Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@spaxon

Da li znas mozda sta bi moglo da pravi problem sa dolbyem i deezerom ? Bukvalno sam malopre video tvoj post, flashovao dolby i deep buffer remover preko magiska, reboot i nakon boota sve ok, pustim muziku, dolby aktivan, funkcionise sve...nakacim sluske, prestane da radi dolby, aktivna je app ali nista se ne desava, eq stacionaran, nema efekta, i to ni na sluskama ni na speakeru. Probao sve, gasenje app, cak i reflash oba, i dolby i deep buffer ponovo, reboot ali sad ne radi uopste haha :D
radi samo kada se pusti nesto kroz default player.
Mokee je u pitanju, zadnji update od pre 5 dana, stock kernel. U stvari, nista osim magiska i sada ovoga nije cackano :D Nemam predstavu sta bi moglo da bude da radi i nakon prikljucenja sluski prestane da radi i na sluskama i na zvucniku :D

Hvala ti za ovo Zile, prošao flash. Ipak nije rešio problem sa indikatorom 3g. I dalje se pojavljuje, pa nestaje.

Sent from my Mi Max using Tapatalk
Problem je u system Ui verovatno, nema to veze sa modemom.

Jel ti se to dešava i na MIUI?

Jesi probao neki novi moke?

Sent from dark edge

@spaxon

Da li znas mozda sta bi moglo da pravi problem sa dolbyem i deezerom ? Bukvalno sam malopre video tvoj post, flashovao dolby i deep buffer remover preko magiska, reboot i nakon boota sve ok, pustim muziku, dolby aktivan, funkcionise sve...nakacim sluske, prestane da radi dolby, aktivna je app ali nista se ne desava, eq stacionaran, nema efekta, i to ni na sluskama ni na speakeru. Probao sve, gasenje app, cak i reflash oba, i dolby i deep buffer ponovo, reboot ali sad ne radi uopste haha :D
radi samo kada se pusti nesto kroz default player.
Mokee je u pitanju, zadnji update od pre 5 dana, stock kernel. U stvari, nista osim magiska i sada ovoga nije cackano :D Nemam predstavu sta bi moglo da bude da radi i nakon prikljucenja sluski prestane da radi i na sluskama i na zvucniku :D
Koji Dolby imas instaliran, meni ovaj u ss radi odlicno, takodje proveri da li ti je instaliran (automatski magisk odradi prilikom instaliranja Universal deep_buffer Remover) Audio Modification Library...Screenshot_20171113-075227.png

Sent from my Redmi Note 4x

To mi se desava samo na Mokee. Na Miui, RR bez ikakvih problema. Azurirao sam Mokee sa nightly ali bez promena. Sad sam prestao da ga azuriram

Nema više podrške za mido official LOS14.1
https://github.com/LineageOS/hudson/commit/b2560ed989493a7798ca914fe82033ccfee610df

Zbog ovog bug-a, https://jira.lineageos.org/plugins/servlet/mobile#issue/BUGBASH-1159
Wifi? Zar firmware nije samo data modem? A da su drajveri za wifi u romu?
Moja greška, mislio sam na data. Da, drajveri su u ROM-u.
Ja nemam tih problema, zato što za sve "čitalačke" apps imam setovan full screen sa sakrivenim statusbar, odnosno per app immersive display :)
Da, ali neke aplikacije imaju UI elemente koji se ne pomeraju. Nekad je znalo i u chrome-u da se ureže deo web stranice, tapatalk tab itd.

Sada nemam taj problem.

Jedno pitanje u vezi miui 9. Do sada sam imao isto 9 ali beta verziju i tu je bio jedan update gde je dodat Srpski jezik kao opcija u telefonu. Od kada sam presao na miui 9 stable vidim da ga vise nema medju ponudjenim jezicima. Nije da mi je neophodan ali...

Jedno pitanje u vezi miui 9. Do sada sam imao isto 9 ali beta verziju i tu je bio jedan update gde je dodat Srpski jezik kao opcija u telefonu. Od kada sam presao na miui 9 stable vidim da ga vise nema medju ponudjenim jezicima. Nije da mi je neophodan ali...
U stable verzijama miui roma nema srpskog jezika jos od kako su pokrenuli miui 8 cini mi se ako ne i od ranije.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jedno pitanje sada posle xxx dana jeli da predjem na miui 9 ili da cekam jos neki veliki bugovi ili je bolji od 8?

Znači sad sa LOSta idemo na MoKee [emoji3]
Mada ako ovaj prati LOS... Izgleda svi kod ingbrzy-a [emoji23]

Poslednja izmena:
Koji Dolby imas instaliran, meni ovaj u ss radi odlicno, takodje proveri da li ti je instaliran (automatski magisk odradi prilikom instaliranja Universal deep_buffer Remover) Audio Modification Library...Pogledajte prilog 240416

Da, isti dolby imam. Samo sto sam ja morao rucno da dodam ostala dva modula kao na slici ispod

Ali nece :) Ne vidim kako bi to imalo veze ali flashovacu sada betu magisk 14.3 ...

Zivo me interesuje zasto nece sad nikako da radi, sve zato sto sam samo nakacio sluske
b47c1dc4a2a9c37ad78fb58777104be3.jpg

Znači sad sa LOSta idemo na MoKee [emoji3]
Mada ako ovaj prati LOS... Izgleda svi kod ingbrzy-a [emoji23]
Ne silazim evo vec mesecima sa Mokee-a jer nema potrebe kad je taj rom cak pa savrsen i sve radi kako treba, a najbolji je od custom romova sto se tice autonomije baterije.
Da, isti dolby imam. Samo sto sam ja morao rucno da dodam ostala dva modula kao na slici ispod

Ali nece :) Ne vidim kako bi to imalo veze ali flashovacu sada betu magisk 14.3 ...

Zivo me interesuje zasto nece sad nikako da radi, sve zato sto sam samo nakacio sluske
b47c1dc4a2a9c37ad78fb58777104be3.jpg

Hmm, imam 14.3 Magisk instaliran, ali bez obzira da ti odmah kazem da nisam probao slusalice uopste jer ih inace ne koristim vec duze vremena jos od letos. Mada tada sam isti Dolby koristio i bilo je sve isto tj. radilo je kako treba. Mogu sutra da probam slusalice pa da ti javim da li radi kako treba...

Ajd ako te ne bude mrzelo ...samo pazi da se ne zeznes kao jq pa da posle ne radi nigde osim u default playeru :)

Kako sam ovo uspeo, ja ne znam. Ali odradicu veceras i update na zadnji mokee, flash novog magiska i sve module iznova pa cu da probam.

Hvala za info

Ekipa, ponosan vlasnik novog redmi note-a 4x..

*** omnivision mi senzor a za lcd stoji otm1991 nemam pojma koji je panel u pitanju..

Updateova sam na miui 9 odmah, nemam sada nekakvih zamjerki, prvi put se susrecem sa miui..

Uocio sam medjutim da mi zna prekidat pozive na viberu ali nisam siguran jel do sustava, neta ili nesto trece..
Na zakljucanom zaslonu postavke za automatsku promjenu pozadine ne funkcioniraju izgleda..

Nikako da nadjem kako da mi ne sinkronizira odmah fotografije na google disk vec kad je na punjac tj u nocnim satima tako nesto..

Sent from my iPad using Tapatalk

Momci, sta mi je ciniti sada kada mi je telefon pao i puklo je staklo na ekranu? Tac radi, sve funkcionise, samo ruzno izgleda :D

Imas 2 opcije :
Menjas ekran ili ne menjaš ekran pa ti vidi.

Da se malo i ja nadovezem po pitanju MIUI-a 9...
Nekako mi se cini da telefon dosta bolje/fluidnije radi, znaci OS u globalu, aplikacije in/out, sve nekako klizi. Vasi utisci?

I meni deluje ,recent brze otvara, i malo bolje sve klizi,i prelazak iz jedne u drugu aplikaciju na double tap recent je momentalan, split screen lepo radi, sot mi je isti manje vise, 7-9h na 48h . Mada mi se cini da na note 3 pro jos bolje klizi koji sam imao a sad je kod caleta, na beta romu je, ima miui 9 odavno.

Posle par dana utisak je da FP brze radi i sam telefon radi fluidnije. Cini mi se i da Auto osvetljenje radi losije nego na Miui 8

Meni je ta 9ka ista kao 8ca, mozda za nijansu brzi i kako kolega iznad rece auto osvetljenje je radilo bolje na 8ci

Poslednja izmena:
Da se malo i ja nadovezem po pitanju MIUI-a 9...
Nekako mi se cini da telefon dosta bolje/fluidnije radi, znaci OS u globalu, aplikacije in/out, sve nekako klizi. Vasi utisci?
Meni je iskreno 8 bolja, presao samo zbog " tred closed " price. Mada su nijanse u pitanju...

Definitivno auto brightness ili pak sensor loše spavao radi u odnosu na prethodne verzije ali ništa strašno.

Imas 2 opcije :
Menjas ekran ili ne menjaš ekran pa ti vidi.

Heheh hvala
Znaci treba ekran da se narucuje iz Kine? Ali kojiii, ima toliko modela, ili svejedno je koji.

Ne znam kakva je situacija kod vas ali primijetio sam da se baterija dosta više troši na miui 9 stable 9.0.3.0. sve su prilike da ću se na developer vratiti.
A u svakom slučaju miui 9 sa nougat-om je podigao ovaj tel na viši nivo, moje mišljenje.

Kod zene, koji god MIUI, SOT preko 10h.ja sa Mokee izvlačim redovno 10h+, jos kad bih resio problem sa 3G simbolom gore, vrh vrhova

Kako ljudi izvlace 12+ sota nije mi jasno nerealno.Ali SS ne laze.Evo gledam covek sa XDA foruma izvlaci 12 sota a ostalo mu jos 20% baterije na Slim romu. Nema sta ovaj telefon je flagship kad je u pitanju baterija. Ja sam na ovom novom MIUI 9 stable videcemo kako se ponasa dalje.
Inace sam presao sa RN2 pre par dana i napredak se vidi u svakom pogledu samo mi kamera deluje ista tu i nije neki napredak mada sam ja samo prosecan korisnik.

P.S.pazario verziju RN4 3/32 global (crveni logo u cosku)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno