upalim komp..drndam se i na kraju ispade da je vec bio otkljucan.
krenem sad dalje po uputstvima i nema sile da mi komp prepozna :mad: sve moguce drivere sam probao i adb i nove sa xiaomi sajta i ne vredi...
u device manager-u stoji u other kao Unknown device :/ sta da radim?

au bre presede mi sve -.- stiglo da je odobreno, ne da djavo mira, ustanem, upalim komp..drndam se i na kraju ispade da je vec bio otkljucan.
krenem sad dalje po uputstvima i nema sile da mi komp prepozna :mad: sve moguce drivere sam probao i adb i nove sa xiaomi sajta i ne vredi...
u device manager-u stoji u other kao Unknown device :/ sta da radim?

Iskljuci driver signature enforcement

Manji Problem

Posedujem Global RN4 3/32 sa global stable romom 9.0.3.0.Jedan poziv na fixni mi se desi da je toliko krcao da sam jedva cuo sagovornika. Prekinem i ponovo pozovem i sve u redu.Takodje mi se desava(RETKO) da kada zazvoni telefon prvi ton se cuje normalno onda zakrci na milisekundu i nastavi da zvoni normalno. Isto tako kada odkljucavam telefon sa fingerprintom onaj zvuk pri otkljucavanju ponekad se deformise (nije krcanje kao deformacija).Jel ima neko problem ove prirode. Na vipu sam uvek ima 4G(prefer LTE).

Misim da to sa deformisanjem zvuka notifikacija ima veze sa romom koji imas. Ja sam imao na miui 9 beta, pa sam presao na xiaomi.eu i instalirao dolby atmos, od tad zvuk radi normalno. Probaj prvo samo sa instalacijom dolby atmosa.

Za krcanje ne znam, nisam imao problema, verovatno je do provajdera i kvaliteta veze.

Poslednja izmena:
Pre će biti da je do zvučnika...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pre će biti da je do zvučnika...

Nadam se da nije onda da sacekam sledeci update i da pratim retko se desava problem. Usput ima neki nacin da testiram zvucnike samo sam primetio krcanje u gore navedenim situacijama nikad na mediji(yt ,radio,muzika itd)?
Kao da je bio u dubokom snu pa se "tesko budi zvucnik" telefon stoji zakljucan i tad kad dobijem poziv krcne al retko videcemo.

Promeni komp.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Zvuči blesavo ali nije: ja sam brickovao bio moj RN3 na Win7 mašini, a na Win10 kompu sredio sve iz prve, i to na dva telefona (flešovao moj i bratov Mi 5).

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jesam..sve sam smuckao :D do 5 sam se zezao sa tim al sam namestio :D jedino sto sam skinuo China stable pa negde pojavi kineski al nema veze..neka ga za sad :D pocelo je hahah :D
al evo upravo probao sd...ista prica, ne vidi je -.- jos samo da pokusam format i kapiram da cu morati da odustanem od sd :/

Poslednja izmena:
Jel imate problem da nestanu aplikacije? Koristim nova launcher. I nema mi SofaScore i accuweather aplikacija u draweru. Kad odem na play kaze da je instalirano. E sad, najjače sto se ro dešava i kod žene na redmi 4x.

sta treba strikirati prilikom backup-a MIUI 9 developer ROM-a u TWRP da bih se kasnije (hocu da probam Mokee) bez bootloopa vratio na njega po potrebi?

Kada sam updejtovao na miui 9 , kada odem na "teme" one su sve na Kineskom :) Kako da prebacim na engleski ?

Kod mene na RN4G posle updejta sve ostalo kako je i bilo.

Poslednja izmena:
Prodao sam pre izvesnog vremena svoj Xiaomi Note 4 (još uvek mi fali njegova fluidnost u radu). Moja drugarica je nedavno kupila isti telefon sa MTK procesorom. Ima jedan problem pa sam došao ovde da potražim rešenje ukoliko ga naravno ima. Radi se o onim softverskim dugmićima. Odjednom su prestali da rade. Neko vreme su radili na svaki peti šesti dodir a sad ne rade uopšte. Ostatak ekrana radi normalno. Stavila je zaštitno staklo preko one fabričke zaštitne folije koja se već nalazila na ekranu. Da li to može da predstavlja problem? Da li se neko od vlasnika ovog telefona sa MTK procesorom susretao sa sličnim problemom?

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

A jeste probali da skinete foliju tj obe?

Žile, kakav je ono thermalfiles zip koji si postavio na xda za sve romove pre octobra, to sam propustio, šta je svrha?
Xiaomi je update-ovo thermal fajlove. Manje se greje i nema problema sa signalom kada se ugreje telefon.

To sam i ja predložio. Trenutno pokušava neke druge opcije. Radila je kalibraciju, kaže da je sad malo bolje pa će videti. Postavih ovo pitanje u nadi da je još neko imao isti problem i da je našao rešenje. Iskren da budem dok sam ja imao taj telefon i dok sam češlja ovaj forum nisam nailazio na ljude sa sličnim problemom. A opet ona mi kaže da je na stranim forumima naišla na dosta njih koji su imali taj problem. Svi nude neka rešenja ali kod nje dok nije odradila tu kalibraciju ništa nije pomoglo.

Kako vidite bilo šta kroz onu fabričku foliju??? Unakazi prikaz za jedno 300%...

Ja sam je skinuo čim sam otpakovao telefon. Ona je valjda nije ni videla, pojma nemam

Prodao sam pre izvesnog vremena svoj Xiaomi Note 4 (još uvek mi fali njegova fluidnost u radu). Moja drugarica je nedavno kupila isti telefon sa MTK procesorom. Ima jedan problem pa sam došao ovde da potražim rešenje ukoliko ga naravno ima. Radi se o onim softverskim dugmićima. Odjednom su prestali da rade. Neko vreme su radili na svaki peti šesti dodir a sad ne rade uopšte. Ostatak ekrana radi normalno. Stavila je zaštitno staklo preko one fabričke zaštitne folije koja se već nalazila na ekranu. Da li to može da predstavlja problem? Da li se neko od vlasnika ovog telefona sa MTK procesorom susretao sa sličnim problemom?

Ja sam imao taj problem na redmi note2
Tu je problem u digitizeru, jednostavno otkaže ponekad pa onda danima radi bez nekog pravila.

Ja sam to rešio uz pomoć app softbutton, oni uvek rade jedino što zauzimaju donji deo ekrana.
Za ovo ti treba root I nema ove app na playstore a druge ne rade.

Notifikacije rade ok na xiaomi.eu 7.11.16, jedino zna automtsko osvetljenje da zabode po nekad. Druge bagove nisam primetio

Ja sam imao taj problem na redmi note2
Tu je problem u digitizeru, jednostavno otkaže ponekad pa onda danima radi bez nekog pravila.

Ja sam to rešio uz pomoć app softbutton, oni uvek rade jedino što zauzimaju donji deo ekrana.
Za ovo ti treba root I nema ove app na playstore a druge ne rade.

Uzećemo i ovo u razmatranje. Čini mi se kao najbezbolnije rešenje ako je problem do hardvera. Hvala puno na odgovoru.

Da li je isti kvalitet slika slikanih sa google cam i na stok miui i na ovim aosp romovima npr ovaj aosp extended?Znam da na nekm uredjajima uvijek je bilo bolje na stock?

Vrh Dno