Pre jedno sat vremena pogledao Mate 10 Pro u Huawei radnji u Rajićevoj i što se mene tiče krajnji utisci su pozitivni.
Kao što baraba reče telefon uopšte nije robustan, šta više ja bih rekao da deluje još i nežno u odnosu na neke druge modele ali mu to nisam uzeo za zlo. Naročito nisam imao osećaj da držim u ruci telefon od 178gr.
Ne znam, lično ni u jednom trenutku nisam imao osećaj da u ruci držim plastiku, naročito ne jeftinu jer je sve lepo i skladno odrađeno i usudiću se da kažem da pozadi jeste staklo a ako je u pitanju plastika po meni prilično kvalitetno simulira staklo. Apropo rama nema sumnje da je u pitanju metal.
Po pitanju ekrana nisam najpozvaniji da dam mišljenje naročito posle korišćenja telefona sa IPS ekranom ali na prvi pogled telefon definitivno nema loš ekran i solidno je svetao. Neposredno pre toga u Telenoru u Knezu sam pogledao Note 8 i on bez dvojbe ima svetliji i kvalitetniji ekran ali ovaj je i više nego dobar, reći ću i više nego što sam očekivao.
Za neko veće ispitivanje nisam imao baš ni vremena ali telefon je baš fluidan u radu, bar ono što sam video, mada bi bilo i sramota da sa 6 giga RAM-a nije tako.
EMUI mi ne smeta, kao ni nedostatak slota za memoriju pošto je bar meni 128 giga i više nego dovoljno...
Veruj, ni malo se neces pokajati ako uzmeš mate 10 pro. Ja da te nagovaran, necu i ne želim.
Fin je kompletan, konačno nešto od Huawei da je sve ok. Izrada, pa opet, ne bih o tome, fino je sve spakovano, video si i sam.
Plus, mate 10 pro, nema bloat-a od aplikacija, jedini bloat je Quick aplikacija i one standardne aplikacije od Google, dalje nema.
Ekran, jasan i na suncu i nije taman, jer ima podešavanja, kako želiš da za tvoje oci bude najbolje.
Da li je bolji ili lošiji od Note 8, ne znam, nisam poredio a i ne želim.
Kamera, da, bolja od Note 8, dosta bolja, to ne kažem ja, već drugi korisnici koji se više razumeju u tu tematiku.
Zvuk, u odnosu na Mate 9, mnogo bolji, i zvučnici i na sluskama.
Emui, pa sad ***, ko sta voli i sta mu godi, mada emui je toliko jednostavan, sigurno bolji od TW, bar meni, jer se ne snalazim nikako kad njakam negde samsung.
Dobro razmisli, sta ces da uzmeš, note 8 košta više, ima lošiji kameru, izrada su na istom,, prednost olovka, ukoliko ti je potrebna, plus samsung uvek ima tih neki bloat-a koji eto svi ovde gase sa tim nekim disablerom, ako sam dobro napisao.
Nema tu greške, sra god da uzmeš, oba telefona su vrhunska, a ni jedan nije idealan, nema ga još
🙂
Baterija je odlicna na Mate 10 pro, kao i na note 8.
Pogkedaj još jednom oba telefona, i sta tebi lično više odgovara po tvom ukusu to i uzmi, ne slušaj puno ni mene a ni druge ovde, dobio si dovoljno odgovora i ovde i na drugom forumu. Neki traže uvek dlaku u jajetu, nismo svi isti
🙂
Edit
Staklo a plastika?
U čemu je razlika?
🙂
Da, i što se garancije tiče, tu je Huawei u prednosti u odnosu na samsung, 3 godine, pa eto, nekom to znači a nekom ne...
Ukoliko se i odlučiš za 10 pro, pitaj još sta te zanima, rado cu odgovoriti ako mogu da pomognem
🙂
Huawei Mate 10 Pro BLA-L29