Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Aham

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Revolt bese ubacio i OC? Mislim da zbog toga mnogo ljudi radije ide na Eletra Blue. Steta sto nema drugih romova u poredjenju - tipa Lineage i AEX, bilo Oreo bilo N.

Novi build AEX v4.6 - afh link
Razlike su minimalne koliko vidim. Taj revolt može da se podesi da bude brži, ali automatski će biti lošija baterija.

ElectraBlue ili M-Kernel, birajte :)

AEX je update-ovan, ali će opet izbaciti novi build. Mada nema sve važne ispravke, nove thermal fajlove itd. Valjda će dodati i novi security patch level.

Poslednja izmena:
Da li je bolja kamera na note 4/4x sa sony ili samsung senzorom ili na mi a1 posto vidim da je tamo omnivision

Da li je neko imao iskustva sa naručivanjem displeja. Odakle je najbolje naručiti i koliko košta? Hvala na odg.

Možda trenutno... Ali meni je nekako AEX optimizovaniji. Dao sam developer-u par smernica, može biti bolji build svakako.

Taj RR od Alexey-a se često update-uje.

I meni isto. Ja sam gotovo sve vreme na AEX-u. Probao sam i gotovo sve druge, ali retko na kojem da sam se zadrzao i nedelju dana. Nekako mi je AEX zlatna sredina. Juce sam flesovao ovu novu verziju, deluje da ne brljavi kao ona oktobarska. Dacu joj par dana fore, posle mozda flesnem EB kernel.

nisam neko vreme pisao, jer nisam ni imao razloga.... s miui9 ažuriranjem sve radi fantastično, baterija opet odlična, sve leti.

Jel mozes da postavis SS kako izgledaju one opcije da odgovoris iz notifikacije npr na poruku sa Whatsapp-a, Messenger-a? Ono kad spustis "roletnu", pa sa dva prsta cini mi se swype na dole na notifikaciju i onda se otvori polje za odgovor. I da li su tu ubacili mogucnost da kada imas obavestenje od vise korisnika, da iz notifikacije odgovoris konkretno jednom? Npr imas poruke od dve osobe na messengeru, ti prosiris notifikacije, procitas i tapnes na jednog od ta dva da mu odgovoris. To na MIUI8 nije radilo. Moglo je kad je notifikacija od jedne osobe, ali je to sve bilo nekako neoptimizovano, lose, sporo...

Koja je razlika izmedju xiaomi.eu i miuipro romova? Cini mi se da ovaj ruski ima vise opcija ali ne znam kolko je pouzdan?

@zile

Da li imas ikakav info da li se radi na resavanju problema sa goodix FP senzorom na oreo romovima? Pitam informativno, cisto ako si nesto nacuo posto vidim da pratis situaciju.

Probao bih oreo ali ne mogu da se odreknem FP-a, nevezano za bezbednost, nego sam navikao da tako otkljucavam telefo. Mora da je neka gadna stvar cim ovoliko dugo nisu uspeli da je rese

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Piše po forumima da čekaju Oreo na MiA1 pa da reše i na custom romovima.

Na cemu ste? Mislim, stock/custom, stable/global? :D

Meni se zapravo nekako sviđa ovaj Mokee :)
Jako dobro klizi i autonomija mu je odlična. Nešto više od 3 dana batt sa 8+ sati SOT-a, od čega pola na mobile data. Da je samo na wifi imam osećaj da bi trajao i trajao... :)

Probao sam bio Mokee pre par dana ali mi fali nekih sitnica sa AEX-a. Nisu to nedostaci, vise je stvar navike... Zato se nikad nisam ni zadrzao na Lineage ili ovim MIUI-based custom romovima. Kod njih mi je mrsko da uopste "istrazim" razliku izmedju miui globe ili kako vec, xiaomi.eu, miui pro, epicrom, itd. Probao sam i mogu da preporucim Xiaomi.eu. Ovaj Globe je ok, manje vise ista prica i onda me to nervira sto ne mogu da se odlucim. :D

Ljudi, danas mi je bolesno trajanje baterije. Ali ne radim i ceo dan na wifi. Nema poziva, mailova, nista. Samo Facebook, Tapatalk, i cepo fifu preko sat. Mislim, očigledno mnogo zavisi od vrste korišćenja. Sutra necu moći preko 5h SOT nikako.
f34553c063006c5397652ae080162d9b.jpg
ca51476ada535d62934fef4d7726fb7d.jpg

Probao sam bio Mokee pre par dana ali mi fali nekih sitnica sa AEX-a. Nisu to nedostaci, vise je stvar navike... Zato se nikad nisam ni zadrzao na Lineage ili ovim MIUI-based custom romovima. Kod njih mi je mrsko da uopste "istrazim" razliku izmedju miui globe ili kako vec, xiaomi.eu, miui pro, epicrom, itd. Probao sam i mogu da preporucim Xiaomi.eu. Ovaj Globe je ok, manje vise ista prica i onda me to nervira sto ne mogu da se odlucim. :D

Meni na LOS-u nedostajao samo softverski screenshot, a ovde postoji tile i 3 fingers :)

Čini mi se da su skoro svi 7.x.x custom romovi jako dobro ispeglani tako da nema tu nekog većeg promašaja.

Koliko ja vidim Samsung.

Meni na LOS-u nedostajao samo softverski screenshot, a ovde postoji tile i 3 fingers :)

Čini mi se da su skoro svi 7.x.x custom romovi jako dobro ispeglani tako da nema tu nekog većeg promašaja.

Ma na custom romovima ne radi lepo 3-finger screenshot. Za razliku od MIUI-a, na custom romovima nastavlja da skroluje dok pomeras prste. Uvek ja screenshot stavim na long press home.

A sto ovde pokazuje neki error,da li je bolje kupiti ovaj polovan note 4 ili 4x nov sa omnivision?
IMG-82d528962925c942e8b9d40f634bbfd2-V.jpg

Error moze da bude i ukoliko se prekine test ali i ukoliko postoji problem. Pokreni opet test za svaki slucaj pa proveri.

Kao sto rece @Milos Laki neka pokrene test opet da se vidi da li je ispravna kamera ili ne a to sta ces ti kupiti zavisi od tebe.

@zile

Da li imas ikakav info da li se radi na resavanju problema sa goodix FP senzorom na oreo romovima? Pitam informativno, cisto ako si nesto nacuo posto vidim da pratis situaciju.

Probao bih oreo ali ne mogu da se odreknem FP-a, nevezano za bezbednost, nego sam navikao da tako otkljucavam telefo. Mora da je neka gadna stvar cim ovoliko dugo nisu uspeli da je rese

Nemam, ali mislim da maintainer u pozadini pokušava da reši problem. Ima još toga.. Nadamo se da će ga uskoro rešiti.

Pa čak ni FPC ne radi lepo. Pobrljavi posle svakog reboot-a.

Nazad
Vrh Dno