Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ima li neko merenje koliko puta sam otkljucao ekran? Mislim da kad često proveravam fon traje mnogo kraće. Radni dan 3.5-4.5h a vikendom 5-5.5h. Imam 3 maila, 2 sima, dosta price, neta...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kod ovog telefona je osvetljenje najbitnije.Ne koriste svi isto podeseno osvetljenje.Ekran je najveci potrosac i zato manje osvetljenje=veci SOT.

Ljudi koji izvlace 10+h drze osvetljenje oko 10-ak %.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam oko 60-70% danju

Kod ovog telefona je osvetljenje najbitnije.Ne koriste svi isto podeseno osvetljenje.Ekran je najveci potrosac i zato manje osvetljenje=veci SOT.

Ljudi koji izvlace 10+h drze osvetljenje oko 10-ak %.

Ali i to "manje osvetljenje" izbi oci od bljestanja, dodje mi nekada da ga jos smanjim [emoji6] Na malo jace od pola slajder i auto brajtnes, mislim da je mazohizam za oci jos malo ga pomeriti u desno... Verujem i pretpostavljam da vecina drzi priblizno ovako kao ja... ali mozda i gresim, ko ce ga znati (100 ljudi, 100 ćudi). Screenshot_20171113-234041.png

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Neka svako koristi kako mu odgovara, ja znam dosta ljudi koji ispod 50% ne spustaju nikada.Ja se ne mesam u to, samo dajem objasnjenje kako neko ima SOT 5h, a neko 10+h...
Ja sam licno na RN4X koristio 12% unutra, sada na A1 koristim 20%... malo je drugaciji ekran...

Jos nesto, kada se izadje napolje na dan, pretpostavljam da je svima oko 100% osvetljenje ako je ukljuceno automatsko osvetljenje, bez obzira na slajder kako je podesen... (makar je meni tako sa gornjim slajderom sto sam okacio ss)

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Meni na 4x baterija traje 3 dana od punjenja do punjenja (to je tako konstantno bez kraćeg trajanja) 2 dana bude jedino kad koristim mape i hotspot, tada se dešava da mi dan kraće traje, ali otkad sam na stable prešao nešto ne štima, baš pregledam aplikacije i ostalo vezano autostarta ali sve je podešeno kao i ranije.
4g, wifi, 3mail accounta, viber, pretraživač, razgovor...bez štednje bilo kakve osim podešenog battery saver-a od 00 do 7h (preko noći kada i ne koristim tel) auto brightness uvjek upaljen jer mi pojačano svijetlo ne odgovara.
Sada mi je SOT blizu 9h, ranije nešto nijesam obraćao pažnju na to, sigurno je mnogo više bilo s obzirom da mi je baterija sad trajala 1d i 14s, skoro duplo manje nego inače.

Poslednja izmena:
Da li ima negde kod nas da se kupi port/konektor za punjenje?

Sve popaljeno na telefonu non-stop, osvetljenje uvek, osim u mraku 70,80%, ceo dan na data, wifi samo par sati, mnogo poziva, poruka, mejlova, svi žderači baterije su tu, i fb i mesindzer i viber i ig. Baterija minimum dva i po dana, minimum. Sot minimum 7 sati, uglavnom oko 8,9. Jednom sam izvukao 11 kada je bio na wifi-ju ceo dan. Idealan telefon za posao. Otkako ga koristim nijednom nisam pomislio, e šta ako mi se ugasi, a sa svakim prethodnim je uvek bilo frke.

Pa izgleda da zavisi od primerka. Nije bas mali broj onih ispod 6hSOT

Meni je 5+ ne moze vise...

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Vidi ovde:
http://www.msmobile.rs/artikal/SD4886
http://www.msmobile.rs/artikal/SD4363

Oni su veleprodaja, ali vecina servisa/prodavnica sarađuje sa njima, pa vidi da li mogu da poruče ako ti odgovara, ne znam da li je isti za rmn4 i 4x
Hvala, našao sam jedino za običan rn4 1300 dinara, nažalost nisu isti.
Malo sam ga cackao iglom i uspeo sam delimično da rešim problem . Sada se puni ali sporo i prekida ako ga pomeram.

Ja uradih update sa 8.2 stare verzije, 1.3gb skidao update 9.0.3. Nista resetovano, pun je appsa inace. Telefon dosta brze radi, bolji memorijski menadzment su prvi utisci.

Posle zadnjeg update-a na miui 9 stable ne radi podesavsnje za zvuk na slusalicama ni eq. Pre je radilo.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Iskuliraste vi mene al ajde, dojmovi custom romova i razlika spram miui-a..??

Jel i vama ne mjenja pozadine zakljucanog zaslona na miui 9.0.3.0..??

Ima li kakvih kustomizacija kako bi se kamera popravila?

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Ja cu ti odgovoriti za kameru... Dok ne otkljucas bootloader, ne root-ujes telefon i ne ubacis gcam neces videti nikakvu razliku sta god pokusavao...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Jel i vama ne mjenja pozadine zakljucanog zaslona na miui 9.0.3.0..??
Desava se i meni ovo na 9, iz nekog razloga sam prebaci s vremena na vreme na daily wallpapers umesto default. Mozda je tema nekompatibilna 100% sa devetkom, nemam pojma sta se desava.

Inace sam zadovoljan sa miui9, ram managment rekao bih dosta popravljen, baterija ista kao i pre, super fora sa split screen i last app... nemam zamerki.

Ja cu ti odgovoriti za kameru... Dok ne otkljucas bootloader, ne root-ujes telefon i ne ubacis gcam neces videti nikakvu razliku sta god pokusavao...

Ksd uradis sve to, neces verovati razlici

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Dešava mi se da telefon ne zvoni vec samo vibrira. U podešavanjima nije silent itd. Sve normalno ali zvuka nema. Onda ga resetujem i radi.
Sta činiti?

Prebaci melodiju na internu, ako ti je na sd...

Da li se velikim updejtom od 1.3 gb brisu data podaci ili samo pregazi preko postojeci tj da li moram da bekapujem podatke pre apdejta.
Ili da opet cekam da mi izadje onih 266 mb?

Pricas o OTA updajtu? Ako da onda ne moras ali je uvek bolje uraditi bekap

Nisam se bavio otkljucavanjem bootloader-a i rootovanjem od htc hd2, ima sve na miui forumu(uputstvo)?

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Ima, u sustini postupak je krajnje prost

Pricas o OTA updajtu? Ako da onda ne moras ali je uvek bolje uraditi bekap
Da mislio sam na ota.
Kako koji dan nekad mi da kao danas updejt od 1.3 gb, nekada mi ponudi samo 266 pa sam zato pitao pobojao sam se da mi se nesto ne pokarabasi kad budem radio ovaj od 1.3 gb

Ne ja sam juce odradio doduse na mi5s tako da sigurno ne bi trebalo nista da poremeti ali... Uvek postoji doza srece/nesrece tako da

Oko kalibracije boja je bio problem, neverovatno. Evo nema traga od burn in-a/image retention-a.

Kako skidate ovaj Mokee?... Ovaj njihov server je spor i nestabilan, ne mogu nikako da skinem današnji build.

Ima ogranicenje u brzini download-a, ali nije bio nestabilan... Sacekaj malo, pa pokusaj opet

Ok, brzina je podnošljiva, nego puca download stalno. Pokušaću preko download manager-a onda.

Da li se velikim updejtom od 1.3 gb brisu data podaci ili samo pregazi preko postojeci tj da li moram da bekapujem podatke pre apdejta.
Ili da opet cekam da mi izadje onih 266 mb?

To je OTA update. Ne bi trebalo da dira/briše data particiju.

Iskuliraste vi mene al ajde, dojmovi custom romova i razlika spram miui-a..??

Custom MIUI ili custom kao AOSP?

Nazad
Vrh Dno