Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li ima u tc usce ili delta city da se pogleda 10 pro posto cu za Bg. pa da ga i ja propustim kroz ruke. 🙂 🙂

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Neko je napisao da ima u TC Ušće u Huawei radnji, a pretpostavljam da ima i u Delta City mada nemoj da mi veruješ za to.

Pre jedno sat vremena pogledao Mate 10 Pro u Huawei radnji u Rajićevoj i što se mene tiče krajnji utisci su pozitivni.

Kao što baraba reče telefon uopšte nije robustan, šta više ja bih rekao da deluje još i nežno u odnosu na neke druge modele ali mu to nisam uzeo za zlo. Naročito nisam imao osećaj da držim u ruci telefon od 178gr.

Ne znam, lično ni u jednom trenutku nisam imao osećaj da u ruci držim plastiku, naročito ne jeftinu jer je sve lepo i skladno odrađeno i usudiću se da kažem da pozadi jeste staklo a ako je u pitanju plastika po meni prilično kvalitetno simulira staklo. Apropo rama nema sumnje da je u pitanju metal.

Po pitanju ekrana nisam najpozvaniji da dam mišljenje naročito posle korišćenja telefona sa IPS ekranom ali na prvi pogled telefon definitivno nema loš ekran i solidno je svetao. Neposredno pre toga u Telenoru u Knezu sam pogledao Note 8 i on bez dvojbe ima svetliji i kvalitetniji ekran ali ovaj je i više nego dobar, reći ću i više nego što sam očekivao.

Za neko veće ispitivanje nisam imao baš ni vremena ali telefon je baš fluidan u radu, bar ono što sam video, mada bi bilo i sramota da sa 6 giga RAM-a nije tako.

EMUI mi ne smeta, kao ni nedostatak slota za memoriju pošto je bar meni 128 giga i više nego dovoljno...
Veruj, ni malo se neces pokajati ako uzmeš mate 10 pro. Ja da te nagovaran, necu i ne želim.
Fin je kompletan, konačno nešto od Huawei da je sve ok. Izrada, pa opet, ne bih o tome, fino je sve spakovano, video si i sam.
Plus, mate 10 pro, nema bloat-a od aplikacija, jedini bloat je Quick aplikacija i one standardne aplikacije od Google, dalje nema.
Ekran, jasan i na suncu i nije taman, jer ima podešavanja, kako želiš da za tvoje oci bude najbolje.
Da li je bolji ili lošiji od Note 8, ne znam, nisam poredio a i ne želim.
Kamera, da, bolja od Note 8, dosta bolja, to ne kažem ja, već drugi korisnici koji se više razumeju u tu tematiku.
Zvuk, u odnosu na Mate 9, mnogo bolji, i zvučnici i na sluskama.
Emui, pa sad ***, ko sta voli i sta mu godi, mada emui je toliko jednostavan, sigurno bolji od TW, bar meni, jer se ne snalazim nikako kad njakam negde samsung.
Dobro razmisli, sta ces da uzmeš, note 8 košta više, ima lošiji kameru, izrada su na istom,, prednost olovka, ukoliko ti je potrebna, plus samsung uvek ima tih neki bloat-a koji eto svi ovde gase sa tim nekim disablerom, ako sam dobro napisao.
Nema tu greške, sra god da uzmeš, oba telefona su vrhunska, a ni jedan nije idealan, nema ga još 🙂
Baterija je odlicna na Mate 10 pro, kao i na note 8.
Pogkedaj još jednom oba telefona, i sta tebi lično više odgovara po tvom ukusu to i uzmi, ne slušaj puno ni mene a ni druge ovde, dobio si dovoljno odgovora i ovde i na drugom forumu. Neki traže uvek dlaku u jajetu, nismo svi isti 🙂
Edit
Staklo a plastika?
U čemu je razlika?
🙂

Da, i što se garancije tiče, tu je Huawei u prednosti u odnosu na samsung, 3 godine, pa eto, nekom to znači a nekom ne...
Ukoliko se i odlučiš za 10 pro, pitaj još sta te zanima, rado cu odgovoriti ako mogu da pomognem 🙂
Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Poslednja izmena:
To jedino može da uporedi neko ko sa istim slušalicama i isti fajl slušao na više uređaja.

To jedino može da uporedi neko ko sa istim slušalicama i isti fajl slušao na više uređaja.
Ma može da kaže i na osećaj - ne mora da poredi sa drugim telefonima več samo da da svoje viđenje.

Btw. mislio sam na to čije su - Huawei-eve ili nekog drugog (kod Note 8 su npr AKG)...

Sta baraba i ostali pisu kao taman displej,nije mi jasno 🙂
Nisam rekao da je taman, već da je Samsung/iP svetliji. Kao i da je svetliji na P10, koji je blizu u radnji i može da se uporedi. Na suncu Samsung AMOLED odvrne još više, ne možeš ručno toliko pojačati. A da je taman na Mate 10 Pro, nije. To je poređenje sa Samsung, iP i P10.

Ma može da kaže i na osećaj - ne mora da poredi sa drugim telefonima več samo da da svoje viđenje.

Btw. mislio sam na to čije su - Huawei-eve ili nekog drugog (kod Note 8 su npr AKG)...

I za taj osećaj treba neko ko je promenio sve njih. Tu će Bata biti merodavan ako gospođi uzme Note 8.
Te Samsung AKG su po meni marketing, one KZ što uzimamo u temi za bubice su dosta bolje.

Poslednja izmena:
PS. ovo su moje što su išle uz S8, crkla mi baterija na BT pa sam ih stavio jer su bile u rancu, ne znam da li su menjali nešto. KZ briše patos sa njima.
IMG_20171122_122237.jpg

Moram opet da napišem, ko zna kako je podešen ekran, pa zato deluje da je taman. Ekran je skroz ok i svetao, i na suncu.
Što se zvuka tiče, ja mogu da uporedim sa svojim telefonima. Zvuk mnogo mnogo bolji od mate 9, i na slušalicama i na zvučnik. Meni se skroz ok čuje, čist zvuk.
Nije to npr kao na M2 10.1 koji ima Harman Kardon.
Hvalio sam p9 plus da ima dobar zvuk, e mate 10 pro ima još bolji 🙂
Inače koristim neke BT Sluške, ove od Huawei i sto imam od samsung, nisam probao...

Da, da napomenem, ima fabrička folija, koja je bas super u odnosu na Mate 9 koja je bila skart.
Dolazi i case, providni, koji je bas takodje dobar.
Inace, telefon, bez zaštite, klizi bože sačuvaj 🙂

Poslednja izmena:
Ma za sluške sam pitao čisto jer me interesovalo, svakako imam Jabra blutooth slušalice koje imaju jako dobar zvuk i koje uglavnom koristim - ove bi bile rezervne.

@Bogi79, je zvuk i ekran Mate 10 Pro uporedio sa Huawei, Huawei i Huawei. Dok neko ne uporedi zvuk sa Sams/iP ne možeš znati, ekran sam uporedio i tu nema dileme. Nije ekran taman, naprotiv, ali pored Huawei P10 slabije osvetljen, takođe i od iP8 Plus i S8+ nije svetliji, moram ga sa njima porediti, ipak je ovo Pro njihov top model. Meni je više zasmetalo što on nije svetliji od P10, jer im je ovo Pro, a ne od konkurencije. On ima amoled, predpostavljam da može da odvrne još na suncu automtski, ali to će znati neko ko uperi lampu u snezor, da li još dodatno pojačava osvetljenje na automatici (ako nisu softverski onemogućili kao kod 6P, ali je moglo uz pomoć root da se uključi sa jednom app). Za zvuk, ponesi sluške i probaj ***. Verujem da je dosta bolje od Mate 9, čim @Bogi79 toliko hvali, meni je delovao baš glasno kada sam pustio neku pesmu na zvučniku, za slušalice ne znam. To su neke sitnice, ako ne znaš, nećeš ni primetiti, ekran, trt mrt ovo ono, za novac koliko je jeftiniji na paketu je veoma dobar izbor. Što manje čitaš temu, manje znaš i više si zadovoljan telefonom 🙂
Ja prvi iznad za AKG sluške kažem da su krš, za novac kojih ih prodaju i reklamiraju, nije to "AKG" , samo je to prefarban natpis Samsung u AKG. Džabe što sam ih dobio, kad KZ od 15$ sa 4 drajvera ih čiste ko mače muškatlu.

Poslednja izmena:
Pa sa čim da uporedim?
Da sam napisao da je zvuk lošiji od mate 9, onda bi rekao pihhh... Sta uradise?
Ne *****avaj Barabo jedna i Bitango 🙂
I opet ponavljam, ekran ima dosta podešavanja... Tako da ti ni to nije merilo... Pišem već treći put... 🙂

Huawei Mate 9 MHA-L29

Cuti, smucili su mi se vise i oni i ovi ostali, gde god se okrenes samo iP i Galaxy, smorise za medalju. Mislim da je vreme malo sa promenu. 😀
Da ne zatrpavamo beskorisno temu. U zvanicnim radnjama ovaj model je okruglo 100k sto je znacajno manje od gore pomenutih modela, cak u rangu nekih proslogodisnjih koji jos uvek drze istu cenu.
Sta znam, da li je realno nesto zameriti kada je situacija sa cenama takva i kada postoje tolike razlike.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Btw, ima li uopšte Mate 10 kod operatera? Juče sam gledao u MTS-u i nema ga. Takođe, ako ste u MTS-u moj savet je da ga uzmete čim se pojavi ako već želite jer i sa mate 8 i 9 je bio isti slučaj: kada se proda prvi kontigent više ga nisu dobijali. Znam jer sam zbog 8 i prešao u mts i izvisio, a mate 9 sam takođe čekao dugo i na kraju uzeo od Mađara.

Edit: vidim sad da je oko 60.000+ u telenoru za paket za 2300. Šta znam, nije ni to jeftino. 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Pa to je ono što moraš da platiš više ukoliko hoćeš garanciju na svoje ime 😉 ...po oglasima m10 već ispod 500e, nisam verovao (mada možda se i zezaju ljudi).

Inače moj čovek, obični mate 10 ispred pro verzije...

https://youtu.be/t_0-OtLk1jc

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Jedino ga mogu uzeti kad mi u 1.mj istekne ugovor. U Tele2 centru kod mene je note 8 jednokratno 2599.00kn a mjesečno 344.00kn s tarifom (sam uredjaj je 175.00kn+ tarifa koju želiš)
A Mate 10 pro je jednokratno 749.00kn mjesecno 334( 165+ tarifa koju želiš)
Mate je zasad u prednarudžbi , nezz hoce li mu ta cijena ostat i u "normalnoj" prodaji!

Poslano sa mog HUAWEI NXT-L29 koristeći Tapatalk

Dobro ljudi batalite Samsung u mate temi, ko ne zna šta da kupi ima poseban deo foruma za dileme i preporuke

Pa to je ono što moraš da platiš više ukoliko hoćeš garanciju na svoje ime 😉 ...po oglasima m10 već ispod 500e, nisam verovao (mada možda se i zezaju ljudi).

Inače moj čovek, obični mate 10 ispred pro verzije...

https://youtu.be/t_0-OtLk1jc

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Koliko sam upućen trenutno, mate 10 običan ne postoji za eu tržište, to je ona kineska verzija.. Tako sam bar citao komentare na jednom de forumu, koliko je to istina, ne znam. Ali samo znam da ga u de i u A nema zvanično. Takodje ga ima na eBay.de, ali kineska verzija...

Dobro ljudi batalite Samsung u mate temi, ko ne zna šta da kupi ima poseban deo foruma za dileme i preporuke

Ne misliš da je normalno da se spominje praktično glavni konkurent modela koji nosi naslov teme?

Nikako 🙂 svaki mob ima svoju temu, ima "šta da kupim" za dileme, sve je pokriveno... Ovako samo dolazi do flejma i ljudi koje zanima samo mate (vlasnici npr) treba da čitaju o tamo nekom samsungu...

Benchmark test i video
https://www.benchmark.rs/artikal/test_huawei_mate_10_pro_video-4463

Bas je brza ekipa sa bencha 🙂
Eto odgovor Barabi da jr ekran jako dobar i svetao. Po meni najveca zamerka Mate 9 telefona autoregula, ija osvetljenja

Neću više porditi ekrane, ovaj sija ko svetla stadiona 🙂
Zbog dimenzije ekrana ga poredimo sa Note 8, ali zapravo mu nije konkurencija, nema olovku Mate 10 Pro. Note bih ostavio u svojoj klasi, ipak nudi nešto što ostali ne nude. Konkurencija Mate 10 pro je Galaxy S8+ Plus, oni su relano konkurenti, dimenzije ekrana su tu. Tu je već manja razlika sa cenom u odnosu na Note 8 preko paketa, ali i dalje povoljniji Mate 10 Pro za oko 16.000 din od S8 Plus, ali i poklon EnVizion 360 VR kamera uz mate 10 Pro.

PS.
Evo zašto je meni delovalo plastika:
https://youtu.be/1g0PZqUG81I?t=91

Poslednja izmena:
Dobro ako gledamo zbog S-pena onda nema konkurenciju. I kome stvarno treba olovka onda Note nema konkurenciju.
Medjutim 80% ljudi kupi Note pa prednosti olovke ne koriste skoro uopste.

S8 i S8 plus su vec stari naspram Mate 10 pro i Note 8. Mate 10 pro i Note 8 su trenutno dva najbolja novija telefona. Tako da se tu trenutno završava svaka priča. Naravno kao i Pixel XL 2.
Zato se i porede svuda...

Kako stari kad su ovogodišnji modeli? Samsung ih predstavlja u martu, Apple su septembru... svako po svom kalendaru, ali su ovogodišnji modeli. Note serija nije ni ranije predstavljana sa S serijom.

Hvala za test. Da budem iskren, nisu vam testovi kao što su bili ranije, kvalitet je opao. Kao da je sve odrađeno na brzinu za 2 sata. Shvatite ovo kao konstruktivnu kritiku. Očekujem bolje, vi ste me navikli na to nekim predhodnim testovima.
- Ekran. Odličan? U odnosu na koji model? U testu za Note 8 napisali ste: "Osim vrhunske crne boje i kontrasta, te raznih drugih osobina koje su tehnički detalji, želimo da izrazimo da je iskustvo doživljaja ekrana prosto – fenomenalno!". Za jedan samo samo odličan, za drugi rečenica + fenomenalan. Ako niste imali uređaje za ekran koje ste koristili ranije (neko je to imao u vašem timu, dosta znači za test), i ako je već pisano odokativno "odličan" , mogli ste odokativno da uporedite sa nekim konkurentom. Približite nam, uporedite "odličan" sa konkurentnim Galaxy S8+/Note 8 ili iPhone 8 Plus? Kako radi regulacija automatskog osvetljenja?
- Audio. Ovde kao da ništa niste napisali. Kakva je jačina i kvalitet zvuka u toku poziva? Kakav je zvuk na slušalicama? Koliko je glasno zvono? Spikerfon?
- Kakav je uopšte signal i prijem? Nije ni spomenuta mogućnost za oba slota sim 1 i sim 2 (kojih videh na klipu u jednom delu na brzinu) da oba mogu da rade na 4G, što je odlično.
- Ni jedan video klip kao primer?! Da vidimo tih loših 60fps i korektnih 30fps.
- Baterija, i, koliko drži? Koliko SoT? Ovde se ubiše oko SoT, a vi ni jedan primer koliko izvuče telefon i u kojim uslovima.
- Nije pokrenut ni jedan test brzine memorije?! Mene zanima da li je UFS 2.1 ili su zakinuli.

Totalno si u pravu za SOT. Kod nekih modela navedu dok kod nekih ne navedu. U testu Note 8 nisu naveli isto SOT.
Pominje se 4 dana koriscenja... To je nerealno mnogo. 2 dana je neka realnost za odlucne baterije koje imaju 7+ SOT-a.
Za memoriju ne verujem da su zakinuli. Najverovatnije je UFS 2.1.
Auto osvetljenje je moja najveca zamerka za Mate 9, najvise bi ga zbog toga menjao. Jednostavno ne radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno